Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на Вашия Linux - част 2

Featured Replies

• Автор
преди 24 минути, evgeny81 написа:

На стари машини и Мейт да сложиш пак е тежка.

Името на това растение не е английско. Даже са поставили знак за ударение, за да няма объркване.

Ако някога ми се наложи да инсталирам отново KDE ще тествам другия тип изчертаване на графиката. Ограничаването или спирането на ефектите съм го правил почти при всяка инсталация на тази графична среда, независимо от машината.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 608k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Демонстрация на sos-easy-install версия 2.7 (най новата) . Променен е интерфейса на приложението  . ПС. Очаква се до няколко версии да сложи в малкия си джоб всички подобни инструменти  

• Martin Chuchukov
    Martin Chuchukov

От Ubuntu 12.04 не бях ползвал линукс. Наскоро го сложих, но не бях фен на Unity, гледам вече Gnome е преправен да изглежда по същия начин.. но аз съм фен на KDE. Реших да опитам и го сложих наскоро,

• Ето и stotinkaOS стартирана през LiveUSB:     Тапета е правен от дъщеря ми на един поход от училището (от с.Дивчовото, през резерват Боатин, до местността Костина в с.Рибарица)!

Публикувани изображения

Хората са сложили (ако се потърси) някакви минимални системни изисквания за продукта си. И ако се надминават в пъти е идеално. Останалото е "тунинг". Така както идва първоначално, това е някаква усреднена база, която покрива (с малки промени) средностатистическите нужди. ЛХДЕ никога не е било пълноценен десктоп от тая гледна точка, но идеята е да бръмчи на "слаба машина със слаб двигател". Колко "харчи" една среда не е едно и също на стара щайга и на нова кошница, на първото може да не тръгне хич (както кибер каза), за да се види, че "харчи" малко. Възможно е да е възможно, но първо трябва "да запали" поне. Все още в 21-ви век някои (не само аз) бръмчат на едноядрени "залъгалки" и сравненията са ....... "сравнения".

От LXQt cmst го ползвам и съм доволен на LXDE. Ако малко по-малко части от едната среда заменят други от другата, какво по-добро от това (и други програми могат да се заимстват, но не ми трябват). За момента LXQt е прекалено "дървено" "от въздуха", макар и функциониращо и стабилно. Вероятно до следващата LTS версия ще го "полират".

И какво като десктопа е недодялан и едното не хармонира с другото, важото е да върши работа. Аз така ги виждам нещата. Преди имаше повече съвместимост между програмите от една среда и не повличаха една камара зависимости, но сега много се раздалечиха и заради една програма може да си инсталираш почти още един цял десктоп (което не е проблем ако кошника може да го носи).

58e96f4467bcf_2017-04-0902-18-22.thumb.png.1be9b232afd62122d69953088d595164.png

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

преди 5 минути, бат'начо написа:

А току що си харесах и nomacs (ама то май се води екстра, lximage-qt е "правоверния" показвач на снимки и правенето им).

Само едно не мога да разбера, как търпиш това джамче долу вляво :D

преди 5 минути, mkfs.ext4 написа:

Само едно не мога да разбера, как търпиш това джамче долу вляво :D

Явно не му пречи виж че и падащото му меню е с визия на тази от Джама 98. Щом му върши работа и се чувства добре пред машината си да ползва каквото му харесва :)

Това съм го коментирал, то си е мое виждане, но предполагам, че и някой друг ще го има (чак черна овца не съм). Подборката на цветовете за логото, чисто естетически, много добре изглеждат на тъмен панел (и иконата я взимам от gnome-extra-icons, щом я има, що да не я ползвам). Освен това някой гост у дома, ако иска да си свърши работата с нета, няма да гледа като теле железница, a ще се ориентира веднага. Connman е qt5 приложение, затова изглежда странно, предполагам, че идва от razor-qt. Десктопа ми е смес основно от ЛХДЕ приложения, но ползвам и други от другите среди, а те не хармонират с останалото. Къде са сега "отбор тролчета" да имат още един "коз" в ръцете. :D

И тъй

тапет peace-wallpapers, типично в backgrounds се открива

икона за менюто - казах вече, нейде в pixmaps се помещава

икони xubuntu-icon-theme предпочитам, ако не ползвам хранилища (иначе rave-x-colors-icons)

тема и бутони напоследък са от numix-blue-gtk-theme

идеята е да се ползват малко външни източници, ползвам само за smtube в случая (тия дни нуждата от ползването му мисля да отпадне и да имам повече от 1 ядро) и статично "умряло говеждо".

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

преди 14 часа, yogle написа:

Peppermint в "олекотен" син вариант :)
Screenshot_2017-04-10_01_27_23.png
Screenshot_2017-04-10_01_28_08.png

Много яко е станало, как го направи? В Peppermint иконите са доста шарени. 

• Автор
преди 12 минути, yogle написа:

LXDE+IcyBlack тема+Clarity икони + малко ръчкане

В комплекта за Openbox имам една тема за Openbox - Nightmare Blue Box, която ще се впише чудесно в общия вид на десктопа. Само заглавието на прозореца "label.text" можеш да го промениш от бяло на синьо.

преди 1 час, cybercop написа:

В комплекта за Openbox имам една тема за Openbox - Nightmare Blue Box, която ще се впише чудесно в общия вид на десктопа. Само заглавието на прозореца "label.text" можеш да го промениш от бяло на синьо.

Благодаря :)

2017-04-10_686x140--1491835678.jpg

mintyMac Cinnamon

030bb93bdc1f3911.jpg   9a19317ce228e280.jpg   0b78238d081a56b6.jpg   962857c349c7b19d.jpg

7f0cc91c713017a5.png   9dc65c5839f72011.png   6ab47e991930b67b.png   755ec7fbfc2e2f9a.png

Като цяло ми харесва как са го докарали на визия. Тапетите са доста интересни, като има и такива на Уиндоус. За сега само три дистрота направени с Мак визия ми харесаха и се държат доста добре. Това са GMac, Sinclair OS и mintyMac, което най-много ми допадна! Опитах да инсталирам Убунту и след това да изпълня командите в терминала дадени за преобразяването му в Мак визия, но не се получи нищо. Инсталира се всичко както трябва, настоих го, но след рестарт системата повече не зареди т.е. дори Grub не работеше както трябва, защото нямаше таблицата за избор на стартиране на ос, или от хард диска, или мемори тест... и т.н.! Няма да се мъча сам да правя такива гимнастики след като има  готови дистрота и работят. Краша с инсталаторите им го разбрах от къде идва и съм написал в другата тема. Поздрави :) 

@zazvida бъгнало ти е,защото си се опитал да сложиш и splash screen-a,а там изрично пишe, че създава проблеми.Иначе MacBuntu пакета на NoobsLab работи перфектно с Mint Cinnamon, с него съм на настолния компютър. :) Ето две снимки:

w7zcsw.png 2v2uxl4.png

Ето и една от лаптопа ми с Numix темата:

66hpb4.png

http://www.vladstudio.com/wallpaperclocks/browse.php

Това е от Vladstudio

.unity.thumb.png.8e841a5be01d3390d5460ba653270816.png.

Това от nikdim studio ツ

58efbbf8b994f_Xubuntu_desktop..thumb.png.48f140257a5b15d8531aa3da69b0fb01.png

Редактирано от nick_dimitrov
уточнение и продължение (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.