Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на Вашия Linux - част 2

Featured Replies

Не зависи от темата. Трябва ми само да намеря къде се намира тази иконка, която ползва и да я сменя. Иначе в нета не можах да намеря нищо. Нещо немога и да я видя и в темите с икони. Предпологам тинт ползва system tray от lxpanel - там е същата иконка и не иска да стартира system tray на тинт когато lxpanel е включен. Някакви идеи къде са файловете на lxpanel-а на system tray

ето конфигурацията на тинт са system tray

# System Tray
systray = 1
systray_padding = 0 6 15
systray_sort = left2right
systray_background_id = 0
systray_icon_size = 0
systray_icon_asb = 100 0 0

За първи път ползвам lxde с Openbox и съм малко неориентиран, ама ме зариби :)

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 622,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Демонстрация на sos-easy-install версия 2.7 (най новата) . Променен е интерфейса на приложението  . ПС. Очаква се до няколко версии да сложи в малкия си джоб всички подобни инструменти  

• Martin Chuchukov
    Martin Chuchukov

От Ubuntu 12.04 не бях ползвал линукс. Наскоро го сложих, но не бях фен на Unity, гледам вече Gnome е преправен да изглежда по същия начин.. но аз съм фен на KDE. Реших да опитам и го сложих наскоро,

• Ето и stotinkaOS стартирана през LiveUSB:     Тапета е правен от дъщеря ми на един поход от училището (от с.Дивчовото, през резерват Боатин, до местността Костина в с.Рибарица)!

Публикувани изображения

• Автор
преди 21 минути, singularity00 написа:

Не зависи от темата. Трябва ми само да намеря къде се намира тази иконка, която ползва и да я сменя.

В темата с иконите. В секция "Състояние" или в секция "Панел" за по- специализираните икони.  Ако темата е непълна се ползват картинките от темата към която е прикачена. Примерно - Adwaita/Gnome. Иконата на мрежата в твоята зона за уведомяване е типична за тема Gnome.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Мерси за помощта. Какво търсене на тази иконка само падна. Смених ги в темите на Gnome и ми се получи  :)  нагласихме и последният детайл.

преди 2 часа, singularity00 написа:

За първи път ползвам lxde с Openbox и съм малко неориентиран, ама ме зариби :)

Искаш да кажеш, че е без тая отметка? lxde ползва за мениджър на прозорци openbox и така си е стандартно.  autostart.png.35a7597c562291ec36de7635feba5068.png

А ако имаш само tint2, без друг панел, какво ползваш за стартиране на програма, за индикация/настройка на зука, езикова индикация, календар, старт-меню... неща, които решаваш "от въздуха" с lxpanel.

Не съм пробвал какво се получва с два монитора и тинт, но е поправимо. :D

И още - на Вата му се "губят" много икони и теми, за да е "минимален", ако трябва да е както трябва, само като "покрие нормите" и ще "потъне". Идеята е да се ползва "лош" изглед за сметка на производителност, нещо като "нека Уйн да нагласи за производителност".

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

Ами не съм ползвал LXDE и Openbox, бях в началото на КДЕ, след това минах бързо през Gnome и XFCE и се задържах на Cinnamon, сега си направих дабъл буут с това дистро и реших да разуча тази среда.

Иначе инсталирах gmrun за бързи команди, а много от нещата им направих keybind тук и ми е много по-бързо и ефективно отколкото да цъкам. Мишка, даже почти не ми трябва. Като се замисля и plank е малко излишен, ама нека да има малко гъзарийка :) За календар не съм мислил, ама по принцип не го ползвам, като ми се наложи сигурно ще му измисля нещо бързо. Също обичам да ползвам guake terminal - красиво решение. Като цяло съм доволен за сега от средата - много бърза и ефективна - всичко става на момента.

Редактирано от singularity00 (преглед на промените)

gsimlecal # за календара (настрой кой бутон да го пуска от часовника, другия може да ти "гърми"  x-terminal-emulatop -e htop примерно)

gxkb # за клавиатурата (тръгва на руски, но е поправимо, може да се променят флаговете, естествено)

volti # с интеграция за pavucontrol или подразбиращо

Това са моите предпочитания, обаче.

преди 7 часа, singularity00 написа:

StotinkaOS 7.3 / GNOME 3.22 + Dash-to-panel extension

Изчистено и красиво

h_1488137813_5259529_f132ea72ce.png

Файлов мениджър и предварителен преглед на прозореца от панела .

h_1488138207_5383099_ec38ca8c80.png

Terminix в Quake режим .

h_1488138658_8236984_fa245fec77.png

Това е Gnome Shell бейби  :razz:  

h_1488138427_8541860_50563793c2.png

Детайли:

DE: GNOME 3.22
GTK3: Adapta
Gnome Shell theme:  Flat-Remix
Icon them: Paper
Wallpaper: модифициран от мене .

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

Продължаваме със видео демонстрациите  :P

на 2/26/2017 в 21:57, ivoarch написа:

StotinkaOS 7.3 / GNOME 3.22 + Dash-to-panel extension

Изчистено и красиво

Файлов мениджър и предварителен преглед на прозореца от панела .

Terminix в Quake режим .

Това е Gnome Shell бейби  :razz:  
Детайли:

DE: GNOME 3.22
GTK3: Adapta
Gnome Shell theme:  Flat-Remix
Icon them: Paper
Wallpaper: модифициран от мене .

Супер се е получило. Ще постнеш ли инструкции как да се надгради Гном до 3.22?

преди 45 минути, p4p написа:

Я дай темата да я комбинирам с mate-faenza.

BLUE vs RED :02:
openSUSE Leap 42.2 (64-Bit) с KDE Plasma 5.8.3

Screenshot_20170303_004000.png

Screenshot_20170303_004026.png

gtk-темата (има и за Опънбокс в нея, и от там се вижда, че е преработвано numix, но не докрай), mate-icon-theme-faenza и за мениджъра на прозорците обединение на Nightmare-03 с бутоните на Mikachu. Менюто за програмите е pipemenu-то openbox-menu, а иконката за него съм взел от gnome-extra-icons от /usr/share/pixmaps/large. (Мързеливия начин да се инсталира slock, е като се напише sudo apt install slock , а ще се инсталира suckless-tools. Не е най-дружелюбния заключвач).

725043_greenpc.png

преди 3 часа, yogle написа:

С openbox-menu е по прегледно ;)

Снимка на екрана_2017-03-04_06-20-35.png

Уау, защо не скриеш поне два от трийсетте терминала който се виждат. Всичко ненужно го крия, какъв е смисъла да имаш стартер на tint2, когато той стартира автоматично, настройката нека си стои. По същия начин с htop, защо да го има показан, като аз го извиквам с клик по часовника. И за останалото така. Остарям само очевадно видно тези стартери, с които да може да работи жена ми ако случайно седне на компа (то имало голяма полза от смартфоните :D).

Това "Програми" е генерирано от openbox- menu, другото е на archlabs, моето меню е много по малко обикновенно ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.