Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 3

Featured Replies

Публикувано изображение

• Отговори 2k
  • Прегледи 161,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Излезнахме с 1 приятел на разходка, 3 часа из балкана и връщаме се, какво да видим, 1 куп хора, репортери. Викам тука ще става нещо. и Барабар Петко с мъжете, се наредих и аз да снимам :D

Някакъв спасителен център пускаше на свобода мишелови и керкенези:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

+ още няколко:

1. ЛИНК

2. ЛИНК

3. ЛИНК

Поздрави и лек и мързелив неделен следобед :)

Сори Джо,ма не си ги ,,хванал,,нещо добре.Нали си взе хубав фотоапарат на скоро!Не разбирам от фотоапарати,ма не трябваше ли да са по-качествени?Просто ми е интересно.Иначе аз оценявам снимките ,не качеството ,но се зачудих що така! :offtopic_s:

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

Сори Джо,ма не си ги ,,хванал,,нещо добре.Нали си взе хубав фотоапарат на скоро!Не разбирам от фотоапарати,ма не трябваше ли да са по-качествени?Просто ми е интересно.Иначе аз оценявам снимките ,не качеството ,но се зачудих що така! :offtopic_s:

Още не е свикнал на техниката си. Но и това ще стане, с повече практика :) .

Да си купиш хубав фотоапарат, и да правиш хубави снимки, са две различни неща.

• Автор

Както каза RudeBoy, не бях подготвен. Аз вечерта чак разбрах какво е AF-C... Също така си мислех, че 1/500 sec ще е достатъчно, ама на найсе. Отделно бях на 2 метра от зоната за пускане и следенето на обекта с фотоапарата се оказа мааалко сложна мисия. По-далече не можех, защото бяхме един плътен обръч снимачи с камери и апарати. Да не говорим, че повечето снимки се осветиха лошо (отново не прецених скоростта) и в последствие RAW-а е пипан. Има и трити обекти, което го правя за 1-ви път, и това допълнително създаде изкривявания на места... Та да имаш хубав апарат и да правиш хубави снимки са две различни неща.

Питник из язовир Кърджали

Такъв бездарен шиш, не съм виждал никога (кренвирши???). Явно на "Питник"-ците има???!!!

Публикувано изображение

Това е обида дори за най-заклетите битници !!!

Такъв бездарен шиш, не съм виждал никога (кренвирши???). Явно на "Питник"-ците има???!!!

Това е обида дори за най-заклетите битници !!!

Това имах, в колата това си направих ме. Може шиш/а , да е бездарен, но на мен и на много други ни харесва. Раздела е "Покажете  вашите авторски снимки".? Това според теб да е "авторска снимка".? Не те карам на сила да харесаш снимката ми.!?!

Гледам аз че туристите го снимат тва църкве, па го щракнах с грозните кабели пред него, отдалече:

Публикувано изображение

ама много грозно му стоят тия пусти кабели брей, ц ц ц ...

Значи всички готини снимки на същото са менте, чистени  са после, щото няма такъв обектив който да го изкара със същата перспектива без кабелаците.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Гледам аз че туристите го снимат тва църкве, па го щракнах с грозните кабели пред него, отдалече:

ма много грозно му стоят тия пусти кабели брей, ц ц ц ...

Значи всички готини снимки на същото са менте, чистени  са после, щото няма такъв обектив който да го изкара със същата перспектива без кабелаците.

Аз кабели не виждам...

Аз кабели не виждам...

Еми нали си писал че си от София, иди застани с един 18-55мм обектив така че да я хванеш от същия зрителен ъгъл и ще ги видиш кабелите по снимката после. Бях чак където е улицата на ония продавачите на кич ( тая дето е покрай италианското посолство ).

Ама за да не каже още някой че не виждал кабели, те ви парче от оригиналната снимка, преди изчистването на кабелите, та да се убедите като видите готино фото на тва църкве, че е чистено от кабелите на компютъра, щото ако застане човек до пешеходната пътека да снима ( за да не се виждат кабелите) , сградата ще изглежда различно.

Публикувано изображение

снимано е с Никон Д40 и има прегоряло, ако беше с Д5100 на 14 бита , вероятно щеше да е по-добре. Щракнал съм го кадъра набързо, без да съм имал намерение да снимам специално тази църква.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Еми нали си писал че си от София, иди застани с един 18-55мм обектив така че да я хванеш от същия зрителен ъгъл и ще ги видиш кабелите по снимката после. Бях чак където е улицата на ония продавачите на кич ( тая дето е покрай италианското посолство ).

Ама за да не каже още някой че не виждал кабели, те ви парче от оригиналната снимка, преди изчистването на кабелите, та да се убедите като видите готино фото на тва църкве, че е чистено от кабелите на компютъра, щото ако застане човек до пешеходната пътека да снима ( за да не се виждат кабелите) , сградата ще изглежда различно.

Със 18-55 няма да стане. Но с това, че "няма такъв обектив" от предният ти пост - не съм много съгласен - например с това или 17мм-овия мисля че ще се получи...

Буря над Лас Вегас:

Публикувано изображение

Страхотна снимка flare  :yanim:

Благодаря :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.