Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на Вашия Linux - част 2

Featured Replies

Светът е шарен и обемен, а не плосък и безцветен. :emoji_orte-02:

И обичам да щракам с мишката. :P

HUeSe83.png

MujkY4P.png

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 608,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Демонстрация на sos-easy-install версия 2.7 (най новата) . Променен е интерфейса на приложението  . ПС. Очаква се до няколко версии да сложи в малкия си джоб всички подобни инструменти  

• Martin Chuchukov
    Martin Chuchukov

От Ubuntu 12.04 не бях ползвал линукс. Наскоро го сложих, но не бях фен на Unity, гледам вече Gnome е преправен да изглежда по същия начин.. но аз съм фен на KDE. Реших да опитам и го сложих наскоро,

• Ето и stotinkaOS стартирана през LiveUSB:     Тапета е правен от дъщеря ми на един поход от училището (от с.Дивчовото, през резерват Боатин, до местността Костина в с.Рибарица)!

Публикувани изображения

Скрих си дата и направих да се показва на клик. Twmn е доста секси, някой ползвал ли го е? Има и други анимации, но някой друг път ще ги разглеждам. Тази анимация е оригиналната. :tongue2:

yVnObxI.gif

преди 5 часа, p4p написа:

Светът е шарен и обемен, а не плосък и безцветен. :emoji_orte-02:

И най вече ЗЕЛЕН :P !

Хахаха, тия руснаци избиват рибата Xubuntu 16.04 LTS с визия на Windows 7 :D

2017_04_23_17_15_59.png

2017_04_23_17_16_22.png

п.п.Като се сетя какви ядове имах постсянно с Windows, а тия руснаци взели, че направили горкото Xubuntu да изглежда като него. Това е от флашка Live само за тест.

• Автор
преди 28 минути, zazvida написа:

Хахаха, тия руснаци избиват рибата Xubuntu 16.04 LTS с визия на Windows 7 :D

Какво чудно има в това да сложиш на Xubuntu тапет с логото на Windows и Win7 икони ? Или, това е поредната "дистрибуция" със сменен тапет и тема за иконите.

преди 4 минути, cybercop написа:

Какво чудно има в това да сложиш на Xubuntu тапет с логото на Windows и Win7 икони ? Или, това е поредната "дистрибуция" със сменен тапет и тема за иконите.

Не е само това, но както и да е. ;)

• Автор
преди 4 минути, zazvida написа:

Не е само това, но както и да е. ;)

Не съм гледал под капака, но, виждам, че не са сменили името (Xubuntu 16.04) в стартера на инсталатора. Това, което виждам са иконите от Win7 Pack, една икона на Wihisker и тапет. Може да са му сложили IE, MSOffice и други подобни приложение, но няма как да го видя на снимката.

Тва пък е толкова грозно Линукс да го правиш като Мак или Уиндоус.

Все едно да си купя БМВ и да му сложа емблема на Мерцедес :D

преди 41 минути, mkfs.ext4 написа:

Всеки си има предпочитания. Руснака така е преценил, направил го е и го е споделил в техния тракер. На мен ми харесва Мак, но не може да работи на лаптопа ми и за това инсталирах Ubuntu Gnome 16.04 LTS като му добавих само Docky. За мен специално това е най-удобното (за теб друго, за някой друг друго и т.н.). За това има толкова дистрота ,за всеки вкус (не беше нужно аз да ви го казвам, понеже си го знаете).   ;) 

Това с многото дистрота май повече вреди, отколкото да помага.

А и основните дистрибуции са няколко, другите са или незначителни или са базирани на някоя основна.

преди 3 часа, ivoarch написа:

Красиво !

Кои са цветовете в терминала ? 

Благодаря!

Vnv59Vp.png

А иначе, ако искаш погледни и тук :wink12:

на 23.04.2017 г. в 17:21, mkfs.ext4 написа:

Всъщност... защо? Ако се появи тук Уин юзър, който иска безпроблемен преход към Линукс, това може да му е решението. Макар че тя и ментата си е същото и xubuntu. Но ще има хора, които това ще ги кефи и ще бъдат спечелени за "Каузата". :)

преди 46 минути, Мальчик Бананан написа:

Всъщност... защо? Ако се появи тук Уин юзър, който иска безпроблемен преход към Линукс, това може да му е решението. Макар че тя и ментата си е същото и xubuntu. Но ще има хора, които това ще ги кефи и ще бъдат спечелени за "Каузата". :)

На лъжата краката са къси :emoji_smiley-12: тинк абаут дат

анд фор а симпъл йет пауърфул веб браузър

bdhH5vz.png

https://startpages.github.io/

Реддит е скапана кочина, дано им се срине тъпото пропагандно сайтче.:mad:

За да не е офтопик:

FBBUFuI.png

Алфа версията на Федора 26, учудващо стабилна и добре работещa. Ако продължават така Бетата ще е бетон :D

• Автор
преди 14 минути, mkfs.ext4 написа:

FBBUFuI.png

Алфа версията на Федора 26, учудващо стабилна и добре работещa. Ако продължават така Бетата ще е бетон :D

Не прави заключения по алфа версията. Тя може да е стабилна именно, защото още не се е отклонила значително от стабилната. По- късно, може да стане каша, докато нещата отново се изгладят в крайната конфигурация.

Доста отклонения има, виж само:

LsGj87I.png

Дори ядрото е RC версия.

Обаче GNOME е доста тежък и тромав в сравнение с KDE. Като стартирам има над 200 работещи процеса, а имам 1400 пакета. За сравнение - openSUSE с над 2000 пакета и KDE при старт има около 160-170 процеса и заема под 400 МБ РАМ, Федората с GNOME започва от ~ 650 и бързо ги качва.

С openSUSE и KDE е възможно с няколко таба отворени във Firefox да си под 1 ГБ заета памет. А KDE има повече опции и екстри, не е лека среда.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.