Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Добра ли е тази конфигурация ?

Featured Replies

Като един "геймър" със силно орязан бюджет за компютър, почнах да дерзая из сайтове за един нормален "гейм" компютър. 400 лева ми е бюджета. Просто се отчаях всичко - пълен боклук. Никоя игрица няма да ми тръгне. Почнах да ровя из сайтове в чужбина. Попаднах на хей таз конфигурацийка. post-336938-0-49496200-1367259792_thumb.  

Ще се бръкна 100 лева за доставка, но поне ще взема нещо добро. Само, че не съм сигурен, че ще е добро, та затова питам вас. Вие какво мислите за този компютър ?  Благодаря за мнението ви предварително :)

Бъкел немски не разбирам, ма тва и тука можеш си го вземеш за тия пари май. Моята машина е с А6 3670К, 2х4 А-Дата 1600, Асрок A55m-hvs, CM 350 with PSU. Тва струваше 450 лв миналата година.

Редактирано от Silvering (преглед на промените)

Като един "геймър" със силно орязан бюджет за компютър, почнах да дерзая из сайтове за един нормален "гейм" компютър. 400 лева ми е бюджета. Просто се отчаях всичко - пълен боклук. Никоя игрица няма да ми тръгне. Почнах да ровя из сайтове в чужбина. Попаднах на хей таз конфигурацийка. Публикувано изображениеcomp.JPG

Ще се бръкна 100 лева за доставка, но поне ще взема нещо добро. Само, че не съм сигурен, че ще е добро, та затова питам вас. Вие какво мислите за този компютър ? 

Благодаря за мнението ви предварително :)

Ако имате стар компютър, ще ползвате стария хард диск, евентуално кутията и ще се сбориме за нещо до 500лв?

BB код:

ATHLON X4 750K /BOX/FM2

ASROCK FM2A75 PRO4-M AMD A75 FM2

4GB DDR3 1600 GEIL DRAGON

SAPPHIRE HD7770 GHZ Edition 1G GD5

PSU FORTRON HE-400 / 400W

Тук да отбележа, че съм избрал по-скъпо дъно, за да може да има някакви функции за клок, което е добре.

Обща стойност - 591.00 лв. с ДДС

Това е минимума за комфортна игра! Мъчиш се да събереш парите. Продаваш старите части (захранване, дъно, процесор, рам памет) оставяш харда и кутията и ето тази конфигурация. Ако мисията е невъзможна:

BB код:

ASROCK FM2A55M-VG3 /FM2

AMD A10-5800K X4/3.8G/FM2/BOX

Обща стойност - 439.92 лв. с ДДС

И се задоволяваш с вграденто видео, което е много добро (за вградено видео) и по-натам взимаш още една плочка на 1600MHz.

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

Готови конфигурации са пълни боклуци.Може да поръчаш спокойно от страната,като доставката ти ще излезе по-евтино от тези 100 лева,а тях може да ги добавиш към бюджета.Виж дали имаш стар хард диск,който да си използваш.Освен това,ако може да продадеш старите си части бюджета ще стане повече от 500 лева.Поръчваш си от сайта,ако искаш може да ти сглобят машинката и ти я доставят. :)

500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB

ASROCK FM2A55M-DGS BULK FM2

4GB DDR3 1600 A-DATA PRO

NJOY 450WGX 450W Passive PFC

FD CORE 1000 MICRO ATX BLACK

AMD A8-5600K X4/3.6GHZ/FM2/BOX

Обща стойност - 535.79лв.

Тези данни които даваш нито са подробни нито има връзка между тях - аз видях 2 процесора в конфигурацията!

Ако ще даваш 400лв. и 100лв. за доставка то по-добре за 500лв. да пазаруваш от БГ , поне ще имаш гаранция на частите!

Преди да ти даваме съвети е добре да знаем имаш ли стар комп, от какви части е съставен(тояни модели или снимки) , за да видим дали може да се ползва някоя част.

Монитор имаш ли и на каква резолюция?

• Автор

Ако имате стар компютър, ще ползвате стария хард диск, евентуално кутията и ще се сбориме за нещо до 500лв?

BB код:

ATHLON X4 750K /BOX/FM2

ASROCK FM2A75 PRO4-M AMD A75 FM2

Обща стойност - 591.00 лв. с ДДС

Това е минимума за комфортна игра! Мъчиш се да събереш парите. Продаваш старите части (захранване, дъно, процесор, рам памет) оставяш харда и кутията и ето тази конфигурация. Ако мисията е невъзможна:

BB код:

ASROCK FM2A55M-VG3 /FM2

Обща стойност - 439.92 лв. с ДДС

И се задоволяваш с вграденто видео, което е много добро (за вградено видео) и по-натам взимаш още една плочка на 1600MHz.

Не ми се иска да продавам старата машинка. Ще я оставя на сестра ми. Затова гледах някоя от Германията.

Marke shinobee Artikelgewicht 5 Kg Produktabmessungen 46,5 x 41,5 x 22 cm Farbe 3870K, 8GB, HD6550 Prozessormarke AMD Prozessortyp Phenom Quad-Core Prozessorgeschwindigkeit 3 GHz Prozessoranzahl 1 RAM Größe 8 GB Computer Speicher Art DDR3 SDRAM Festplatten-Technologie SATA Festplatteninterface Serial ATA Beschreibung Grafikkarte AMD Radeon HD 6550 2048 MB, DirectX 11 mit DVI und VGA Ausgang Speichergröße Grafikkarte 2048 MB Interface Grafikkarte Integrated Hardware Plattform PC Betriebssystem None    

Това е информацията в Amazon на компютъра, който искам да взема.

Не ми се иска да продавам старата машинка. Ще я оставя на сестра ми. Затова гледах някоя от Германията.

Тогава взимаш втората конфигурация и с времето ще я надграждаш. Като задължително първото нещо ще и е рам памет. А на сестра ти като и я оставяш ще и кажеш да си намери хард диск временно докато не си купи нов ;/

...

Колега dafuq, what "dafuq"? 400 + 100 = 500 лв, това всичко е налично в БГ, с гаранция, с всичко... Не разбирам защо да се бяга в чужбина за това... Потвърди ни бюджета ти и да мислим вече нещо реално...

Не ми се иска да продавам старата машинка. Ще я оставя на сестра ми. Затова гледах някоя от Германията. Marke shinobee Artikelgewicht 5 Kg Produktabmessungen 46,5 x 41,5 x 22 cm Farbe 3870K, 8GB, HD6550 Prozessormarke AMD Prozessortyp Phenom Quad-Core Prozessorgeschwindigkeit 3 GHz Prozessoranzahl 1 RAM Größe 8 GB Computer Speicher Art DDR3 SDRAM Festplatten-Technologie SATA Festplatteninterface Serial ATA Beschreibung Grafikkarte AMD Radeon HD 6550 2048 MB, DirectX 11 mit DVI und VGA Ausgang Speichergröße Grafikkarte 2048 MB Interface Grafikkarte Integrated Hardware Plattform PC Betriebssystem None     Това е информацията в Amazon на компютъра, който искам да взема.

Осъзнаваш ли, че много от колегите не са виждали немска реч, камо ли да я разберат??? 500 лв. ли имаш?
  • Автор

Да. Толкова са. Ако може да ми предложите нещо без да пипам стария компютър. Защото за 400 лева онова си е доста прилична конфигурация.

Да. Толкова са. Ако може да ми предложите нещо без да пипам стария компютър. Защото за 400 лева онова си е доста прилична конфигурация.

Аз ти предложих една,ако може да отделиш още 35 лева.Ако не,нека някой друг колега ти предложи нещо друго. :)

Редактирано от not (преглед на промените)

• Автор

Нямам възможност да надграждам компютъра си по-късно. Трябва да събирам прекалено много пари, които нямам възможност да събера. Затова се целя високо от веднъж. 35 лева не са проблем. Ще се радвам да чуя още мнения. 

Само не мога да разбера какъв е странния стереотип, че готовите конфигурации са пълни боклуци ? Не че разбирам, кой знае колко, просто ми изглежда добър като периметри затова и писах, за да ми обясните защо и къде бъркам :)

Нямам възможност да надграждам компютъра си по-късно. Трябва да събирам прекалено много пари, които нямам възможност да събера. Затова се целя високо от веднъж. 35 лева не са проблем. Ще се радвам да чуя още мнения. 

За тези пари по-добро няма да видиш от конфигурацията на колегата...

Онова за 400лв. за конфигурацията от амазона ли говориш?

Ако е така как прецени , че е прилична конфигурация , като в описанието има 2 процесора , няма никаква информация за дъното,захранването и кутията , за рамта е споменато 8ГБ ддр3 , за хард диска единствено САТА интерфеиса!

Ти от къде разгада какви са компонентите в тази безумица?

Само не мога да разбера какъв е странния стереотип, че готовите конфигурации са пълни боклуци ? Не че разбирам, кой знае колко, просто ми изглежда добър като периметри затова и писах, за да ми обясните защо и къде бъркам :)

Мислиш ли,че 8 гб рам са нужни,когато бюджетът ти е ограничен?Видео картата е ддр3,дето не става за нищо.Разбирам немски.Готовите конфигурации са боклуци,защото в тях нищо не е балансирано.Нито видео карта,нито процесор и т.н със скапани китайски захранвания и със скапани кутии от даотех на по 20 лева.Мога да ти покажа готов компютър за 650 лева с вградена видео карта на интел,а за тези пари може да си направиш 10000пъти по-добра конфигурация от вградено видео.  П.С - Щом може да отделиш още 35 лева,това ти е конфигурацията.Ще ти върши работа.Убеден съм,че някои колеги ще ти предложат нещо с скапани кутии на даотех,с които ще имаш само проблеми,но за разлика на това ще ти добавят 8гб рам,което ти е излишно,когато ти е ограничен бюджета.1600Мхз ще са ти достатъчни,за да ти е ефективно вграденото видео.За това,по-добра от тази,едва ли ще видиш....

Редактирано от not (преглед на промените)

Единия вариант е:

ASROCK FM2A75M-DGS BULK FM2
4GB DDR3 1600 KINGSTON HYPERX
500G SG 3Y WARR SATA 6G/7200

Обща стойност - 489.01 лв. с ДДС

http://nikem-bg.net/cart/47474p1r47066p1r43857p1r48132p1rf.html

Втория:

ASROCK FM2A55M-VG3 /FM2
ATHLON X4 750K /BOX/FM2
4GB DDR3 1600 KINGSTON HYPERX

Обща стойност - 490.29 лв. с ДДС

http://nikem-bg.net/cart/48356p1r47525p1r47530p1r43857p1rf.html

Първия е с вградена видеокарта и твърд диск, а втората с отделна видеокарта без твърд диск. За захранване и кутия не може и да се мисли.

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

Предлагат се морално остарели части на висока цена, незнайно захранване тип БОМБА и ти слагат една лепенка, че не може да отваряш компа иначе му бяга гаранцията. А от прах кой ще го чисти? Занеси им го там и им дай 20 лева да махнеш прахта... Да не говорим, че просто биоса може да му се бъгне и да иска ресет на биоса. И какво носиш им го в сервиза за ресет на биоса и ти го връщат след месец, два защото са СТРАШНО КАДЪРНИ!

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

Айде пък аз да ти отговоря на това: - не се обявяват пълният набор компоненти, а примерно "Захранване 400W", ама дали е Fortron, Seasonic, или е някое noName китайче, иди разбери. - Губиш от гаранция на компоненти, защото обичайно за процесор се дават 3 години, за RAM 5 години, за HDD вече почти няма 3 години, но се намира и все още 1 определен за 5 години гаранция, и още да не изреждам, докато за готова получаваш 2, максимум 3 години, ако си късметлия и така губиш от гранцията. - Губиш възможност да ремонтираш, ъпгрейдваш и поддържаш сам конфигурацията си. - Получаваш много често стари, залежали компоненти, но по-лошото е масовото подвеждане в рекламите и объркване на потребителите с цел чистата и проста "печалба"... - Пълна невъзможност да определиш ти какво искаш според твоите специфични нужди и бюджет. Абе не ми се продължава, че ме хваща яд... Готова конфигурация - никога!

Мислиш ли,че 8 гб рам са нужни,когато бюджетът ти е ограничен?Видео картата е ддр3,дето не става за нищо.Разбирам немски.Готовите конфигурации са боклуци,защото в тях нищо не е балансирано.Нито видео карта,нито процесор и т.н със скапани китайски захранвания и със скапани кутии от даотех на по 20 лева.Мога да ти покажа готов компютър за 650 лева с вградена видео карта на интел,а за тези пари може да си направиш 10000пъти по-добра конфигурация от вградено видео. 

П.С - Щом може да отделиш още 35 лева,това ти е конфигурацията.Ще ти върши работа.Убеден съм,че някои колеги ще ти предложат нещо с скапани кутии на даотех,с които ще имаш само проблеми,но за разлика на това ще ти добавят 8гб рам,което ти е излишно,когато ти е ограничен бюджета.1600Мхз ще са ти достатъчни,за да ти е ефективно вграденото видео.За това,по-добра от тази,едва ли ще видиш....

С повечето неща съм съгласен, но не може да се дадат 20 % от бюджета за кутия при положение, че в тоя ценови диапазон говорим за почти бюджетни конфигурации. А те са по принцип икономични и чак такова внимание на охлаждането не е необходимо. А и тия Daotech  може да са с тънки ламарини и с по-малко вентилатори, но един преден и един заден вентилатор са достатъчни. Всъщност, достатъчен е само предния за по-добро охлаждане на хард диска. Нима някой като си купува кутия със 7 места за вентилатори, поставя седем вентилатора? и като ги постави каква е разликата? Ще ти кажа. Почти никаква. Аз съм със седем места за вентилатори, пет от които са заети. Само дето и с 2-3 вентилатора температурите са същите. Достатъчен е един да вкарва, един да изкарва и един отстрани. Останбалото е излишно пръскане на пари. А повечето евтини кутии имат възможности  за поставяне на преден и заден вентилатор. Страничният е необходим при по-големи температури на видеокарта или процесор, но при липса на клок и видеокарта с под 60-80 вата консумация, не трябва нужда . Така, че Daotech  си е идеален избор за конфигурация до 500 лева. Същите температури ще имаш и с една CM  за 75 лева. Но чак пък толкова човек да се задълбочава не е необходимо. Аз си пускам моята видеокарта с напрежение 0.16 волта по-голямо от нормалното и клоквам колкото мога. Вдига 15-20 градуса повече и какво от това? пак си работи и на 80 градуса.  Имах и една 8800GT,  която една година мъчих в кутия за има няма 20 лева. Всъщност, струваше 70 лева с баса и колоните, а музиката си бе добра. Тая кутия нямаше нито един вентилатор, освен тоя на захранването. Нямаше и дупки отстрани, нито пък отпред. Е, нищо и няма на тая 8800GT и с клок. Вярно, процесора вдигаше температура и системата рестартираше със затворен капак при FEAR,  но първо го бях клокнал доста и второ, около мен бе над 30 градуса. Само махането на страничния капак свали 10 градуса от Селерона и си изиграх играта докрай без рестарти. 

Направих това встъпление, защото във втора тема днес забелязвам голямо плюене на тия Daotech. Предната кутия, която бе оплюта, всъщност разполага с 4 възможности за вентилатори - по един отпред и отза и два отстрани. Захранването е независимо поставено на дъното, а стандартно кутията пристига със заден вентилатор. Вземаш и един за 3 лева отпред и си готов. Да, ама голямо плюене. Сякаш като вземеш CM  си хванал дявола за рогата и Господ за шлифера. 

За 500 лева това, дето ще свърши повече работа от всяка вградена конфигурация:

Публикувано изображение

Процесорът е студен, видеокартата е студена, хард диска е студен. Няма какво да грее в тая конфигурация. 

За какъв нормален гейм говорим при слаб процесор и вградено видео? 

Имаш веднъж подобрен процесор и видео които вече остаряха и втори път като се очаква юни месец да ги пуснат в продажба.

Но при всички положения нормална машина за игри за 400/500 лв. няма да стане.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

За какъв нормален гейм говорим при слаб процесор и вградено видео?

Къде видя вградено видео, ако говориш за моя коментар? Видеокартата е HD6670 DDR5. За толкова пари, толкова. Около 2 пъти по-добро от конфигурация за  FM2, ползваща вграденото видео. 

Видях го в поста на човека пуснал темата. Все пак се предполага на него да отговоря в неговата тема... 

А ти хубаво си му сложил 6670 ама с тоя целерон пасиансчета ли ще реди? Ми то един тетрис ще го умори... :D

пс. Парите в банка или под дюшека и да се спестява а не да се пръскат за калкулатори дето ще си ги бие в главата после.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

С повечето неща съм съгласен, но не може да се дадат 20 % от бюджета за кутия при положение, че в тоя ценови диапазон говорим за почти бюджетни конфигурации. А те са по принцип икономични и чак такова внимание на охлаждането не е необходимо. А и тия Daotech  може да са с тънки ламарини и с по-малко вентилатори, но един преден и един заден вентилатор са достатъчни. Всъщност, достатъчен е само предния за по-добро охлаждане на хард диска. Нима някой като си купува кутия със 7 места за вентилатори, поставя седем вентилатора? и като ги постави каква е разликата? Ще ти кажа. Почти никаква. Аз съм със седем места за вентилатори, пет от които са заети. Само дето и с 2-3 вентилатора температурите са същите. Достатъчен е един да вкарва, един да изкарва и един отстрани. Останбалото е излишно пръскане на пари. А повечето евтини кутии имат възможности  за поставяне на преден и заден вентилатор. Страничният е необходим при по-големи температури на видеокарта или процесор, но при липса на клок и видеокарта с под 60-80 вата консумация, не трябва нужда . Така, че Daotech  си е идеален избор за конфигурация до 500 лева. Същите температури ще имаш и с една CM  за 75 лева. Но чак пък толкова човек да се задълбочава не е необходимо. Аз си пускам моята видеокарта с напрежение 0.16 волта по-голямо от нормалното и клоквам колкото мога. Вдига 15-20 градуса повече и какво от това? пак си работи и на 80 градуса.  Имах и една 8800GT,  която една година мъчих в кутия за има няма 20 лева. Всъщност, струваше 70 лева с баса и колоните, а музиката си бе добра. Тая кутия нямаше нито един вентилатор, освен тоя на захранването. Нямаше и дупки отстрани, нито пък отпред. Е, нищо и няма на тая 8800GT и с клок. Вярно, процесора вдигаше температура и системата рестартираше със затворен капак при FEAR,  но първо го бях клокнал доста и второ, около мен бе над 30 градуса. Само махането на страничния капак свали 10 градуса от Селерона и си изиграх играта докрай без рестарти. 

Направих това встъпление, защото във втора тема днес забелязвам голямо плюене на тия Daotech. Предната кутия, която бе оплюта, всъщност разполага с 4 възможности за вентилатори - по един отпред и отза и два отстрани. Захранването е независимо поставено на дъното, а стандартно кутията пристига със заден вентилатор. Вземаш и един за 3 лева отпред и си готов. Да, ама голямо плюене. Сякаш като вземеш CM  си хванал дявола за рогата и Господ за шлифера. 

За 500 лева това, дето ще свърши повече работа от всяка вградена конфигурация:

Публикувано изображение

Процесорът е студен, видеокартата е студена, хард диска е студен. Няма какво да грее в тая конфигурация. 

То ти хубаво,направил си конфигурацията,и този вариант става,но само едно нещо,с тази кутия ще сме в рамките на бюджета CORE 1000 MICRO ATX BLACK . Уважавам мнението ти,но аз лично никога не бих рискувал да слагам компоненти в такава кутия,е ако имам антика тогава може ;) .

То ти хубаво,направил си конфигурацията,и този вариант става,но само едно нещо,с тази кутия ще сме в рамките на бюджета CORE 1000 MICRO ATX BLACK . Уважавам мнението ти,но аз лично никога не бих рискувал да слагам компоненти в такава кутия,е ако имам антика тогава може ;) .

Няма да взимам страната на никой въпреки, че ще изглежда така, мога да кажа, че кутията на Daotech си е перфектна за парите и за тази конфигурация от 500 лева. Но не бих бил съгласен да се монтират компоненти за над 700-800 лева. вътре в нея, просто е абсурдно! И какъв е рискът със Daotech? и защо да се дават пари отгоре за кутия, която ще върши абсолютно същата работа, бих прибавил останалите към твърд диск или нещо друго, но щом кутията става, няма смисъл да се хвърлят пари на вятъра.

Поздрави и Лека и спокойна вечер!

• Автор

Гледам готови конфигурации, защото както виждате и както каза човек малко по-нагоре за 500 лева стабилна гейм конфигурация не може да се направи. Може би това, което съм си харесал е готова конфигурация, но все пак е с много добри параметри за парите си. Исках просто да знам защо точно конкретната конфигурация не струва, но общо взето оплюхте кутията и всички готови конфигурации. Ако може да ми обясните примерно защо дъното не е съвместимо с процесора. Или може би видеокартата не струва. Иска ми се да играя всички нови игри, които излезнаха тази и миналата година. Фен съм на поредиците. Видях нещо като "Show Off" на колко FPS играят на конкретния компютър и това ме грабна. Докато при тези конфигурации или ще трябва да се намаля графиката или нещо от сорта.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.