Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 3

Featured Replies

Tази снимка срещу слънцето става ли? :wub:

Бих предпочел нещо такова:

Публикувано изображение

• Отговори 2k
  • Прегледи 158,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Бих предпочел нещо такова:

Еее тук не е срещу слънцето и не е честно :) Иначе е хубава.Тук само искам да уточня,че почти всички снимки в тои раздел ми харесват-всяка е добра по своему-мое мнение.Не говоря за качество-както моите,така и повечето предполагам са снимани с телефони,а не с хубави фотоапарати и от професионалисти :) Аз лично си давам вота за снимката като такава ,а не за качеството и :)

Публикувано изображение

Напротив - точно срещу слънцето е, и се вижда :)

Aбе няма нищо общо  със слънцето от моята ,ма както и да е-то и други ще видят разликата ;) Хайде да не спамим  повече темата :) Лека вечер.

• Автор

Ето една снимка от мен от преди 1 час :)

Публикувано изображение

Снимката е леко редактирана, за да се изравни хоризонта, ето я в оригинал: DSC_2684.JPG, 724 KB

Просто, като снимам от балкона (11-тия етаж), все ме е старх да не литне надолу, и стискам здраво, без да влагам много мисъл какво ще излезне... И другото, което ме е яд, ще ако дам още дори милиметър на дясно, ще излезне друг 16 етажен блок, който ще развали всичко, та, за съжаление, нямаше как да разширя снимката, иначе от друга точка, можеше да изгледа 100 пъти по-добре!!!

Имам и една с дъга, минути преди тази, ама сега не мисе занимава да я качвам.

Поздрави!

Aбе няма нищо общо  със слънцето от моята ,ма както и да е-то и други ще видят разликата ;) Хайде да не спамим  повече темата :) Лека вечер.

Да, няма нищо общо, и точно това се опитвам да ти покажа. 

Както и quickJO написа по-горе, в една снимка най-важното е светлината. Слънцето е мощен източник на светлина, и когато снимаш срещу него, то "заслепява" апарата (или с каквото снимаш). И снимката излиза неправилно експонирана. В небето има една светла точка или петно, а всичко останали е сенки, в които, както казва capnemo, детайлите са изгубени.

Идеята е, като снимаш срещу слънцето, да избягаш от този шаблон. Търси не само светлината, а и взаимодействието й с обектите в снимката. Тогава се получават хубави снимки. Например - слънчевите лъчи да се промъкват през облаците (което съм искал да заснема на моята снимка), или през клони на дървета, или дори, ако снимаш портрет, можеш да ги уловиш през косата на модела ... Варианти много, въображение да имаш :) . А просто небе с едно светло петно в него е скука.

Между другото, моята снимка пак е край Дунава, само че не е Русе ;) .

Както и quickJO написа по-горе, в една снимка най-важното е светлината

Да бе верно,

особено като няма какво да снима човек, винаги може да снима светлината и все минава за фотография.

Аз пък ви показах снимка правена при облачно време на покрита сцена от полупрозрачни елементи.

Няма насочена светлина, няма вятър, има само нещо за снимане.

Да, няма нищо общо, и точно това се опитвам да ти покажа. 

Както и quickJO написа по-горе, в една снимка най-важното е светлината. Слънцето е мощен източник на светлина, и когато снимаш срещу него, то "заслепява" апарата (или с каквото снимаш). И снимката излиза неправилно експонирана. В небето има една светла точка или петно, а всичко останали е сенки, в които, както казва capnemo, детайлите са изгубени.

Идеята е, като снимаш срещу слънцето, да избягаш от този шаблон. Търси не само светлината, а и взаимодействието й с обектите в снимката. Тогава се получават хубави снимки. Например - слънчевите лъчи да се промъкват през облаците (което съм искал да заснема на моята снимка), или през клони на дървета, или дори, ако снимаш портрет, можеш да ги уловиш през косата на модела ... Варианти много, въображение да имаш :) . А просто небе с едно светло петно в него е скука.

Между другото, моята снимка пак е край Дунава, само че не е Русе ;) .

Ами добре си ми обяснил,но мисля са ми ясни тези неща -иначе благодаря ти за труда :) Аз пък точно това исках да обясня,че не съм наблегнал откъде идва светлината,...да ,,дебна,, откъде да снимам и т.н.т. а това са си непринудени снимки-на който не му харесват така направени-да не ,,гласува,,-не му натискам бутона насила...Ако раздела беше за качествени снимки-нямаше да поствам :) Иначе това,което си написал си е така,но не съм се стремял да ,,уловя мига,,а съм си снимал просто каквото ми е било интересно.Повече нвма да спамя,а ще си поствам ,,некачествените,,снимки пък на който му харесват -харесват :)

Смятам с тези двете да приключа с публикациите тук в тази тема!

Явно е само за изискани с превъзходно качество изображения, и не е място за снимки правени с някакви си телефони!

п.с.Няма нужда да коментирате последните две изречения - това си е лично решение, с което не искам да засягам никой! Поздрави!

Не недей.Много хубави розички снимаш всеки път.На мен ми харесват страшно много.Така че,ако никой друг не ги харесва ъплоудвай ги тук аз да им се радвам :)

Не недей.Много хубави розички снимаш всеки път.На мен ми харесват страшно много.Така че,ако никой друг не ги харесва ъплоудвай ги тук аз да им се радвам :)

Дал съм дума, а държа на думата си! Щом искаш розички, пратих ти една на ЛС (имаш официалното ми разрешение да я ползваш както пожелаеш, и да я показваш на който и където искаш)! Заедно с нея ти пращам още две снимки - сам прецени дали имат нещо общо с реалните цветове или не?! Поздрави!

айде като ще сме на цветенца:

Публикувано изображение

На мен лично оригиналът повече ми допада. :) Говоря за двете мнения над моето. Каменния блок допълва кадъра и усещането за мизерия, каквато според мен е идеята на снимката. Другото е, че чисто композиционно е по-правилно да има повече въздух пред обекта (както на втората снимка), но на първата центрирането дава пространствена представа. Трето - ръба, на който се е облегнала жената би следвало да продължава до края на стената, поне така мисля аз. Четвърто и последно - тоналността на оригиналния кадър е по-подходяща за усещането, което иска да предаде автора. Това си е лично мнение, разбира се, понеже така поставени двата кадъра някак си ме задължиха да ги сравня... :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.