Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 3

Featured Replies

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• Отговори 2k
  • Прегледи 158,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Хора, извинявам се за снощи, ако съм бил рязък, цял Weekend ме цепи зъб, откраднаха ми радиото на колата и бях малко по-нервен, от колкото трябваше... Съжалявам!

Ето още една от протеста вчера. Знам, че се повтарям, но в момента това ми е на преден план и снимам предимно там. Качеството е отвратително, защото реших да не нося апарата и се наложи да снимам с телефона.

Публикувано изображение

Моята маца.

Публикувано изображение

Много е хубава! Снимката - също!

Моята маца.

Eдва ли твоята маца ще се познае, ако се види толкова много мътна и размазана.

Ти не я обичаш твоята маца, ако я обичаше щеше да ни я покажеш снимана да е фокус поне цялата глава.

Сега тука си ни направил демонстрация на плитък ДОФ и неспособност да правиш снимките да са не повече от 1024 пиксела ( например ).

Ти не я обичаш твоята маца, ако я обичаше щеше да ни я покажеш снимана да е фокус поне цялата глава.

Сега тука си ни направил демонстрация на плитък ДОФ и неспособност да правиш снимките да са не повече от 1024 пиксела ( например ).

Глупости на търкалета.

Просто имаш навика да се заяждаш с всеки, който пуска в тази тема снимки, по-добри от твоите размазани "уловени моменти" ...

Точно пък ти ли ще кажеш дали си обича котката или не ? И тези сложните термини си ги употребявай на човек който го интересува. И не се заяждай с всеки за всяка снимка, като че ли твойте "моменти" са най-добрите.

Редактирано от AMD Fan (преглед на промените)

Ако ти кажа, че снимката е обработвана и нарочно е "размазана" :D за да се наблегне фокуса и вниманието на окото на котката? И да нямаш някакви телепатични способности, че да знаеш дали си обичам котката или не?!

Редактирано от sando99 (преглед на промените)

Точно пък ти ли ще кажеш дали си обича котката или не ?

Да, точно аз ще ти кажа, че който си обича мачката не й реже така ушите. Грозно е !!!

Да, точно аз ще ти кажа, че който си обича мачката не й реже така ушите. Грозно е !!!

Май не гледаш какво е написано в горния ми пост - акцентира се върху окото на котката.

Ако ти кажа, че снимката е обработвана и нарочно е "размазана" :D за да се наблегне фокуса и вниманието на окото на котката? И да нямаш някакви телепатични способности, че да знаеш дали си обичам котката или не?!

Еми аз ще ти отговоря че книгите дето те учат така да правиш не са с нищо различни от библията. Съвременната мода във фотографската религия изисква от последователите на учението на производителите на обективи, да правят нарочно мътни снимки.

Покажи ми картина рисувана от някой велик художник от преди ерата на фотографията, на която само едно от двете очи на котка да е на фокус.

Това дето ви будалкат от фотографските секти не е красиво, грозно е ?

И няма абсолютно никакъв нормален смисъл да акцентираш само върху едното око на котката, ама никакъв.

Едно време руските Зенити ги продаваха с ф2 обектив и обсолютно всеки е могъл да прави демонстрации на плитък ДОФ.

Сега като 18-55мм китаците са нормата, производителите трябва да те избудалкат нещо за да си купиш още обективи. Единият от начините е да напишат всички на сайтовете си, че можеш да се изразяваш псевдотворчески ако си купиш Ф1.8 или още по-скъпо Ф1.4 обектив, уж бил специално портретен. И ако нямаш пари за фотоапарат със сменяеми обективи, можеш да мажеш на воля във Фотошопа, за да се фукаш че и твоите снимки са яко размазани. Ама това е религия, няма нищо общо с истинските човешки възприятия за красивото и стойностното в една творба на изобразителното изкуство.

И ушите ли ги резна нарочно или ти треперят ръцете та не можеш да уцелваш кадрирането ?

Ако си обичаш котката, снимай я така че снимката й да става за показване в брачна агенция за котки, да може някой котарак да си я хареса че е хубаво маце. С тая снимка няма да можеш да я "продадеш" маца на заможеш котарак.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Еми аз ще ти отговоря че книгите дето те учат така да правиш не са с нищо различни от библията. Съвременната мода във фотографската религия изисква от последователите на учението на производителите на обективи, да правят нарочно мътни снимки.

Покажи ми картина рисувана от някой велик художник от преди ерата на фотографията, на която само едно от двете очи на котка да е на фокус.

Това дето ви будалкат от фотографските секти не е красиво, грозно е ?

И няма абсолютно никакъв нормален смисъл да акцентираш само върху едното око на котката, ама никакъв.

Едно време руските Зенити ги продаваха с ф2 обектив и обсолютно всеки е могъл да прави демонстрации на плитък ДОФ.

Сега като 18-55мм китаците са нормата, производителите трябва да те избудалкат нещо за да си купиш още обективи. Единият от начините е да напишат всички на сайтовете си, че можеш да се изразяваш псевдотворчески ако си купиш Ф1.8 или още по-скъпо Ф1.4 обектив, уж бил специално портретен. И ако нямаш пари за фотоапарат със сменяеми обективи, да можеш да мажеш на вола във Фотошопа, за да се фукаш че и твоите снимки са яко размазани. Ама това е религия, няма нищо общо с истинските човешки възприятия за красивото и стойностното в една творба на изобразителното изкуство.

И ушите ли ги резна нарочно или ти треперят ръцете та не можеш да уцелваш кадрирането ?

Ако си обичаш котката, снимай я така че снимката й да става за показване в брачна огенция за котки, да може някой котарак да си я хареса че е хубаво маце. С тая снимка няма да можеш да я "продадеш" маца на заможеш котарак.

Така, снимката е направена така, както фотографа иска и както на него му харесва. :) И ще те помоля да не ми говориш за смисъла на акцентирането. На фотографа снимката му е харесала така и така ще я остави. Няма да я променя заради чуждото хорско мнение. Ушите на котката са изрязани нарочно и самата снимка е кропната. И не смятам да правя снимка за котешка брачна "огенция" :) Не смятам да Ви отговарям повече, защото не виждам смисъл...само се спами темата.

Лек ден ;)

Редактирано от sando99 (преглед на промените)

• Автор

Ето още една от протеста вчера. Знам, че се повтарям, но в момента това ми е на преден план и снимам предимно там. Качеството е отвратително, защото реших да не нося апарата и се наложи да снимам с телефона.

Публикувано изображение

То и аз съм там често, но вчера реших да оглавя шествието, вместо да снимам... Обаче едвам си намирам мой снимки по интернет новинарските сайтове... Яд ме е малко :D

Ако познаваш някой, който снима редовно и снощи е снимал големият зелен плакат, който поведе протеста, дали може да попиташ за снимки? Говоря за нещо такова?

p.s. Трябва да кача някои от протестите, ма все не ми остава време... Направих към 2000 снимки вече :(

Да не е SPAM:

(и да може Белгиеца да каже, че не снимам нищо интересно :P )

30 секунди, без статив (още нямам), ползвах парапета на балкона:

Публикувано изображение

Оригинал

Поздрави и весела неделя!

Ако познаваш някой, който снима редовно и снощи е снимал големият зелен плакат, който поведе протеста, дали може да попиташ за снимки? Говоря за нещо такова?

Публикувано изображение

• Автор

...

Аз го пуснах по-рано, тук ме няма... От Президентството до Орлов мост бях, до тая, високата, със зеленикавата коса. М/у "И" и "Я" на "България"...

Така, снимката е направена така, както фотографа иска и както на него му харесва. :) И ще те помоля да не ми говориш за смисъла на акцентирането. На фотографа снимката му е харесала така и така ще я остави. Няма да я променя заради чуждото хорско мнение. Ушите на котката са изрязани нарочно и самата снимка е кропната. И не смятам да правя снимка за котешка брачна "агенция".

Еми те и тези си мислят че са "голяма работа" с постоянните им татуировки и маските, ама дали останилите хора са на мнение че така им отива, а ?

Публикувано изображение

Щом като й режеш нарочно ушите, значи си готов да пускаш снимки по форумите на фотографските секти, не се хаби тука сред нормалните хора да им пробутваш мътилки, няма да ти разберат религията фотографска.

Аз преди години бях спретнал една собствена брачна агенция. Обяснявах им предварително да вземат да се снимат добре, ама някои си питаха ушите и даваха кофти снимки. После реват че няма кандидати за тях. Еми  няма, като не знаят как да се представят. По едно време ми писна и купих един цифров фотоапарат и ги снимах безплатно като дойдат при мен. Да бе, аз похарчих 330 евро за фотоапарат, за да мога да показвам качествени снимки на новите клиенти, за да си платят и да се запишат. Па ги учех как да застанат за да изглеждат по-добре, да се отпуснат , да са естествени и т.н. Понеже ги знаех клиентите по какви снимки залитаха. Все едно че за снимка щяха да се женят. Като е готина снимката и им лови окото. Като е мътна снимката и се мръщят. Ти му обяснявай че си нямаш работа, че си я видял на живо мацката и че е готина, той човека ти вика че на снимката не е готина. Та с няколко от по-готините и по-млади се наложи пак да се срещам и да ги снимам аз. После да видиш как се радват че има кандидати и се влюбват ескпресно до уши.

Та така, аз знам каква е реактицията на нормалните хора, те не обичат мътното.

30 секунди, без статив (още нямам), ползвах парапета на балкона:

Eми то така е по-стабилно от статив.

Ако ползваш подобен на този продукт:

http://www.blutack.com/

Ще е още по стабилно. Прилича на дъвка, мачка се като пластелин, не се втвърдява, лепи се и се разлепва по пластмаса без проблеми. При мен го продават по магазините за сроителни инструменти и материали ( като мисър бриколаж ).

То и аз съм там често, но вчера реших да оглавя шествието, вместо да снимам... Обаче едвам си намирам мой снимки по интернет новинарските сайтове... Яд ме е малко :D Ако познаваш някой, който снима редовно и снощи е снимал големият зелен плакат, който поведе протеста, дали може да попиташ за снимки? Говоря за нещо такова?  

Ами, честно казано, от хората, с които ходя, аз съм тази дето снима. :D Вчера не съм ходила, защото нямах възможност, днес също не знам дали ще ходя. А иначе снимки има най-вече във фейсбук - аз гледам в #ДАНСwithme и Лумпените на България, публикуват хората, кой каквото снимал.. ще прегледам след малко и ако намеря от вчера ще ти пусна ЛС.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.