Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Ако може добра конфигурация до 500 лв. ще съм ви благодарен много :)

Компютърат ще се използва за игри.

Тааааааа,

защо не ползваш старата си регистрация: [url=http://www.kaldata.com/forums/user/289596-maljak/]maljak

?

За игри 500лв... Ето това измислих, ако имате стара щайга може да се вземат някои части (хард диск, кутия, записвачка) и така ще се спестят за процесор и видео парички. Ако нямате ето това:
BB код:
GB GA-F2A55M-DS2 A55 FM2
4GB DDR3 1600 A-DATA
500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB
DAOTECH X9 MIDDLE ATX
NJOY 450WGX 450W Passive PFC
AMD A10-5700 X4/3.4G/FM2/BOX

Обща стойност - 544.50 лв. с ДДС

Линк:
http://nikem-bg.net/cart/47464p1r45925p1r43848p1r46812p1r1045p1r48262p1rf.html

BB код:
4GB DDR3 1600 A-DATA
500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB
DAOTECH X9 MIDDLE ATX
NJOY 450WGX 450W Passive PFC
AMD A8-5600K X4/3.6GHZ/FM2/BOX
ASROCK FM2A85X EXTREME4-M /FM2

Обща стойност - 520.13 лв. с ДДС

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

Кажи с какво разполагаш, за да получиш подобаващ отговор. ;) освен с 500лв. Какво можеш да използваш?

Какви игри ще се играят на този компютър от 500лв ?

Какви конфигурации за 500 лева и игри искате  да играете за тая скромна сума ?  На ясно ли сте ,че читав процесор и рам памет са 400 лева и за кутия ,хард диск и каквото и да е друго пари не останаха ? Айде бъдете малко реалисти като искате нещо !!! Що си не купите нещо 2 ръка и квото тръгне на него това ще е ? И най елементарната проверка  по сайтове и форуми за геймърски  компютър е поне 1000+ лева. Я ми направи ти за 500 лева компютър за игри от 2013 година да те видя какво ще измислиш ? За 500 лева не може да си вземеш само захранването и видеото бе приятел !!! Като искаш игри извади 1500 лева  и играй до  зомбиране. А още по  елементарното решение е конзола за тая сума и тогава ще си играеш на плазмата на тати  у хола . И админите що не триете такива теми ?  Конфигурации за белот  има и по 100 лева !!!

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Какви конфигурации за 500 лева и игри искате  да играете за тая скромна сума ?  На ясно ли сте ,че читав процесор и рам памет са 400 лева и за кутия ,хард диск и каквото и да е друго пари не останаха ? Айде бъдете малко реалисти като искате нещо !!! Що си не купите нещо 2 ръка и квото тръгне на него това ще е ? И най елементарната проверка  по сайтове и форуми за геймърски  компютър е поне 1000+ лева. Я ми направи ти за 500 лева компютър за игри от 2013 година да те видя какво ще измислиш ?

Е,не всеки има възможност да отдели само 400 лева за тия "читав рам и процесор".То рама да е "читав",колко да е читав?Всякакъв ddr3 рам ще му върши работа.И не всеки желае да играе игри на максимални настройки.Човекът е успял да отдели просто толкова,не само той,и много други като него.Както се казва,за толкова пари - толкова.Даже не е споменал какви игри ще играе.Ами ако играе игри от сорта на цс,wow,лига и тем подобни,не му трябва "голяма" машина.То като стане въпрос за игри,всички ми се сещате за тежки игри като Crysis 3 и други като нея и мислите как ще я подкарва на максимални настройки.Е,моля ви се,но всеки играе различни игри.Повтарям пак,както се казва - за толкова пари,толкова.

Тъкмо щях да измисля  нещо,но колегата VipKokata ме е изпреварил -чудесна конфигурация за тези пари. :) Само,че рам паметта може да се вземе и 2х2 заради вграденото видео. :) Но все пак ако може да се използва нещо от стария компютър?Хард диск поне?Тогава нещата ще се променят.

Поздрави!

Редактирано от Magneto (преглед на промените)

Нарочно не сложих 2Х2 защото дъното има 2 слота, след време автора ако иска да си слага 8GB RAM просто добавя още една плочка от 4GB RAM и това е, пак ще си ползва дуал-чанел само, че като реши да слага 8 гига рам.

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

И молещия за конфигурация не е казал нито какво има нито каво иска да играе !!! Конфигурацията на Кокала си е за офис  и е много далеко от геймърска машина. Тва са дечурлига дето пускат теми за щяло и нещяло колкото да ви занимават да ровите и да събирате виртуални  конфигурации .

За 500лв. повече от това не може.

За 500 лева  на всеки му е ясно ,че  повече от офис компютър без периферия няма как да се асемблира. Като се каже компютър за игра се има  в предвид поне видео средно ниво и процесор с 3-4 ядра  и кутия  за 100 лева със захранванев за 100 и монитор за 300 . За 200 лева ще си вземе като моя таралясник и ще играе  всичко до  2012 на макс . Питащия има 1 пост  и с него и ще си остане :)

В емаг пак са пуснали промоциите и те съветвам да пазариш от там!

MSI FM2-A55M-E33, socket FM2

AMD A8 X4 5600K, 3600MHz, Socket FM2, Box, Black Edition

Corsair 4096MB, DDR3, 1600MHz, 9-9-9-24

Toshiba 1TB, 7200rpm, 32MB, SATA 3.0

Cooler Master GX Lite Black, 500W

Floston  EXCORDO

Общо 523.74лв. ,като имаш безплатна доставка и прилични компоненти ,като качество за този нисък бюджет!

След време ще добавиш виншна видео карта , за да играеш на по-високи кадри!

Ей не се спряхте, то и едни промоции в тоя емаг, че направо да умреш за тях ... иначе конфинга става.

Потребитела няма да добави нищо :) Ще му се да  си купи за малко пари машина-хала но хората са казали,че мерак с пари се гаси :) Геймърски комп и сървър са най скъпите машини ! Игрите ги правят вече да те карат да си купуваш на всеки 6 месеца ново видео и процесор  щото иначе тия програмисти и инженери от де ще вземат заплата. И на мене  ми се ще кола на 2 години ама се возя на 15 годишна Фиеста и ползвам комп на 8 години. За 500 лева няма компютър за гейминг и никога няма и да има да ви е ясно .

Ей не се спряхте, то и едни промоции в тоя емаг, че направо да умреш за тях ... иначе конфинга става.

Понякога наистина има евтини неща. Предимството за такива като мен е, че доставката е безплатна. Ако поръчвам от никем, ми бягат минимум 6-7 лева със Спиди. И за нещо евтино не си заслужава. Затова пък E-MAG  ти доставят и евтините неща безплатно и то ако са на промоция, цените са под тия на NIKEM  доста често. В момента наистина има големи отстъпки спрямо тия в Никем. Не за всичко, но някои неща си заслужават. 

Има някой дето ти излизат на сметка, но в сайта пише безплатна доставка през месец Юни, а през другите ?

Има някой дето ти излизат на сметка, но в сайта пише безплатна доставка през месец Юни, а през другите ?

Откак знам тоя нов стар сайт, доставките са безплатни. Това разбира се е трик, за да привлекат клиенти. Освен това не всичко е толкова евтино. Вярно, има евтини неща, но те са за една седмица примерно. След това цената скача драстично.В Никем повечето неща са с ниска надценка и няма такова играене в цената. Освен това си имат и крайна отстъпка за някои неща. Ето, сега по повод тая тема, направих за себе си една конфигурацийка. Оказва се, че в Никем няма много евтини дъна. Процесорите също са по-скъпи. Вярно, имат стоки, които бих предпочел да купя от там и то не защото са по-евтини, а защото ги няма в E-MAG  Защо трябва примерно да давам 20-30 лева повече за процесор и дъно, вместо да ги поръчам от E-MAG  с безплатна доставка? Аз не робувам на магазини. Поръчвал съм от поне 6-7 онлайн магазина, занимаващи се с компютърен хардуер. Винаги съм търсил не само цената, а и стоката която ми трябва. За последно поръчах стока от E-MAG  и ми излезе 25 % по-евтино отколкото ако я бях взел от Никем. Сегашната ми щайга е някаква сбирщина от Outmax, Nikem, E-MAG, Stealtech, Sky, Global System Solutions, Tehnopolis, Dinacord, Radius. Колко станаха? Има и други магазини, от които пък съм поръчвал хардуер. Винаги съм се ръководел от това, което търся и естествено от цената, на която мога да го намеря. 

ПП: Извинявам се, вече не помня фирмата, от която поръчах кутията. Така, че пишете още един магазин. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Извинявам се,че не съм по темата,ама E-MAG ги чакам месец да ми върнат пари за продукт,който им върнах на следващия ден след доставката (онлайн пазаруване-връщане до 7 дни).На имели или телефонни обаждания казват:"Чакайте наш представител да се свърже с Вас".Няма да коментирам,само ще кажа,че в сряда 26.07 ще стане 1 месец от връщането на продукта и ще пропищя всички форуми и КЗП.

Автора ще си остане с този 1 пост, то е ясно, че си е направил ебавка с нас. Ако може тази тема да се заключи.

• Автор

Няма да остана с 1 пост...Просто ме нямаше няколко дни...

Двоумея се между тези 2 конфигурации

http://nikem-bg.net/cart/47464p1r45925p1r43848p1r46812p1r1045p1r48262p1rf.html

и

http://nikem-bg.net/cart/47066p1r48733p1r1051p1r43848p1rf.htmlhttp://www.emag.bg/d-nna-platka-msi-fm2-a55m-e33-socket-fm2-product

При първата конфигурация дъното не е налично.

• Автор

Намерих дъно за първата конфигурация :) ,но малко по - скъпо :(  Очаквам вашите препоръки :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.