Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на Вашия Linux - част 2

Featured Replies

преди 44 минути, velislavvasilev написа:

Uniti Tweek нямам Compiz в менютоWindows 

Знам, че го няма ... беше предложение, ако Unity Tweek не ти свърши работа да пробваш с Compizconfig-settings-manager

Може да си го инсталираш от Софтуерния център или Терминала

Софтуерния център -> в полето търсене -> Compiz 

или 

sudo apt-get install compizconfig-settings-manager compiz-plugins-extra

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 607,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Демонстрация на sos-easy-install версия 2.7 (най новата) . Променен е интерфейса на приложението  . ПС. Очаква се до няколко версии да сложи в малкия си джоб всички подобни инструменти  

• Martin Chuchukov
    Martin Chuchukov

От Ubuntu 12.04 не бях ползвал линукс. Наскоро го сложих, но не бях фен на Unity, гледам вече Gnome е преправен да изглежда по същия начин.. но аз съм фен на KDE. Реших да опитам и го сложих наскоро,

• Ето и stotinkaOS стартирана през LiveUSB:     Тапета е правен от дъщеря ми на един поход от училището (от с.Дивчовото, през резерват Боатин, до местността Костина в с.Рибарица)!

Публикувани изображения

преди 31 минути, velislavvasilev написа:

С CCSM -> Windows Managment -> Resize windows -> General и го смених на Outline

CCSM -> Windows Managment и махни отметката на  Grid.

Screenshot_2017-03-15_16-14-59.png

на 3/14/2017 в 18:31, evgeny81 написа:

Ето това е перфектната дистрибуция  Manjaro 17.0 Xfce + Compiz + Plank + Conkyd01d301eeb085a12.png

359a769500a332c0.png

Заинтригува ме. Аз лично ще тествам на виртуалка но вместо Plank ще видя дали се инсталира коректно AWN и може да опитам да работя с него. Имам само едно питане - Window Preview на DockbarX работи ли нормално при минимизирани прозорци или не?

При минимизирани прозорци не, и за да пуснеш превюто първо тр да инсталнеш компиз от АУР след това от хранилизщата на манджаро пакета manjaro-compiz върху него, заради някой от ефектите защото не са включени в техния пакет. Ако имаш др. въпроси питай.

A AWN трябва от АУР защото отдавна го няма в хранилищата им или да потърсиш в някое от комюнити репотата.

След малко и аз ще я правя тази, че пак нещо прецаках Лина при смяна на видеото със старото

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

преди 4 минути, evgeny81 написа:

При минимизирани прозорци не, и за да пуснеш превюто първо тр да инсталнеш компиз от АУР след това от хранилизщата на манджаро пакета manjaro-compiz върху него, заради някой от ефектите защото не са включени в техния пакет. Ако имаш др. въпроси питай.

Явно това си остава неоправен бъг на тоя бар. Май единствено за XFCE XFdashboard дава привю на прозорците без компиз и други притурки но там е на цяла отделна дъска а не в самият панел...

преди 8 минути, velislavvasilev написа:

Превюто работи ли нормално? Щото аз доста такива използвах и после ги махнах. В смисал, и на KDE, превюто долу в панела на прозорците бачка, ама ако са отворени, Ако са минимизирани - не. Логичният въпрос - за какво ми е това превю като мога да си ги гледам докато са отворени? Като не са, пак не мога да ги гледм. И заради това като го видя на някоя дистро, тествам дали показва на минимизирани прозорци и после го спирам, щото чисто и просто няма смисъл от него. Само като да мърда нещо по панела.

Привюто ако имаш повече от 10 минимизирани прозореца с които работиш може да е адски полезно при бързо превключване.

XFDashboard показва и на минизираните прозорци привю - единсвтеният недостатък е че няма групираност когато прозорците са повече от един. Мисля да донейтна проекта им и да пиша да развиват такава функция. Иначе XFCE може би по настоящем е най стабилната графична среда.

Редактирано от Колчо (преглед на промените)

По принцип в КДЕ може да се виждат и когато са минимизирани systemsettings -> display -> compositor -> keep window thumbnails always

От как съм почнал да следя този раздел в Калдата, cybercop е единственият, който не си губи времето в търсене на теми и икони, а си усъвършенства свои.  

• Автор
преди 4 часа, иноТ написа:

От как съм почнал да следя този раздел в Калдата, cybercop е единственият, който не си губи времето в търсене на теми и икони, а си усъвършенства свои.  

Тази тема за Openbox е кръстих "Синя елегантност" и, наистина мисля, че е една от най елегантните. Само се чудя, дали да задам поне един пиксел за ръкохватка  отдолу на рамката, но удебеляването може и да я загрози. Сега, дебелината на рамката е еднаква отстрани и отдолу.

преди 3 часа, gone2wild написа:

Един update и от мен :)

Screenshot from 2017-03-18 13-24-32.png

Поздравления за работната среда, терминалът и шрифта който е много добър , solarized , dfc etc...

Най-накрая нещо от този век :D !!

П.С Terminix вече се казва Tilix :P .

Благодаря, не бях забелязал, само рефрешвах хранилищата, но намерих интересeн промпт :) Шрифтът е този: github.com/kori/metis-font

Screenshot from 2017-03-18 18-27-27.png

Редактирано от gone2wild (преглед на промените)

Матето ми се ъпдейтна. Само дето се счупи минт-менюто след това, но няма проблеми. :D Да видим сега как е изцяло на GTK3. 

Снимка на 2017-03-19 11-03-09.png

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

В момента използвам Linux Mint 18.1, след дълго време в което използвах Manjaro. Честно казано Manjaro доста ми харесва именно заради репозиторитата си (aur). Бавни са защото всеки път се компилира кода на компютъра, но пък е доста голямо удобство да инсталираш всички програми без да ти се налага да търсиш в интернет .deb файлове.

desktop.png

преди 54 минути, blackbird99 написа:

Честно казано Manjaro доста ми харесва именно заради репозиторитата си (aur).

Хубаво е наистина, но това не е хранилище на Manjaro.

преди 2 минути, mkfs.ext4 написа:

Хубаво е наистина, но това не е хранилище на Manjaro.

Да знам те идват от Arch това са user-repository. Но Manjaro идва с удобствата на Убунту и Arch отдолу.

Peppermint :). Отдавна нещо не ми беше грабвало окото от пръв поглед. Лека и изпипана дистрибуция. Асус-а 1001РА хвърчи с нея ;)

Screenshot_2017_03_19_12_15_32.png

Редактирано от yogle (преглед на промените)

Реших и аз да се включа.

Минт18.1 Серена (по български, а не по американски.  След обновяване ми изчезва оригиналният фон, който ми харесва - не обичам да се занимавам с разкрасяване.  Бях си запазил снимка на фона за такива случаи, но я загубих.  Търсейки нова попаднах на тази.  При цялото ми уважение към "Уиндоуз", но шегата е много хубава!

58d0210cd68c0_penguinwallpaper.thumb.jpeg.ab4596b9437ba7e3d41759d17c8441d0.jpeg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.