Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на Вашия Linux - част 2

Featured Replies

28_12_2016_20_22_50.png

Това, синьото, ще стане цвят дарк-нещо-си и ще го бъде.

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 608k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Демонстрация на sos-easy-install версия 2.7 (най новата) . Променен е интерфейса на приложението  . ПС. Очаква се до няколко версии да сложи в малкия си джоб всички подобни инструменти  

• Martin Chuchukov
    Martin Chuchukov

От Ubuntu 12.04 не бях ползвал линукс. Наскоро го сложих, но не бях фен на Unity, гледам вече Gnome е преправен да изглежда по същия начин.. но аз съм фен на KDE. Реших да опитам и го сложих наскоро,

• Ето и stotinkaOS стартирана през LiveUSB:     Тапета е правен от дъщеря ми на един поход от училището (от с.Дивчовото, през резерват Боатин, до местността Костина в с.Рибарица)!

Публикувани изображения

Заинтигувах се как се държи Мента 13 и как Ксубунту 12.04. Ментата е по-скоро Гном/Мате+ мааалко от xfce за да се каже, че е XFCE-версия.

А иначе "черното" е налице.

image.png

И като класическо тъпо копеле си загубих прогреса във fillets-ng и трябва да почвам от начало (с едно на ум вече, ама късно).

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

Бат Начо тоя Семпрон не се ли мъчи ?

И питаш, мъчи се рабира се. Ама още малко му остана. То и затова минах на 12.04 - като свърши поддръжкта и трябва да съм вече на нов комп.

Малко зор беше докато го докарам до xfce 4.12, понеже вече не са активни официалните хранилища за нея версия, но стана.

Най стабилната Плазма до момента, а съм пробвал 6 други дистрибуции и във всички имаше бъгове във средата освен в Манджаро, тук плазма работи чудесно заасега.

2176e7e4df81b1d5.png

abd85421c4c1b603.png

П.п. Ако на някой му хареса Конки да ми пише да му дам архива с настройките

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

След настройка на видео драйвера (добавих 20-radeon.conf - съвет от bvbfan, благодаря му) и в Korora няма проблеми с Плазмата. :)

tzcQeYn.png

Ако добавиш и Конки ще изглежда доста по добре а фона на конки може да му сменяш цвета как искаш, например сега съм го направил тъмно сивозелено в тон с Манджата. Ето и архива с конки https://www.upload.ee/files/6503492/Conky.tar.gz.html

6a397f0f4965b8f7.png

преди 34 минути, evgeny81 написа:

Ако добавиш и Конки ще изглежда доста по добре

Конкито на Zero съм го слагал още преди година:

https://www.kaminata.net/forum/post832599.html#p832599

Сега предпочитам да наглеждам само температурите в панела. :)

преди 17 минути, p4p написа:

Конкито на Zero съм го слагал още преди година:

https://www.kaminata.net/forum/post832599.html#p832599

Сега предпочитам да наглеждам само температурите в панела. :)

Ти си знаеш най добре и конкито и аз съм добавил 1  2 неща за по голям ефект  :)

П.п. За който го сложи цветовете на фона се сменя от .draw_bg.lua в домашната папка  от 22 ред  bg_colour=0x6F87A1  , а цветове може да си избирате от тук http://www.colorpicker.com/89aed6

Конкито е конфигурирано да работи в КДЕ и Плазма  ако го искате за друга среда трябва да смените тези настройки от .conkyrc файла

own_window_argb_visual yes
own_window_type normal
own_window_class conky-semi

Manjaro Ментата на Арч дистрибуциите :)  И най накрая намерих начин да инсталирам AceStream на нея.

9f794e40a514412f.png

Аналогично на xsnow и xfishtank e и xdesktopwaves (то обаче си има стартери). Само трябва да "утрепете" десктопа с pcmanfm --desktop-off (за LXDE-базирани), как се пуска после съм писал някъде където с споменаваше за xsnow , или с излизане. Не мога да правя запис на екрана (мога, ама няма смисъл, качесtвото е "13D"), а на снимка ефекта е нулев.

И пак - някой го е споменавал, но не ми се търси.

П.С. видях си римското "Т", но да се брои за игра на думи, харесва ми.

Xubuntu с всичко необходимо. Преди време мислех Xubuntu за нещо слабо, но сега се оказа добра дистрибуция. С Wine може да се пусне почти всичко което ще върви на Уиндоус

9008943C.png

• Автор

@Батман

За да стне десктопа по- стабилен, инсталирай и базовата сесия - xfce4.

sudo apt-get update

sudo apt-get install --no-install-recommends xfce4

Няма да забележиш разликата, но, ако премахнеш ключово приложение от Xubuntu-desktop, базовата сесия ще "осинови" останалите приложения и те няма да осиротеят.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

И ако може да попитам - уеб-скайпа има звук и камера, нали, понеже никога не съм ползвал така (мисля), а пък да развалям системата с пулсаудио е грях направо.

Снимка от 2017-01-04 18-58-30.png

преди 1 час, бат'начо написа:

Като ползваш файлов мениджър който поддържа тая опция. Или да намериш прозрачна тема.

Или да смени средата с такава която поддържа подобни опции. Може да пробва с WM компиз но това ще си е направо гавра LXDE , ще се обесмисли лекотата на десктопа и ползваните ресурси на средата.

Това е опция на терминала да потърси в настройки при Konsole е забутано доста навътре, явно има защо :D 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.