Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 3

Featured Replies

The Hoover Dam (Бентът "Хувър") на река Колорадо между Невада и Аризона.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Мостът Майк О'Калахан - Пат Тилман сниман от бента.

Публикувано изображение

Грандиозни и много хубави снимки. Много ми харесват. Приятелски ти завиждам, ако си бил на такова място.

• Отговори 2k
  • Прегледи 158,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Грандиозни и много хубави снимки. Много ми харесват. Приятелски ти завиждам, ако си бил на такова място.

Благодаря. Мястото наистина е впечатляващо. Имам още 5-6 панорами от там (тука само първата е панорамна). А защо "ако си бил"? Темата се казва "Покажете вашите авторски снимки част 3", нали? Не поствам чужди снимки, пази Боже! :D

Благодаря. Мястото наистина е впечатляващо. Имам още 5-6 панорами от там (тука само първата е панорамна). А защо "ако си бил"? Темата се казва "Покажете вашите авторски снимки част 3", нали? Не поствам чужди снимки, пази Боже! :D

Не искам да те обидя с написаното от мен. Ако се загледаш във всички страници на 3 -те части, веднага ще забележиш, че има и чужди фотографии постнати от "авторите" им. Вярвам ти и ти завиждам благородно.

P.S. Ако искаш, мога да редактирам поста си.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не искам да те обидя с написаното от мен. Ако се загледаш във всички страници на 3 -те части, веднага ще забележиш, че има и чужди фотографии постнати от "авторите" им. Вярвам ти и ти завиждам благородно. P.S. Ако искаш, мога да редактирам поста си.

Не, не съм се обидил естествено. "Познавам" те (от постовете) достатъчно, че да си помисля такова нещо. Просто ми прозвуча странно, та да си питам :)

През ноща е и с телефонче,но на мен си ми харесва :)  Публикувано изображениеЩото не съм се разписвал отдавна тук :)

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

Снимани с "Nikon D3200" Надявам, се да ви харесат.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

Снимано с "SONY DSC-H200B". 

Снимани с "Nikon D3200" Надявам, се да ви харесат.

Снимките на манастира са добре кадрирани, и умело обработени. Сенките са изсветлени в стил "HDR", шарпенето е силно, но в границите на допустимото.

Трите шишета са наклонени, отрязани в основата, изместени са към левия ръб на кадъра, и даже не са на фокус!

Не мога да приема, че авторът на снимките в двата поста е един и същ. Човекът, който е в състояние да направи снимки като вторите, не би публикувал първата. 

Така поне си мисля :cool:  Все едно аз да покажа нещо такова:

Публикувано изображение

Снимките на манастира са добре кадрирани, и умело обработени. Сенките са изсветлени в стил "HDR", шарпенето е силно, но в границите на допустимото.

Трите шишета са наклонени, отрязани в основата, изместени са към левия ръб на кадъра, и даже не са на фокус!

Не мога да приема, че авторът на снимките в двата поста е един и същ. Човекът, който е в състояние да направи снимки като вторите, не би публикувал първата. 

Така поне си мисля :cool:  Все едно аз да покажа нещо такова:

Снимката, с трите шишета съм я правил на половин литър уиски. Какво очакваш? П.с. От както поставих коментара си в темата, на онова момче, че е против правилата. От тогава почна да се заяждаш с мен.? Какво искаш не мога да разбера. Като не ти харесват снимките МИ просто не ги харесвай, никой не карам на сила.

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

FujiFilm FinePix S4500 -> близо 30 пъти оптичен зуум, без ттриножник. Единствената обработка е намалянето на размера, за да е по удобно разглеждането на темата.

Публикувано изображение

• Автор

Здравейте приятели!!!

Аз тези дни мръдна ми нещо мозъка, драснах една бърза отпуска и за 4 дни минах близо 600 километра, без предварителна идея, на зиг-заг. Където ме отведе колата - там :)

Както се сещате - направих много снимки... 1000 + (добре, че носех лаптопа, че всяка вечер да чистя малката, 8 GB, карта. Понякога и на почивката за обяд правех същото...) и за 1-ви път снимах в RAW. Всъщност JPEG + RAW. Всичко снимах в ръчен режим вече :)

Има снимки за съшиване в панорама, има снимки за обработка, и това ще уча как става!

Но нямам търпение да покажа 3 снимчици (нали толкова е ограничението). Без редакция са (освен преоразмеряването с GIMP), това е чистият JPG, който е излезнал от апарата. Тези дни ще видим до къде ще можем да го докараме :)

(всичко е снимано от ръка)

1.

Публикувано изображение

f/25

1/5 sec

ISO 100

2.

Публикувано изображение

f/3.5

1/3 sec

ISO 100

3.

Публикувано изображение

f/4.5

1/200 sec

ISO 100

И ще ви предложа още 2 снимки, само като линкове, пак оразмерени за форума, ама не искам да пристъпвам правилата, но ви моля да погледнете и тях:

1. Това тук е снимка вътре в църквата на Асеновата крепост, кацнала на една скала.

f/3.5

1/25 sec

ISO 100

2. Тук някакъв човек стоеше на каменна пейка в този монумент, или както искате го наречете, в Хисаря. Видях го и го снимах.

f/3.5

1/200 sec

ISO 200

Искрено се надявам снимките да са ви харесали.

Има още, ама да не трупане много поста :)

Поздрави и приятна вечер!!!

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.