Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на Вашия Linux - част 2

Featured Replies

O5YVW79.png

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 622,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Демонстрация на sos-easy-install версия 2.7 (най новата) . Променен е интерфейса на приложението  . ПС. Очаква се до няколко версии да сложи в малкия си джоб всички подобни инструменти  

• Martin Chuchukov
    Martin Chuchukov

От Ubuntu 12.04 не бях ползвал линукс. Наскоро го сложих, но не бях фен на Unity, гледам вече Gnome е преправен да изглежда по същия начин.. но аз съм фен на KDE. Реших да опитам и го сложих наскоро,

• Ето и stotinkaOS стартирана през LiveUSB:     Тапета е правен от дъщеря ми на един поход от училището (от с.Дивчовото, през резерват Боатин, до местността Костина в с.Рибарица)!

Публикувани изображения

• Автор
преди 25 минути, zazvida написа:

Screenshot_at_2017_06_04_16_20_15.png
how to upload a photo on internet

Искам да преместя или премахна иконата на Plank, за да може иконата на Caja да стане първа. Писах за това тук.

В потребителската конфигурация на Plank, кои стартери са зададени ?

Като си погледнах една стара снимка, ми се струва, че конфигурацията е подобна, а, нямам спомени да съм се затруднявал с нещо.

https://s19.postimg.org/yqcpj1lwz/xubuntu12.04plank.png

преди 28 минути, cybercop написа:

В потребителската конфигурация на Plank, кои стартери са зададени ?

Ставаше въпрос за неговата си икона, но се оправих. Ако някой друг се чуди като мене ето:

Цитат

Plank icon can be removed using dconf-editor. Navigate to net.launchpad.plank.docks.dock1.

Among settings there is a show-dock-item option, uncheck it to remove icon.

Между другото избрах тъмната мате тема, за да може горе лентата да я направя полупрозрачна, и Omda темата за Plank Dock.

Screenshot_at_2017_06_04_17_15_24.png

Редактирано от zazvida (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, zazvida написа:

Ставаше въпрос за неговата си икона, но се оправих. Ако някой друг се чуди като мене ето:

.............................

Никога не съм ползвал dconf-editor за настройка на Plank. Помня, че в потребителската конфигурация са няколко стартера по подразбиране. Направих си нови и, вероятно съм изтрил този на приложението.

За последно използвах новата Plasma когато беше в бета... Днес ми писна вече тотално от последния билд на Джам 10 и реших да дам шанс на KDE Neon. Върви като по масло и консумира учудващо малко ресурси. :)

9136091d.png

на 5/24/2017 в 10:33, Росен Р. Александров написа:

OtliXio.png

Кой е систем монитора вдясно където е

• Автор

Debian 9 Stretch

https://s25.postimg.org/gf44up867/Debian_9_Stretch.png

Не съм правил нова инсталация, защото хранилищата са ми конфигурирани за stretch, още от тестовата версия. Реално, изданието премина в статус "Стабилно" преди два дни.

на 18.06.2017 г. в 12:07, cybercop написа:

Debian 9 Stretch

https://s25.postimg.org/gf44up867/Debian_9_Stretch.png

Не съм правил нова инсталация, защото хранилищата са ми конфигурирани за stretch, още от тестовата версия. Реално, изданието премина в статус "Стабилно" преди два дни.

От няколко дена и аз го ползвам. Debian 9.0 XFCE:

Snimka-na-ekrana_2017-06-25_13-24-36z6EK

За сега се държи безупречно. Нямах никакви проблеми с драйвери, всичко е точно.

• Автор

И аз съм доволен. Надявам се, че първоначалното ми впечатление за качествено издание ще се оправдае. От излизането, пуснаха поне две актуализации по сигурността, което не съм виждал в Debian от години.

преди 13 часа, cybercop написа:

И аз съм доволен. Надявам се, че първоначалното ми впечатление за качествено издание ще се оправдае. От излизането, пуснаха поне две актуализации по сигурността, което не съм виждал в Debian от години.

Въобще не са два ъпдейта, а доста повече. Виж security раздела в сайта на Debian колко ъпдейта има след излизането на Stretch. То зависи и кои пакети ги имаш, но да похвално е.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

• Автор
преди 7 минути, techmaniac написа:

Въобще не са два ъпдейта, а доста повече. Виж security раздела в сайта на Debian колко ъпдейта има. То зависи и кои пакети ги имаш, но да похвално е.

Поне два, написах, които съм забелязал. Такава бързина на отстраняване на уязвимости не е имало от 3-4 години.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Реших да изляза от клишето на Gnome 2 панела и подмених имената на трите менюта. Средата е Xfce 4.12.

xfce-desktop.png

преди 4 часа, cybercop написа:

Реших да изляза от клишето на Gnome 2 панела и подмених имената на трите менюта. Средата е Xfce 4.12.

Това не вярвах, че ще го доживея!!!!!

Спартански изглед :) харесва ми

eb83bb56789ac4c8.png

Зубунту. Иконите можеха и По-хубави да са, ма ме мързи. Пък и така не добавям нищо отвън освен две картинки: тапета и на "Програми" бутона... ред.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

• Автор

@Мальчик Бананан : Смени поне и изображението за фон на панела. Тези икони са за тема със светъл панел. Ако нямаш, пиши, за да ти пратя.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.