Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Знаете ли английски?

Featured Replies

Не мога да се похваля с английския си. Техническия ми е много добре, ама говоримия.... Е все пак и в Германия, и фъв Финландия се разбирах и се справях.

• Отговори 121
  • Прегледи 45,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Напълно съм съгласна.Преди всичко трябва желание.Аз от 5 до 7 учех Немски език.АЕ започнах да уча в 7, имах огромно желание да уча и лятото като нямах кво да правя вземах един речник и почвах поред да пиша и уча всички думи.Една дума-една страница.Просто ми беше хоби.След това започнах с английско-английските речници.Сама се подготвях за кандидатстудентски изпит по английски,не мисля, че е задължително да имаш учител.И ей ме на-завърших Английска филология,знам Немски и донякъде Френски и работя като учител по Английски.За мен от трите изброени от мен езици Английският е най-лесен и достъпен.

Абсолютно вярно! Трябва огромно желание! И най-вече време да се посветиш изцяло на езика в началния етап на изучаването му. А за съжаление с английския при мене не се получи така. Затова английски чета без проблеми, но предимно нещата свързани с ИТ. Не мога да се отпусна да говоря. а и трудно го "чувам" , т.е. ако чуя всичко ясно - разбирам добре, но в повечето случаи не е така . Публикувано изображение За разлика от други езици... И всичко това само след година и половина курс два пъти седмично в "Алианса".

Преди много, много години ми попадна една книга на руски език, чийто автор бе една унгарка - полиглот, дълги години работила като симултантен преводач в ООН на най-високо равнище. В нея тя споделяше опита си и накратко теорията й беше, че понеже всички хора имат еднаква анатомия на говорния апарат, то всеки би могъл да научи кой да е език на планетата. И че според нея учейки един чужд език, човек на практика трябва да овладее 4 "езика" - читаем - да може да чете, писмовен - да може да пише без грешки, чуваем - да може да разбира какво му говорят на този език и накрая - говорим - да говори така, че да го разбират.

Книгата звучеше толкова убедително, че аз, който дотогава и дума не знаех френски език следвайки съветите в нея и работейки с опитни преподаватели след курс от 10 месеца (пет дни седмично) в бившия ИЧС усвоих този език до ниво да мога да си "изкарвам хляба" с него, другояче казано - да преподавам на френски език специалността си в чуждестранен университет.

Защо ви разказах всичко това? Ами защото една анкета и последваща статистика на това кой как счита, че владее всеки от четирите подвида на един език би била много интересна и показателна.

А може би си струва да отворя тема по въпроса? :)

:bye:

Ами уча английски от 5 клас,първо 4 години в основното училище,после 5 години в Езиковата гимназия в гр.Ловеч и сега като студент отново уча.Просто е немислимо човек да се реализира в някаква сфера,ако не поназнайва малко чужд език,било то и различен от английския. :bye:

Абсолютно вярно!

Вече навсякъде се желае компютърна грамотност и владеене на чужд език! Публикувано изображение

• 3 седмици по-късно...

Ами по-добре да се запишеш на частни курсове.Във "Фарос" ще поучиш добри уроци по произношение, но граматиката ще ти куца. Иначе това са по-елитни, но и по-скъпи курсове. ;)

Обожавам английския!За мен той е нещо съкровено и страшно красиво.Как съм го научила?- от години на частни уроци/продължаващи в момента/,плюс обучение в езикова гимназия с първи език английски,плюс четене на много английски книжки,плюс ежедневно превеждане на различни интересни текстове и най-вече огромна любов и желание.За да направиш каквото и да е,било то учене на език или нещо др,ти е нуждна преди всичко добра воля и съзнание,че наистина желаеш въпросното нещо.Иначе нищо няма смисъл,а английския определено заслужава голямо внимание не само заради широката си употреба,а и заради красотата си!

Ще ви кажа едно нещо като се учи английски в България е едно преподавателя е Българин в много голяма част от случаите, което оказва много голямо влияние. Не съм учил много англииски по принцип 10 години в училище дето никой не му обраща внимание не научих нищо освен най най основното и как да напсуваш някой. После щото ми се наложи ходех по 8 часа на ден известно време, уж сичко беше наред докато не излязох извън България с 2 думи там филма свърши. Туй че разбираш нищо не значи има да мигаш и да ръкомахаш като .......... Туй че четеш също то само на четене не става по напред в бъдеще може и да имаме диспеи по челата и да става само с четене. Пуктоацията, дали пишеш или не Също толкова ще ти пологне. Трябва да можеш да говориш да отговаряш кото те питат без да се замисяш да мислиш на Английски другото лека полека идва... знаете че там имат цифрова телевизия пускаш избираш субтитри от няколко езика гледаш(слушаш) и четеш. Ма обратното не става от личен опит знам... То хора сякакви за това ще напиша ЛИЧНО МНЕНИЕ

Уча английски език от много години, но реалната си подготовка получих през онази така наречена нулева година в езикова гимназия. Когато учиш по 6 часа на ден всеки ден само английски просто няма как да не го научиш. Иначе ми е много интересно как така учите английски от компютърните игри.. не че нещо, но тези, които учат в езикови гимназии да не са някакви бавноразвиващи, че да учат по стотици часове само английски, а други да могат да научат езика само от компютърни игри? Естествено разликата е огромна. Какво значи да знаеш английски.. да можеш да го ползваш ли? Ако е това.. ок, то тогава и от игри, компютри и т.н. можеш да го научиш, но ако говорим за книжовен и граматически правилен английски няма да стане по този начин. Приятна вечер!

• 1 месец по-късно...

Малиииииииийййй, аз с българския не мога да се оправя. Тези фонетики, фонологии, лексикологии, фразеологии. И завърших за учителка по български /и история/. Такива неща чета сега за държавния, че бедна му е фантазията на всеки, който не се е сблъсквал толкова отблизо с него. Иде ми да късам учебници и крещя. Английският ми се вижда по-лесен, мноооого по-лесен. Справям се долу-горе с него. Трудно ми е да си превеждам, когато ми се говори, заради бързината. Но като чета, успявам.

Ами не много добре,но все пак мога да се оправя колкото за начало :baby:Поне с говоренето съм добре,не толкова с писането .

Мисля, че го владея на едно много добро ниво, все пак преподавах в частна езикова школа, въпреки че не уча английска филология, просто много обичам да се занимавам с чужди езици и въпреки че владея още няколко(нека не звучи като хвалене) английския ми е любим :hush: сега пак ще почвам работа в същата школа - бях прекъснала за няколко месеца, много се радвам :conversation:

Абе уж го знам но не го практикувам често говоримо от десетина години насам. Наложи ми се да науча един друг език и английския си остана за четене на информация от Интернет и чат-пат по аерогари и хотели да се разбереш за дреболии. В по-големите държави в Зап. Европа не са му много мераклии да го учат английския защото си имат всичко на тяхния език. Даже и американските филми никога не ги виждат в оригинал нито на кино нито по телевизията.

Ами уж трябва да го знам но правопи са ми куца!!А сега като само испански говоря(живея в Испания) савсем го забравил Публикувано изображение( Което е доста лошо защото в днеш ни ако не снаеш англииски трудно можеш да си намериш работа със добро заплащане :)

Завършила съм специализация за учители по английски език,а и много го харесвам този език и с удоволствие говоря/когато имам сгоден случай/. Ама и някак си с лекота уча езици,идва ми отвътре,което не означава,че не полагам и труд, но ми е по-лесно.

Когато почвах работа никой не ме пита. Просто ми тръснаха 4-5 учебника на английски и казаха да знам насън к'во пише вътре... така че явно вече си е необходимост.

Еми, знам го, но засега не ми е донесъл някаква полза, освен удоволствието от общуването с истински англичани и амбицията да се явя на изпит за First и Advanced. Целият свят знае английски, ако не на литертурно, то поне на битово ново (колкото да се оправят).

Ами аз си мисля, че го владея прилично, учителя ми по английски ме праща на TOEFEL? И аз не знам, но май прекалено много се подценявам във всичко.;)

Ами в моменат го уча но пък ми е доста лесничък и що годе се оправям

borisfx ,най-добрия начин е гледане на английски програми/предавания и филми без субтитри(поне първия път) естествено придружено с учене на граматика,думи и подобни.Успех

borisfx ,най-добрия начин е гледане на английски програми/предавания и филми без субтитри(поне първия път) естествено придружено с учене на граматика,думи и подобни.Успех

Напълно съгласна!:)

• 5 седмици по-късно...

Аз го знам дотолкова че ми е лесно да го говоря,пиша и разбирам,мисля,че на доста добро ниво го знам,имам отлични оценки по предмета. :)

Но аз съм го научила най-вече от филмите,така че на американски английски нямам много проблеми,но британскя английски ми е по-трудно да го асимилирам.. :whist:

Но аз съм го научила най-вече от филмите,така че на американски английски нямам много проблеми,но британскя английски ми е по-трудно да го асимилирам.. :whist:

"британскя английски" ще го асимилираш, едва когато поживееш на острова поне две години и попаднеш в среда на местнородени.Трудностите ще нарастват, ако се поразходиш към Шотландия или Ирландия.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.