Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната (продължение)

Featured Replies

Нали видяхте какво стана с Бойко миналата пролет  ? Същото ще се случи ако се върне...

А какво ли ще се случи ако дойде Реанимирания блок??? Не искам и да си го помислям....като знам Мангала какво направи 1997-а!

Харесва ли ви това правителство? Не ви ли стана ясно, че обещанията им вече потънаха дълбоко в джобовете на "избраните"?

И на мен не ми харесва....НО то е резултат от изборите, които бяха само преди 6 месеца! Политиката е изкуство на възможното, ако използвам това клише!

Редактирано от T-50 (преглед на промените)

• Отговори 4,7k
  • Прегледи 281,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Стига с тия комунисти бе хора. Комунисти отдавна няма, не го ли разбрахте? Има мафия. Мафия в различни политически формации и окраски, но с едно ядро, което държи целия политически и икономически живо

• Два митинга ... единият под надслов "Искаме си кокала", другият под надслов "Не пускаме кокала"...

• Да обясня на всички илитерати и пълни идиоти. Предсрочните избори са същото като редовните избори, само че се правят по- рано от предвиденото, защото правителството се е оакало или парламента в момент

Публикувани изображения

• Автор

Какво се случва пред сградата на Народното събрание, можете да следите ТУК

А какво ли се случи ако дойде Реанимирания блок??? Не искам и да си го помислям....като знам Мангала какво направи 2007-а!

Ще стане същото като с Бойко.Не разбираш ли ,че на хората вече им писна да ги гледат ,независимо в каква партия членуват сега.

Просто вече не ги искат и това е .

Нел, и на мен не ми допадат депутатите и правителството, но мисля че селското театро, наречено "протести" е възможно най-просташкия начин да се постигне каквото и да било.

А защо не отидеш пред парламента да изрежисираш някакво градско театро ?

Имаш ли идея как по друг начин да протестираш ?

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

.....значе погледнато отстрани (от неутрална гледна точка) на ГЕРБ глупостите са по приемливи

малеее....не предполагах, че паленето на хора, съпроводено с постна пица, е приемливо! 

Нел, и на мен не ми допадат депутатите и правителството, но мисля че селското театро, наречено "протести" е възможно най-просташкия начин да се постигне каквото и да било.

И не, не съм озлобена към протестиращите, а ги съжалявам, че се водят по акъла на тези, които по принцип нямат нищо друго, освен търбуси.

"Пребитите" не са деца, а пълнолетни млади хора, които би трябвало да познават закона и да благодарят, че са се отървали с леки драскотини.

В никоя нормална държава не биха допуснали насилие над полицаи и депутати.

Нещата биха се решили чрез нов изборен закон и избори, които трябва да са задължителни.

Селско театро... просташки начин...

Не ми допадат етикетите, които поставяш Мойра.

Протестът е форма на несъгласие във всички демократични държави. И точно така - несъгласие на част от обществото. "Търбусите" са съгласни. Винаги. И с всичко!

За мен са деца, Мойра. Нашите, български дечица, колкото и да са пълнолетни.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Ще стане същото като с Бойко.Не разбираш ли ,че на хората вече им писна да ги гледат ,независимо в каква партия членуват сега.

Просто вече не ги искат и това е .

А защо не отидеш пред парламента да изрежисираш някакво градско театро ?

Имаш ли друга идея как да протестираш против тия мишли ?

Хм....:

[*]БСП- нещем

[*]ДПС- нещем

[*]Боко- нещем

[*]Реаниматорски блок- нещем

[*]Атака- нещем

Че то остана ли? Или викаш- нови ше додат....гладни, жадни и боси!?! 

Хм....:

[*]БСП- нещем

[*]ДПС- нещем

[*]Боко- нещем

[*]Атака- нещем

Какво ти пука дали е останало,не е твоя работа да мислиш за тези работи.

Както писах преди малко,ние трябва да им кажем,че не исакме да живеем така,те да се оправят ,ако ли пък не могат,да се махат.

Преди време питах Черната Сила ако влезе в магазин ,където нищо не му харесва ,задължително ли е да си купи нещо  ?

Какво ми ги изреждаш тия партии... Ако бяхме силни като общество ,одавна нямаше да ги има на сцената.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

• Автор

Селско театро... просташки начин...

Не ми допадат етикетите, които поставяш Мойра.

Протестът е форма на несъгласие във всички демократични държави. И точно така - несъгласие на част от обществото. "Търбусите" са съгласни. Винаги. И с всичко!

За мен са деца, Мойра. Нашите, български дечица, колкото и да са пълнолетни.

Съжалявам, че не ти харесват "етикетите", които поставям, но за мен е така.

И не, не са деца, както не са деца и тези, които желаят да учат, да не говорим, че протестиращите студенти са твърде малко на фона на техните колеги, които желаят да учат.

Търбуси съм употребила в съвсем различен смисъл - това са хора, които мислят само как да богатеят и за тях не съществува нищо свято.

През труповете на народа си биха минали, само и само да са на власт и да лапат.

п.п. Нел, а ти помисли ли за другите български "деца", които работят по 12 часа на ден и не могат с часове да се доберат до домовете си заради изцепките на протестиращите "деца"?

Не мислиш ли, че е нарушено човешкото им право на почивка след тежък работен ден?

п.п. Нел, а ти помисли ли за другите български "деца", които работят по 12 часа на ден и не могат с часове да се доберат до домовете си заради изцепките на протестиращите "деца"?

Това ли е причината да не удобряваш протестите ?

Хм....:

[*]БСП- нещем

[*]ДПС- нещем

[*]Боко- нещем

[*]Атака- нещем

С изключение на ДПС, нямам нищо против който и да е от изброените да управлява, но да има мнозинство в парамента.

В момента има двама луди в парламента, които ако им скимне да не ходят на работа заедно с подчинената им групичка депутати, не можа да има и едно парламентарно заседание, поради липса на кворум. Това е ненормалното в текущия парламент, който така усилено подкрепяте и защитавате от "народната любов". 

Дори част от протестиращите да са платени, с какво се различава протестът им спрямо този на тези които не са?

Аз искам да живея и работя в България, но последните няколко правителства усилено ме тласкат да напусна потъващия кораб, наречен Република България.

• Автор

Това е една от причините, да.

Никой няма право да нарушава човешките права на когото и да било.

Блокирането на кръстовища и обществени сгради грубо нарушава правата на много хора.

Ако изгонят малобройната група на ранобудниците, би се вдигнала такава олелия, че нарушават правото им на протест!

Да протестират пред НС - там не пречат на никого, освен на депутатите.

Какво ти пука дали е останало,не е твоя работа да мислиш за тези работи.

Както писах преди малко,ние трябва да им кажем,че не исакме да живеем така,те да се оправят ,ако ли пък не могат да се махат.

Съгласна съм с теб. Ние сме гласоподаватели, не избиратели(при съществуващия закон те си правят листите, ние гласуваме).

Но нека да знаят, че не искаме повече да е така и няма да им приемаме "грешките".

Грешки ли?... пфу...

Съжалявам, че не ти харесват "етикетите", които поставям, но за мен е така.

И не, не са деца, както не са деца и тези, които желаят да учат, да не говорим, че протестиращите студенти са твърде малко на фона на техните колеги, които желаят да учат.

Търбуси съм употребила в съвсем различен смисъл - това са хора, които мислят само как да богатеят и за тях не съществува нищо свято.

През труповете на народа си биха минали, само и само да са на власт и да лапат.

Те и Пеевски и Бисеров са търбуси(според твоето определение) ама тях трябва да ги траем.

Така ли да те разбирам?

Истината е, че почти всички депутати от БСП и всички от ДПС са точно такива "търбуси".

Не мислиш ли, че е нарушено човешкото им право на почивка след тежък работен ден?

Не. Не мисля, че "несъгласните" нарушават правата на "съгласните".

Нали не искаш да ме убедиш, че всички, работещи на 12 часа "деца" трябва да минат баш по жълтите павета и то баш когато има протестиращи. :D  Нали самите вие(защитниците на "търбусите") ни обяснявате как само една шепа народ протестира(според социологични проучвания 60% от българите подкрепят протестите)

Това твоето е дамагогия, Мойре.

На нас(на целия народ) онези в парламента ни отнеха правото на нормален живот, вие искате да продължаваме да се примиряваме с това...

Не го ли проумявате?!

• Автор

Те и Пеевски и Бисеров са търбуси(според твоето определение) ама тях трябва да ги траем.

Така ли да те разбирам?

Истината е, че почти всички депутати от БСП и всички от ДПС са точно такива "търбуси".

Не съм казала да ги търпим, а да ги махнем веднъж завинаги чрез гласуване.

Но ако няма нов изборен закон, изборите няма да доведат до нищо ново (освен някой и друг стар или нов търбух в парламента).

Ако обаче този закон стане факт, хората, които настояват за незабавни избори няма да постигнат личните си цели, а ние ще можем да изберем други хора.

п.п. Пропуснала си да споменеш търбусите от ГЕРБ и АТАКА. :)

"У" и "О" са  доста далеч върху БДС клавиатура......протестиращи ми приятелю!!  :ph34r:

• Автор

Не. Не мисля, че "несъгласните" нарушават правата на "съгласните".

Нали не искаш да ме убедиш, че всички, работещи на 12 часа "деца" трябва да минат баш по жълтите павета и то баш когато има протестиращи. :D  Нали самите вие(защитниците на "търбусите") ни обяснявате как само една шепа народ протестират.

Това твоето е дамагогия, Мойре.

На нас(на целия народ) онези в парламента ни отнеха правото на нормален живот... Не го ли проумявате?!

А защо мислиш, че работещите деца са "съгласни"?!

Просто са умни, разумни, познават и спазват закона.

Орлов мост е близо до жълтите павета, но не е върху тях, както и паметника Левски.

Кога за последен път беше в София, Нел?

Прекратявам диалога с теб по тази тема, защото е безполезен и безинтересен за тези, които го четат.

Поздрави. :)

Не съм казала да ги търпим, а да ги махнем веднъж завинаги чрез гласуване.

Е как да стане като те не искат да напуснат топлите си местенца дори и при непрекъснати, макар и мирни протести откакто са дошли на власт?

Не само не искат, но и се подиграват с народа си... Достатъчно е да видиш усмивката на Мая Манолова и да ти стане ясно, че нашите избраници не се интересуват от нас, не от протестиращите, а от целия народ.

п.п. Пропуснала си да споменеш търбусите от ГЕРБ и АТАКА. :)

Че те откога имат представители в това правилство? :wink12:

Кога за последен път беше в София, Нел?

Преди две седмици. Дъщеря ми живее и работи в София. На 12-часов работен ден. И познай кой университет завърши? Познай и защо е в София, а не в Плевен? Познай дали подкрепя колегите си и при всяка възможност дали излиза на протест?!

Много буквално прие "жълтите павета", но няма значение. :D

Аз предлагам да сложат омбудсмана за служебен премиер!

Това да стане до Никулден примерно-за да се изкарат спокойно празниците!

Иначе като дойде студа и излезнат големите сметки за ток-ще излезнат социално слабите на площадите!

Той гладът е по силен от тока-тъй че хич няма да питат кой е СтаниШЕФ ,коя е Маяма Нолова и кой е Боко!

С изключение на ДПС, нямам нищо против който и да е от изброените да управлява, но да има мнозинство в парамента.

Ами то в парламента има мнозинство....при това доста солидно- 143 бастуна!  :)  Що мислиш, че няма мнозинство!? И трябва да ти кажа, че такива на вид "рехави" мнозинства, в действителност се оказват доста по-устойчиви, от колкото се очаква!

• Автор
МВР издирва участници в хулигански и противообществени прояви

Във връзка с нерегламентираните протести на 12 ноември в столицата, МВР ще предостави на Софийската районна прокуратура всички данни и материали за нарушаване на обществения ред, законовите и подзаконови нормативни актове.

Полицаите изпълниха задълженията си по охрана на обществения ред и опазване на сигурността на гражданите. Въпреки опитите за провокации, те успяха да овладеят ситуацията и предотвратиха ескалиране на напрежението.За хулиганство и неизпълнение на полицейски разпореждания общо 23-ма са задържани на 12 ноември в столични районни управления. При специализирана полицейска операция за издирване на извършители на противообществени прояви тази сутрин са задържани още 25-има.Продължава работата за идентифициране и установяване на още участници в противообществени прояви.През изминалото денонощие на територията на столицата не са регистрирани тежки криминални престъпления, сочи бюлетинът на СДВР.

http://press.mvr.bg/NEWS/news131113_04.htm

И е познал - започнаха протестите на ранобудните студенти! За това говори и астрологът Филип Филипов:

Политическата криза в България в последните два месеца от годината ще ескалира. Ако анализираме тайминга на процеса то по-широкия интервал е от 12.11.2013 до 5.01.2014, като в този интервал има няколко периода на екстремуми. Първият е от 12.11 до 21.11, вторият е в периода 10-20.12.2013, третият е от 26.12.2013 до 3.01.2014. Ако се фиксират екстремалните конкретни дати то те са: 14.11, 5.12, 11.12, 17.12 +- 1 ден и периода 26-29.12. А дните около 1.1.2014 са изключително важни и съществени, защото тогава има струпване на 4-ри космически фактора влияещи силно върху цяла България. 

https://www.facebook.com/pages/%D0%9F%D0%BE%D1%80%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BA%D0%B0/127781090591567#!/photo.php?fbid=669075599792206&set=a.139324466100658.20895.100000693165217&type=3&theater

• Автор

Полицаи нахлуха във Факултета по журналистика

Полиция нахлу във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийски университет.

Двама полицаи са влезли в сградата на факултета. Огледали са първия етаж и са започнали да снимат. Излезли, щом видели, че тях също ги снимат, твърди очевидец.

Засилено полицейско присъствие имаше в района на още от рано тази сутринта.

Полицаи има около сградата на факултета и в двора му.

Според студенти полицията проверявала някои от тях за лични карти. На входа на факултета полицията проверява и за студентски книжки.

От СДВР още не уточняват защо се налагат такива мерки. Някои от полицаите обясниха, че получили нареждания.

В блогове и социални мрежи обаче бързо се появиха снимки, на които се наблюдаваше засиленото полицейско присъствие в района на факултета.

По-късно се появиха и кадри на полицаи, които се разхождат в коридорите на първи етаж, където се намира окупираната през първите дни на студентските протести 13-та аудитория.

Студентите по журналистика нарекоха този прецедент "полицейска окупация" и окачествиха действията на служителите на реда като "нарушаване на университетската автономия".

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2439280

Полицията нарушава университетската автономия :D:)

По всяка вероятност в окупираните учебни заведения се подвизават и такива, които не са студенти.

Ами то в парламента има мнозинство....при това доста солидно- 143 бастуна!  :)  Що мислиш, че няма мнозинство!? И трябва да ти кажа, че такива на вид "рехави" мнозинства, в действителност се оказват доста по-устойчиви, от колкото се очаква!

Там е работата, че тоя лудия не го знаеш кога ще обърне лопатата... Ти представяш ли си правителство с мнозинство изцяло на Сидеров? Направо ще станем на 4-ия Райх...

Там е работата, че тоя лудия не го знаеш кога ще обърне лопатата... Ти представяш ли си правителство с мнозинство изцяло на Сидеров? Направо ще станем на 4-ия Райх...

Няма да я обърне....не бой се  :clown:  той няма сметка от избори....не и сега! Ако има някой по-сигурен за това мнозинство- това е Атака! Не бих казал обаче същото за ДПС! ДПС прави завой към Боко....затова говорих още преди изборите!

Ако някога има, даже и намек, за това, че Атака може да спечели избори, първи който ще направи така, че това да НЕ се случи е Болен! Той не иска да управлява....

Редактирано от T-50 (преглед на промените)

"У" и "О" са  доста далеч върху БДС клавиатура......протестиращи ми приятелю!!  :ph34r:

ползвам фонетичната ,и там не са много далече ,но грешката не е от бързината :)

Няма нужда да ги познавам лично. Щом ти се застъпваш за тях, това вече е атестат за вина.

Да ти имам логиката, май съм те надценявал. В момента се показваш като абсолютно предубеден. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.