Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за игри (ниски настройки)

Featured Replies

И промоцията в Емаг продължава та цените са си същите.  :D Всъщност даже 10 лв. по-малко излиза.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Отговори 147
  • Прегледи 9,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

MSI 970A-G43 - 120 лв. FX-6350 - 244 лв. Gainward GT630, GD5 - 122 лв. Kingston 4GB 1600MHz - 64 лв. DeLux MG858, 500W, - 82 лв. Общо: 632 лв. с безплатна доставка. Видеото може да се замени с HD6670 GD5 при желание но я няма налична а ако се поръча от другаде ще трябва да се плаща за доставка. APU не предлагам защото държиш на як процесор а там където свършват те почват тия. Захранването не е много читаво но щом няма да се набляга на видео ще свърши работа.

Здравейте, надблегнах на тези предложения. Първото ми харесва заради кутията. Има включени 3 вентилатора + честотата на процесора 3,9Ghz и е шестядрен. Друг плюс е безплатната доставка.

Второто предложение пък има повече РАМ, а като гледам накъде вървят ОС-та много РАМ гълтат, но винаги мога да си сложа 2ГБ РАМ ако събера пари. Обаче честотата на процесора кърти яко. Тоест 4,4Ghz мога само да си мечтая в момента, но пък е APU и незнам какво ще стане ако подкарам някоя игричка все пак.

Последното предложение ми харесва заради Видео картата и процесора, но само защото го хвалят много този i3. Незнам дали е по-пройзводителен от AMD-то на naruto. Вие какво ще кажете.

i3 по-добро ли е от шестядреният, който предложи naruto?

Вече не е нужно да давате съвети тези са ми достатъчно, но кой от тях да избера?

П.С. Току що се изчерпа видео картата, която предложи Наруто :D

Редактирано от Rock4eto0o (преглед на промените)

Здравейте, надблегнах на тези предложения. Първото ми харесва заради кутията. Има включени 3 вентилатора + честотата на процесора 3,9Ghz и е шестядрен. Друг плюс е безплатната доставка.

Второто предложение пък има повече РАМ, а като гледам накъде вървят ОС-та много РАМ гълтат, но винаги мога да си сложа 2ГБ РАМ ако събера пари. Обаче честотата на процесора кърти яко. Тоест 4,4Ghz мога само да си мечтая в момента, но пък е APU и незнам какво ще стане ако подкарам някоя игричка все пак.

Последното предложение ми харесва заради Видео картата и процесора, но само защото го хвалят много този i3. Незнам дали е по-пройзводителен от AMD-то на naruto. Вие какво ще кажете.

i3 по-добро ли е от шестядреният, който предложи naruto?

Вече не е нужно да давате съвети тези са ми достатъчно, но кой от тях да избера?

П.С. Току що се изчерпа видео картата, която предложи Наруто :D

Към момента без клок FX-а на naruto е по-слаб от i3-ката в почти всички игри, а след клок се изравняват. Но все пак трябва да се има предвид, че новото поколение конзоли ще използва Jaguar архитектурата на AMD която е 8 ядрена с ниски честоти, което ще накара девелъпърите на игри да оптимизират за повече ядра. Предполагам в бъдеще този 6 ядрен FX може и да стане по - добър в игрите. Иначе i3 има по - малка консумация на ток и грее по - слабо, но не подлежи на овърклок.

Ето и няколко бенча да сравниш APU-то и 2133Mhz рам  с i3-3220 и картата която съм ти предложил. Ясно се вижда, че i3-ката дръпва значително пред новото Richland APU на AMD само в F1 2012.

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от Тодор. (преглед на промените)

Препоръчително е да минеш  с малко по-слаб процесор от и3 - за сметка на много по-производителна видео карта с този вариант ще си много пред и3 дори и с 7750!

MSI FM2-A55M-E33, socket FM2

AMD Athlon II X4 750K, 3400MHz, 4MB, socket FM2, Black Edition

Kingston 4GB (2x2GB) DDR3/1600MHz XMP - HyperX

MSI ATI Radeon R7790 ОС, 1024MB, GDDR5, 128bit, DVI, PCI-E 

Floston  EXCORDO

Cooler Master GX Lite Black, 500W

Общо 653лв. с безплатна доставка!

Препоръчително е да минеш  с малко по-слаб процесор от и3 - за сметка на много по-производителна видео карта с този вариант ще си много пред и3 дори и с 7750!

MSI FM2-A55M-E33, socket FM2

AMD Athlon II X4 750K, 3400MHz, 4MB, socket FM2, Black Edition

Kingston 4GB (2x2GB) DDR3/1600MHz XMP - HyperX

MSI ATI Radeon R7790 ОС, 1024MB, GDDR5, 128bit, DVI, PCI-E 

Floston  EXCORDO

Cooler Master GX Lite Black, 500W

Общо 653лв. с безплатна доставка!

+ 2 вентилатора Enermax или Cooler Master по 120x120x25 за ~26,27 лева и си супер

Редактирано от ФенОмеН (преглед на промените)

Гледам че упорито се коментират игри и се дават тестове с такива както и препоръки за по-слаб процесор?

Момчето каза че вероятно няма да играе игри и иска да се наблегне на процесор за сметка на видеото.

Ако не съм разбрал правилно ще ме извинявате. 

пс. Rock4eto0o картата я сложих единствено заради GD5. Примерно MSI 7750 е по-добра но надхвърля бюджета.

Но предвид че доставката е безплатна ще излезе същите пари колкото ако вземеш машина за 650 лв. от Никем или другаде. Там не ти мърда едно 30 лв. отгоре за нея.

Ако пък въобще не ти пука за игрите може да вземеш и най-евтината видеокарта или която те устройва като цена.  

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Към момента без клок FX-а на naruto е по-слаб от i3-ката в почти всички игри, а след клок се изравняват. Но все пак трябва да се има предвид, че новото поколение конзоли ще използва Jaguar архитектурата на AMD която е 8 ядрена с ниски честоти, което ще накара девелъпърите на игри да оптимизират за повече ядра. Предполагам в бъдеще този 6 ядрен FX може и да стане по - добър в игрите. Иначе i3 има по - малка консумация на ток и грее по - слабо, но не подлежи на овърклок.

Ето и няколко бенча да сравниш APU-то и 2133Mhz рам  с i3-3220 и картата която съм ти предложил. Ясно се вижда, че i3-ката дръпва значително пред новото Richland APU на AMD само в F1 2012.

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Едно леко уточнение, че голяма част от аудиторията може да бъде заблудена. При тия тестове е тествана HD6670  с DDR3. Варианта с DDR 5  при игри дава до 50% повече кадри, а е само с двайстина лева по-скъп. Това уточнявам, защото напоследък в доста теми срещам мнения от сорта..." 6800K  е по-добър от HD6670". Да, може да е по-добър, но първо не от HD6670 с DDR5,  която винаги се препоръчва в тоя форум и второ, с много и бърза РАМ, като по тоя начин цената литва в небесата. И още нещо, макар и не пряко свързано с темата. Ако се търси цена/производителност, то преспокойно вместо с i3 3220 и HD6670,  може да се мине с G2020  и HD6670.  Тогава конфигурацията с APU  може да достигне до два пъти по-висока цена със скъпата РАМ, която е необходима. И въпреки всичко пак ще бъде по-бавна от конфигурация с G2020  и HD6670 ddr5.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Гледам че упорито се коментират игри и се дават тестове с такива както и препоръки за по-слаб процесор?

Момчето каза че вероятно няма да играе игри и иска да се наблегне на процесор за сметка на видеото.

Ако не съм разбрал правилно ще ме извинявате. 

пс. Rock4eto0o картата я сложих единствено заради GD5. Примерно MSI 7750 е по-добра но надхвърля бюджета.

Но предвид че доставката е безплатна ще излезе същите пари колкото ако вземеш машина за 650 лв. от Никем или другаде. Там не ти мърда едно 30 лв. отгоре за нея.

Ако пък въобще не ти пука за игрите може да вземеш и най-евтината видеокарта или която те устройва като цена.  

Едно леко уточнение, че голяма част от аудиторията може да бъде заблудена. При тия тестове е тествана HD6670  с DDR3. Варианта с DDR 5  при игри дава до 50% повече кадри, а е само с двайстина лева по-скъп. Това уточнявам, защото напоследък в доста теми срещам мнения от сорта..." 6800K  е по-добър от HD6670". Да, може да е по-добър, но първо не от HD6670 с DDR5,  която винаги се препоръчва в тоя форум и второ, с много и бърза РАМ, като по тоя начин цената литва в небесата. И още нещо, макар и не пряко свързано с темата. Ако се търси цена/производителност, то преспокойно вместо с i3 3220 и HD6670,  може да се мине с G2020  и HD6670.  Тогава конфигурацията с APU  може да достигне до два пъти по-висока цена със скъпата РАМ, която е необходима. И въпреки всичко пак ще бъде по-бавна от конфигурация с G2020  и HD6670 ddr5.

@naruto Тези тестове ги дадох само за да може да сравни двете конфигурации които му предложих, защото много бързо отписа APU-то.

@bildera_ Момчето каза, че не е запален геймър и гони процесорна мощ, затова и си позволих да сложа DDR3 варианта като остатъка от парите използвах за качествено H77 дъно. Иначе ако беше казал, че игрите са целта можеше и един G860 с H61 дънце от е**г.

@naruto Тези тестове ги дадох само за да може да сравни двете конфигурации които му предложих, защото много бързо отписа APU-то.

@bildera_ Момчето каза, че не е запален геймър и гони процесорна мощ, затова и си позволих да сложа DDR3 варианта като остатъка от парите използвах за качествено H77 дъно. Иначе ако беше казал, че игрите са целта можеше и един G860 с H61 дънце от е**г.

Защо ли ми се струва, че и процесор не му трябва? По-скоро едно SSD  за ОС. Ето, сега съм с G2020 или поне с неговия аналог, получен чрез изключване на HT. Имам SSD  за кеш и уверявам всички тук, че разлика при браузване или работене с програми няма. Е, сигурно има някоя друга секунда в повече, ако тръгна да прекодирам видео, но кой ли ползва компютъра си само за това? На всичко отгоре и процесорчето е добро за по-слаби видеокарти и дори за такива като HD7770  с малки забележки. Аз точно затова съм го пуснал в момента без HT. 

• Автор

E... все пак всеки с различно мнение. Направо незнам какво да правя, толкова добри предложения, ама всяко предложение си има свой "+" и "-". Вече не знам кое да копувам.

i3 на Теодор или AMD FX на Наруто?

Мисля, че тези въпроси ще ви помогне да ме насочите.

Кое предложение е с по-голяма пройзводителност? (всъщност на това вече ми отговорихте) Също така сигурно след 2 години ще се наложи ъпгрейд на видеото нпример, кое ще е по-удачно при ъпгрейд на системата след време?

E... все пак всеки с различно мнение. Направо незнам какво да правя, толкова добри предложения, ама всяко предложение си има свой "+" и "-". Вече не знам кое да копувам.

i3 на Тодор или AMD FX на Наруто?

Мисля, че тези въпроси ще ви помогне да ме насочите.

Кое предложение е с по-голяма пройзводителност? (всъщност на това вече ми отговорихте) Също така сигурно след 2 години ще се наложи ъпгрейд на видеото нпример, кое ще е по-удачно при ъпгрейд на системата след време?

Това на naruto може би ще е по-удачно за бъдещ ъпгрейд на видео картата. Този процесор предполагам ще издържи и HD7950 което евентуално ще е еквивалентно на HD9870 ако AMD продължат да пускат нови карти със същата скорост. А и АМ3+ сокета на AMD все още има бъдеще, докато 1155 на Intel вече е заменен с 1150.

• Автор

Сегашното ми захранване е някакво измислено с 450W. Купиха го наскоро, защото предишното изгоря. 60лв. струваше. Незьнам дали мога да използвам него и да премислим нещо още по-добро? Или няма смисъл.

Сегашното ми захранване е някакво измислено с 450W. Купиха го наскоро, защото предишното изгоря. 60лв. струваше. Не знам дали мога да използвам него и да премислим нещо още по-добро? Или няма смисъл.

Добре ще е да отвориш кутията и да кажеш марка и модел. Виж по захранването какво пише.

Добре ще е да отвориш кутията и да кажеш марка и модел. Виж по захранването какво пише.

Каквото и да пише, за 60лв. не си е стока :)

Здравей, Рокче! Ако убедиш баща ти да додаде още 60лв. можеш да вземеш това:

COOLER MASTER K280, with 500W PSU

ASUS P8B75-M LX PLUS, B75, DDR III 2200(O.C.)/2000(O.C.)/1800(O.C.)/1600/1333/1066, LGA1155

INTEL CORE i3-3220, 3.30GHz, 3MB, BOX, LGA1155

KINGSTON 2 x 2GB DDR III 1600  XMP

SAPPHIRE 1024М HD7770 OC GHz Edition DDR 5 PCI-E 3.0 /BULK/

Крайна цена 710,45 лв.

За мен много добре балансирана конфигурация(процесор и карта в идеално съотношение)! Ако ли пък не, взимаш тази карта:   SAPPHIRE 1024M HD6670 DDR 5 HDMI PCI-E /BULK/ 134,43 лв. и сумата ще е: 638.95!

Успех с избора!

• Автор

Power Box   Switcing Power Supply

Model: ATX - 450W

На наруто е много по-добре: 1-вия "+" който ми се наби на учи е ,че на наруто видео картата е с DDR5

• Автор

Ами Благодаря на всички и поръчвам на Наруто предложението. Само, че сега ще трябва да почакам, защото видео картата е изчерпана.

Аз пък давам един + за конфигурацията на Playalistic и още един + за тази на Тодор(третата от предложените от него)! Не се подвеждай от мнението на един човек, а добре огледай всички предложения!

П.П. Конфигурацията на Наруто за мен е неб*лансирана и със съмнителни компоненти, но той все пак винаги се съобразява с бюджета и гледа да помогне на питащия от тази гледна точка, за което евала! Но не е ли по-добре да си платиш за доставката, а да вземеш нещо по-добро?!

Поздрави!  :)

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

Без клок нещата са на кантар. HD7950  е химера и за двата процесора. Тук вече нещо от сорта на I5 3350P, макар и той да е доста компромисно решение, особено за бъдещ ъпгрейд. 

Според мен в приложенията FXът,за игри i3ката.Аз не бих избрал нито едната (naruto и Тодор),нито другата конфигурация,но от дадената от теб информация не става ясно какво имаш,искаш и какво ще правиш и затова са тези предложения.Ако ще е интелско дъно за 150 лв-Z77Pro3,но има варианти и за 80 лв.,също така,както е казал bildera,има 6670 GDDR5 за 130 лв-купуването на видео с GDDR3 е безсмислено,както и кутии с горно разположение на захранването,без нормална вентилация и ниско качество за 80 лв,като има Tt GS II/III на тая цена,другото което не бих взел е една плочка 4 гиги на 1.65v за 60 лв като има на 1.5 v 2х2гиги на тая цена.

• Автор

Според мен в приложенията FXът,за игри i3ката.Аз не бих избрал нито едната (naruto и Тодор),нито другата конфигурация,но от дадената от теб информация не става ясно какво имаш,искаш и какво ще правиш и затова са тези предложения.Ако ще е интелско дъно за 150 лв-Z77Pro3,но има варианти и за 80 лв.,също така,както е казал bildera,има 6670 GDDR5 за 130 лв-купуването на видео с GDDR3 е безсмислено,както и кутии с горно разположение на захранването,без нормална вентилация и ниско качество за 80 лв,като има Tt GS II/III на тая цена,другото което не бих взел е една плочка 4 гиги на 1.65v за 60 лв като има на 1.5 v 2х2гиги на тая цена.

Уточних за последно, че компютърът ще се използва за Интернет, музика и филми. Естествено ще се играят и игри, но няма да са Diablo 3 или подобни. Кутията, не ми пречи, че захранването е горе + това тази DeLux MG858 си има включени 3 вентилатора, колкото и да е зле потока, не вярвам да почнат да прегряват компонентите. Освен това при слогяването ще подредя прилежно кабелите. Все пак сегашната ми конфигурация няма вентилатори на кутията. Колкото за РАМ паметта, искам да е една плочка 4ГБ, за да мога след време да сложа още една плочка от 4ГБ и да станат 8ГБ оперативна памет.

Освен това предложението на Наруто, както вече уточнихме с един овърклок се изравнява с i3-ката, а пък и имаше изказване, че за напред ще се надбляга на повечето ядра. Също така за напред ще има по-голяма възможност за ъпгрейд!

Щом изискването за игри отпада, можеш да направиш така:

И i5-4430, 3.0GHz, Haswell - 336 лв. Gigabyte B85-HD3 - 160 лв. Общо поръчка: 642,56 лв. Доставката е безплатна Хем и5 процесор хем и вградено видео достатъчно добро да цъкаш игрички от време на време. А ако толкова ти се прииска след време си купуваш и една хубава видеокарта.

Редактирано от NICHIRENSHU (преглед на промените)

GB B75M-HD3 /B75/1155
I3-3225 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX
4GB DDR3 1600 A-DATA
CM K280 W/ELITE 500W
500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB

Обща стойност - 611.08 лв. с ДДС

количка

Процесора i3 3225 има хубаво APU (HD4000), ще можеш да играеш и на high някой игри (Аз съм с 3220 и hd2500 в него и играех Race Driver GRID на high докато чаках да ми изпратят видеокартата.) А когато имаш средства можеш да вземеш и отделно видео, 

• Автор

Щом изискването за игри отпада, можеш да направиш така:

Kingston 4GB 1600MHz - 64 лв. DeLux MG858, 500W, - 82 лв. i5-4430, 3.0GHz, Haswell - 336 лв. Gigabyte B85-HD3 - 160 лв. Общо поръчка: 642,56 лв. Доставката е безплатна Хем и5 процесор хем и вградено видео достатъчно добро да цъкаш игрички от време на време. А ако толкова ти се прииска след време си купуваш и една хубава видеокарта.

Ами помислих си и реших да помисля още малко :D  Опитвам се да реша между това, което предложи Наруто (по-добра видео карта) и това с i5. :shock11:

Всъщност ми е странно как може i5 с четири ядра 3.0Ghz да е по-добрър процесор от 6 ядрен и то 3,9Ghz на AMD. От какво толкова зависи? Моля някой спешно да отговори :help wanted4: , че вече подлудях.

Ако наистина i5 е по-хубав процесор ,тогава ще го взема и декември месец тая година като ми дадът стипендията за 1вият срок ще си купя едно видео за 200лв и една плочка 4ГБ и ето, вече ще си имам перфектна машинка и дори става за сериозен гейминг. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.