Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Насичане на видеото ?

Featured Replies

Здравейте колеги от близо седмица имам проблеми с видео клиповете (гледане на видео от компютъра и интернет) В какво се състои проблема:примерно гледам да речем клипче или филм и след 2мин от началото както си върви,почва да насича (цикли,на забавен кадър го гледам,на снимки) все едно процесора е на 100%, но като мръдна мишката и се оправя! И след 2 минути отново и отново мръдна ли мишката спира да насича и си върви нормално.Преинсталирах кодеците(k-lite mega pack last version) плейърите(GOM,VLC,Flash,windows media player,KM player) свалих си последните драйвери за видеото ъпдейтнах го и нищо-проблема си е налице.Диска ми е на 2 дяла единия 50 от 150свободни и съответно другия 80 от 850 . Ще кажете освободи място,така и направих сега са 70/150 и 200/850- резултата е - не помагаа. Дефрагментирах,почиствах, и нищо.Най-тъпото е това,че мръдна ли мишката се оправя.Четох из форума  доста , но точно за същия проблем не открих нищо.Още по-лошото е,че преди години ми се беше случвало пак на стария комп и нямам спомен как го оправих.Параметрите на компа ми ги има в описанието.Ако някой може да помага ...

Смени мишката. През браузъра , пак ли е същото.Преди години имах подобен проблем  с мишката.На старото дъно имаше функция  да изключвам компа с мишката.Премахнах я и мишката повече не ми прекъсваше. Изчакаи и ще се намери кои да ти помогне.

Разкарайте всякакви кодеци които имате.Повечето съвременни плейъри си имат вградени такива.

Дайте един шот от Таск мениджъра,да видим кой процес товари много.

Инсталирайте си програмите АИДА 64 или Speccy и ни кажете какви са температурите на компютъра като почне да цикли.

Може и да се наложи да минете през антивирусният отдел.Защото с конфигурацията с която сте,не би трябвало да имате проблеми с гледане на каквито и да е филми.

Записвам се, за да следя темата.Имах същият проблем, само в интернет клипове, като от време на време се показва прозорец, че е спрял да работи plugin.

Какво ли не преинсталирвах и не ще и неще. След преинсталация на ос всичко се оправи. Имах инстаиран flach player.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

• Автор

Процесора не се товари,просто видеото почва да насича и спира като помръдна мишката.Прави го тоя номер с всичките плеари които изредих по-горе.

Проблема все още е налице ...

Дай информация какви видео филми точно ти засичат!Да не би да искаш да възпроизвеждаш HD Blu Rey с тези плейъри!Те не могат да възпроизвеждат по-качествените формати!А  пък1080Р клипове онлайн,засичат от интернет скороста!

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Търсите проблема там, където не е.

Нека да опитаме на първо време да забраним Protected Mode на флаша.

1. Свалете DFPM.exe (by programings) от тук.

2. Забранете временно вашата защитна (антивирусна) програма и затворете всички отворени браузъри.

3. Стартирайте инструмента като администратор (десен бутон - Run As Administrator за Windows 7).

4. Следвайте инструкциите, и когато инструментът завърши, то той ще рестартира вашата система.

След рестарта проверете отново дали клипчетата ще ви насичат.

Редактирано от programings (преглед на промените)

• Автор

Искам да добавя отново към темата проблема става навсякаде било то в нета или на харда видеото,било с най-лошо или най-добро качество.Процесора не си променя стойностите нито пък грее.Върви една минута почва да насича,мръдна ли мишката или настина ли някое произволно копче от клавиатура спира и така след 1 мин пак :help wanted4:

Направих стъпките колега както си написал - няма ефект :(

Наистина сте колеги, и двамата нищо не разбирате, но той не се срамува да го показва.

А теб слуша ли те главата, за да му четеш поста с :

2. Забранете временно вашата защитна (антивирусна) програма и затворете всички отворени браузъри.

3. Стартирайте инструмента като администратор (десен бутон - Run As Administrator за Windows 7).

-----------

и да го правиш ?

Проблемът ти е хардуерен, драйвърите за мишката или самата тя, може и видеото. На много хора се случва, виж моделите и и потърси инфо.

Щом нищо не се товари, търсиш точно хардуерен проблем.

Редактирано от vikitoto (преглед на промените)

• Автор

Не претендирам,че разбирам(факта,че четеш тази тема).Много не коректно от твоя страна да характеризираш хора,които не познаваш,при ситуация,която не го изисква! Форума е за да могат да си помагат хората взаимно,знаещи и незнаещи,професионалисти ,и аматьори. И така по темата,далеч съм от идеята,че проблема е хардуерен(не поради факта,че компа е в гаранция и съм сигурен в надеждноста му) а че съм му напускал тестове,като тези от рода в "everest'' hd tune '' и други тем подобни (eдинствено в HD tune има C7 грешка  за възможен увреден кабел)но това е от много преди проблема с видеото и не мисля,че трябва да се задава под въпрос.Също така нека спомена,че няма spyware и вируси,всичко си работи идеално,и най-новите игри си ги играя примерно без лагване. За мен проблема е софтуерен, днес случайно открих начин и изгледах един сериал от 40мин без проблем.В опити full screen,качество на картина,размер,плеар и кодеци да открия нещо,бях пуснал Task Manager (с win7) и го бях минимизирал за да гледам от него натоварването на процесора паралелно с видеото и то взе,че не ''насече'' нито веднъж.Затворих Task managera пуснах си отново да гледам и след 2мин почна да насича.Пуснах Task manager минимизирах го - проблеми никви.Аз пък връзка никаква немога да направя.Това почне да насича мръдна мишката или натисна произволен клавиш и се оправи,а сега пък при включен task manager си работи идеално.

Редактирано от Johny_Knoxvile (преглед на промените)

Чистиш машината от гадинки, защото имаш копачи. Не се заблуждавай, че нямаш вируси, дори е хубаво да преинсталираш.

Те товарят видеокартата и се изключват при мърдане на мишка, отваряне на таскмениджъра или друга дейност, който им показва, че са разкрити.

Редактирано от vikitoto (преглед на промените)

Аз ти предлагам да сканираш компютъра за ненужни файлове и грешки от регистрите с CCleaner - напълно безплатна програма. :D

Не претендирам,че разбирам(факта,че четеш тази тема).Много не коректно от твоя страна да характеризираш хора,които не познаваш,при ситуация,която не го изисква! Форума е за да могат да си помагат хората взаимно,знаещи и незнаещи,професионалисти ,и аматьори. И така по темата,далеч съм от идеята,че проблема е хардуерен(не поради факта,че компа е в гаранция и съм сигурен в надеждноста му) а че съм му напускал тестове,като тези от рода в "everest'' hd tune '' и други тем подобни (eдинствено в HD tune има C7 грешка  за възможен увреден кабел)но това е от много преди проблема с видеото и не мисля,че трябва да се задава под въпрос.Също така нека спомена,че няма spyware и вируси,всичко си работи идеално,и най-новите игри си ги играя примерно без лагване. За мен проблема е софтуерен, днес случайно открих начин и изгледах един сериал от 40мин без проблем.В опити full screen,качество на картина,размер,плеар и кодеци да открия нещо,бях пуснал Task Manager (с win7) и го бях минимизирал за да гледам от него натоварването на процесора паралелно с видеото и то взе,че не ''насече'' нито веднъж.Затворих Task managera пуснах си отново да гледам и след 2мин почна да насича.Пуснах Task manager минимизирах го - проблеми никви.Аз пък връзка никаква немога да направя.Това почне да насича мръдна мишката или натисна произволен клавиш и се оправи,а сега пък при включен task manager си работи идеално.

A пробва ли по начина, който казах в първия си пост? 

• 3 месеца по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.