Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 3

Featured Replies

Публикувано изображение

• Отговори 2k
  • Прегледи 158,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Връх Петрахил в гр.Тетевен снимката е от тази сутрин, но не със стоковото приложение, а с едно ново доста предлагано, като по-добро във форума на Андроид (приложението се казва Vignete):

Публикувано изображение

И малко от розичките (сега с това приложение изглеждат доста по-добрe и с по-реални цветове):

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Има доста голяма разлика в цветовете между това приложение за телефона и стоковото, което не успява да се справи с баланса на бялото?! Това пък ги прави малко по-тъмни, но не много спрямо реалността, докато стоковото и без да снимам изглежда прекалено светло! Ще го ползвам него, въпреки, че реже инфото на снимката, че е правена с телефона, а си слага неговото име, но това не ми пречи! Надявам се сега да ви харесат изображенията?!

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

Връх Петрахил в гр.Тетевен снимката е от тази сутрин, но не със стоковото приложение, а с едно ново доста предлагано, като по-добро във форума на Андроид (приложението се казва Vignete):

И малко от розичките (сега с това приложение изглеждат доста по-добрe и с по-реални цветове):

Има доста голяма разлика в цветовете между това приложение за телефона и стоковото, което не успява да се справи с баланса на бялото?! Това пък ги прави малко по-тъмни, но не много спрямо реалността, докато стоковото и без да снимам изглежда прекалено светло! Ще го ползвам него, въпреки, че реже инфото на снимката, че е правена с телефона, а си слага неговото име, но това не ми пречи! Надявам се сега да ви харесат изображенията?!

Пламене, прочети тази тема и си редактирай поста: http://www.kaldata.com/forums/topic/187127-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B2-%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B4%D0%B5%D0%BB/

И отново червеното не е наред (според мен) Моите уважения, ама с телефон не можеш да докараш добро цветопредаване

• Автор

Здравейте,

като стана дума за приложения за Android, ето един експеримент с Paper Camera.

Публикувано изображение

Като цяло ми харесват ефектите, вярно, може да е и по-добре, но карай. А и аз по принцип много мразя да преправям или режа или каквото и да е било по снимките ми след като са направени за това - едно такова приложениице, като ме хванат лудите :D

Поздрави и пеиятен Weekend!

Пламене, прочети тази тема и си редактирай поста: http://www.kaldata.com/forums/topic/187127-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B2-%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B4%D0%B5%D0%BB/

И отново червеното не е наред (според мен) Моите уважения, ама с телефон не можеш да докараш добро цветопредаване

Капитане, редактирах го според както е описано в темата, но пак същото си се получи! Пикаса под Линукс не се отваря, а в Picbg били прекалено големи за качване! Качени са в Tinypic и след редакцията пак по същия начин си изглежда?! Колкото до червеното, вече казах, че самите рози не са точно червени, а са като на сегашните изображения! Ако говориш за преекспониране на червеното, както го определихте в предните изображения, то поне аз тук виждам как листата са разделени и не се слива цвета!

В Русе пак си имаме макар и част от дъга :) -направих я буквално преди около 5 минути и бързам да се похваля :) Публикувано изображение

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

Капитане, редактирах го според както е описано в темата, но пак същото си се получи! Пикаса под Линукс не се отваря, а в Picbg били прекалено големи за качване! Качени са в Tinypic и след редакцията пак по същия начин си изглежда?! Колкото до червеното, вече казах, че самите рози не са точно червени, а са като на сегашните изображения! Ако говориш за преекспониране на червеното, както го определихте в предните изображения, то поне аз тук виждам как листата са разделени и не се слива цвета!

Защо не ги смалиш преди да ги ъплоаднеш някъде. Има един пакет: ImageMagic, програмката е convert

И да, сега има детайлност, но пак са зле листенцата. Сравни градациите на твоите снимки с примерно тази (не е роза, но за да добиеш представа)

Публикувано изображение

В УСУ си имам опция за смаляване на изображения, но така няма ли да им се изгуби качеството (поне така съм чел някъде из нета, че се намалява качеството при всяка обработка на снимката)! Колкото до качеството няма как да искаме повече от един телефон, пък бил той и Carl Zeiss оптика (какъвто е Nokia N9 например), пак няма да бъде на ниво качеството на цифров фотоапарат (да не говорим за професионален такъв)! Все пак си му е прекалено малко оченцето :)

Какъв му е цвета на кожата на това дете ?

Щото май нещо ни криеш, от реалностите в Саут Африка.

Това към мен се отнасяше, предполагам!

Ако е да, ще може ли да обобщиш, че нещо леко не ти схванах въпросчето!

Редактирано от Van Doich (преглед на промените)

В УСУ си имам опция за смаляване на изображения, но така няма ли да им се изгуби качеството (поне така съм чел някъде из нета, че се намалява качеството при всяка обработка на снимката)! Колкото до качеството няма как да искаме повече от един телефон, пък бил той и Carl Zeiss оптика (какъвто е Nokia N9 например), пак няма да бъде на ниво качеството на цифров фотоапарат (да не говорим за професионален такъв)! Все пак си му е прекалено малко оченцето :)

горната снимка е смалена от 4000х3000. само си направи извода.

А за оптиката: при толкова малка матрица оптиката не е от чак толкова голямо значение

17.12.2012, 17:50:

Публикувано изображение

На същия ден, 17:27 дойде вкъщи, още на първата минута се влюбих в нея... От както я заняма, съм в денонощна дистимия....

Храст:

http://i.imgur.com/PkV0yUE.jpg

Капитане, дано тези ти харесат:

Публикувано изображение

Uploaded with ImageShack.us

Публикувано изображение

Uploaded with ImageShack.us

Смятам с тези двете да приключа с публикациите тук в тази тема!

Явно е само за изискани с превъзходно качество изображения, и не е място за снимки правени с някакви си телефони!

п.с.Няма нужда да коментирате последните две изречения - това си е лично решение, с което не искам да засягам никой! Поздрави!

• Автор

Здравейте, не го приемайте като критика, а като съвет. Искам да уточня, че не съм професионален фотограф, не съм въобще близко до това. Чист любител съм, който поради липса на фиананси в момента снима с GSM. Всяка снимка, качена в тази и предишната тема, е направена с GSM, предимно Sony Arc S, но има и със Sony CyberShot C510 и C902 (по-старите) и със Sony Xperia X8, мисля 1 или 2 снимки... Телефоните НЯМАТ толкова опции, нито имат възможностите на (дори) полупрофесионален фотоапарат... Но имат настройки. Кои повече, кои по-малко, ползвайте ги, няма да постигнете максимален ефект, но ще туширате част от недостатъците. И някои от основните принципи на фотографията. На 1-во място това е: - Светлина! Светлина и светлина. Това не знчи пряка светлина, това значи правилна осветеност спрямо желаният ефект. Може да направите качествена снимка и с/у слънцето, ако това ви е целта, но подберете правилният ъгъл. Няма как да се опише всеки един възможен сценарии и да се даде съвет или инструкция, но схващате идеята. Използвайте светлината във ваш плюс. - Търпение. Не всяка снимка става от 1-вия път, играйте си с настройките, чакайте, обмисляйте. От личен опит, гоних една определена буболечка около 2 години (малко по-малко) да я снимам. Най на края успях! И да, фона на снимката не беше перфектен, но все пак. А иначе изчакайте правилната осветеност спрямо желаният ефект. Или изчакайте каквото там трябва да чакате. - Идея. Всичко е свързано с идея. Преди време миказаха "Всеки може да снима цвете отгоре". И е истина. Всеки може да се наведе и да го снима като през "микроскоп". Ама ако легнеш на земята (дори с риск да се изцапаш) и го снимаш, снимката ще е много по-ефектна. Идеята включва цялата експозиция, какво искаш да го представиш, каква идея искаш да включиш. И все пак, това са си моите виждания, подредени като важност. И (естествено) през погледена на един аматьор. И не искам да изглежда като заяждане или каквото и да е, просто моето виждане за нещата. Както и споделен опит. Дано съм помогнал на някого!!! Поздрави!

И някои от основните принципи на фотографията. На 1-во място това е:

- Светлина! Светлина и светлина. Това не знчи пряка светлина, това значи правилна осветеност спрямо желаният ефект.

Я да ти покажа една снимка без светлина:

Публикувано изображение

Снимката е реална, няма трикове.

Tази снимка срещу слънцето става ли? :wub: 

Ммм, интересна . Но поради огромната разлика между светлите и тъмните места детайлите са загубени :)

Ммм, интересна . Но поради огромната разлика между светлите и тъмните места детайлите са загубени :)

Ами с телефонче все пак :clown: ,но...благодаря за мнението капитане.

Ами с телефонче все пак :clown: ,но...благодаря за мнението капитане.

Такива снимки са ценни заради документалната им страна. Така че не съжалявай за това с какво е снимана.

И не мисля че има камера, която би "видяла" тази сцена така, както може човешкото око :)

П.П. ето една лоша, снимана с телефон, но си я харесвам заради уникалния залез

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.