Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 3

Featured Replies

Странно, че точно ВВ кода ползвам за прикачване на снимките тук - или нещо не схванах точно какво искате да кажете?!

@RudeBoy ако под страница имаш в предвид нов таб, то твоето изображение се отваря точно в нов таб (както и моите)!

Не знам, и на мен ми се отваря страница

П.П. С голямата снимка

:brick wall:

Когато цъкна на thumbnail-а на plamen74, в нов таб ми се отваря страницата от picbg, на която е снимката:

Публикувано изображение

Тъй като е голям размер, се вижда само част от нея, и трябва да скролирам насам-натам. Единственият начин да я видя цялата, е да я сваля на компютъра си (което не е редно), и да я отварям с програма.

Когато се кликне на моя thumbnail, в нов таб се отваря само снимката, преоразмерена спрямо прозореца:

Публикувано изображение

И се вижда цялата.

ПП. @skalata_73: Този хотел ми е познат :) :

Публикувано изображение

Русе, площадът срещу Речна гара?...

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 158,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

:brick wall:

Когато цъкна на thumbnail-а на plamen74, в нов таб ми се отваря страницата от picbg, на която е снимката:

Публикувано изображение

Тъй като е голям размер, се вижда само част от нея, и трябва да скролирам насам-натам. Единственият начин да я видя цялата, е да я сваля на компютъра си (което не е редно), и да я отварям с програма.

Когато се кликне на моя thumbnail, в нов таб се отваря само снимката, преоразмерена спрямо прозореца:

Публикувано изображение

И се вижда цялата.

Десен клавиш, view image, клик върху нея. ТОва във firefox ми я слейлва до размера на броузера

Ана Палас :whist:

Абе RudeBoy да не би и ти да си от Русе?--Сори за спамчето :ph34r:

А, не :) . Пак съм от пристанищен град, само че морски:

Публикувано изображение

Но обичам да пътувам, и винаги си нося фотоапарат.

Значи там отсядаш? Не съм се заглеждал скоро, макар и аз да имам подобна снимка. Май я бях публикувал в темата за обработени снимки.

Публикувано изображение

Не, напротив - всичките ми харесват! Пък и не знам защо при вас така се виждат?! При мене всичко си е наред с малко изключение, че на компютъра изглеждат по-слетли отколкото на телефона! Също така розовото, за което говоря си е розово и на компютъра (по реда на показване в поста ми са пръва, трета, четвърта и седма снимки)! А другата (втората и другата под нея т.е. шестата снимка си е точно с такъв цвят самата роза - и пак казвам, че на компютъра снимките са съвсем слабо по-светли отколкото на телефона)!

Ето ви още снимани от тази сутрин (с малко роса по тях):

Публикувано изображение   Публикувано изображение   Публикувано изображение   Публикувано изображение

Между другото на преднишни снимки правих опит с опциите за осветлението на снимките т.е. направих две снимки на една и съща розичка с опция "Автоматично осветление" и опция "Дневна светлина" - има разлика и то голяма! Ето снимките (първата е с опция "Автоматично осветление" а втората с опция "Дневна светлина"):

Публикувано изображение   Публикувано изображение

Вижда се разликата между двете снимки!

Напълно те разбирам за ка4ествата на телефона, жена ми има Samsung Galaxy Ace 2, който не се различава много от твоя и знам какво може, но определено ако искаш да снимаш цветя с реални бели, червени и т.н. цветове, възползвай се когато слънчевата светлина не е пряка или надвечер(виждам, че са правени около 9 часа сутринта), тогава светлината не е толкова силна и няма да се получава този ефект на прегаряне!

Другият вариант е да ги снимаш на сянка, но като гледам всичките са изложени на пряка слънчева светлина, а и все пак кой би си сял цветята под навеса! ;)

Не се придържай на софтуерната обработка на снимката, загубил ли си цветовете в суров формат, трудно би изкарал реален цвят с обработка, прекалено много артефакти се появяват!

Лека вечер!

Редактирано от Van Doich (преглед на промените)

Тигре!

Имаш много добри снимки!

Тигре!

Имаш много добри снимки!

Благодаря :) Обичам да си фотам :) Ако публикувам всичките ми снимки ша препълня сървърчето на Калдата :D Довечера ша пусна още малко красоти от Русе-мисля най-вече за такива на хубави сгради от Русе-да са подмажа на капитана :mark: --сори за малкото спамче :ph34r:

Публикувано изображение

emmi, много пълноводен си го снимала Дунава :) . При мен е така:

то и при мен е така но снимката е от миналата година :whist:

айде, още Дунаф пак от същото място но малко по-вдясно :)

Публикувано изображение

Напълно те разбирам за ка4ествата на телефона, жена ми има Samsung Galaxy Ace 2, който не се различава много от твоя и знам какво може, но определено ако искаш да снимаш цветя с реални бели, червени и т.н. цветове, възползвай се когато слънчевата светлина не е пряка или надвечер(виждам, че са правени около 9 часа сутринта), тогава светлината не е толкова силна и няма да се получава този ефект на прегаряне!

Другият вариант е да ги снимаш на сянка, но като гледам всичките са изложени на пряка слънчева светлина, а и все пак кой би си сял цветята под навеса! ;)

Не се придържай на софтуерната обработка на снимката, загубил ли си цветовете в суров формат, трудно би изкарал реален цвят с обработка, прекалено много артефакти се появяват!

Лека вечер!

Има още нещо, което се сетих (след толкова много години - някъде през 80-те, когато съм бил в училище)! Имаше кръжок по онова време по фотография, а тогава фотоапаратите бяха с ленти (черно бели и цветни - други не помня да е имало)! Въпреки, че се проведе само три, четири пъти, си спомних нещо много важно за снимането (макар, че сегашните цифрови са много по-добри от тогавашните фотоапарати)!

Спомних си точно този факт относно снимането, че когато се прави снимка срещу светлината се получават аномалии, и за това е най-добре да се снима по посока на светлината т.е. както го беше казал учителя - светлината да ти е зад гърба!

Направих и днес малко снимки като експериментирах с опциите на стоковото приложение! Беше си мъгливо тази сутрин, че даже и валя по едно време! Ето снимката:

Публикувано изображение

Ето и експеримента който си направих (макар, че на компютъра не виждам особена разлика, то на телефона си личи)!:

По реда на показване (от ляво на дясно) с опции: "Нормална"; "Качествена" и "Супер Фин"

Публикувано изображение   Публикувано изображение   Публикувано изображение

На телефона най-добре изглежда с опция "Нормална", горе долу и "Качествена, а "Супер Фин" изглежда мъгляво!

А тази я снимах някъде след обед, когато вече се беше появило слънцето:

Публикувано изображение

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

...

Баланса на бялото на приложението ти куца когато е облачно - виж как бие на синьо. И пак е преекспонирало розата във дневната снимка. 8% от пикселите на снимката са над 250, над един са 255 (всичките тия са върху розата)

Относно посоката на светлината - има няколко момента тук: Най-важно е, какво искаш да постигнеш - има страхотни снимки във всяко едно положение. А иначе проблеми винаги може да има - ако светлината е насрещна, може да имаш вътрешни отражения (flare :) )които дори и да не са видими като това изкуственото на аватара ми, ти прецакват контраста на снимката. Ако е странична, разликата между осветените и засенчени участъци може да е много голяма и да ти прецака снимката лошо - типичен случай е, човек под шарена сянка - през сензора е далеч по-зле, отколкото го възприема окото. ако е зад гърба ти пък, същата разлика може да се получи между много отразяващи - бели и тъмни обекти. Което ме подсеща, че да снимаш сватби е егати worst case - булката бяла, младоженеца в черно, в черквата е тъмно и с тъмен фон и яко свещи да ти блестят насреща...

По темата от мен самолетоносачът Карл Винсън:

Публикувано изображение

Баланса на бялото на приложението ти куца когато е облачно - виж как бие на синьо. И пак е преекспонирало розата във дневната снимка. 8% от пикселите на снимката са над 250, над един са 255 (всичките тия са върху розата)

Това има ли начин да се настройва, понеже всичко ми е на автоматично настроено по подразбиране?!

Това има ли начин да се настройва, понеже всичко ми е на автоматично настроено по подразбиране?!

ами андроидските приложения имат ръчен баланс на бялото (за цвета) и компенсация на експозицията.

поиграй си с тях

Сега ги разгледах! Има "Авто", "Дневна светлина", "Облачно", "Изкуствено осветление" и "Флуоресцентно осветление"!

Това със стоковото приложение (преди малко инсталирах и едно със стабилизатор, че много ми се движат ръцете до като снимам)! Утре ще пробвам какво ще се получи  :)

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.