Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на Вашия Linux - част 2

Featured Replies

на 18 Април 2017 г. в 18:52, yogle написа:

Готово:

2017-04-18-185229_1024x600_scrot.png

Слагай infinality да изглади шрифтовете :)

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 608,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Демонстрация на sos-easy-install версия 2.7 (най новата) . Променен е интерфейса на приложението  . ПС. Очаква се до няколко версии да сложи в малкия си джоб всички подобни инструменти  

• Martin Chuchukov
    Martin Chuchukov

От Ubuntu 12.04 не бях ползвал линукс. Наскоро го сложих, но не бях фен на Unity, гледам вече Gnome е преправен да изглежда по същия начин.. но аз съм фен на KDE. Реших да опитам и го сложих наскоро,

• Ето и stotinkaOS стартирана през LiveUSB:     Тапета е правен от дъщеря ми на един поход от училището (от с.Дивчовото, през резерват Боатин, до местността Костина в с.Рибарица)!

Публикувани изображения

Без майтап бре градски ..................infinality прави нещата мнооого различни :)

преди 8 минути, bornofash написа:

dwm

Поздравления за избора да избереш един от най великите мениджъри на прозорци!

+2 допълнителни точни за tmux и st  :P  .

Шрифта и цветове много добри .

Tmux не съм го ползвал но определено е добър избор , аз лично съм фен на gnu-screen . St (suckless terminal) съм го ползвал но доста отдавна още не беше терминал по подразбиране в dwm .

Твърде много място само за Часът и датата в статус бара , аз бих го направил по семпло .

П.С Следващият път сложи малко инфо за  кръпките в dwm ;)

преди 16 минути, бат'начо написа:

Отдолу тая кака ли е?

Да. Някой я пеше постнал в темата за музика.

преди 22 минути, ivoarch написа:

Поздравления за избора да избереш един от най великите мениджъри на прозорци!

+2 допълнителни точни за tmux и st  :P  .

Шрифта и цветове много добри .

Благодаря. :)

преди 5 минути, ivoarch написа:

Tmux не съм го ползвал но определено е добър избор , аз лично съм фен на gnu-screen . St (suckless terminal) съм го ползвал но доста отдавна още не беше терминал по подразбиране в dwm .

st е много лек терминал и следователно му липсват доста опции. Главно използвам tmux за лесното разделение на прозорци и да мога да скролвам. И табовете.

преди 8 минути, ivoarch написа:

Твърде много място само за Часът и датата в статус бара , аз бих го направил по семпло .

Няма какво друго да сложа там. Иначе ще стои само заглавието на отворения прозорец, което пък изобщо не ми трябва. Тая лента я ползвам само да превключвам между прозорците със втори бутон на мишката (тоест средния, този на скрола)

преди 10 минути, ivoarch написа:

П.С Следващият път сложи малко инфо за  кръпките в dwm

Сложил съм два пача от официалния сайт само. Да се редят прозорците отдолу и да разграничава настройките на таговете. Прозорците да не са с еднакви разположения на всеки таг, тоест.

Но имам проблеми с kodi и сега започнах да чета за C за да измисля как да го оправя. Хич не ми се струва лесно. :D

Ами докато е отворен, не мога да превключвам на другите тагове. Сякаш е някакъв друг тип прозорец, който не е описан в кода на dwm.
Тоест мога да превключвам, но кодито стои винаги отгоре.

Преди време, не много отдавна, бях свалил от гитхъб един редактиран dwm.c файл, където нямаше такива проблеми. Но после го сътрих и...

Затова знам, че е възможно да се оправи.

Хм, може да ти трябва някой допълнителен EWMH hint или нещо друго .

Kodi на fullscreen ли е ?

преди 19 минути, ivoarch написа:

Няма значение. И на windowed mode е същото

А когато се опитам да го преместя или преоразмеря с мишката – изобщо не е*ава, Курсора отива под него

Редактирано от bornofash (преглед на промените)

Bornofash  е мазохист с тия квадрати у десктопа :)

преди 38 минути, Иво Димов написа:

Дай го като доказателствен материал в нужната тема, подкрепям. На мен не ми стигнаха нервите и времето когато се пробвах с нещо подобно, акцентирам на второто, то май в днешно време е най-кът за всички.

преди 2 часа, bornofash написа:
преди 2 часа, ivoarch написа:

Няма значение. И на windowed mode е същото

А когато се опитам да го преместя или преоразмеря с мишката – изобщо не е*ава, Курсора отива под него

https://github.com/cdown/dwm

С тази конфигурация, например, се държи като нормален прозорец.

Да , но на тази пич конфига е доста кръпнат . Най вероятно някоя от кръпките които е приложил може да решава проблема свързан с коди . Обаче за да разбереш , ще трябва да знаеш точно твоя dwm.c  и да погледнеш неговият или за по лесно са му проследиш промените (commits) в github и да помислиш кое може да доведе до решаването на проблема . Може това даже да е случайно , и част от кръпка да помага kodi да работи добре. За това най хубаво е да питаш някъде където използват dwm, например Arch форумите има раздел https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=92895&p=61 или дори suckless devel листа . 

Най добре е сам да си го пачнеш, иначе няма как да знаеш какво е слагано ,ако не е описано . А този пич аз лично го знам от доста години и постоянно прави промени по неговият конфиг .

edit: Да не сме offtopic

Fedora 26, Rawhide 

h_1492723819_7991559_0a3c882867.png

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

Открих проблема. Трябвало е да се добави поддръжка за NetWMCheck hint.
После открих нещо още по-интересно :D Имат официално репо, където слагат пачове и там я има тази кръпка: http://git.suckless.org/dwm
Но линкът за директно сваляне на dwm на страницата им е към чисто копие без никакви кръпки. И аз естествено съм свалил точно него.

преди 12 часа, Иво Димов написа:

За (много) кратко бях с Arch и i3, един път отивам на кафе с лаптопа и нарочно седнах така, че другите да ме виждат и след 5 минути гледам всички са зяпнали :D

7iGW6fn.png

Виж само колко по-приятни са плаващите прозорци без дебелите и ненужни заглавни ленти.

Признавам си – ако нямах толкова свободно време, изобщо нямаше да се занимавам с настройване на мениджъри за прозорци и дистрибуции. Но сега, като ги научих, дори биха ми спестили време, когато то ми е от липса.

Редактирано от bornofash (преглед на промените)

преди 8 часа, mkfs.ext4 написа:

За (много) кратко бях с Arch и i3, един път отивам на кафе с лаптопа и нарочно седнах така, че другите да ме виждат и след 5 минути гледам всички са зяпнали :D

:) Те са помислили, че си някой хакер като са видяли конзолата :) все едно ще хакваш парламента :D

• Автор

Пускам пакет с най- често ползваните от мен Greybird теми - синя, зелена и синьо-зелена.

http://s19.postimg.org/g1up7xz03/greybird_sea.png

http://s19.postimg.org/8adz9duur/whisker.png

Причината да има ловна сцена на екрана и Скайп в менюто е, че това е компютъра на баща ми.

В пакета има комплекти за дистрибуции с версия на GTK под 3.19 и за нови дистрибуции с версия на GTK 3.22.

Всяка тема, без зелената е дублирана в два варианта - с по силна прозрачност (Light) и с по- голям контраст (Bold) на списъка с прозорци в панела. На  Green темата не се полага Bold вариант, защото цвета е подсилен със син фон.

Темите : https://cloud.mail.ru/public/Br6t/z96U7kJ3D

Комплект с панели съм пускал няколко пъти.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

преди 10 часа, mkfs.ext4 написа:

Вероятно са те гледали като полезно изкопаемо :)))))))))))))

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.