Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 3

Featured Replies

Публикувано изображение

• Отговори 2k
  • Прегледи 158,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
Не знам какво ще кажат другите, но на мен лично очите ми по инерция тръгват да търсят какво има под долния ръб на кадъра ти - или е трябвало да "сочиш" малко по-нагоре още като снимаш, или да изрежеш 20-30 пиксела от долния ръб след това.

Не знам какво ще кажат другите, но на мен лично очите ми по инерция тръгват да търсят какво има под долния ръб на кадъра ти - или е трябвало да "сочиш" малко по-нагоре още като снимаш, или да изрежеш 20-30 пиксела от долния ръб след това.

Ами не обичам да ,,преправям,,снимки ,а да са си ,,натюр,, :)  В случая обаче наистина трябва мааалко да се поореже,така че мисля може би си прав-ще го имам впредвид занапред и благодаря за мнението :)

• Автор

Здравейте колеги :)

да започваме:

Публикувано изображение

ОРИГИНАЛ

Една прашлясала стара крушка :)

====

Публикувано изображение

ОРИГИНАЛ

Пръстен, чиято сянка приема формата на сърце, символиката е ясна, но ако се изреже и пипне снимката, може да стане много по-добре :)

====

Публикувано изображение

ОРИГИНАЛ

Не е много ясно какво исках да постигна тук, но карай да върви :)

Дано ви е харесало нещичко и този път.

Честно казано телефончето ме изненада приятно при снимката на крушката, не очаквах да се справи, но все пак, все нещо се получи :)

Поздрави и лек и успешен ден на всички!

Този път панорамки..излезнаха малко големи, но..

София, снимана от Витоша:

Публикувано изображение

Мъглив залез, сниман отново от Витоша:

Публикувано изображение

• Автор

Този път панорамки..излезнаха малко големи, но.. София, снимана от Витоша:

Това от към Копитото ли е снимано или се лъжа? Ииии, панорамата на Фотошоп ли е наставяна или? хах, точно днес четох за техниките и начините да се прави подобна панорама и, честно казано, ще се радвам малко на практически съвети :)

Това от към Копитото ли е снимано или се лъжа?

Ииии, панорамата на Фотошоп ли е наставяна или? хах, точно днес четох за техниките и начините да се прави подобна панорама и, честно казано, ще се радвам малко на практически съвети :)

Да, някъде около Копитото, но не точно от него. :) Иначе първата панорама не е сглобявана с фотошоп, а с една друга програма, която си е само за слобяване на снимки - Panorama Maker 5 Pro. Снимката със залеза си е направо от апарата от режим панорама.

Ето и един тилт-шифт на София. :)

Публикувано изображение

• Автор

Мда. Ако ги знаех тия неща точно преди 1 седмица, с тая двойната дъга... Колко по-добре можеше да стане и да не е отрязана във върха :( Ама, човек се учи. Надявам се само да имам пак възможност да хвана цялата (от край до край) двойна дъга... Благодаря за инфото!

Мда. Ако ги знаех тия неща точно преди 1 седмица, с тая двойната дъга... Колко по-добре можеше да стане и да не е отрязана във върха :(

Ама, човек се учи. Надявам се само да имам пак възможност да хвана цялата (от край до край) двойна дъга...

Благодаря за инфото!

Ти не снимаше ли с андроидско телефонче? Или понеже [според подписа ти] е със стара версия OS, я няма програмката, дето сглобява панорами?

Ето аз какво бях снимал с телефона зимата на село, май не съм го показвал:

https://lh5.googleusercontent.com/-MEJxzwKvnA0/UNtZZ62G1VI/AAAAAAAAAoo/hgT3sdkftMY/s0/PANO_20121224_124916.jpg

• Автор

Ти не снимаше ли с андроидско телефонче? Или понеже [според подписа ти] е със стара версия OS, я няма програмката, дето сглобява панорами?

Ето аз какво бях снимал с телефона зимата на село, май не съм го показвал:

https://lh5.googleusercontent.com/-MEJxzwKvnA0/UNtZZ62G1VI/AAAAAAAAAoo/hgT3sdkftMY/s0/PANO_20121224_124916.jpg

Страхотно е!!!

Да, снимам с телефон: Sony Arc S, който е със стоковият Android 2.3.4 :) Старичък е, но с 4.0 и този едноядрен процесор става бавен...

А програма за панорами има, просто е калпава. За това на дъгата, когато бях вдигнал високо телефона, не можеше да намери отправните точки (еднакво синьото небе) и все даваше грешка... За това трябваше да сваля телефона да снима и земята, тогава чак стана, но на цената на отрязаният връх на дъгата...

Ако знаех тогава, това, което прочетох днес, нещата щяха да са други, ама на...

Но поне вече знам как да правя по-добри панорамни снимки!

Страхотно е!!! Да, снимам с телефон: Sony Arc S, който е със стоковият Android 2.3.4 :) Старичък е, но с 4.0 и този едноядрен процесор става бавен... А програма за панорами има, просто е калпава. За това на дъгата, когато бях вдигнал високо телефона, не можеше да намери отправните точки (еднакво синьото небе) и все даваше грешка... За това трябваше да сваля телефона да снима и земята, тогава чак стана, но на цената на отрязаният връх на дъгата... Ако знаех тогава, това, което прочетох днес, нещата щяха да са други, ама на... Но поне вече знам как да правя по-добри панорамни снимки!

Станало е така, тъй като в синюто небе телефончето не е открило обект за фокусиране, предполагам!

Ако камерата разполага със двоен спусък, можело е първо да фокусираш в дъгата, след което леко да изместиш телефона нагоре, за да се хване върха й.

Другия вариант е, тъй като виждам че е с тъчскрийн, просто от дисплея да преместиш малко по надолу точката на фокусиране.

Станало е така, тъй като в синюто небе телефончето не е открило обект за фокусиране, предполагам! Ако камерата разполага със двоен спусък, можело е първо да фокусираш в дъгата, след което леко да изместиш телефона нагоре, за да се хване върха й. Другия вариант е, тъй като виждам че е с тъчскрийн, просто от дисплея да преместиш малко по надолу точката на фокусиране.

Ех, ама друго си е да свикнеш да снимаш с апарат.
  • Автор

Станало е така, тъй като в синюто небе телефончето не е открило обект за фокусиране, предполагам!

Ако камерата разполага със двоен спусък, можело е първо да фокусираш в дъгата, след което леко да изместиш телефона нагоре, за да се хване върха й.

Другия вариант е, тъй като виждам че е с тъчскрийн, просто от дисплея да преместиш малко по надолу точката на фокусиране.

Не е въпроса в техниката, въпроса е в незнанието към момента на заснемане на снимката :)

В момента знам как да го направя по-добре :) Ама е късно, нали?

И не искам да е СПАМ, за това ето и отрязаната снимка:

Публикувано изображение

Надявам се да ви хареса :)

Едно, чудно местенце до гр. Хисар , качеството не е от най-доброто, но баща ми го е снимал с телефона. 

Публикувано изображение

Дано да ви, хареса.!

Публикувано изображение

Извинявам се за любопитството колега, но това случайно да се намира над с.Железница? Точно там съм се разхождал, даже един път имаше LARP (Live Action Roll-Play) та ходих да го видя това пък що за животно е. Много е красиво там, ако не бъркам мястото :P

Извинявам се за любопитството колега, но това случайно да се намира над с.Железница? Точно там съм се разхождал, даже един път имаше LARP (Live Action Roll-Play) та ходих да го видя това пък що за животно е. Много е красиво там, ако не бъркам мястото :P

Ми близо си :D

Това е паркът в центъра на Нокиа

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.