Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 3

Featured Replies

• Автор

Или е Витоша с "крайните" и опоскани мурени, или е Пирин или Рила, като ако не е Витоша, бих заложил на Пирин...

И, така и чаках някое мнение след мен, че да кача нови снимки :) :) :)

Три снимки, HDR технология, която за първи път пробвам... Самите снимки не са били предназначени за HDR, а са въпрос на калибрация на експозицията в съответния момент... И все пак, резултата ми харесва адски много!!!

За тези, които не знаят, HDR е обединяване на снимки, с различна експозиция (силно осветена, нормална и силно затъмнена), както и етапи м/у това, за да се получи нужният контраст и визуализация. Е, това са само пробни снимки, като идеята на самата композиция не е била такава!!!!!!!!!!!!!!!!!

Публикувано изображениеhttp://prikachi.com/images/585/6512585C.jpg]

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Та, да, това са от едно и също място, една и съща пещера, да...

Но до сега не съм се замислял за HDR, a тук нагласях апарата и се получи така, че да е достатъчно за HDR снимка и се "възползвах" или по-скоро експериментирах и това е резултата :)

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 158,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Пирин-Заслон Спано поле.

Значи познах :)

Публикувано изображение

Същата снимка в цветен вариант.

Публикувано изображение

Публикувано изображение[/

URL]

Публикувано изображение

[url=http://s79.photobucket.com/user/poisenhead/media/Skakauec/ALIM2200_zpsa516e5fc.jpg.html]Публикувано изображение

Светлините на една въртележка на Слънчев бряг

Редактирано от tatsu (преглед на промените)

Светлините на една въртележка на Слънчев бряг

А самата въртележка не искаш да ни я покажеш, така ли ?

Еми като не можеш да я снимаш през деня, ето аз тука да покажа на уважамета публика какво става там горе нависоко.

С Никон Д5100 + Тамрон 70-300 мм

Публикувано изображение

леле ама те са надолу с главата , леле леле , луди хора ...

С Никон Д40 + Никор 18-55 мм

Публикувано изображение

Публикувано изображение

от събота са тези кадри.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Белгиец!

Първата ти снимка е впечатляваща. Много ми хареса!

Много тъжно това куче, я нещо по-весело тука да ви пусна:

Публикувано изображение

.

Чедо!

От всичките "синджири" тия ли избра бе чедо? Да не вземеш да се изръсиш, че това са Ви най- хубавите жени /моми/? От твоето село момите са по-хубави бе гордост наша! От мен да мине   +1

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Това са засмяни деца бе, ало възрастния !

Показвам ви настроение, нищо друго.

Чедо!

От всичките "синджири" тия ли избра бе чедо? Да не вземеш да се изръсиш, че това са Ви най- хубавите жени /моми/? От твоето село момите са по-хубави бе гордост наша! От мен да мине   +1

Редактирано от Belge (преглед на промените)

• Автор

Ах, колеги, мислех си да отворя нова тема, но дали бихте я забелязали, всъщност ми трябват съвети, за това смятам, най-нагло, да се възползвам от темата :) Но ми трябват професионални съвети или поне съвети от хора с опит. За това се възползвам :) На въпроса: - Тази събота, 07.09.2013 г., ще съм на сватба. Искам и търся съвети за снимки на сватба. Знаете с какво разполагам - Nikon D3100 с китов 18-55 mm обектив и бленда 3.5 - 5.6 и доста малка SD карта - 8 GB. Предвид размера на картата памет и размаха на събитието, смятам да НЕ снимам в RAW, а само и чисто в JPG формат... Също така, защото съм приятел на младоженеца, алкохола ще е доста на ниво, за това смятам, малко след началото да преместя апарата на напълно автоматичен режим. Кое ще е по-подходящо - Auto или "P" режим? Съвети за експозиция, няма да съм основният фотограф, имат нает професионалист за целта, аз просто ще се правя на "важен" и ще гледам да свалям момичета, но и искам хубави снимки. Който е снимал на сватби нека каже за какво да внимавам и да търся. Както и всякакви други съвети очаквам :) Ще съм ви много благодарен! Поздрави и лека и приятна вечер! И отново се извинявам, че така нарушавам идеята на темата!!! Предпочитам отговори на ЛС, именно, за да не става диалог в тази тема по страничен за нея въпрос, но смятам, че така повече хора ще видят въпроса ми и ще ми помогнат... дано се съобразите с последните редове :)

И отново се извинявам, че така нарушавам идеята на темата!!! 

Ами недей я нарушава ;) (просто съвет) . 

Крайно време е, след като разделът се казва "Фотография и Фотографска техника", да има и теми, в които да се обсъждат точно такива техники и похвати!

Опитът ми със снимане на сватби е равен точно на нула :) . Така че акъл няма да давам. Все пак, ако аз трябва да снимам сватба, за снимките в помещения задължително бих се подсигурил с TTL светкавица с приличен дифузер, и бих си ползвал любимия Nikkor AF-S 35/1.8G. Ти ги нямаш тези неща, така че наблегни на снимките на открито. 

И мисля, че вече имаш достатъчно опит с апарата (или най-малкото трябва да си прочел упътването ;) ) , за да знаеш каква е разликата между Auto, P, A, S и M режимите, и кой за каква ситуация е подходящ. 

Искам и търся съвети за снимки на сватба. Знаете с какво разполагам - Nikon D3100 с китов 18-55 mm обектив и бленда 3.5 - 5.6 и доста малка SD карта - 8 GB.

Много е просто, слагаш го на 18мм, на приоритет на блендата, която я заковаваш на Ф3.5, после вдигаш ИЗО-то на 3200 и снимаш в jpeg. Това е за вътре в църква. Ако пускаш светкавица в църква, попа може да ти се кара. 

А в ресторант, можеш да пробваш на ИЗО 1600 каква скорост ще ти дава, трябва ти поне 1250 сек, за да не стават мътни мърдащите ръце на пияните вдигащи наздравица.

На вградената светкавица може когато ти позират и не шават. Ако снимаш на светкавицата в ресторанта, може да затвориш на Ф8 блендата, за да са на фокус всички. 

• Автор

ISO 3200 и 1600 няма ли да даде много шум? А за приоритет на блендата, да си призная, не се бях замислял... Благодаря ви много!

ISO 1600 няма да даде много шум, ако ги печатиш на 10 по 15 сантиметра, няма да се вижда въобще след обработка.

За ISO 3200 не го знам твоя как ще работи, на моя Д 5100 може да стане с чистене на шума, да не се забелязва при 10 па 15 см снимки или при 999 пиксела широки да ги гледат на телевизора или компютъра.

Ако не ползваш светкавицата вътре, трябва да я държиш блендата възможно най-отворена, иначе ще ти падне скоростта и ще излизат мътилки. Вземи под наем един 35 мм , Ф1.8 от ония двата магазина дето продават обективи и ще станат баш професионални снимките ти и без светкавица. Снимаш в серия по 3 кадъра в секунда и ще се уцелват и сполучливи гримаси. Можеш да ги лъжеш че първо ще настройваш апарата и като станеш готов ще им кажеш че ще ги снимаш, пък ти щракаш без предупреждение. Иначе някой стават вкаменени като омагьосани статуи като позират нарочно. Като ги издебнеш без да се надяват че ще щракнеш, тогава са много по-естествени сватбарите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.