Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно: дънна платка и видео карта

Featured Replies

GTX 760 за 450-500лв. е напълно достатъчна за игра на 1080p и спрямо старата ти GTS250 е на светлинни години напред, при това без да даваш безумно много пари. Така ще останат достатъчно пари и за кутия, и качествено захранване. Другия вариант е да вземеш сега дъно, процесор(Хасуел), RAM, кутия и захранване, и да караш временно с вградената видеокарта, която е по-добре от наистина ужасната GT 210, пък по-натам и видеокарта. Зависи кое след колко време искаш да купуваш и след колко време ще е следващия етап от ъпгрейта. Да не се окаже, че е половин година?

И между другото, с последното поколение видеокарти и драйвери SLI вече е съвсем добре работещо решение, а две 760-ки са по-бързи и по-евтини от една 780-ка.

• Отговори 60
  • Прегледи 4k
  • Създадено
  • Последен отговор

направи така :

Първо:

PSU CM SILENT PRO M2 1000W - 1000W е за по-сигурно и да има още да ъпгрейдваш пък и да се възползваме от парите.
Обща стойност - 1 307.32 лв. с ДДС
Второ:

BB код:
INTEL 120G SSD 330 /2.5 KIT - сложих SSD защото най-вероятно имате хард и едно SSD ще се отръзи добре.
Обща стойност - 953.58 лв. с ДДС
С това захранване дето го имаш най много целия комп да изгори поспри се малко и ни изслушай или взимаш цяла конфигурация или правиш ъпгрейда постепенно но първо помисли за захранване после за карта и тн.
Но ако вземеш карта и захранване и останеш с тва CPU така яко ще се спъва видеото че няма смисал по-добре цяла конфигарция и игрите ще вървят по-добре или просто като събереш парите на куп купи конфиг.

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

Ами реших видео карта да закупя първо , защото преди няколко месеца ми изгоря видео картата , която е Asus GTX 250 1GB не ,че има значение де.. и от няколко месеца съм със отвратителна 64 битова видео карта NVIDIA GeForce 210 1GB ,със която просто не мога да играя почти нищо...та от няколко месеца не играя именно заради видео картата ми. Тоест ако си взема както казваш за тези пари процесор,дъно,захранване и кутия , времето в което няма да мога да играя се удължава. А и не мисля ,че за тези пари ще мога да взема хубаво дъно,кутия и захранване.

пич, 780-тката струва 1300 лв. Как няма да вземеш хубав процесор , дъно , кутия и захранване ? :D....

ето едно предложение:

MSI Z87-G41 PC Mate LGA1150

I7-4770K /3.5G/8MB/BOX/LGA1150

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.35V

PSU CM SILENT PRO M2 620W

FD DEFINE R4 BLACK W/WINDOW (въпрос на личен вкус е вече... трябва ти да си я избереш)

Обща стойност: 1 278.08 лв. с ДДС

Използваш вградената видео карта + стария ти хард... а докато събереш пари за видео карта - я ще излезе някоя по-нова и по-производителна и 100% ще наднат цените на GTX 7**

направи така :

Първо:

BB код:
Обща стойност - 1 307.32 лв. с ДДС

Викаш едното захранване ако не стигне , да използва другото ... За резерва ли ?

Ами реших видео карта да закупя първо , защото преди няколко месеца ми изгоря видео картата , която е Asus GTX 250 1GB не ,че има значение де.. и от няколко месеца съм със отвратителна 64 битова видео карта NVIDIA GeForce 210 1GB ,със която просто не мога да играя почти нищо...та от няколко месеца не играя именно заради видео картата ми. Тоест ако си взема както казваш за тези пари процесор,дъно,захранване и кутия , времето в което няма да мога да играя се удължава. А и не мисля ,че за тези пари ще мога да взема хубаво дъно,кутия и захранване.

Как стигна до извода че до тези пари не може да се вземе хубаво дъно, кутия и захранване!

Как ти мина през ума ,че карта за 1300лв. ще я ползваш на 100 годишна бангия със 350 ватов фортрон!

Ето ти едно предложение без хард(понеже най-вероятно твоя ще може да се ползва)

ASROCK Z77 EXTREME3 /Z77/1155

I5-3570K /3.4G/6MB/BOX/LGA1155

2X4GB DDR3 1600G HIPERF A-DATA

COOLERMASTER Hyper 212 EVO

Corsair Carbide 200R

COOLERMASTER Silent Pro M2

Общо 1053лв.

Ето ти предложение с 250лв. под стойността на видео картата, ама като гледам разсъжденията ти не виждам как ще може да се възползваш и да изтискаш максимума на подобна система!

Квото и да коментираш сега ако купуваш дали ще е и5 или и7 в игрите разлика няма!

Не играя игри от доста време и не претендирам ,че имам производителна карта , излежда ти си с комплексите относно този компонент щото виждаме твоята карта , която се споменава в всяка тема , че процесора ти я бил спъвал!

Просто вчера четох по-подробно изискванията на автора и вникнах в това, което иска. Наистина да го карате да вземе най-напред процесор, за да удължи агонията си с тая видеокарта, е глупост, подлост, себеизтъкване и каквото се сетиш още. Разбирам картата му да бе като твоята, че да получи поне едно 250% кадри отгоре, но тя не е. За нея LGA775  и е достатъчна, а новата видеокарта макар да работи с може би 30% от възможностите си, ще е по-добре от нова платформа. Все пак тук имаме и технологично врем,е за събиране на пари.  Аз моята карта не я намесвам. Ти намеси първо твоя процесор ;)И да, правилно каза, че е на...2 години ли беше? Е колко още да изтраят тия процесори? Не мислиш ли, че Crysis 3 вече излезе преди половин година? Направи аналогия с Crysis 1. Излезе, преобърна всичко нагоре с краката и останалите го последваха. После тия  с LGA775  го духаха :P

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

Как стигна до извода че до тези пари не може да се вземе хубаво дъно, кутия и захранване!

Как ти мина през ума ,че карта за 1300лв. ще я ползваш на 100 годишна бангия със 350 ватов фортрон!

Ето ти едно предложение без хард(понеже най-вероятно твоя ще може да се ползва)

ASROCK Z77 EXTREME3 /Z77/1155

I5-3570K /3.4G/6MB/BOX/LGA1155

2X4GB DDR3 1600G HIPERF A-DATA

COOLERMASTER Hyper 212 EVO

Corsair Carbide 200R

COOLERMASTER Silent Pro M2

Общо 1053лв.

Ето ти предложение с 250лв. под стойността на видео картата, ама като гледам разсъжденията ти не виждам как ще може да се възползваш и да изтискаш максимума на подобна система!

"Иначе напълно съм наясно , че е това захранване няма да мога да подкарам тази видео карта , за това мисля първо да си взема видеото и захранването" Явно не четете какво пиша:) , както казах първо видео и ЗАХРАНВАНЕ , никъде не съм споменал , че ще се опитам да подкарам това видео на 350W захранване.Иначе благодаря за предложението.

Цената на Asus GTX 780 е приблизително 1300 лв.Зависи от къде ще я купите,има фирми,които я предлагат и на доста по-високи цени.С такъв бюджет можете да закупите много добър процесор,дъно,захранване със златен сертификат и качествена кутия.

SEASONIC Захранване SS-620GB Bronze, 620W

INTEL CORE i7-3770K, 3.50GHz, 8MB, BOX, LGA1155

COOLER MASTER STORM SCOUT2 SIDE WINDOW BLACK

GIGABYTE Z77X-D3H, Z77, DDR III 2400(OC)/1600/1333/1066, VGA, DVI, общо :1135.55 лв.

Исках да поставя захранване на SEASONIC SSR-550 RM Gold,но в момента не е налично във фирмите,които проверих.Ако първо вземете тази видеокарта Ви трябва качествен захранващ модул с поне 6 + 8 пина конектори.

Описание на ASUS GTX780-3GD5:

Graphics Engine NVIDIA GeForce GTX 780 Bus Standard PCI Express 3.0 Video Memory GDDR5 3GB Engine Clock GPU Boost Clock : 902 MHz GPU Base Clock : 863 MHz CUDA Core 2304 Memory Clock 6008 MHz ( 1502 MHz GDDR5 ) Memory Interface 384-bit Interface DVI Output : Yes x 1 (DVI-I), Yes x 1 (DVI-D) HDMI Output : Yes x 1 Display Port : Yes x 1 (Regular DP) HDCP Support : Yes Accessories 1 x Power cable 1 x DVI to D-Sub adaptor Power Consumption up to 300Wadditional 6+8 pin PCIe power required Software ASUS GPU Tweak & Driver ASUS Features Fan Sink Dimensions 10.8 " x 4.376 " x 1.5 " Inch 27.43 x 11.11 x3.81 Centimeter Note ● To have the best cooling performance, ASUS GTX780-3GD5 extends the fansink to 2 slots. Please double check you Chassis and Motherboard dimension prior to purchase to make sure it fits in your system!

Поздрави !

"Иначе напълно съм наясно , че е това захранване няма да мога да подкарам тази видео карта , за това мисля първо да си взема видеото и захранването" Явно не четете какво пиша :) , както казах първо видео и ЗАХРАНВАНЕ , никъде не съм споменал , че ще се опитам да подкарам това видео на 350W захранване.Иначе благодаря за предложението.

Пак си много твърдоглав слушай кво ти казват хората(с мънички изключения де)и ще направиш по-добре ако си вземеш цяла конфигурацип нищо няма да постигнеш с тази глупава 775 система.

"Иначе напълно съм наясно , че е това захранване няма да мога да подкарам тази видео карта , за това мисля първо да си взема видеото и захранването" Явно не четете какво пиша :) , както казах първо видео и ЗАХРАНВАНЕ , никъде не съм споменал , че ще се опитам да подкарам това видео на 350W захранване.Иначе благодаря за предложението.

И докато купиш останалите части тази карта ще бездейства , ще излезнат нови по-бързи(може и на малко по-ниска цена) и като събереш цялата система тази карта от топ клас ще е на средното ниво на актуалните в момента!

Послушай колегите и си вземе пълна конфигурация, парите които мислиш да даваш не са малко ,ама като гледам ще ги пръснеш за нещо което не си заслужава!

Ако харда ти е със САТА интерфейс предлагам да събереш още 100лв. и да вземеш това за:

1400лв.

Имаш опция за Но-К ,доста добра видео карта и качествени компоненти!

Хе, за спадане в цените на видеокартите ще трябва да почака доста годинки.  В момента видеокарта за 300 лева е с производителността на клокната карта от 2010 година, купена за 370 лева и то от скъп магазин ( сети се за какво говоря). За какви нови видеокарти ми говориш и какво ще спечели ако чака? Вярно, 1300 лева са си много и за тия пари по-добре GTX770  с качествено захранване. Но нека човека сам си решава кое е по-добре. 

Просто вчера четох по-подробно изискванията на автора и вникнах в това, което иска. Наистина да го карате да вземе най-напред процесор, за да удължи агонията си с тая видеокарта, е глупост, подлост, себеизтъкване и каквото се сетиш още. Разбирам картата му да бе като твоята, че да получи поне едно 250% кадри отгоре, но тя не е. За нея LGA775  и е достатъчна, а новата видеокарта макар да работи с може би 30% от възможностите си, ще е по-добре от нова платформа. Все пак тук имаме и технологично врем,е за събиране на пари.  Аз моята карта не я намесвам. Ти намеси първо твоя процесор ;)И да, правилно каза, че е на...2 години ли беше? Е колко още да изтраят тия процесори? Не мислиш ли, че Crysis 3 вече излезе преди половин година? Направи аналогия с Crysis 1. Излезе, преобърна всичко нагоре с краката и останалите го последваха. После тия  с LGA775  го духаха :P

Ти да не си от онези "гледачки" дето познават по-телефона?

Значи викаш оправдано е да ползва 780-ка на сегашната си ситема?

Картата ще омалее доста по-бързо от колкото клокната и5-ца , като гледам прогреса и на видео карти и на процесори!

Дадах ти за пример моя процесор не да се хваля , а да ти кажа ,че след него има още 2 поколения - айде ти ми отговори колко по-добри са тези поколения , и за толкова много време какъв е прогреса!

Май ти не четеш какво ти пишат хората!

И на въпроса ти Asus GTX 780 съвместима ли е със това дъно: GA-EP45-DS3 ДА съвместима е!

Хе, за спадане в цените на видеокартите ще трябва да почака доста годинки.  В момента видеокарта за 300 лева е с производителността на клокната карта от 2010 година, купена за 370 лева и то от скъп магазин ( сети се за какво говоря). За какви нови видеокарти ми говориш и какво ще спечели ако чака? Вярно, 1300 лева са си много и за тия пари по-добре GTX770  с качествено захранване. Но нека човека сам си решава кое е по-добре. 

:Д ти сериозно си изостанал обаче-изглежда разходката с фиестата и слушането на музика от качествено вградено аудио на дъното ти имат главна роля в разсъжденията ти!

Я да видим карти с идентична производителност като ГТХ 680 и ГТХ 770 каква е разликата в цената!

Или доскорошния бестселар 7950 която беше най-добре ценово разположена - сега 760-ка е по-евтина!

Айде отговори на тези изглежда лесни въпроси, че да се съглася с тебе!

Ти да не си от онези "гледачки" дето познават по-телефона?

Значи викаш оправдано е да ползва 780-ка на сегашната си ситема?

Картата ще омалее доста по-бързо от колкото клокната и5-ца , като гледам прогреса и на видео карти и на процесори!

Дадах ти за пример моя процесор не да се хваля , а да ти кажа ,че след него има още 2 поколения - айде ти ми отговори колко по-добри са тези поколения , и за толкова много време какъв е прогреса!

Къде съм споменал подобно нещо? Я пак прочети всичките ми постове, ама последователно  ;) Първо, казах, че на тая GTX780  е подходящ един i7  или в другия случай, i5 с отключен множител. Това бе първото, което споменах. Второто бе, че отговарям точно по зададените въпроси и не правя свободни съчинения като теб, без никой да го е помолил. Знаем, че може да вържеш дъно, процесор, видеокарта и  захранване, но не това май бе целта на тая тема. От тая гледна точка спамиш. Трето което казах във връзка с твоите безсмислени постове е това, че в момента GTX780 не е изгодна, ако все пак се търси цена/производителност, а не максимума на момента, който няма даже да бъде максимум, а минимум с тая LGA775. Та в тоя ред на мисли предложих GTX770  с добро захранване, ако ще се купува първо видеокарта. Това е. Нещо неясно? И да си имаме уважението. Никъде не съм казал, че i7  е за предпочитане пред процесор с отключен множител, който да се клокне колкото може, когато се налага. А ти ми тръгна отново с тая No-K. Аз нямам  кристална топка, но имам поглед върху миналото. И защо намеси Форд в един свой пост, не разбрах. Това вече ако не е опит за заяждане, здраве му кажи :)

ПП: Гледам си отговорил и на друг мой въпрос. Само едно ще напиша - 8800GT, GTX460, GTX760. От време навреме NVIDIA нанасят своя удар и това се случва през 3 години грубо казано  ;)

Айде, със здраве.

Аз не разбирам защо се карате за глупости... Щом човека има 1300 лева за видео аз лично мисля, че ако събере още 100-200 лева може да вземе направо нов компютър и да играе игрите без проблем следващите години нали така? За 1500 лева може да се направи много добра конфигурация. А и като гледам всички пропускате едно нещо, а това е какъв е монитора на човека? Ако е 17-19 инчов монитор, то тези спорове са само загуба на време и на нерви, защото за такъв монитор една 7790-7850 би била достатъчна. Ето моето предложение за човека само дето трябва да си ползва хард диска от старата барака, а ако иска може да си купи и нов ако има средствата :)
BB код:
GB 990XA-UD3 /AMD 990X/AM3+
AMD FX-8350/4.2G/X8/TRAY/AM3+
CM GEMINII SF524
4GB DDR3 1600 GEIL DRAGON
FD CORE 3000 ATX BLACK
CORSAIR VS550 550W ATX EU Version
TUL AX7950 3GBD5-2DHPP

Обща стойност - 1 373.09 лв. с ДДС

Линк:
http://nikem-bg.net/cart/44346p1r49495p1r45142p1r46466p1r46458p1r1003976p1r49107p1rf.html

Ей на това му се казва изказване на политик. Винаги ще извърти нещата в своя полза и ни лук ял, ни лук мирисал, при това той отново на@ка темата с изказвания за спъване и i7. И за 460-ката ще има да вземаш да е производителна колкото съвременна видеокарта за 300лв.(Например GTX650Ti Boost или HD7850) Публикувано изображениеС това изказване си за бисерите направо. Пък ти си витай в облаците колкото искаш.

Аз не разбирам защо се карате за глупости... Щом човека има 1300 лева за видео аз лично мисля, че ако събере още 100-200 лева може да вземе направо нов компютър и да играе игрите без проблем следващите години нали така? За 1500 лева може да се направи много добра конфигурация. А и като гледам всички пропускате едно нещо, а това е какъв е монитора на човека? Ако е 17-19 инчов монитор, то тези спорове са само загуба на време и на нерви, защото за такъв монитор една 7790-7850 би била достатъчна. Ето моето предложение за човека само дето трябва да си ползва хард диска от старата барака, а ако иска може да си купи и нов ако има средствата :) BB код: GB 990XA-UD3 /AMD 990X/AM3+ AMD FX-8350/4.2G/X8/TRAY/AM3+ CM GEMINII SF524 4GB DDR3 1600 GEIL DRAGON FD CORE 3000 ATX BLACK CORSAIR VS550 550W ATX EU Version TUL AX7950 3GBD5-2DHPP Обща стойност - 1 373.09 лв. с ДДС

Линк: http://nikem-bg.net/cart/44346p1r49495p1r45142p1r46466p1r46458p1r1003976p1r49107p1rf.html

Eдна малка корекция той е нвидиа фен може да сложиш един ASUS GTX760 вместо това HD7950.

Ей на това му се казва изказване на политик. Винаги ще извърти нещата в своя полза и ни лук ял, ни лук мирисал, при това той отново на@ка темата с изказвания за спъване и i7. И за 460-ката ще има да вземаш да е производителна колкото съвременна видеокарта за 300лв.(Например GTX650Ti Boost или HD7850) Публикувано изображениеС това изказване си за бисерите направо. Пък ти си витай в облаците колкото искаш.

Грубо казах 300 лева, но имах предвид HD7790.  И пак продължаваш с i7. Питай тия с i7 от първо поколение как се чувстват с Crysis 3. Питам същото и теб с i5. 

А ти нали уж ме бе блокирал? Май само на приказки  :)

Къде съм споменал подобно нещо? Я пак прочети всичките ми постове, ама последователно  ;) Първо, казах, че на тая GTX780  е подходящ един i7  или в другия случай, i5 с отключен множител. Това бе първото, което споменах. Второто бе, че отговарям точно по зададените въпроси и не правя свободни съчинения като теб, без никой да го е помолил. Знаем, че може да вържеш дъно, процесор, видеокарта и  захранване, но не това май бе целта на тая тема. От тая гледна точка спамиш. Трето което казах във връзка с твоите безсмислени постове е това, че в момента GTX780 не е изгодна, ако все пак се търси цена/производителност, а не максимума на момента, който няма даже да бъде максимум, а минимум с тая LGA775. Та в тоя ред на мисли предложих GTX770  с добро захранване, ако ще се купува първо видеокарта. Това е. Нещо неясно? И да си имаме уважението. Никъде не съм казал, че i7  е за предпочитане пред процесор с отключен множител, който да се клокне колкото може, когато се налага. А ти ми тръгна отново с тая No-K. Аз нямам  кристална топка, но имам поглед върху миналото. И защо намеси Форд в един свой пост, не разбрах. Това вече ако не е опит за заяждане, здраве му кажи :)

ПП: Гледам си отговорил и на друг мой въпрос. Само едно ще напиша - 8800GT, GTX460, GTX760. От време навреме NVIDIA нанасят своя удар и това се случва през 3 години грубо казано  ;)

Айде, със здраве.

Той още първият ти пост е подвеждащ спрямо питащия - щото му предлагаш процесор с 200лв. повече от такъв със същата производителност!

Колата и дъното винаги ще ги намесвам , на за друго ами щото ти ги намесваш в 80% от коментарите си - такива култове към тях ,че още малко ако ги чета ще взема да си сменя дъното и колата!

Бъди по-премерен в разсъжденията и не възхвалявай това което имаш , не всички мислят като тебе!

Той още първият ти пост е подвеждащ спрямо питащия - щото му предлагаш процесор с 200лв. повече от такъв със същата производителност!

Колата и дъното винаги ще ги намесвам , на за друго ами щото ти ги намесваш в 80% от коментарите си - такива култове към тях ,че още малко ако ги чета ще взема да си сменя дъното и колата!

Бъди по-премерен в разсъжденията и не възхвалявай това което имаш , не всички мислят като тебе!

Намерил кой да ми прави забележка с неговата No-K :)  Ще те помоля да спреш да повтаряш като папагал постове и мнения на определени колеги тук. Също така ще те помоля и да не натъртваш на "безплатна доставка", че ако не бе смешно, щеше да бъде изнервящо. Все пак близо два милиона живеят в София и едва ли им дреме за безплатната доставка. 

Жалко, че на твоите глупости се връзват хората. i5 щял да спъва GTX780? Ти колко 780-ки с i5 тества, че да твърдиш такива неща? Ще спъва спрямо какво? А хората с 3-way SLI с какви процесори са? Дай едно ревю или тестове в които личат безпочвените ти твърдения. Да го видим тоя Hyper-threading колко "голямо" предимство дава в игрите. Вече си смешен и от две години повтаряш като папагал, че процесора бил по-важен за гейминг, което са пълни глупости. Вземи си оправи системата и не се опитвай да играеш на 1080p с филтрации с умрялата 768-мегабайтова 460-ка и после да твърдиш, че виждаш ли процесора я спъвал. Спъва я задклавиатурното устройство с безумни тестове с две игри, вместо да си играе игрите спокойно и да не се впечатлява дали му върви с 40 или 45FPS. GTX460 768MB e най-добрата видеокарта и само Core i5 на 3.2GHz не я спъва... това го четем вече две години. Какво ли са правили хората с 460-ки преди да се появи Sandy bridge i5? Как ли са играли? А хората с GTX580 да не говорим, за тях само двупроцесорни дъна с два 6-ядрени, иначе картата ще е спъната. А ако някой вземе двa Titan-a?

Ще е безумна глупост, при положение, че трябва да събира парите, да даде 200лв. отгоре заради неадекватните съвети на някого и накрая да не получи нищо за парите си. Ако ще се взема многонишков за игри един FX-8350 е много по-разумна инвестиция при ограничен бюджет от скъпия i7. Най-малкото двете основни фирми с най-голямо влияние в гейминга, Sony и Microsoft в новото поколение конзоли PS4 и XBOX One сложиха 8-ядрени AMD процесори с x86 архитектура. Що ли не са сложили Intel с hyper-threading? Защото технологията е такава, че не дава никакво предимство в игрите. И следващите 5 години игрите, които излизат ще се оптимизират именно за тоя хардуер, колкото и да не има се иска на PC-геймърите.

Аз не виждам някаква разлика, която струва 200лв. повече и ако някой твърди обратното е сляп.

Тези изображения, какво точно доказват? че закупуваме скъпи процесори, но няма смисъл, защото на изображенията се вижда точно и ясно, че няма по-висок прираст на кадри ли? точно i5-3350p няма да е достатъчен за една GTX780. А защо не присъства този процесор, при тези изображения, сигурно по “неясна“ причина, явно. Хората правят режим CrossFire и SLI, кога? когато правят overclock, нали? това не е ли повишаване на производителността? 

Спъването какво е, разлика от 5 до 10, при 40-45 кадъра ли? или постоянен спад, “дроп“ и т.н. А? защо ли тези процесори са оверклоквани над 4.3 GHz. Колкото и посочените игри да изискват по-производителна видеокарта, която от нейна страна се изисква и по-производителен процесор. Това се казва баланс между даден хардуер и приложения. Има игри, който изискват я процесор, я видеокарта, но има и такива, който изискват двете наведнъж, или греша?

А до това, колко е важно дали човек иска i5 или i7, това лесно може да се прецени. Ето пример:

Обща стойност - 639.89 лв. с ДДС

Или

I7-4770K /3.5G/8MB/BOX/LGA1150 - 633.52

лв. с ДДС

И кое излиза по на сметка? от часове пред монитора тестове и куп задължителни упражнения или слагаме един i7-хххх и всичко е наред. Хем няма да има спъване, хем ще е и по-производителен, при определени приложения. Значи за начало не ядрата водят, а тактовите честоти, за да може един процесор да е в тон с една висок клас видеокарта. Процесорите на AMD “осем-ядрените“, защо са с завишена честота? защо ли. Кой си противоречи сега, че един много-ядрен процесор не би бил по-добър избор, отколкото тези с по четири-ядра и ниска честота. Конзолите PS4, са си игрални конзоли. Тук не става въпрос за тях, те не могат да се ползват за всичко останало, както при компютър. 

Сега тези 200 лева. не са ли в кюпа? 

Eдна малка корекция той е нвидиа фен може да сложиш един ASUS GTX760 вместо това HD7950.

Някъде съм изял това, че е нвидиа фен :)

Намерил кой да ми прави забележка с неговата No-K :)  Ще те помоля да спреш да повтаряш като папагал постове и мнения на определени колеги тук. Също така ще те помоля и да не натъртваш на "безплатна доставка", че ако не бе смешно, щеше да бъде изнервящо. Все пак близо два милиона живеят в София и едва ли им дреме за безплатната доставка. 

Повтарям това което мисля ,това с безплатната доставка и малко по-ниските цени в този магазин е добре дошла , щото не всички купуват компютри за 4 цифренна сума и за малак бюджет е добре дошло!

За столицата си прав , ама то офисите са във всеки блок и не всички имаме икономични фиести ,че да се замъкнем до офиса и да пазарим на място!

Колеги,моля да запазите добрия тон.Тези постоянни спорове,кой е прав,кой крив кой има познания относно хардуер и неговите възможности са напълно излишни.Съвсем скоро очаквам намесата на модераторите и навярно ще последват предупреждения.Потребителя си пусна тема и тя отново се превърна в бойно поле.

Желая Ви приятен ден !

Мастърплей, знам че си фен на билдера, ама нещо не ти схванах писанията. Изглеждат като безсмислено адвокатстване. :D Какъв клок, кви 5 лева? Я сложи в сметката на 4770К Ноктуата и допълнителните вентиалтори, а? Ако не си обърнал внимание в графиките в синьо са оцветени резултатите с процесорите на default. Някъде да виждаш разлика оправдаваща 200-те лева повече?

билдера, моя i5-760 ми дава достатъчно адекватна производителност, че изиграх и Crysis 3, и Bioshock Infinite, и доста други съвременни игри без никакви проблеми, a е вече на три години и ще продължава да го прави докато съвсем не грохне.

Ross Atanasov, понеже докладвах една-две такива теми, един модератор ми се скара, че съм пускал ненужни доклади, всеки имал право на да пише каквото иска и това не било офтопик, а свободно изразяване на мнение. За това и аз ще се изразявам свободно, без да обиждам и ще си държа на мнението, понеже все пак е подплатено с дългогодишен опит. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.