Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Знаете ли английски?

Featured Replies

Това ми напомня за разговора с един британец, чиято жена не можеше да му разбере английския. Семейството беше от Йоркшир, тя говореше много сносно, но съпругът й... Както и да е, щом се разбрах с него, значи владея английски. Отговорът гласи: ДА!

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 121
  • Прегледи 45,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Уча вече три години в училища "Европа" и смея да твърдя, че съм доста добра по английски. Писала съм си с един американец и се разбирахме прекрасно. Имам приятелка в ЕГ, която учи английски, и доста често си приказваме на английски. И с англичани съм говорила на английски и сме се разбирали, така че смятам, че го владея, доста добре, въпреки че имам още да уча. Публикувано изображение

Още докато си бях в България(17 годишен бях май) имах самочуствие че знам английски. Сега след 3 години университет на английски наистина мога да твърдя че пиша и говоря добре. Иначе Profruit е прав за британския английски... тогава човек осъзнава че "английският не е това което е"... За мой късмет имах съквартиранти от острова повече от година... и вече им научих "лафа" :-)

• 2 месеца по-късно...

Мисля,че го знам добре. Cartoon Network и на мен ми помогна от малък да поставя основите ;)

Според мене изобщо английския е хубав език , но просто има много тънкости . И най-важното че в училище тези учители/ки знаят английски но просто те ни научават на първоначални неща които после ще ни се струват прекалено тъпи. Но за въпроса който си задал мога да ти кажа едно , няма смисал от излишни пари за частни уроци , както казват хората "направи си сам за да ти помогне и Господ" . Но вече твое е решението дали ще отидеш на частни уроци или сам ще си го учиш с някой твой познат...все пак ти пожелавам успех в научаването му :-)

• 8 месеца по-късно...

"британскя английски" ще го асимилираш, едва когато поживееш на острова поне две години и попаднеш в среда на местнородени.Трудностите ще нарастват, ако се поразходиш към Шотландия или Ирландия.

Мани. Тея ирландци като се напият и нищо не им се разбира. :ph34r:

Айде на шотландците по се ядва - имам един приятел шотландец, напъвам се, но го разбирам. Ирландците обаче са с още по-ненормално произношение, като говорят с теб се ядват, но като започнат да говорят по между си, понякога се чудя аз изобщо английски знам ли, не знам ли. А като обърнат нколко Гинеса или някое друго уиски и ужас става - била съм свидетелка как тея хора забиват в пъба след работ, пият цяла нощ и сутринта отиват на работа свежи като краставицчки.

В Дания няма нищо гнило, в Ирландия. И като за капак най-неразбираемия автор - Джеймс Джойс е именно ирландец.

От опит: език се учи на място и когато няма други българи покрай теб. Започнах да уча английски в 7 клас, след това в университета, после курсове и накрая като не го практикуваш всичко отива на вятъра. Сега съм в страна, която не е англоговоряща, но няма други българи, а всички чужденци разговарят само на английски. Искаш или не влизаш в час, друг начин няма. Най-големият кошмар са ми австралийците с техния английски, дори индонезийците и филипинците по-добре ги разбирам.

От опит: език се учи на място и когато няма други българи покрай теб. Започнах да уча английски в 7 клас, след това в университета, после курсове и накрая като не го практикуваш всичко отива на вятъра. Сега съм в страна, която не е англоговоряща, но няма други българи, а всички чужденци разговарят само на английски. Искаш или не влизаш в час, друг начин няма. Най-големият кошмар са ми австралийците с техния английски, дори индонезийците и филипинците по-добре ги разбирам.

На това му се вика стресова адаптация Публикувано изображение

Брат ми преди време отиде на учи в Дания и там му преподаваха само на датски - иска не иска за няколко месеца го научи, а английския вече на 3-тата седмица си го приказваше идеално.

П.П: Как си с китайския? Той е наистина кошмарен - японския емного по-лесен, особено за българи (твърдото звучене), ама китайския си е кошмар :) .

На това му се вика стресова адаптация Публикувано изображение

Брат ми преди време отиде на учи в Дания и там му преподаваха само на датски - иска не иска за няколко месеца го научи, а английския вече на 3-тата седмица си го приказваше идеално.

П.П: Как си с китайския? Той е наистина кошмарен - японския емного по-лесен, особено за българи (твърдото звучене), ама китайския си е кошмар :P .

Китайският, като и английския, искаш, не искаш проговаряш, иначе вода не можеш да си купиш. Китайците не са много напред с английския и за това ми се наложи да го понауча. Оправям се на елементарно ниво/пазаруване, пътуване с такси, банкови операции и някои други дребни нещица/. Не мога да чета и пиша, но от другия месец май ще си взема учител за тази цел. До момента запаса ми от думи е около 500, като се има предвид, че съм ги научила от общуването си с китайците на улицата, които не говорят английски.

Не зная за японския, но китайския ми харесва и не ми се струва толкова кошмарен/дори не съм подозирала, че ми се отдава, странното е, че лесно помня думите и даже ми е забавно/.

Ами...да разбирам дотолкова, че да мога да се оправям, като се има и предвид, че уча английски от 6 години. :)

Според сина ми , нивото ми е като на тригодишно дете англичанче. Не съм учила английски никога.

Китайският, като и английския, искаш, не искаш проговаряш, иначе вода не можеш да си купиш. Китайците не са много напред с английския и за това ми се наложи да го понауча. Оправям се на елементарно ниво/пазаруване, пътуване с такси, банкови операции и някои други дребни нещица/. Не мога да чета и пиша, но от другия месец май ще си взема учител за тази цел. До момента запаса ми от думи е около 500, като се има предвид, че съм ги научила от общуването си с китайците на улицата, които не говорят английски.

Не зная за японския, но китайския ми харесва и не ми се струва толкова кошмарен/дори не съм подозирала, че ми се отдава, странното е, че лесно помня думите и даже ми е забавно/.

Може би, защото си му свикнала. На мен ми се стори наистина ужасен - един слят някак си.

Това е хубаво, че на теб не ти се струва труден, като имаш такава нагласа ще го научиш по-лесно. Един език в повече (независимо какъв) винаги е в плюс.

Колкото до японския - имам братовчед завършил японистика и брат ми също учеше известно време японски и от там имам тази информация. Лесен е за признасяне, иначе иероглифите са си страшнички:)

Ами със английския честно казано миналата кодина бях по-добре защото тази учих повече френския и от там английския остана на втора линия и някак си вече не се чувствам толкова сигурна в знанията си, което е много лошо тъй като в периода от 3-5.09.2007 трябва да се явя на изпит-интервю по английски и ме е шубе :speak:Публикувано изображение

Недостатъчно, че да мога да си превеждам съвсем свободно доста от диалозите в Death Proof на Тарантино. Съжалявам за което.

И аз се оправям, ама може и да е по добре. Иначе на работа все до мен опират, като трябва да се превежда нещо или да се праща мейл на клиент. В училище съм го учила иначе гледам филмите без субтитри

И грам английски не знам.Хората ходят на уроци, пишат думички, но според мен има някакъв друг метод за обучение не с писане и повтаряне.Как другите го научават за 2 години, аз го уча вече 8 години в у-ще и не става, може и да съм затъпяла и повредата да е мен :)

Do I know English? No, not very much. П.П.: И да си призная, Англииския вече го уча на свободна практика, т.е. ако срещна някоя непозната дума, гледам какво означава и ако я запомня - добре, ако не, еми ще се постарая да я, за да не я гледам отново другия като я срещна.

мразя го този език!гадното е че е най-разпространения! :)

От 2 до 4-ти клас учих малко английски-СИП (не беше много малко, но като за бебета). От 5 до 6-ти калс-свободна практика-гледам, проверявам, запомням Публикувано изображение. В 6-и клас се записах на курс (тъй и не съм учил английски като час в училище). Сега лятната ваканция си преговорих някои неща и от 15-ти в ПМГ "Д. Чинтулов"-гр. Сливен ще уча английски като редовен час. За мен е един много приятен и удобен език, практика имам малка, ама нараства Публикувано изображение.

Редактирано от iordan_93 (преглед на промените)

Хората, които твърдят, че знаят един език идеално или изключително добре в повечето случаи сами си се заблуждават. :) Аз лично знам достатъчно английски ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.