Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за игри (ниски настройки)

Featured Replies

1TB ми е много за хард диск. Аз сега съм с 250ГБ и ми са предостатъчно! 500Гб са напълно нормални. Както казах не съм запален геймър. Просто от време на време играя и искам като си включа играта да нямам проблеми :) И с вградено видео няма да стане браточка, те не въраш добри работи. След 6 месеца компа няма да му тръгне нито една игра :( Пък и кой ще ми купи тая сегашна щайга. Къде да с еопитам да я пробутам и колко пари да и искам? 100лв? За да мога да увелича бюджета малко и да станат 750лв!

Инъче процесора който си ми предложил яко кърти. Достига честота 4.2Ghz. Аз за такава скорост имам да си мечтая :D

Тогава виж дали хард диска ти е SATA.Ако ти е,може да го използваш и да се направи нещо друго.А за старите части,не съм от Русе,за да ти кажа къде да ги даваш.Потърси малко информация,питай.Ще събереш все няколко лева и ще се направи прилична конфигурация.

Редактирано от not (преглед на промените)

• Отговори 147
  • Прегледи 9,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Тогава виж дали хард диска ти е SATA.Ако ти е,може да го използваш и да се направи нещо друго.А за старите части,не съм от Русе,за да ти кажа къде да ги даваш.Потърси малко информация,питай.Ще събереш все няколко лева и ще се направи прилична конфигурация.

Дисково устройство  Hitachi HDS721616PLA SCSI Disk Device  (149 GB)

Незнам дали е SATA. Става ли да го ползвам?

Това предложение е доста адекватно като за този бюджет.

• Автор

Това предложение е доста адекватно като за този бюджет.

Да те питам само. Тъй като това ще ми е първото сглобяване на компютър. Нали всеки компонент е свързан с кабел. Тези кабели имали ги в кутията на самите компоненти. И Ако искам да ми го сглобят от сайта колко ще искат?

След като направиш поръчката,можеш да поискаш да ти сглобят конфигурацията в съответната фирма.Услугата е безплатна.При този вариант ще ти изпратят компютъра сглобен,но е възможно да не ти пратят кутиите на отделните компоненти-процесор,видеокарта,дъно и т. н.....В такъв случай е желателно да поискаш гаранция за всяка част отделно,за да не ти поставят обща гаранция на цялата машина от 2 години.В някои фирми правят подобни номера.

Хард като гледам не е нужно да се купува. Все пак пусни един тест с HD Tune ако решиш да караш със стария.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Хард като гледам не е нужно да се купува. Все пак пусни един тест с HD Tune ако решиш да караш със стария.

http://prntscr.com/11f88l

Ето резултата от теста. Като беше на превършване и почнаха д аизлизат ония точици... мНого гадно стържеше диска. Чак едвам го изтърпях :(

По-добре нов хард,защото като гледам всичко е много старо.Продаваш старите части и тогава казваш колко ти е бюджета и ще ти се сглоби нещо друго.

Моя съвет е да си пуснеш тест за лоши сектори и ако сегашния ти хард е наред временно да останеш с него.

След време като събереш пари ще си добавиш един нов , все пак и от старите части ще изкараш някаква символична сума!

GB GA-F2A55M-DS2 A55 FM2

ATHLON X4 750K /BOX/FM2

4G DDR3 1600G A-DATA XPG

SAPPHIRE HD7790 1GB GD5 BULK

CM K350 W/600W PSU

Общо 663лв.

Моя съвет е да си пуснеш тест за лоши сектори и ако сегашния ти хард е наред временно да останеш с него.

След време като събереш пари ще си добавиш един нов , все пак и от старите части ще изкараш някаква символична сума!

GB GA-F2A55M-DS2 A55 FM2

ATHLON X4 750K /BOX/FM2

4G DDR3 1600G A-DATA XPG

SAPPHIRE HD7790 1GB GD5 BULK

CM K350 W/600W PSU

Общо 663лв.

Нали знаеш,че тука трябва да се добави и един охладител за процесора,ако се клокне въобще,а се съмнявам автора да знае нещо за овърклок. :) Нищо лично.

Нали знаеш,че тука трябва да се добави и един охладител за процесора,ако се клокне въобще,а се съмнявам автора да знае нещо за овърклок. :) Нищо лично.

Ако ми обясниш , какво точно искаше да кажеш с написаното?

• Автор

Знам какво е овърклок, но не искам да опитвам, тъй като понижава живота на процесора. Не искам след 3 години да си отиде. Все пак, поне на 19г. да стана, че да разполагам малко с пари и да си купя една нова прилична конфигурация за предстоящите времена. Освен това си прав. Охладител също трябва да има, че да не вземе да изгори и дъното. Дааа... има много такива случаи... Абе въоще не ми се занимава. Скороста която достигат четириядрените процесора (до 3.60Ghz) си е една великолепна за мен машина. Вие питате ли ме сега (едноядрен с 1.8 без възможност за овърклок)

След малко ще ви дам информация за захранването на тоя комп. Да видим дали можем да направим нещо по въпроса. Щях да забравя: Колко ще ми излезе доставката на 7 такива компонента от сайта който ми давате?

Имам и един въпрос. Какви са тия процесори с вградени видеокарти? Щоту виждам мнение сте ми дали такъв процесор и отделно още една видеокарта?

Редактирано от Rock4eto0o (преглед на промените)

Ако ми обясниш , какво точно искаше да кажеш с написаното?

Охладител за процесора,че този,който си избрал е за овърклок.И ако изобщо реши да клокне,или някой друг да му помогне,ще му трябва охладител,това имам предвид.Освен това от този процесор ефективност няма да види,освен ако не го клокне.Като гледам не иска,така,че няма смисъл от този процесор.

Имам и един въпрос. Какви са тия процесори с вградени видеокарти? Щоту виждам мнение сте ми дали такъв процесор и отделно още една видеокарта?

Процесор с вградена видео карта пак ще ти върши работа и ще задоволи нуждите ти.

• Автор

Слушай сега,не бързай да купуваш,събери още 50 лева и ще имаш много добра конфигурация,струва си наистина.Както каза колегата горе готовите конфигурации за нищо не стават.Иначе ако може да запазиш хард или нещо друго,тогава ще сме в рамките на бюджета (650лв).Ако си и с малък монитор,дори и на високи детайли може да играеш.Поръчваш от тоя сайт,дават ти гаранция за всеки отделен компонент и ако искаш може да ти сглобят машината.Някои колеги сигурно ще ти предложат конфигурация с кутии на daotech,дето струват по 20-30 лева и не стават за нищо,така че по-добре така.Почакай си още малко,събери 50-60 лева и ще имаш много добра конфигурация и ще може да играеш дори най-новите игри на средни или високи детайли. :)

4GB DDR3 1600 A-DATA

500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB

FD CORE 1000 MICRO ATX BLACK

PSU FORTRON HE-400 / 400W

ASUS F2A55-M LK2 PLUS /FM2

ATHLON X4 740 /BOX/FM2

SAPPHIRE HD7770 GHZ Edition 1G GD5

Обща стойност - 709.49лв.

Реших да взема тази конфигурация, но без HDD-то. Ще си запазя сегашното, защото му направих тестове и няма никакви проблеми. А като си взема стипендията (другата година) ще му сложа едно хубаво SSD за системния дял + 250 Sata :)

Може ли една препоръка? Какъв Windows да му туря на моя нов звяр :D XP, 7 или 8?

Редактирано от Rock4eto0o (преглед на промените)

Реших да взема тази конфигурация, но без HDD-то. Ще си запазя сегашното, защото му направих тестове и няма никакви проблеми. А като си взема стипендията (другата година) ще му сложа едно хубаво SSD за системния дял + 250 Sata :)

Може ли една препоръка? Какъв Windows да му туря на моя нов звяр :D XP, 7 или 8?

Обмисляй варианта и за продаване на старите части,тогава може да се направи и по-добро,ако искаш естествено,иначе тази ще задоволи нуждите ти.Всяка конфигурация,които ти предложиха тука,ще се справи по-добре от сегашната ти щайга.Слагаш му една седмица и си караш,64 бита. ;).

Редактирано от not (преглед на промените)

С чука малко ще я понабиеш видеокартата. Ако не, после ще му мислиш де да поставяш трите харда. Махай я тая кутия. 

А старите джаджи в продавалника. Доставка 25-30 лева. По-добре Спиди, ако ще поръчваш от тая фирма. 

ПП: Извинявам се, не се стърпях като чета, какви глупави предложения и препоръки се дават и как питащите се връзват. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

• Автор

С чука малко ще я понабиеш видеокартата. Ако не, после ще му мислиш де да поставяш трите харда. Махай я тая кутия. А старите джаджи в продавалника. Доставка 25-30 лева. По-добре Спиди, ако ще поръчваш от тая фирма. ПП: Извинявам се, не се стърпях като чета, какви глупави предложения и препоръки се дават и как питащите се връзват.

ммда... случи се нешо неочаквано.. Бувално преди часове ми изгоря дъното :D
Охладител за процесора,че този,който си избрал е за овърклок.И ако изобщо реши да клокне,или някой друг да му помогне,ще му трябва охладител,това имам предвид.Освен това от този процесор ефективност няма да види,освен ако не го клокне.Като гледам не иска,така,че няма смисъл от този процесор.

Това че процесора е отключен , автора не задължен веднага да купува охладител и да клоква. Дори и стоковия охладител ще издържи лек клок. Ама при разлика 9лв. да твърдиш че 750К не си заслужава , който е с 4Гхз турбо честота , за разлика от 740- на който е 3.7Гхц идва леко смешно!

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Пак съм аз. Чудесно, изкарах 5.67 годишен успех и баща ми ме чака с избора какво да ми вземе. Бях се ориентирал към геймърска машина, но сега бих искал да ми препоръчате нещо с по-добър процесор за сметка на видеото, защото като се замисля аз не игая нищо на този компютър. Е имаше период в който играех, но се позамислих и ползвам компютъра повече за сърфиране в интернет. Маниак съм на новото и даже сега товаря машината ми с Windows 8.1 :D Върви добре, стига да не използваш Photoshop :shy11:

Та така.. да ми предложите нещо с по-добър процесор за сметка на видеото. Отново повтарям, че имам дисково устройство.

Последни предложения само, че нямам търпение да взема нещо ново, баща ми веднага го поръчва, щом му кажа какво е :) Благодаря и извинявайте за тормоза :huh:

Бюджет 650лв

MSI 970A-G43 - 120 лв. FX-6350 - 244 лв. Gainward GT630, GD5 - 122 лв. Kingston 4GB 1600MHz - 64 лв. DeLux MG858, 500W, - 82 лв. Общо: 632 лв. с безплатна доставка. Видеото може да се замени с HD6670 GD5 при желание но я няма налична а ако се поръча от другаде ще трябва да се плаща за доставка. APU не предлагам защото държиш на як процесор а там където свършват те почват тия. Захранването не е много читаво но щом няма да се набляга на видео ще свърши работа.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Точно щях да предлагам смяна на захранването и кутията с други и емаг си махнаха промоциите!

Варианта е или да поизчакаш малко или да предлагаме алтернатива от никем!

Процесора е добър, вграденото видео също в случай, че ти се доиграе нещо.

post-172868-0-74760100-1372629051_thumb.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.