Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на Вашия Linux - част 2

Featured Replies

• Автор

Видях, че вместо пряк път до домашната папка си сложил пряк път до файловият браузър. Няма голяма разлика, но все пак ти пуснах конфигуриран файл за пряк път до домашната директория /Home/User

http://s19.postimg.org/xanfmyu2b/2013_10_06_095844_1366x768_scrot.png

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 607,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Демонстрация на sos-easy-install версия 2.7 (най новата) . Променен е интерфейса на приложението  . ПС. Очаква се до няколко версии да сложи в малкия си джоб всички подобни инструменти  

• Martin Chuchukov
    Martin Chuchukov

От Ubuntu 12.04 не бях ползвал линукс. Наскоро го сложих, но не бях фен на Unity, гледам вече Gnome е преправен да изглежда по същия начин.. но аз съм фен на KDE. Реших да опитам и го сложих наскоро,

• Ето и stotinkaOS стартирана през LiveUSB:     Тапета е правен от дъщеря ми на един поход от училището (от с.Дивчовото, през резерват Боатин, до местността Костина в с.Рибарица)!

Публикувани изображения

Видях, че вместо пряк път до домашната папка си сложил пряк път до файловият браузър. Няма голяма разлика, но все пак ти пуснах конфигуриран файл за пряк път до домашната директория /Home/User

http://s19.postimg.org/xanfmyu2b/2013_10_06_095844_1366x768_scrot.png

Благодаря ти, но аз така съм си свикнал. Файловия браузър ми отвата /home/юзър ... от там си влизам в дяла, на който са ми файловете (ntfs)...иии така общо взето. От кошче нямам нужда, защото си трия нещата със Shift+Del

Някой беше питал дали във xfce може да се ползват ралични снимки на всеки десктоп.Сега вече със новия xfdesktop-4.11.1 може ;)

Някой беше питал дали във xfce може да се ползват ралични снимки на всеки десктоп.Сега вече със новия xfdesktop-4.11.1 може ;)

Интересно, а може ли както е при андроид при прехвърляне на различните работни плотове картината да се мести, не да се сменя ?

Интересно, а може ли както е при андроид при прехвърляне на различните работни плотове картината да се мести, не да се сменя ?

Как така да се мести ,и какво е това прехвърляне?

Публикувано изображение

Как така да се мести ,и какво е това прехвърляне?

Ами при андроид работните плотове са наредени е редица (1 | 2 | 3 | 4). Самата картинка, която е зададена за фон се разпростира и на 4-те плота. Как да го обясня.... ето едно видео да погледнеш :)

.... свамо че тук e даден Live wallpaper

Аз бях питал, но Воджърa си го има това като опция от доста време. Радвам се, че ХFCE са взаимствали идеята и са я развили ;)

Редактирано от ssb558 (преглед на промените)

Ами при андроид работните плотове са наредени е редица (1 | 2 | 3 | 4). Самата картинка, която е зададена за фон се разпростира и на 4-те плота. Как да го обясня.... ето едно видео да погледнеш :)

.... свамо че тук e даден Live wallpaper

Видя ли какво шише ? Forest settings ! Това едва ли е нормална картинка

Видя ли какво шише ? Forest settings ! Това едва ли е нормална картинка

Колега, написал съм, че това е Live Wallpaper. Както и да е. 

Интересно,  мисля че те разбрах :) 

Подобно на когато имаш (пример) 2 монитора и на тях си сложил един тапет но разтеглен на 2та като цяла картина.

Само, че незнам да ли е възможно :)

Имам едно Хубунту и реших да го пробвам това 4.11

Нещо се такова т'ва 4.11 или 12. Добавих си 4.12 от ппа, ъпдейт, ъпгрейд, после го резнах. Излиза ми това меню, после един път ми показва какви снимки имам примерно в пикчърс или пък не ще да показва, нещо самостоятелно си решава дали да или дали да не :)Като маркирам някоя снимка пък вОПще не ще да смени уолпапера. Трагедия тотална :)

При теб баца ли си безгрижно или се такова накриво!?Да си знам дал' да търся проблема при мен или има нещо счупено другаде :)

Най накрая да се види, нещо различно от xfce4 или lxde.

Oбичам люти чушлета браво  :tongue2:  !!! 

Поздрави за менеджъра кой си избрал, кое е дистрото?

Най накрая да се види, нещо различно от xfce4 или lxde.

Oбичам люти чушлета браво  :tongue2:  !!! 

Поздрави за менеджъра кой си избрал, кое е дистрото?

менеджъра e Openbox дистрото е Debian 7.

• Автор

менеджъра e Openbox дистрото е Debian 7.

И как се сдоби с щатно ядро 3.10-3 от Дебиан Jessie и чист Firefox ? Ядрото не е от Backports хранилищата, така, че е изключено да си го инсталирал в Wheezy.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

И как се сдоби с щатно ядро 3.10-3 от Дебиан Jessie и чист Firefox ? Ядрото не е от Backports хранилищата, така, че е изключено да си го инсталирал в Wheezy.

Ядрото се инсталира от хранилищата на Jessie, на стандартният source.list само смених wheezy на jessie, Firefox е инсталиран след добавяне на хранилище от lmde.

• Автор

Смениш ли Wheeze с Jessie и изпълниш ли dist-upgrade - вече не си с Дебиан 7. В момента си с Debian 8 Jessie, testing. В sid, ядрото е вече 3.11. Можеш да ползваш и хранилището на mozilla за Дебиан, но имам впечатления отпреди 2-3 години, че работеше по- бавно от Iceweasel. Имаше някакъв проблем. Сега не знам как е.

• Автор

Xfce 4.11 върху Ubuntu 14.04.http://s19.postimg.org/jaqxyus37/ubuntu14_04xfce4_11.pngНикакви проблеми не виждам, освен, че не са вкарали превода на допълнителните опции.Това не е пълна Xfce 4.11, а само няколко пакети от нея. Чак се учудвам, че този микс от xfce 4.10/4.11 работи без проблеми.

..Никакви проблеми не виждам, освен, че не са вкарали превода на допълнителните опции.Това не е пълна Xfce 4.11, а само няколко пакети от нея. Чак се учудвам, че този микс от xfce 4.10/4.11 работи без проблеми.

Никакъв микс не е просто ъпдейт на пакет

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.