Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на Вашия Linux - част 2

Featured Replies

Айде да се разпиша с това което успях да сглобя.

bcb5513bd4a3b4e9.png

Бордърите са от BleuFear темата от Deviant Art

Иконите - Nitrux-Azure

Контролите бутоните и синамон панела - Nutrix-Sx-Dark

Конкито - от Тук

Инструкциите са написани отлично след като дори крайно начинаещ в линукс като мен се справи с всичко до тук за да докара тази визия на Ментичката...

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 607,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Демонстрация на sos-easy-install версия 2.7 (най новата) . Променен е интерфейса на приложението  . ПС. Очаква се до няколко версии да сложи в малкия си джоб всички подобни инструменти  

• Martin Chuchukov
    Martin Chuchukov

От Ubuntu 12.04 не бях ползвал линукс. Наскоро го сложих, но не бях фен на Unity, гледам вече Gnome е преправен да изглежда по същия начин.. но аз съм фен на KDE. Реших да опитам и го сложих наскоро,

• Ето и stotinkaOS стартирана през LiveUSB:     Тапета е правен от дъщеря ми на един поход от училището (от с.Дивчовото, през резерват Боатин, до местността Костина в с.Рибарица)!

Публикувани изображения

Прехвърлих 100 страници в wallpaperswide, опитвайки се да намеря предишния си тапет... Не се получи, но поне намерих сравнително достоен заместител. Оказа се, че съм станал доста капризен на тема wallpaper-и.

# Някой да знае защо Plank дока не може да запомни подредбата на иконите?

8b214d7bd178af08.png

Редактирано от M4R1Y4N (преглед на промените)

Нищо осебенно - Убунту-15.10 с Опънбокс, с любимия ми тапет от edubuntu-wallpapers, imagine eight за темата на бутоните, dmz-cursor-theme, светла rave-x-aqua тема и икони. Горе - любимото ми конки с tint2 за гард, compton-a "в тъмното" не си личи, но го има. Сега видях, че шрифта на десктопа трябва да се промени, но той е от графата "екстри" и почти не се ползва. Иконите, на старт-менюто и част от опънбокс-менюто, са от gnome-extra-icons.

snimka.png

преди 1 час, бат'начо написа:

Нищо осебенно - Убунту-15.10 с Опънбокс, с любимия ми тапет от edubuntu-wallpapers, imagine eight за темата на бутоните, dmz-cursor-theme, светла rave-x-aqua тема и икони. Горе - любимото ми конки с tint2 за гард, compton-a "в тъмното" не си личи, но го има. Сега видях, че шрифта на десктопа трябва да се промени, но той е от графата "екстри" и почти не се ползва. Иконите, на старт-менюто и част от опънбокс-менюто, са от gnome-extra-icons.

snimka.png

Само разноцветната керемида в долния ляв ъгал не я разбирам, хи-хи.

Обяснението е просто. Не съм единствения потребител и трябва да има задължително някои програми. Старт-менюто може да се брои към тях (доколко е програма е друг въпрос). И понеже не го искам, го свързвам с "керемидите". Vlc също е "задължителна", да - има много екстри, но големия минус е при гледане с нея на "тежки" филми. За скайп е говорено, но да спомена и него. Малко по малко се отказвам от графичните програми в полза на конзолните.

Ама и аз съм си мързел. От година и няколко месеца съм си взел ново захранване и още не мога да се наканя да го сменя. А пък старото не ще да изгаря. Новото е малко по-мощно и на "таралясника" ще му дойде като "нитро". :D

• Автор

Debian 8 Jessie с Xfce

http://postimg.org/image/x84utmvzj/

Който му харесва бутона за менюто, може да го свали от тук в три разновидности - син, червен и оранжев. Въпреки, че червения е класическия за Debian, за мен, оранжевия цвят е най- приятен.

Връзка за сваляне

Stotinka OS леко разкрасена с Crystal Elegance theme благодарение  на Cybercop :)

Снимка-1.png

• Автор

@McLane Преди години, ползвах в Gnome 2, едно разширено меню - Gnomenu с множество обвивки, предлагани за него в Gnome-look.org, където бяха създали цял раздел за тях.

debiansqueeze.png

В началото го инсталирах от източник, а по- късно го пуснаха и в хранилищата.

Ако ти се експериментира, можеш да го потърсиш.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

• Автор

@ acerats  : Кое е дистрибуцията ? Имам подозрение, че е някоя от .rpm базираните със стара версия на Xfce.

Знаменцата по подразбиране в Xfce (конвертирани от тези за lxpanel) са доста грозни и непълен комплект. Ако искаш, можеш да ползваш тези : Връзка

• Автор
преди 8 минути, acerats написа:

въпрос на избор е каква графична среда ще използваш

аз предпочитам точно тази среда за да не ми натоварва слабият лаптоп

в момента качват поредната бета версия

http://www.downloadwireless.net/?dir=isos-fase-testing/wifislax-current

Аз също я ползвам. Просто се опитвах да отгатна, какво е дистрибуцията.

преди 3 часа, acerats написа:

.......

a някоя wi-fi парола успял ли си да пробиеш с нея? Бях пробвал преди време на моя си рутер и с пробването си останах.

преди 28 минути, Росен Р. Александров написа:

4701fde78c8c.png

Много ми хареса и предполагам че  е Mint 17.3. Дясната ти част на екрана ми е особено важна, за което питах и по рано в друга тема. но ще те питам по подробно след месец, за да взема лаптопа, който ще е с Mint.17

Снимка017 - 1.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

То и аз на лаптоп съм го инсталирал. Та какво точно от дясната част ? Конки конфигурацията ли ?

Плота е Cinnamon

преди 1 час, ПОТРЕБИТЕЛ 65 написа:

Дясната ти част на екрана ми е особено важна, за което питах и по рано в друга тема.

Програмката, която го прави, се казва Conky. Точният изглед се настройва.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Току що, acerats написа:

а защо при мен излизат два еднакви поста?

При мен изглежда наред. Може да е бъг във форума.

преди 4 часа, ПОТРЕБИТЕЛ 65 написа:

Много ми хареса и предполагам че  е Mint 17.3. Дясната ти част на екрана ми е особено важна, за което питах и по рано в друга тема. но ще те питам по подробно след месец, за да взема лаптопа, който ще е с Mint.17

Снимка017 - 1.jpg

Това се нарича conky или там както се пише. Има в Хранилищата conky има и свободни в интернет.

Вие не бяхте ли с Убунту. 20-50 GB за коренова система/.- отговаря на диск C в Windows, 2-5 GB  за SWAP- виртуална памет, останалото от харда в home/. - отговаря на диск D в Windows. Навсякъде файловете са Ext4.

sudo su

apt-get install gnome-panel      Променя изцяло външният вид на Убунту след рестартиране и избор на панел преди вписване на паролата.

prodesktop.png

Ubuntu 12.04 надградено през терминала до 14.04.
Нова визия, старо ядро, но пък запазено безопасно извличане на usb - дискове.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.