Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 3

Featured Replies

Публикувано изображение

• Отговори 2k
  • Прегледи 158,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Колега, с какво си снимал.? Прилича ми на първия ми телефон които, беше с 1.3 мбс камера. И той правише същите снимки

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

С телефон Sony Vivaz с 8.1мp камера,но беше много светло и ,,обекта,, беше точно срещу слънцето,та затова не е качествена,но съм казвал не един и два пъти,че нямам ни най малки претенции за фотограф-снимам си за кеф и евентуално ако някой харесва снимката като такава,а не заради качеството и -- ме радва.Иначе телефончето прави доста добри снимки бих казал,но зависи от много неща като да се съобразяваш със светлината,позицията от която снимаш и куп други неща,които тук добрите фотографи знаят,но аз просто си снимам за удоволствие и не се съобразявам много много с тези неща. :) Сори за офтопика ,но от уважение към колегата исках да му отговоря :)

• Автор

С телефон Sony Vivaz с 8.1мp камера,но беше много светло и ,,обекта,, беше точно срещу слънцето,та затова не е качествена,но съм казвал не един и два пъти,че нямам ни най малки претенции за фотограф-снимам си за кеф и евентуално ако някой харесва снимката като такава,а не заради качеството и -- ме радва.Иначе телефончето прави доста добри снимки бих казал,но зависи от много неща като да се съобразяваш със светлината,позицията от която снимаш и куп други неща,които тук добрите фотографи знаят,но аз просто си снимам за удоволствие и не се съобразявам много много с тези неща. :) Сори за офтопика ,но от уважение към колегата исках да му отговоря :)

И си ползвал дигитален ЗУУМ?

Добре, а защо не я преоразмериш снимката с някоя програма, така че да се събере цялата на монитора, и да можем да я видим, без да се налага да скролваме?...

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Добре, а защо не я преоразмериш снимката с някоя програма, така че да се събере цялата на монитора, и да можем да я видим, без да се налага да скролваме?...

Ами пробвах веднъж да преоразмеря една снимка и нещо не се получи-та затова.Честно даже не помня с коя програма беше.Даже веднъж от някакъв сайт за качване имаше опция преди да се публикува  уж да се преоразмери ,но пак не се получи!Просто не съм си налагал и поставял за цел да правя това и затова не разбирам как се прави!Извинявам се ,че така ги поствам.Понякога не излизат толкова големи тук -а  всичките са ми с един и същ телефон! ...Мисля това да ми е последен ми офтопик,че да не ям пердах вече :clown:

• Автор

Ами пробвах веднъж да преоразмеря една снимка и нещо не се получи-та затова.Честно даже не помня с коя програма беше.Даже веднъж от някакъв сайт за качване имаше опция преди да се публикува  уж да се преоразмери ,но пак не се получи!Просто не съм си налагал и поставял за цел да правя това и затова не разбирам как се прави!Извинявам се ,че така ги поствам.Понякога не излизат толкова големи тук -а  всичките са ми с един и същ телефон! ...Мисля това да ми е последен ми офтопик,че да не ям пердах вече :clown:

Аз отнесох доста коментари... Оказа се,че не познавам НИКАК правилата на раздела... Първо беше за размера, после за броя, после за не знам си какво... Но аз съм си новак тук. Снимките трябва да са не повече от 3 в коментар. Снимките трябва да са оразмерени и да не са повече от 840 пиксела в широчина... Снимките не трябва да са политически обвързани. Това са 3-те неща, за които са ме мъмрили. За бройката, лесно ще си я следиш сам. За политическите снимки, не съм видял до сега да постваш снимки от протестите. Остава размера. Аз ползвам GIMP, за това ще покажа от там: Първо се избира снимката и опцията за преоразмеряването ѝ. Второ се наглася размера по широчина, след което с клика на иконкаа като синджир/верига, се настройва автоматично другият размер, по дължината и снимката се запазва... Всяка програма за обработка, или хайде, почти всяка, има подобни опции, въпроса е къде и как се намират, аз ти показвам за тази, която аз ползвам. Отделно имам и Light Image Resizer 4.4.4.0, където с няколко клика мога да оразмеря вече готова снимка/картинка. Та, това, че "веднъж' си пробвал, нищо не значи... Освен, че си се предал... Без да търсиш решение и без да питаш и без да експериментираш.

Само 3 този път. :)

1. http://i.imgur.com/XW3XDzt.jpg

2. http://i.imgur.com/8bFMvqJ.jpg

3. http://i.imgur.com/EPh3a4Y.jpg

Гледам големи дискусии правите тук. :) Лично за моите снимки ще кажа, че са от интерес, не съм се опитвал да направа страхотни снимки, нямам и намерение. :)

Снимките трябва да са оразмерени и да не са повече от 840 пиксела в широчина...

880 се ловят точно , без браузъра да ги размазва.

Ама де да знам как е на вашите екрани, пробвайте ако знаете как де.

• Автор

880 се ловят точно , без браузъра да ги размазва. Ама де да знам как е на вашите екрани, пробвайте ако знаете как де.

То там е проблема, че много вече ползват и таблети, и разнообразието от размери на екрани, браузъри и операционни системи вече е толкова много, че няма как да се предвиди всеки случай... Твоите снимки на служебният компютър (с екран 1280 х 1024 пиксела) излизат добре.

То там е проблема, че много вече ползват и таблети, и разнообразието от размери на екрани, браузъри и операционни системи вече е толкова много, че няма как да се предвиди всеки случай...

Колкото и да е голямо разнообразието, екрани с размер по вертикала повече от 1080 са рядкост. Мисля, че 900х600 е добър стандарт.

@skalata_73 - даже и Paint, вграденият в WIndows, има възможност за преоразмеряване. 

Днеска получих малко снимки от майка и татко, от тяхната малка екскурзия жалко, че не можах да ида с тях, тъй като имах здравословни проблеми. :)Корковадо

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображение

Дано да Ви, харесат. Снимките не са лично мой, но родителите ми позволиха да ги публикувам. Довечера, ще ми пратят още снимки, ще ги кача да видим и ние малко свят. :)

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

• Автор

...

Абе Капитане, да не си в София вече?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.