Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на Вашия Linux - част 2

Featured Replies

O5YVW79.png

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 607,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Демонстрация на sos-easy-install версия 2.7 (най новата) . Променен е интерфейса на приложението  . ПС. Очаква се до няколко версии да сложи в малкия си джоб всички подобни инструменти  

• Martin Chuchukov
    Martin Chuchukov

От Ubuntu 12.04 не бях ползвал линукс. Наскоро го сложих, но не бях фен на Unity, гледам вече Gnome е преправен да изглежда по същия начин.. но аз съм фен на KDE. Реших да опитам и го сложих наскоро,

• Ето и stotinkaOS стартирана през LiveUSB:     Тапета е правен от дъщеря ми на един поход от училището (от с.Дивчовото, през резерват Боатин, до местността Костина в с.Рибарица)!

Публикувани изображения

• Автор
преди 25 минути, zazvida написа:

Screenshot_at_2017_06_04_16_20_15.png
how to upload a photo on internet

Искам да преместя или премахна иконата на Plank, за да може иконата на Caja да стане първа. Писах за това тук.

В потребителската конфигурация на Plank, кои стартери са зададени ?

Като си погледнах една стара снимка, ми се струва, че конфигурацията е подобна, а, нямам спомени да съм се затруднявал с нещо.

https://s19.postimg.org/yqcpj1lwz/xubuntu12.04plank.png

преди 28 минути, cybercop написа:

В потребителската конфигурация на Plank, кои стартери са зададени ?

Ставаше въпрос за неговата си икона, но се оправих. Ако някой друг се чуди като мене ето:

Цитат

Plank icon can be removed using dconf-editor. Navigate to net.launchpad.plank.docks.dock1.

Among settings there is a show-dock-item option, uncheck it to remove icon.

Между другото избрах тъмната мате тема, за да може горе лентата да я направя полупрозрачна, и Omda темата за Plank Dock.

Screenshot_at_2017_06_04_17_15_24.png

Редактирано от zazvida (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, zazvida написа:

Ставаше въпрос за неговата си икона, но се оправих. Ако някой друг се чуди като мене ето:

.............................

Никога не съм ползвал dconf-editor за настройка на Plank. Помня, че в потребителската конфигурация са няколко стартера по подразбиране. Направих си нови и, вероятно съм изтрил този на приложението.

За последно използвах новата Plasma когато беше в бета... Днес ми писна вече тотално от последния билд на Джам 10 и реших да дам шанс на KDE Neon. Върви като по масло и консумира учудващо малко ресурси. :)

9136091d.png

• Автор

Debian 9 Stretch

https://s25.postimg.org/gf44up867/Debian_9_Stretch.png

Не съм правил нова инсталация, защото хранилищата са ми конфигурирани за stretch, още от тестовата версия. Реално, изданието премина в статус "Стабилно" преди два дни.

на 18.06.2017 г. в 12:07, cybercop написа:

Debian 9 Stretch

https://s25.postimg.org/gf44up867/Debian_9_Stretch.png

Не съм правил нова инсталация, защото хранилищата са ми конфигурирани за stretch, още от тестовата версия. Реално, изданието премина в статус "Стабилно" преди два дни.

От няколко дена и аз го ползвам. Debian 9.0 XFCE:

Snimka-na-ekrana_2017-06-25_13-24-36z6EK

За сега се държи безупречно. Нямах никакви проблеми с драйвери, всичко е точно.

• Автор

И аз съм доволен. Надявам се, че първоначалното ми впечатление за качествено издание ще се оправдае. От излизането, пуснаха поне две актуализации по сигурността, което не съм виждал в Debian от години.

преди 13 часа, cybercop написа:

И аз съм доволен. Надявам се, че първоначалното ми впечатление за качествено издание ще се оправдае. От излизането, пуснаха поне две актуализации по сигурността, което не съм виждал в Debian от години.

Въобще не са два ъпдейта, а доста повече. Виж security раздела в сайта на Debian колко ъпдейта има след излизането на Stretch. То зависи и кои пакети ги имаш, но да похвално е.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

• Автор
преди 7 минути, techmaniac написа:

Въобще не са два ъпдейта, а доста повече. Виж security раздела в сайта на Debian колко ъпдейта има. То зависи и кои пакети ги имаш, но да похвално е.

Поне два, написах, които съм забелязал. Такава бързина на отстраняване на уязвимости не е имало от 3-4 години.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Реших да изляза от клишето на Gnome 2 панела и подмених имената на трите менюта. Средата е Xfce 4.12.

xfce-desktop.png

преди 4 часа, cybercop написа:

Реших да изляза от клишето на Gnome 2 панела и подмених имената на трите менюта. Средата е Xfce 4.12.

Това не вярвах, че ще го доживея!!!!!

Спартански изглед :) харесва ми

eb83bb56789ac4c8.png

Зубунту. Иконите можеха и По-хубави да са, ма ме мързи. Пък и така не добавям нищо отвън освен две картинки: тапета и на "Програми" бутона... ред.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

• Автор

@Мальчик Бананан : Смени поне и изображението за фон на панела. Тези икони са за тема със светъл панел. Ако нямаш, пиши, за да ти пратя.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.