Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на Вашия Linux - част 2

Featured Replies

преди 19 часа, kalansuv написа:

Ark+Hfce

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 608k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Демонстрация на sos-easy-install версия 2.7 (най новата) . Променен е интерфейса на приложението  . ПС. Очаква се до няколко версии да сложи в малкия си джоб всички подобни инструменти  

• Martin Chuchukov
    Martin Chuchukov

От Ubuntu 12.04 не бях ползвал линукс. Наскоро го сложих, но не бях фен на Unity, гледам вече Gnome е преправен да изглежда по същия начин.. но аз съм фен на KDE. Реших да опитам и го сложих наскоро,

• Ето и stotinkaOS стартирана през LiveUSB:     Тапета е правен от дъщеря ми на един поход от училището (от с.Дивчовото, през резерват Боатин, до местността Костина в с.Рибарица)!

Публикувани изображения

преди 6 часа, иноТ написа:

Понеже новото Мате не се разбира нещо с compiz, трябваше да се върна към доброто, старо xfce. Използвам compiz, за да се оправя с отвратителният screen tearing.

Снимка на екрана_2017-04-03_17-24-45.png

Някой разправяше, че го ремонтирал с compton, пробвал ли си (освен ако не си бил ти и тогава...).

Пробвах и с compton. Успявам да огранича трептенето до леко в горната част на екрана, но това е достатъчно да ме побърка.

преди 5 минути, ZeroG написа:

Тези дни се опитах да заобичам пак Qюtека. С КДЕ-то щях да се издрайфам, но пък с LXQt има надежда да ми хареса.

Аз пък преди малко пробвах новия Gnome на Tumbleweed-а....преди горе-долу ми харесваше, ама сега като свикнах с KDE и Qt, е няма такава грозотия и неудобство бате icon_lol.gif Все едно слизаш от Мерцедес на Ситроен. Май са го правили различно само и само колкото да е различно. Activities е пълна тъпотия, ако имаш 100 приложения 1 час си играеш да търсиш кое къде е. Плазмата си има нормално меню където всичко си е разделено по категории. А за GTK да не говорим, все едно гледам детски рисунки icon_lol.gif Грозотия! Трябва да добавиш екстеншън за такова гениално нещо като таскбар, а минимизирането е спряно по default. Кретения на макс. Плазмата има и някои дребни функции, примерно като ръгнеш мишка и тъчпада сам се изключва, верно не е кой знае какво, но точно такива дребни детайли допринасят за по-удобна работа. System settings на КДЕ има повече опции от gnome control center + gnome tweak tool. И като цяло това са ми впечатленията - КДЕ направено да ти е удобно и комфортно, а и изглежда по-добре, а Гном - да е различен, ей така просто, за да се отличава. Не ме кефи и ако не беше Red hat според мен тази среда нямаше да е толкова популярна. И като бонус КДЕ е по-леко и бързо от Гном eusa_clap.gif

И не виждам какво му харесвате на това LXQt...това си е една по-тъпа Плазма. Шотовете по-горе с Неона се виждат какви ресурси изисква, това ако е "тежка" среда, по-леко не знам какво искате.

Според мен КДЕ е напрaвено да лъщи и да зарибява малките деца, ама айде. Пък аз мога да си разкрася и xfce, няма проблем. 

Мен примерно повече ме кефи десктопа на cybercop сравнен с всяко КДЕ. Обзалагам се, че му е бая удобно и функционално добре. :D 

преди 8 минути, иноТ написа:

Според мен КДЕ е напрaвено да лъщи и да зарибява малките деца, ама айде. Пък аз мога да си разкрася и xfce, няма проблем. 

Мен примерно повече ме кефи десктопа на cybercop сравнен с всяко КДЕ. Обзалагам се, че му е бая удобно и функционално добре. :D 

Прав си донякъде. Има доста ефекти и анимации, но се спират и проблемът е решен. И аз не харесвам лъщящи неща, затова съм ги спрял. Е, има две снимки горе, виждаш че десктопа ми е доста тъп и опростен evil6.gif Но на Гнома не може да му добавиш липсващата функционалност или да му оправиш интерфейса. За таблет сигурно ще е ОК, но за десктоп е супер неудобно. То затова има МАТЕ, Budgie и Cinnamon - и трите са започнати от хора, недоволни от посоката накъдето отива Гном.

И най-вече няма отърване от скапания GTK icon_mrgreen.gif

Редактирано от mkfs.ext4 (преглед на промените)

И аз не харесвам Gnome. Тия докове, добавки, изкачащи панели и щуротии не са ми удобни изобщо. 

Отделно, за да го направя удобен за мен, сигурно трябва да си играя два часа, понеже не съм запознат със средата. 

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

Като се спрат ефектите КДЕ олекотява яко стартира ми на 440 480 рам със 150 процеса при положение че съм оставил блура прозрачноста минимизиране и максимизиране както и грид всичко друго е спряно. Това е след 10 часа работа ( Компилиране на пакети, Браузъри, Филми, музики и какво ли още не съм правил.

bbadaceef9645725.png

Lhdq1GU.png

211 процеса и в момента дори записвам флашка (с КДЕ Неон icon_mrgreen.gif) и лаптопа работи от 18 часа и половина, през това време браузване, музика, инсталирах нова графична среда и т.н. дребни работи. Процесорът е около 0-ата и ми заема 611 МБ РАМ. А дистрото е openSUSE Tumbleweed с над 2000 пакета. Това ли е "тежка" среда?

преди 1 час, иноТ написа:

QyDVdMh.png

Много ли са разликите?

Остави цветовете и темите.

• Автор
преди 8 минути, p4p написа:

QyDVdMh.png

Много ли са разликите?

Остави цветовете и темите.

http://s19.postimg.org/g81gkvtkj/Xfce.png

Ако човек реши може да направи плазма да върви и като опенбокс, от към визия и ресурс.

• Автор
преди 1 час, evgeny81 написа:

Ако човек реши може да направи плазма да върви и като опенбокс, от към визия и ресурс.

Кажи ми все пак, как да докарам ресурсите, ако реша да я ползвам на слаба машина. Поне, колкото LXDE, че Openbox, вероятно консумира под 30MB от паметта. За визията - няма нужда да свеждам цяла графична среда до един мениджър на прозорци.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Спираш ефектите това ще намали ресурси и процеси сменяш извеждането от композитор към ЕксРендер и би трябвали да олекоти като LXDE. И съм забелязал че колкото повече рам памет имаш на компа толкова повече използва. Като бях с 4 Гига със нещата къде ползвам сега не ми пишеше 2.5 гига заети а 1.5 за това не се плашете да опитате. Може и на жив диск да го направите да спрете всичко да остане само визия и да видите как се държи.

П.п. Сега ще видя Сам

Баш колкото ЛХДЕ не може да се свали, но може разликата да се намали до ~ 200 MB

Компа ти трябва да е супер спрял, за да има нужда от ЛХДЕ или Опенбокс.

• Автор
преди 5 минути, evgeny81 написа:

И съм забелязал че колкото повече рам памет имаш на компа толкова повече използва.

Така е, но за системата и до определени равнища. Openbox няма какво толкова да кешира.

преди 3 минути, mkfs.ext4 написа:

Баш колкото ЛХДЕ не може да се свали, но може разликата да се намали до ~ 200 MB

Компа ти трябва да е супер спрял, за да има нужда от ЛХДЕ или Опенбокс.

Имам работещ стар лаптоп на който KDE зарежда до начален екран, след, което сесията се рестартира. Изобщо не се стига до зареждане на графичната среда. Същият лаптоп в момента е с Gnome 2.

Стартира ми сега как е без да пипам нищо на 480 с конки и разни стартиращи щуротии дето съм доавил качи на 540 с терминал и мозила натъпкана с доста неща става това.f7cb139729c3a8b0.png

Ако спра ефекти изчистя десктопа и панела от разни ненужни видгети и т.н. ще свали с още 150 200 как каза човека по горе. А дори и сега машината буквално скороста ми е почти като уина на ССД диска а Лина е на САТА.

Тоест си става почти като LXDE. Това, че КДЕ някога беше тежка среда отдавна е забравено същите ресурси ми горят както Гном така и XFCE и Cinnamon че даже и Мате. А като ги набуча с Компизи разни и щуротии даже лапат почти 2-но

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

Ааа, чакай малко...КДЕ 5 е от преди няколко години. Лаптопа е доста по-стар от средата. Я пробвай някое старо КДЕ?
Сега дори най-смотаните лаптопи за 500-600 лева имат 4 ГБ РАМ, така че ЛХДЕ е излишна (за тях).

преди 10 минути, mkfs.ext4 написа:

Ааа, чакай малко...КДЕ 5 е от преди няколко години. Лаптопа е доста по-стар от средата. Я пробвай някое старо КДЕ?
Сега дори най-смотаните лаптопи за 500-600 лева имат 4 ГБ РАМ, така че ЛХДЕ е излишна (за тях).

Има си 32 битови версии за стари машини и след като направиш всички работи споменати по горе ще имаш среда с добър външен вид всякакви настройки и да върви добре. На стари машини и Мейт да сложиш пак е тежка.

П.п. След като смених от ОпенГЛ на ЕксРендер средата започна да се държи още по добре и ефектите си останаха. Поне при мен е така.

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.