Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за ротвайлерите...

Featured Replies

То че се пишат глупости се пишат и то от хора които постват ей така да се заяждат или от скука. Няма куче което да не е агресивно и съответно, което да не застрашава здравето на хората при нападение, та ако щеш визирам и обикновения Пинчер. Едно ухапване от пинчер също може да доведе до проблем!!!!

То че се пишат глупости се пишат и то от хора които постват ей така да се заяждат или от скука. Няма куче което да не е агресивно и съответно, което да не застрашава здравето на хората при нападение, та ако щеш визирам и обикновения Пинчер. Едно ухапване от пинчер също може да доведе до проблем!!!!

Има агресивни хора. Няма агресивни кучета. Кучето се изгражда такова каквото е благодарение на заобикалящата го социална среда. Във нея влизат хора. Когато във средата която кучето обитава има неуравновесени психически хора склонни към агресия, неспокойни неуверени хора, показващи чрез езика на тялото си и други фактори негативни настроения животното ги възприема директно от тях. Когато същото това животно е обучено да игнорира такъв род хора тогава агресията във него отсъства.

Аз не говоря ей така - аз познавам хора които членуват във асоцията на Ротвайлерите във България участват във тяхната селекция и освен това са обучени по методите на Пол Оуен професионални инструктори. Ти говориш наизуст дори съм 100% убеден че никога през живота си не си присъствал на реално обучениe на кучета. аЗ за разлика от теб съм го правил и съм разбрал доста неща от хората занимаващи се със това.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Хубаво. Само че колко обикновенни хора ще обучат Професионално своите кучета?. Колко хора ще им осигурят подходяща среда?. Това имах предвид! В повечето случай у нас се вземат кучета, заради модата на деня, а как се отглеждат и възпитават мога само да предполагам!?!?!

Стана ми интересно защо този наплив към ротвайлерите. Потърсих в жълтата преса и естествено намерих отговора. :D

Съобразявай се със заглавието на темата, а то е : Мнение за ротвайлерите На нито едно от голословните ти коментари не се чете,какво ти е мнението! Ако нямаш мнение по темета,по-добре не я разводнявай,а най-добре да я подминеш ..пък и не само тази!

И сега моето мнение:

Ротвайлера се гледа в апартамент без проблем.Достатъчно е интелигентен за да си позволи да прави бели.

Първите 7 месеца са от голямо значение,от това как ще го възпитате и най-вече в редовното  му посещение на ветеринар/

След като навърши годинка, става "мерцедес" на всички породи,не се нуждае от толкова разходки и толкова голямо внимание от страна на ветеринар.Храни се веднъж на ден и то сравнително по малки количества,за разлика от подрастващия период.

Калция играе голяма роля за тази порода,да се има на в предвид. 

Така че,моето мнение за тази порода е много добро! 

Редактирано от lost in... (преглед на промените)

Хубаво. Само че колко обикновенни хора ще обучат Професионално своите кучета?. Колко хора ще им осигурят подходяща среда?. Това имах предвид! В повечето случай у нас се вземат кучета, заради модата на деня, а как се отглеждат и възпитават мога само да предполагам!?!?!

Еми това е безотговорно поведение противоречащо на критериите описани от мен. Хора неспособни или не желаещи да отговорят на тях не са достойни да станат водачи на кучета. Да си собственик и водач инструктор на куче изисква необходимите жертви. Хора нежелаещи или неспособни да се заемат със това изобщо да не се захващат със това начинание което изисква всеотдайност.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

• Автор

Здравейте!

Благодаря на всички за мненията.  

Искам да се извиня за забавянето,  бях зает тия дни и нямах възможност да отговоря, но иначе следях темата.

Тази порода кучета я харесвам от години, и от няколко месеца обмислям варианта да си взема едно. Спрях се точно на него, защото смятам, че е един от най-красивите представители на рода, интелигентно е, и има характер. Както споменах, афинитета ми към тях не е от ден-два.  

Относно грижите. Ами щом съм решил, че искам куче, значи искам и мога да се занимавам с него. За какво ми е куче, ако няма да се занимавам с него. :D  Все пак никой не може да предвиди какво може да се случи в бъдеще, но що се отнася до този момент, мога спокойна да кажа, че ще положа нужните усилия за да го отгледам и възпитам. Дори да беше Коли, пак щях да го възпитавам. Всяко куче независимо от порода му е нужна дресировка. От датата на създаване на темата до сега съм прочел доста неща относно породата, а докато събера парите, ще съм прочел още повече. Така че, ще съм подготвен теоретично. :wink12:

Ladies and gentleman, behold the monster...

Rottweiler attacks baby...

The monster strikes again...

Редактирано от ToDiR0S (преглед на промените)

Следиш темата, но нямаш време да отговориш. Т.е. да напишеш няколко реда, което отнема минути....Кучето, също ли така с дистанционното. Виждам някаква твърде повърхностна представа за нужните грижи и отделено време, което е нужно, или пък мързел. Всеки може да си вземе куче, да го завърже и да му подаде храна веднъж дневно, (ако е на кеф), а когато ходи на фитнес да го задърпа до там и да го качи на пътечката. За толкова "грижи", малко по на запад от нас съдят успешно стопаните на домашните любимци, дори и с ефективни присъди.

• Автор

Следиш темата, но нямаш време да отговориш. Т.е. да напишеш няколко реда, което отнема минути....Кучето, също ли така с дистанционното. Виждам някаква твърде повърхностна представа за нужните грижи и отделено време, което е нужно, или пък мързел. Всеки може да си вземе куче, да го завърже и да му подаде храна веднъж дневно, (ако е на кеф), а когато ходи на фитнес да го задърпа до там и да го качи на пътечката. За толкова "грижи", малко по на запад от нас съдят успешно стопаните на домашните любимци, дори и с ефективни присъди.

Ахах, дали пък не очаквах подобен коментар. Харесвам психологията, но не знаех, че ми се отдава. :)  Относно виденията ти...живеем в свободна страна все още и всеки има право да вижда и пише каквото иска. Аз вече написах каквото имах да пиша.  ;)  Благодаря отново на всички за мненията!

Редактирано от ToDiR0S (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Ротвайлерът не е шега куче. Ако ти трябва пазач - това е кучето за теб, но ако ти трябва куче - домашен любимец, когото понякога и да гушкаш -> избери си друга порода.

Имаме такова същество...на татко "любимецът". Беше обучен, признава само баща ми,въпреки че и други членове от семейството го хранят,. пази си територията. Но си е машина за убийство. Нападна  вече 3-4 пъти хора от семейството/роднини и не ми казвайте, че не е агресивен. Опита се и мен да нападне, но бързо съобразих да го разсея и да се скрия. Животните като цяло имат по-остро обоняние, но ротвайлерите подушат ли кръв...спукана ти е работата!!!

СЪВЕТ: не си взимай ротвайлер!!!

Редактирано от debilian (преглед на промените)

Имаме такова същество...на татко "любимецът". Беше обучен, признава само баща ми,въпреки че и други членове от семейството го хранят,. пази си територията. Но си е машина за убийство. Нападна  вече 3-4 пъти хора от семейството/роднини и не ми казвайте, че не е агресивен.

Така ли е 'обучен', да хапе тия дето го хранят? :D Чета и се учудвам за пореден път, как някои хора не осъзнават нуждата от това да се образоват добре преди да си вземат домашен любимец и не само!

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Ако искаш , домашен любимец си вземи като мен "мини пинчер" , толкоз сладко кученце (бебе, не растат дори). Абе кученцето си е супер, наиш къв пазач е? от вчера го имам и снощи в 23;30 ч. аз бях на компа с слушалки, това сладурче чуло на етажа нещо дойде буташеме махнах слушалките, и яз чух на етажа има нещо отворих, кученцето се разлая и те избягаха  :lol6: , после съответно си му дадох и награда. Успех с покупката

Имаме такова същество...на татко "любимецът". Беше обучен, признава само баща ми,въпреки че и други членове от семейството го хранят,. пази си територията. Но си е машина за убийство.

СЪВЕТ: не си взимай ротвайлер!!!

Да храниш куче, а след това да ти се хвърли да те напада... леле каква "дресировка" ще му ударя !  :ph34r: 

Приятел, познат има ротвайлер и кучето му е до такава степен добре дресирано, че да има как котка ще го погали, обаче каже ли му "ссссс", дръж и т.н. - край... Всичко зависи от това как ще се дресира кучето в ранна възраст. 

П.П. До преди 3 месеца имахме Алабай, предполагам голяма част от коментиращите в темата занаят за какво говоря, ами какво да кажа - беше си потрошило зъбите да гризе метална верига с която беше вързано, като чуе, че неканен гост(без някой от семейството да му се скара) влезе в двора или пък кола спре пред къщата.  :dog78:

• 2 месеца по-късно...

използвани са за лов на диви прасета и глигани страхотни пазачи но не са за апартамент а за къща с двор ...умни са 

Че са стахотни пазачи съм съгласен, но не мисля че са от най-умните!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.