Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-новата религия - лов на будали или реалност?

Featured Replies

Хората от страницата са абсолютни измамници, които умишлено вкарват хора в заблуждение.

Това нещо можеш да го твърдиш, само след като го докажеш.

Даваш линкове към постове на хора, които описват бизнеса им и се оплакват от нещо.

Ама трябва наистина да го описват бизнеса им. Не става само да пишат че са платили и после са размислили и се отказват щото на тях не им се работи.

----------- ------------- ------------ ----------- ------------

А иначе,

докторите вкарват умишлено в заблуждение пациентите си с цел да ги оперират.

Продавачите на компютри вкарват умишлено в заблуждение клиентите си.

Аптекарите вкарват умишлено в заблуждение клиентите си.

Таксиметраджийте всеки божи ден пускат едни устройства за да крадат от клиентите си.

Продавачката на обувки те лъже умишлено че обувките ще се разпуснат и няма да те стягат, за да си ги купиш.

Авиокомпаниите те лъжат че билетът ти ще ти го продат само за 87 евро, пък то се оказва после че било 120 евро.

Инсталиращите антени за сателитна телевизия те лъжат че ти трябва по-голяма антена и по-скъп приемник.

Нотариуса се опитва да те избудалка също, за да вземе пари.

Изобщо, умишленото вкарване в заблуждение е правилото в бизнеса, то не е някакво изключение.

Съжалявам ако съм те разочаровал с истината за бизнеса.

• Отговори 51
  • Прегледи 5,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това нещо можеш да го твърдиш, само след като го докажеш. ... Съжалявам ако съм те разочаровал с истината за бизнеса.

Няма какво да доказвам, абсолютно видимо е за всеки разумен човек, че това е измама. Като почнем от обещанията до това, че трябвало да си купиш еди си какво, за да било станело. Стига с тия Бай Ганьов-ски тъпизми, защото честно казано ми дотегнаха. А иначе - хората, които са честни в бизнеса си и не мамят клиенти и партньори - печелят дълготрайни такива, печелят доверие. Тези, които лъжат и мамят успяват само до момента, до който не се разчуе за подвизите им, а често това става бързо. След това на тези хора няма да повярват. Ако ти вярваш на всяко писмо за наследство от Англия на електронната ти поща, при което искат да изпратиш стотина долара или поредната принцеса от Конго, която имала нужда от средства да избяга и после щяла да се отблагодари щедро, поредното печелене от лотария, за която въобще не си се регистрирал и не си я чувал и подобни..и още повече - искаш доказателства за такивато...то ти предлагам да отговаряш на всяко такова писмо със 100$, да видим до къде ще я докараш с твоите остроумия. Защото докато не изпратиш на принцесата или на адвоката парите, няма как да "докажеш", че са измамници... Само Бай Ганьовци като теб могат да смятат, че бизнесът е само измами и надцакване и на такива като теб бързо им свиват перките, ако много си отварят балалайката.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Няма какво да доказвам, абсолютно видимо е за всеки разумен човек, че това е измама. Като почнем от обещанията до това, че трябвало да си купиш еди си какво, за да било станело.

... А иначе - хората, които са честни в бизнеса си и не мамят клиенти и партньори - печелят дълготрайни такива, печелят доверие. Тези, които лъжат и мамят успяват само до момента, до който не се разчуе за подвизите им, а често това става бързо. След това на тези хора няма да повярват. ...

Само Бай Ганьовци като теб могат да смятат, че бизнесът е само измами и надцакване и на такива като теб бързо им свиват перките, ако много си отварят балалайката.

Пред съда трябва да токажеш че е измама или ако тези бяха в бг, щяха да могат да те осъдят за клевета.

Те ти казват че продават нещо като учебник, който ще те научи как да изкарваш пари. Дават ти примери на хора работещи с тях и изкарващи пари. На английски пък си пишат че посочените доходи могат да са и по-ниски за други хора. 

Ако е видимо за всеки разумен човек че това било измама, тогава защо разумните хора ползват кредитни карти, след като могат да им източат сметките заради тях ?

Банките не те ли мамят като те карат да се подписваш на едни техни условия за ползването на кредитна карта ?

Ти знаеш ли как могат да ти се изпарят паричките от кредитната карта и банката после да каже че е станало по твоя вина ?

Ами условията за интернет банкирането, знаеш ли ги те пък какви са ?

Ама банките не били измамници, честни били, така ли ?

Ясно е че от бизнес не разбираш нищо.

При предлагането на стоки или услуги при които се изкарват по малко пари от много клиенти, няма такиви смешки като честност и почтеност и дрън дрън та пляс. Няма как да стане в компютърния магазин да ти кажат да не си купуваш от тях залежалият им стар модел, защото целият град е видял вчерашната реклама с промоцията с по-нов компютър за 100 лв по-евтино. Няма такиви тъпи честности в бизнеса. При мен 95% от домакинствата са абонирани за някаква кабелна телевизия, при условие че аз ги гледам 19 френски и 6 белгийски програми за без пари , само със стайни антени. Тия дето плащат нямат всичките френски телевизии. Фирмите които им предлагат абонаментите честни ли са ???

Да не си мислиш че има информация на техните сайтове как се гледа без пари, същото което те предлагат срещу заплащане ?

Защото за най-евтините им оферти те не предлагат нищо повече от това дето е безплатно. 

Къде е бай ганкината ти честност бе ???

Един милион примери мога да ти дам че няма честност.

маугли,

май пак нещо не си разбрал :tongue2: ...няма нищо ново под слънцето..казано е много отдавна:

16 А когато минаваше край галилейското езеро, видя Симона и брата на Симона, Андрея, че хвърляха мрежи в езерото, понеже бяха рибари. 17 И рече им Исус: Вървете след Мене, и Аз ще ви направя да станете ловци на човеци.

18 И те веднага оставиха мрежите и отидоха след Него.

съчинените и одобрени от никейския събор ,евенгелия са точно това..стръв за наивници

На същите тези текстове, едни хора им викат Брит Хадаша и си ги четат с голям кеф. Явно и те са наивници според теб - привлечени от същата стръв...

По добре един доброволец да се жертва, след седмица да сподели, та да се качулят всички на кльона. Ако се окаже измама, може всички да поръчваме каталога с инструкциите, който е платен, на фалшиви адреси.

Така от печалба измамника ще е във загуба.  ;)

Текстовете, текстовете са същите... Ще рече, че нещо пропускаш ;) А именно, щом текстовете са същите и противоречие  няма, значи или и едните и другите са наивници, или наивници няма. Ти си избери сама :D

От всичко писано до тук можем ли да направим извода , че книжката която продават във въпросния сайт представлява същото като индулгенциите за опрощаване на греховете продавани от свещенниците в по-ранните векове - т.е. продават ни фалшива надежда за светло бъдеще? Или това наистина може да свърши работа ? И до колко ?

Просто пред очите ни се ражда и вменява , като начин на мислене и възприемане на света една нова религия . Случаят е конкретен , но се превръща във все по-често срещана практика.

http://picbg.net/u/47526/55762/707860.png

Защо все пак се получава така ? В подобни случаи публиката , и особено невежата и ограничена в собствените си представи за света който ни заобикаля , много лесно става жертва на съблазните обещаващи лесни отговори на трудни въпроси .

Ето , това е уловката - колкото по-примитивно си представяме нещата от живота , толкова по-убедителни са „новите теории”.

....Или това са новите реалности ?.....

Хех. Че те парите от кога не са религия, за някои :)

А на това му се вика flog (fake blog), flogging.

Беше нашумяло тук в САЩ преди време, но бавно отпадна след като се намесиха регулаторите

понеже сайтовете изглеждаха като вестници или ТВ станции.

Така като гледам каде води, е някаква външна фирма с преведени на Български език landing pages.

Всъщност. Така като гледам, това което продават в случая е информация за affiliate marketing.

Принципно няма измама, affiliate marketing си е нещо легитимно и се изкарват пари, Amazon.com

отдавна го практикуват. А и чека гледам е от Амазон

Проблема е в това как се опитват да съберат клиенти, качеството на информацията която продават

в този случай, и това че affiliate marketing принципно изобщо не е нещо лесно и не е залък за всяка уста.

Същият този модел прилаган ни в икономиката , политиката пък и повсеместно в живота въобще до къде и до какво води ? Какъв е начинът да бъде преодолян свързано със промяна на общественото устройство ? Възможно ли е изобщо ? Тук не става въпрос за демокрация , социализъм , феодализъм и всякакви други "-изми" ....Защото напоследък по целия свят се говори за едно и също - промяна на системата ! Сменяме (променяме)системата и какво от това , ако нещата останат същите ?.... П.П. В Библията примерно нещата се посочват , но не се дава ясно решение за "спасението".....само сляпа вяра не е достатъчна струва ми се. Известно е до къде води сляпата вяра - Светата Инквизиция и (срещу) всички останали ....даже и най-могъщите крале са й се кланяли...Днес също - групата на Г-7 примерно или които са те там... На местно ниво моделът е същият - продаване на фалшива надежда от главатарите на бившото БКП или които са те там....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Пред съда трябва да токажеш че е измама или ако тези бяха в бг, щяха да могат да те осъдят за клевета.

Ами да дават - нека се опитат да ме осъдят. За мен тази страница вкарва в целенасочено заблуждение в предлаганото от нея, което в действителност е точно нищо, резултатите за които се говори не могат да бъдат постигнати в толкова кратки срокове, нито в толкова малки времеви интервали през деня. Да, те казват, че продават учебник, който учебник в действителност няма да ти донесе 2000долара на месец, както те казват, освен ако не са отишли в бъдещето, не са намерили някой спортен алманах и не са написани там всички резултати от спортни събития, че да залагаш все за печелившите. Защо разумните хора ползват кредитни карти? То в договора всичко си пише, точно, ясно и конкретно. Хората от банките са се подсигурили с клаузи за различни ситуации, които ти трябва да прочетеш и асимилираш, дали са оптимално в твой интерес и въобще дали са ти приемливи. Да, всъщност разбирам от бизнес. Да изтъкнеш предимствата на това, което притежаваш е едно, да мамиш относно това, което притежаваш е трудно. Едно е някой да дойде и да иска пишеща машина, та старият хардуер да не му е проблем, нали не е по-йофтинко, друго е някой да ти каже, че иска да играе най-новите игри, а застоелият ти хардуер да не го може, че да го лъжеш. Защото второто нали знаеш, че много бързо ще се разбере и просто ще те нарочат за измамник. Така, защото си се направил няколко пъти на циганин - може да си изгубиш всички клиенти, понеже нито някой ще ти вярва, нито някой ще иска да купи от теб. Този сценарий вече съм го виждал. А това за кабеларките в твоят район - ами не ме интересува. Кабеларките тук предлагат и друго, Ганьо!

А на това му се вика flog (fake blog), flogging.

Този flogging за мен попада в категорията измама. Твърдиш, че предлагаш нещо, което ще доведе до абсолютно нереални резултати при този, който си го е купил. Ей така от 300лв заплата ще станат 1000-2000$.

Същият този модел прилаган ни в икономиката , политиката пък и повсеместно в живота въобще до къде и до какво води ?

Същият модел прилаган в икономиката, политиката и повсеместно води до твърде предпазливото и мнително поведение на хората и често твърдене за неща, които като бъдат реализирани не оправдават очакванията. Празни надежди и излъгани души. Нищо хубаво не е това.

Този flogging за мен попада в категорията измама. Твърдиш, че предлагаш нещо, което ще доведе до абсолютно нереални резултати при този, който си го е купил. Ей така от 300лв заплата ще станат 1000-2000$. Същият модел прилаган в икономиката, политиката и повсеместно води до твърде предпазливото и мнително поведение на хората и често твърдене за неща, които като бъдат реализирани не оправдават очакванията. Празни надежди и излъгани души. Нищо хубаво не е това.

правилно драги

не случайно тези ги подгониха тук в САЩ и забраниха промотирането с flogs

Истината е че резултатите са съвсем реални, всъщност, зависи кво продават тия не знам

не че чековете не са ги Фотошопнали

Но резултатите са реални с много работа и много грешки.

Аз съм харчил по $16,000 на месец за да изкарам $4000 печалба

точно с това което тези промотират

По добре един доброволец да се жертва, след седмица да сподели, та да се качулят всички на кльона. 

Те са се намерили вече доброволци и са си купили някакъв диск с видео уроци. Ама сега вместо да обяснят на български точно за какво става въпрос, те предлагат да го продадат диска на някой друг , желаещ да го купи малко по-евтино. 

Всъщност от четене само на български, не може да се разбере добре, защото нашенците не искат да разкажат цялата система.

От това което видях писано на английски, става ясно че трябва и собствен сайт да се направи. Става ясно също и че трябва да си я пробвал системата преди да се откажеш и да си ти върнат парите. 

А най-големият проблем на авторът на темата е, че ако ония американци могат да докажат че съществуват хора печелещи пари по техната система, то тогава става много съмнителна възможността да се брои офертата за измама.

Просто американците използват приложимите според техните законодателства, търговски техники на продаване. Те са си преценили рисковете за тях и действат смело. Ако подлежат само на налагане на някаква глоба, заради това че не подават пълна информация още от самото начало, то тогава те са си "вързали гащите", няма много страшно за тях. Значи онези са долече от бг и си действат според техните закони. А това че някой от бг ще си плати и после щял да се вайка че не знаел англиски, вече си е съвсем отделен частен случай. Те му казват че не му трябва да знае нищо особено по компютрите и излиза вярно, те му предлагат да му направят сайт, без на бг клиентът да му разбира главата от нищо. Трябва само да си плати 250 зелени гущера и за тази услуга. Само че сайтът е регистриран на тяхно име, за да не побегне после клиентът да си изкарва мъни и без тях. И разбира се, техните пресмятания са на база от по 15 долара от "улов", вместо да смятат по 15 цента. Демек най-оптимистичното са избрали. 

Не е никак коректно авторът на темата да посочва нещо за пример, без да го е проверил какво точно е то.

Всъщност авторът на темата е интелектуално нечестен към нас, като се надява че всички ние сами ще се хванем на неговата въдица и сляпо ще повярваме на намека му че става въпрос за измама някаква. 

Основите на една постройка трябва да са солидни и да издържат даже и на земетресения. А това да почнеш да си строиш къща на подвижни пясъци не е добра идея. Та авторът на темата не се е погрижил да намери истинска солидна база върху която да си изградиви мъглявата теза. Трябвало е да си избере случай, за който да има осъдени измамници в бг, за да може да твърди че става въпрос за истинска измама по смисъла на българското законодателство. Защото се случва доста често големи мошеници да се отървават от присъди, заради не спазени процедури по разобличаването им.  

Та тука авторът на темата не е спазил "процедурата" и следователно ние сме в правото си да не приемаме неговата теза за валидна. Не е доказал измама, а тезата му я гради на база внушение за хипотетично съществуваща измама. От което следва че сме в правото си да не му вярваме и за останалата част от писанията му в посока религия.

Каква религия, какви пет лева ?

Всъщност. Така като гледам, това което продават в случая е информация за affiliate marketing.

Принципно няма измама, affiliate marketing си е нещо легитимно и се изкарват пари, Amazon.com

отдавна го практикуват. А и чека гледам е от Амазон

Проблема е в това как се опитват да съберат клиенти, качеството на информацията която продават

в този случай, и това че affiliate marketing принципно изобщо не е нещо лесно и не е залък за всяка уста.

А така де, кажи им го на нашите ентузиасти тука.

Те не искат да проверят за какво става въпрос, ама знаят че е задължително измама на 100%.

Но резултатите са реални с много работа и много грешки.

Аз съм харчил по $16,000 на месец за да изкарам $4000 печалба

точно с това което тези промотират

Еми тъй де,

аз ако напиша френска граматика и ти обещая на сайт че ще говориш правилно като си я купиш и я научиш, не е моя вината че ти ще говориш с силен акцент после. 

Нали така ?

Аз го знам че има гласни във френския които ще ти е трудно да ги произнасяш, понеже ги нямаме в българския, ама сега какво ?

Да взема да ти го кажа сам че ще те познават че си чужденец по акцента ли ?

Еми то ти тогава няма да си купиш моята граматика, ами ще си купиш за италиански и аз ще умра от глад.

Същото е и с американците. Те си търсят хора които ще могат да се справят и вероятно знаят точно какъв процент няма да се справят. Ама не е бизнес практика да го разправят това.

Например за брачните агенции при мен бях намерил преди информация че само 30% от записалите се ще си намерят булка.

А сега де ?

Да ги затваряме ли всичките, понеже знаят предварително че 70% от клиентите със статистическа сигурност няма да си намерят булка, въпреки че са си платили ???

Законите на бизнеса са си закони на бизнеса.

Религията е друга работа.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Будали винаги е имало и винаги ще има ;)

Будала като симтеч

Модераторска забележка.

В правилата се забранява обида на потребител

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

А така де, кажи им го на нашите ентузиасти тука.

Те не искат да проверят за какво става въпрос, ама знаят че е задължително измама на 100%.

Еми тъй де,

аз ако напиша френска граматика и ти обещая на сайт че ще говориш правилно като си я купиш и я научиш, не е моя вината че ти ще говориш с силен акцент после. 

Нали така ?

Аз го знам че има гласни във френския които ще ти е трудно да ги произнасяш, понеже ги нямаме в българския, ама сега какво ?

Да взема да ти го кажа сам че ще те познават че си чужденец по акцента ли ?

Еми то ти тогава няма да си купиш моята граматика, ами ще си купиш за италиански и аз ще умра от глад.

Същото е и с американците. Те си търсят хора които ще могат да се справят и вероятно знаят точно какъв процент няма да се се справят. Ама не е бизнес практика да го разправят това.

Например за брачните агенции при мен бях намерил преди информация че само 30% от записалите се ще си намерят булка.

А сега де ?

Да ги затваряме ли всичките, понеже знаят предварително че 70% от клиентите със стътистическа сигурност няма да си намерят булка, въпреки че са си платили ???

Законите на бизнеса са си закони на бизнеса.

Религията е друга работа.

проблема е във flogs

промотирането с фалшиви истории, подправени чекове, скапана информация, фалшиви коментари в края на тази страница уж от Фейсбук профили. И това че не винаги дават цялата истина ъпфронт - в началото -

Че или ше трябва като мен да изгориш $16,000 -$20,000 които може и да не видиш възвърнати заради риска 

И че ше чакаш 3-6-12 месеца сайта ти да се появи в Гугъл.

И че не само че ти трябват посетители в сайта, но че и изобщо не е лесно да намериш такива мераклии

И че ако не искаш да плащаш за трафик към сайта, риска е голям, вероятността да

ти продадат фалшиво генерирани посетители е голяма и т.н.

И че ако немаш парички да харчиш за да видиш

рекламките работят ли или не ше требва да се скъсаш от писане, SEO оптимизиране

и кво ли не и на края сигурно ше изкараш $200, ако си късметлия може и повече или по-малко

докато разбереш смисъла на това какво точно правиш

Проблема е в лъжливото рекламиране за да си извади човека кредитната карта

и да си купи инфото което кой знае как е събрано събрано от тук от там на бързо

и е таргетирано за абсолютни новаци, и хора които са в не до там добра финансова ситуация

не в възможността да си майка с 3 бебета и да изкарваш пари от интернет докато ги дундуркаш

И аз изкарвах по $800 на ден докато спя, буквално, ма кредитната ми карта и работеше 

в извън работно време докато аз спях :)

Иначе има книги, една е Cashvertising която добре обяснява много неща

и подхожда подобно на учебник от бизнес клас

не нещо копи пейстнано от нам си каде от нета :)

Но хората са хора, виждат $1500 долара, правене на пари от интернет

и почват да им се въртят едни такива мисли как ше си пият кайвето на шезлонга,

докато пачките цъкат :)

Редактирано от dMiro (преглед на промените)

Те са се намерили вече доброволци и са си купили някакъв диск с видео уроци....

Законите на бизнеса са 2 типа - на истинските бизнесмени и на мошениците. Първите печелят доверието на клиента, като този клиент после им носи още клиенти със себе си. Вторите лъжат клиентите си и после остават без такива. Аз лично предпочитам да съм от първият тип и когато правя нещо го върша ако не отлично, то до необходимото ниво. А според мен да те накарат да пръснеш 15,000долара за 4,000долара печалба си е 100% измама. Търговските практики трябва да показват реалните свойства на продукта и реалните възможности. Само тези, които не притежават такива - те прибягват до измами. Сигурен съм, че агенцията за запознанства при подписването на документите е посочила, че не е задължително човек да си намери половинка чрез нея.

Накратко тук хватката е следната: Купуваш си диск, а на него е обяснено, как да направиш подобие на сайта от който си купил диска и чрез този сайт да продаваш и ти същия диск  със същата информация на други баламурници. 

Накратко тук хватката е следната: Купуваш си диск, а на него е обяснено, как да направиш подобие на сайта от който си купил диска и чрез този сайт да продаваш и ти същия диск  със същата информация на други баламурници.

Именно. И ако това не е измама? Ами на човекът казано ли му е, че трябва да прави някакви сайтове, че далеч не е сигурно, че каквото и да е било ще стане и дали иска да плаща за безполезен диск? Но фалшивите фейсбуук профили и гръмкото обявяване на някакви цифри огромни за българската действителност събуждат интерес у наивни лица. И така те са измамвани.

Именно. И ако това не е измама? Ами на човекът казано ли му е, че трябва да прави някакви сайтове, че далеч не е сигурно, че каквото и да е било ще стане и дали иска да плаща за безполезен диск? Но фалшивите фейсбуук профили и гръмкото обявяване на някакви цифри огромни за българската действителност събуждат интерес у наивни лица. И така те са измамвани.

Лично за мен това си е пошла измама въпреки, че вероятно в правен смисъл не е.

ъм сори не точно

Там е работата че не знаеш дали е така, докато не си купиш в този случай

Макар че може и да е така.

Но обикновено не е

Така като гледам сайта споменава писане и правене на пари от сайтове, не продаването на продукти.

Най-вероятно продукта  е ПДФ книга, която обяснява създаването на тематични сайтове, keyword targeting, SEO оптимизация за да се появяват сайтовете в началото на резултатите на търсачките, дисплей маркетинг, ppc marketing, content monetization и т.н.

По-горе обясних каде идва измамата

Редактирано от dMiro (преглед на промените)

ъм сори не точно Там е работата че не знаеш дали е така, докато не си купиш в този случай Макар че може и да е така. Но обикновено не е   Така като гледам сайта споменава писане и правене на пари от сайтове, не продаването на продукти. Най-вероятно продукта  е ПДФ книга, която обяснява създаването на тематични сайтове, keyword targeting, SEO оптимизация за да се появяват сайтовете в началото на резултатите на търсачките, дисплей маркетинг, ppc marketing, content monetization и т.н. По-горе обясних каде идва измамата

В обши линии дали ще ти пратят pdf или диск няма значение. Аз лично разполагах с 2 такива програми (не съм плащал за тях нито ст.) като единият пакет се състоеше от диск и pdf. На кратко казано, идеята и надвата пакета се изразяваше в точно това, което написах в предишният си пост. Казват ти как да създадеш подобие на сайта от който си купил програмата, как да набавш трафик към него (мисля, че под СЕО оптимизация имаш в предвид точно това), как да спамиш по майлите на хората и кои програми са ти необходими за това. Как да го рекламираш за най-изгоди цени и как да излъжеш хората да си купят това, което ти вече си купил.

Редактирано от ivanxii (преглед на промените)

Иначе има книги, една е Cashvertising която добре обяснява много неща

и подхожда подобно на учебник от бизнес клас

Виж ти сега как превърна темата от претенции за измами в нещо полезно.

Минал си по някакъв трънлив път и вместо като живеещите в бг да си траеш, ти споделяш опит.

Само дето разправяш доста неразбрано и несвързано и откъслечно.

Законите на бизнеса са 2 типа - на истинските бизнесмени и на мошениците. Първите печелят доверието на клиента, като този клиент после им носи още клиенти със себе си. Вторите лъжат клиентите си и после остават без такива. Аз лично предпочитам да съм от първият тип и когато правя нещо го върша ако не отлично, то до необходимото ниво.

...

Търговските практики трябва да показват реалните свойства на продукта и реалните възможности. Само тези, които не притежават такива - те прибягват до измами.

Знаеш ли колко много си далече от истината ???

Ще ти издам една голяма тайна свързана с клиентите. Когато им даваш акъл и им казваш истината, те си мислят че ги лъжеш и не ти вярват. А когато им кажеш това което те искат да чуят, тогава са доволни и ти вярват. Клиентите те принуждават сами да им разправяш разни неща, ако не го правиш ти, ще го направи със сигурност конкурентът ти и той ще им прибере парите.

Има професии при които без лъжа не се изкарват пари.

Например ако се занимаваш с продажба на недвижими имоти в София, какво е положението с клиентите ?

Ами всеки един или го ловиш да купи нещо или повече не му виждаш очите през живота ти. Ако го изпуснеш ти, друг ще му продаде панелка и друг ще вземе комисионната.

Каква честност, какви 5 лева бе ????????????????????????

С такава настройка на съзнанието, че всички са ти били длъжни на теб да са честни, ти не можеш да си представяш правилно как ще се опитват продавачите да те изработят, понеже нямаш тяхното мислене. Съответно някои от тях ще успяват да те излъжат, защото е невъзможно да знаеш всичко предварително. Ако не си способен да си ти в ролята на продавач пробутвач на неподходяща стока, ти ще си неспособен да им усещаш от половин дума игричките.

Не те знам в какъв измислен свят живееш, но реалността е нещо друго от това, за което ти си мечтаеш.

В обши линии дали ще ти пратят pdf или диск няма значение. Аз лично разполагах с 2 такива програми (не съм плащал за тях нито ст.) като единият пакет се състоеше от диск и pdf.

Голям щастливец си, без пари си се уредил с програми системи. И сега кой знае какви луди пари изкарваш, ама си траеш не се хвалиш.

Не те знам в какъв измислен свят живееш, но реалността е нещо друго от това, за което ти си мечтаеш.

По пътя на истината съм. Лесно познавам измамите, но не искам да ставам част от тях. Съображения на етиката...

Голям щастливец си, без пари си се уредил с програми системи. И сега кой знае какви луди пари изкарваш, ама си траеш не се хвалиш.

Мамейки други хора в нещо, което някак ми навява на финансовите пирамиди от близкото минало?

По пътя на истината съм. Лесно познавам измамите, но не искам да ставам част от тях. Съображения на етиката...

Една много етична дама от София, ми разправя как е работила вечер на секс импулсен телефон, без двете й деца да знаят какво е правила. Трябвали са й пари и е забравила за етиката. И много, ама много настоявали разни клиенти да се срещтнат на живо с нея. Имало и такиви, които след няколко мунути уж секс разговор, почвали да й разправят живота си и проблемите си.

Сега не я знам как изглежда, ама преди 8 години си беше супер дама. С висше образование даже, културна възпитана и изискана. Ама пусти пари, какво ли не правят.

Ще ти дойде и на теб акъла и ще съжаляваш що си бил такъв етичен будала преди.

Абе я кажи, етично ли е да играеш на борсата, купувайки и продавайки същия ден същите акции ?

Щото един друг етичен човек пък това правеше преди 4 години. Той е инженер даже, сериозен човек. 

Виж ти сега как превърна темата от претенции за измами в нещо полезно. Минал си по някакъв трънлив път и вместо като живеещите в бг да си траеш, ти споделяш опит. Само дето разправяш доста неразбрано и несвързано и откъслечно.   Знаеш ли колко много си далече от истината ???   Ще ти издам една голяма тайна свързана с клиентите. Когато им даваш акъл и им казваш истината, те си мислят че ги лъжеш и не ти вярват. А когато им кажеш това което те искат да чуят, тогава са доволни и ти вярват. Клиентите те принуждават сами да им разправяш разни неща, ако не го правиш ти, ще го направи със сигурност конкурентът ти и той ще им прибере парите.   Има професии при които без лъжа не се изкарват пари. Например ако се занимаваш с продажба на недвижими имоти в София, какво е положението с клиентите ? Ами всеки един или го ловиш да купи нещо или повече не му виждаш очите през живота ти. Ако го изпуснеш ти, друг ще му продаде панелка и друг ще вземе комисионната. Каква честност, какви 5 лева бе ????????????????????????   С такава настройка на съзнанието, че всички са ти били длъжни на теб да са честни, ти не можеш да си представяш правилно как ще се опитват продавачите да те изработят, понеже нямаш тяхното мислене. Съответно някои от тях ще успяват да те излъжат, защото е невъзможно да знаеш всичко предварително. Ако не си способен да си ти в ролята на продавач пробутвач на неподходяща стока, ти ще си неспособен да им усещаш от половин дума игричките. Не те знам в какъв измислен свят живееш, но реалността е нещо друго от това, за което ти си мечтаеш.   Голям щастливец си, без пари си се уредил с програми системи. И сега кой знае какви луди пари изкарваш, ама си траеш не се хвалиш.

Ако търсиш доводи и примери, че морала е пречка пред успеха, да-винаги ще намериш такива, особено в наши дни. Ако търсиш доводи, че успелият човек трябва да има морал и че без морал успехът е съмнителен, временен - също ще намериш примери. Всичко зависи през каква призма виждаш живота и каква е ценностната ти система.

Има много добре написани книжки относно нервомаркетинг, социална психология, persuasion, deception, mind control, covert hypnosis, influence, manipulation,някои книжки на Cialdini и все такива чрез които човек може да обучи в хитрост. Обаче има един проблем - ХИТРЕЦИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТРАХУВАТ ОТ САМОТАТА ЗАЩОТО В КРАЙНА СМЕТКА ТОВА Е ТЯХНАТА СИГУРНА СЪДБА. Защо? Колкото повече човек лъже хората, толкова повече губи

доверие в тях, като неминуемо ще започне да усеща съмнения и заплаха във всеки - синдрома от който е страдал не един лидер градил политическата си кариера с хитрост и манипулация. Хитростта води до необратими промени в характера и възприятията при този който разчита на нея.

Всеки сам избира как да живее, какви принципи да спазва или не спазва, но в края всеки си плаща по един или други начин, под една или друга форма - и не, нямам в предвид, че ще бъде наказан от господ, това са глупости за онеправданите . Що се отнася до мен, лично аз вярвам в златната среда - човек трябва да балансира и стои в нея доколкото му позволяват условията, да има своите морални и етични ценности, да е полезен до колкото може на обществото, но в същото време е подготвен за евентуалности от всякакъв характер, да има солидни знания как го правят и едните и другите.

Редактирано от ivanxii (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.