Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната (продължение)

Featured Replies

три сандвича и една малка минерална вода

баси колко скъпо струваме баси

Тц, тц, тц....по толкова ли са давали.... :ohmy:  Ако е вярно, това показва колко е катастрофално положението в България! 

ДПС прави скандалите, а БСП и ГЕРБ се карат, в крайна сметка ДПС  печели, май всичко е сценарй и ДПС са сценаристи

има май нещо такова....

• Отговори 4,7k
  • Прегледи 281,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Стига с тия комунисти бе хора. Комунисти отдавна няма, не го ли разбрахте? Има мафия. Мафия в различни политически формации и окраски, но с едно ядро, което държи целия политически и икономически живо

• Два митинга ... единият под надслов "Искаме си кокала", другият под надслов "Не пускаме кокала"...

• Да обясня на всички илитерати и пълни идиоти. Предсрочните избори са същото като редовните избори, само че се правят по- рано от предвиденото, защото правителството се е оакало или парламента в момент

Публикувани изображения

три сандвича и една малка минерална вода

баси колко скъпо струваме баси

циганите са гладни...какво очакваш?

Аз така като гледам снимките от митинга в софия едното 50% са цигани, 30% пенсионери, 10% "родопчани" и 10% други объркани души...

И точно тия да ми казват че трябвало да оставим правителството да работи... айде не, мерси...

циганите са гладни...какво очакваш?

Аз така като гледам снимките от митинга в софия едното 50% са цигани, 30% пенсионери, 10% "родопчани" и 10% други объркани души...

И точно тия да ми казват че трябвало да оставим правителството да работи... айде не, мерси...

а стига де - само циганите гладни, милите те да ги ожалим напрау

другите са преяли щото

• Автор

Те се перчеха с вашите пари

Митингите в София и Пловдив приличаха на културисти, които надуват стероидни мускули, гледат се в огледалото и си казват: Ах, колко сме яки! Леле, колко сме красиви! Ама сме и умни!

Колкото безсмислено е позирането на културиста, толкова безсмислено бе и позирането на политическите лидери вчера.

Но ако си мислите, че тази суета и циркаджийско перчене не ви засягат, много се лъжете.

Не бързайте да се възгордявате, че сте над тези зрелища за бедното простолюдие. Не бързайте да се радвате, че не сте участвали в тези постановки.

Те ви засягат пряко, защото бяха организирани и платени с вашите пари - парите на данъкоплатците, с които се финансират политическите партии.

Така че поне погледайте телевизионните кадри, порадвайте се на снимките във вестниците и в интернет. Защото сте си платили за тях. Независимо дали ви харесват или не.

Георги Шарабов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2451627

Плащаме си и хляба и зрелищата, но хляба го избираме, а зрелищата - не винаги.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

• Автор
МВР обясни защо: 50 000 на митинга в София, 15 000 - в Пловдив

Допълнителна информация за протестите, които се проведоха вчера в София и Пловдив, публикуваха от пресцентъра на МВР. 

Митинг-шествие, организирано от БСП и ДПС

Пространството от сцената, издигната на Орлов мост, до мантинелата, разделяща платната в двете посоки, е широко 28 м. Разстоянието от сцената до мантинелата е 250 метра, което прави обща площ от 7 000 кв.м. Разстоянието от началото на мантинелата до края на Полиграфическия комбинат е 450 м. Ширината на платната в двете посоки е общо 21 м, което прави 9 450 кв.м.

В платната на вход за центъра е имало събрали се граждани до бившия ресторант „Феята". Дължината на този участък /от Полиграфическия комбинат нагоре/ е 400 м, а ширината - 10 м, което прави общо 4 000 кв.м. Общата квадратура е 20 450 кв.м, като в последния район гъстотата е била по-малка.

Предвид посочените по-горе обстоятелства и на база досегашния опит в преценката на броя на присъстващи граждани в района на масови мероприятия, е определен и приблизителният общ брой участници в мероприятието - около 50 000 граждани.

Митинг, организиран от ГЕРБ в Пловдив

Периметърът на площад „Централен", изключвайки мястото на сцената и шадраван „Спиралата", оформя правоъгълник с размери 110х60 м с обща квадратура 6 600 кв.м. Продължението на площад „Централен" в северна посока, заключено между „Цар Симеоновата градина" и западната стена на Централна поща, до бившата Руска книжарница, оформя периметър от 960 кв.м. Общата квадратура на обособения сектор за присъстващи на протеста граждани е 7 560 кв.м., като в последния район тяхното присъствие е било по-слабо.

Предвид посочените по-горе обстоятелства и на база досегашния опит в преценката на броя на присъстващи граждани в района на масови мероприятия, е определен и приблизителният общ брой участници в мероприятието - около 15 000 граждани.

24chasa.bg

От БСП официално казаха, че са дали около 80 000 лв., с уговорката, че окончателната сума ще стане ясна по-късно. ДПС са платили 51 000 лв. само за влаковете, за да дойдат хора. ГЕРБ едва ли са дали по-малко от БСП. Може и повече. За Бареков - можем само да гадаем - при него нещата са едни от най-прозрачните. По груби сметки само за два дни беше пръснат четвърт милион за пропаганда и манипулация по улицата на България. И ако това бяха пари от дарения - щях да кажа - добре, има хора, които подкрепят тази или онази идеология. Но това са пари от държавни субсидии. Т.е. от нашите данъци....И всичко това  на фона на липсващите пари в НЗОК и изказването на същите тези хора, че нямало пари за здравеопазване ?!

От БСП официално казаха, че са дали около 80 000 лв., с уговорката, че окончателната сума ще стане ясна по-късно. ДПС са платили 51 000 лв. само за влаковете, за да дойдат хора. ГЕРБ едва ли са дали по-малко от БСП. Може и повече. За Бареков - можем само да гадаем - при него нещата са едни от най-прозрачните. По груби сметки само за два дни беше пръснат четвърт милион за пропаганда и манипулация по улицата на България. И ако това бяха пари от дарения - щях да кажа - добре, има хора, които подкрепят тази или онази идеология. Но това са пари от държавни субсидии. Т.е. от нашите данъци....И всичко това  на фона на липсващите пари в НЗОК и изказването на същите тези хора, че нямало пари за здравеопазване

Ето на кои сме платили превоза ,за да дойдат да подкрепят премиера ,чието име иначе не знаят :)

Кой подкрепи Орешарски

Видео

П.П.Сигурен съм,че същата цигания е била и на другият протест.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

а стига де - само циганите гладни, милите те да ги ожалим напрау

другите са преяли щото

то това е проблема... че всички са гладни, пък само за циганите има закуски... все пак идат избори, трябва да се подкрепя електората...

Аз пък ще се обявя за руснак! И без това един известен руски писател носи моята фамилия!

Редактирано от ScD (преглед на промените)

Аз пък ще се обявя за руснак! И без това един известен руски писател носи моята фамилия!

Е, не знам колко е руската "пенсия" зарубежная. Ма, ако си струва.... То бива, бива национализъм, ма е време да си погледна финансовите интереси и аз. Няма само да гледам, как други го правят :)

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

На следващото преброяване, ще се обявя за  "ром". Самотна майка.

то и без тва българи не останахме та

поне братята роми да умножим

МВР обясни защо: 50 000 на митинга в София, 15 000 - в Пловдив

Интересно видео на Мироюба Бенатова за митинга на ДПС и БСП.Видео

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

http://www.mediapool.bg/bryuksel-zapochva-poetapno-spirane-na-evrofondovete-news213689.html

Стойте си по домовете и харчете парите, които на някои дават от мафията. На фона на това, което ни готвят през "Орешаровата зима", "Виденовата" ще ни се стори купон. Спрени фондове, готвеща се енергийна криза чрез балона в БЕХ, милиард заем, който ще опоскат, за да си платят изборите. Банвайте ме колкото искате. На мен не ми пука и за последно се опитвам да събудя робското ни племе, което не вижда по-далече от носа си.

Истината боли, а аз се опитвам да ви я поднеса без да ми плаща някой, за разлика от повечето червени тролове във този подфорум.

Ако на някой му пука, да иде да изяде няколко палки в сряда. не се съмнявам, че милицията ще се подготви: https://www.facebook.com/events/650412471647739

За предпочитане е от умиране от глад и безработица.

Редактирано от Pontifex (преглед на промените)

Ходиш ли на протестите, кажи ми, ходиш ли, не ме лъжи, сън не мога да спя да те мисля - ако си там, ако те бият...

Това ме пита майка ми всеки ден

И Батков и Шматков, всички са боклуци, закърмени от Партията. Кажи ми какво, според теб ще стане, като зимата спрат всички еврофондове заради сегашните боклуци и някои прегрешения на Боко Тиквата преди това? Какво ще стане като януари-февруари скочат шоково цените на тока и парното заради балона който сега поддържат? Ако изкарваше пари с труд, би се замислил.

Бранша дето изкарва най-много пари в скапаната ни икономика има независими и мислещи хора и те се осещат накъде духа вятъра: http://www.kaldata.com/IT-%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%A8%D0%B5%D1%84%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%BE%D1%84%D1%82%D1%83%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8-84569.html

И Батков и Шматков, всички са боклуци, закърмени от Партията. Кажи ми какво, според теб ще стане, като зимата спрат всички еврофондове заради сегашните боклуци и някои прегрешения на Боко Тиквата преди това? Какво ще стане като януари-февруари скочат шоково цените на тока и парното заради балона който сега поддържат? Ако изкарваше пари с труд, би се замислил.

Бранша дето изкарва най-много пари в скапаната ни икономика има независими и мислещи хора и те се осещат накъде духа вятъра: http://www.kaldata.com/IT-%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%A8%D0%B5%D1%84%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%BE%D1%84%D1%82%D1%83%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8-84569.html

за Батков говориш нали, мда

ами той е крадец, един от многото, и не му пука за тия работи дето питаш

ама ич не му пука, както не му пукаше да извади 14 милиона - нашите пари - да си класира Левски

за Батков говориш нали, мда

ами той е крадец, един от многото, и не му пука за тия работи дето питаш

ама ич не му пука, както не му пукаше да извади 14 милиона - нашите пари - да си класира Левски

И за какво да му пука ,като човека си знае ,че ние мишоците си трайкаме.

Вие тук ни упреквате ,че видиш ли протерираме без алтернатива.По-добре да протестираш без алтернатива,от колкото да гледаш как те ограбват,и да не правиш нищо.

Бездействието е факторът,който е докарал държавата ни до това дередже,позволявайки на мършите в правителството да си уредят живота на 10 поколения напред,и всичко на наш гръб.

Тези ,които си трайкат само им помагат.

И за какво да му пука ,като човека си знае ,че ние мишоците си трайкаме.

Вие тук ни упреквате ,че видиш ли протерираме без алтернатива.По-добре да протестираш без алтернатива,от колкото да гледаш как те ограбват,и да не правиш нищо.

Бездействието е факторът,който е докарал държавата ни до това дередже,позволявайки на мършите в правителството да си уредят живота на 10 поколения напред,и всичко на наш гръб.

Тези ,които си трайкат само им помагат.

това не го казвай на мен

аз нито трая, нито бездействам

http://www.yvobojkov.com/2013/11/blog-post_8398.html -> Лъжата на министър Цветлин Йовчев лъсна и в национален ефир

Не се записват данни, другари, не се притеснявайте!

Не се  притесняваме от друго, освен че не поствате линкове към по-официални източници, а някакъв си личен сайт на човек, който не ми прилича на политически безпристрастен.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Не се  притесняваме от друго, освен че не поствате линкове към по-официални източници, а някакъв си личен сайт на човек, който не ми прилича на политически безпристрастен.

http://novanews.bg/news/view/2013/11/18/62166/%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%BC%D0%B2%D1%80-%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%88%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B5/

Редактирано от flare (преглед на промените)

хеххе - чета си из нета и попаднах на една хубава статия от Ралица Ковачева по темата за протестите, митингите, предсрочните избори и народопсихологията, та не мога да се сдържа да не я споделя с вас :)  :

G-точката на избирателя

Колкото повече управляващите се кълнат, че не се задават предсрочни избори, толкова повече изглежда като да се готвят за обратното. Всички, независимо от коя страна на държавната софра се намират, са запретнали ръкави в търсене на G-точката на избирателя, който към момента не изглежда никак предразположен към изборен коитус. Предразполагането му напомня на моменти вицовете за блондинки, друг път играта загрубява, но крайната цел винаги е една: избирателят да бъде убеден, че е някакво аморфно, слузесто, безмозъчно същество, което трябва къде по-деликатно, къде по-настоятелно да бъде насочвано от вещата и умела политическа (партийна) ръка.

Избирателят е гладен. Затова първа грижа на отговорните политици (партии) е да го нахранят. За да се убедим в истинността на това твърдение, избирателят е докаран с автобус и стоварен в центъра на София, заснет от хеликоптер и излъчен по сателит, а парите за баничка и боза са му надлежно осребрени. Много важно е имплицитното послание, че избирателят не просто е гладен, но той лично няма никаква отговорност по отношение на собствената си прехрана. Той е гладен, защото не е нахранен.

Избирателят е беден. Едва ли е случайно, че G-точката е именно с размер на монета (от 50 стотинки). Посланието надгражда горното като добавя към физическия глад други социални лишения – от светло, от топло, от дом, дрехи, та дори образование (ако предположим, че то е потребност от същия ред). Тук вече патосът стиска за гърлото. Тънкият момент е, от една страна, да стане безапелационно ясно, че избирателят няма никаква отговорност по отношение на това си състояние, а от друга, ако изобщо се допусне някаква политическа отговорност, тя да бъде стоварена на политическите опоненти на излъчващия посланието субект.

Избирателят е нещастен. Световните класации по щастие трайно поставят българите на последните места, включително след страни с по-висока бедност. Важно е да се подчертава общото ни нещастие, защото то, от една страна създава успокоителното усещане у всеки един поотделно, че той не е чак толкова зле (стратегията на сапунените опери), а от друга предотвратява появата на нереалистично високи очаквания от живота. Щастливият човек има самочувствие и претенции, а това е много вредно за избирателя. Важното е той да не очаква от живота си нещо повече от това, което политическата класа може да му осигури, а то е всеобщо и трайно нещастие.

Избирателят е уплашен. Светът е голям и отвсякъде дебнат опасности – транснационални корпорации, бежанци, холивудски филми, европейски регламенти, македонски историци. Важно е чувството за страх у избирателя да се поддържа живо, за да търси той подкрепа и закрила от държавата. Второстепенен въпрос е дали тя може да му ги осигури, важното е той да се нуждае, да се чувства зависим от нея. Дори когато тя не му е майка, той да търси мащехата. Препоръчва се използването на широк набор от средства – от нагледни материали като портретите на Ботев и Левски до пускането на граждански патрули по улиците, които да проверяват нивото на патриотизма в децибели.

Избирателят е неспособен. Той не може да се образова (сам), не може да се квалифицира (достатъчно), не може да си намери работа, дори не знае иска ли да си намери работа, защото за тия заплати няма да им работи. Важно е избирателят да не си и помисля, че би могъл да се справи сам, затова е необходимо всеки пример за обратното да се заклеймява публично, остро и безапелационно. Нещо повече, да се подчертае антисоциалният характер на индивидуалните усилия - ако някой е успял да се справи сам, защо използва това само в своя полза, а не прави нищо за тези, които не могат да се справят сами?! Къде, по дяволите, ни е солидарността! 

Избирателят трябва да бъде обгрижван. Приближаваме се към G-точката. На този етап от имплантирането на посланията избирателят вече е убеден, че е нещастно безмозъчно създание, чието единствено спасение е да бъде хранено, обличано, пазено и ощастливявано от държавата. Тънкият момент е посланието да се валидира както в случаите, когато субектът-комуникатор е на власт, така и в случаите, когато се бори за властта. Първият случай значително облекчава задачата на комуникатора, защото е естествено избирателят да чака безплатния обят от този, който държи хляба и ножа. Във втория случай спасителният ход на комуникатора е да не пести от потенциалната си щедрост, възползвайки се от слабостите на противника – ако той е дал една филилия с мас, ти обещай цял хляб с шпек салам. Ключово е също изяждането на филията (хляба) да се отнесе към един хипотетичен, далечен бъдещ момент, а фокусът да падне върху създаването на фантазията за нея тук и сега, така щото в един момент да бъде неизменно асоциирана с образа на комуникатора. Точно както Чарли Чаплин ядеше обувка, представяйки си, че е печено пиле.

Избирателят не трябва да избира. G-точката е открита. С това форплеят приключва и изборите могат да се състоят без опасност от изненади. Избирателят вече е предразположен да смята, че изборът е нещо излишно, трудно и с несигурен резултат. Което противоречи на трайните му нагласи (създадени в продължителния форплей), че трябва да му е хубаво, лесно и сигурно. И в никакъв случай, ама по никакъв начин, не трябва да изпитва чувство на вина, ако не му се получава. Защото избирателят не носи никаква отговорност по отношение на собствения си живот, той е изцяло и напълно зависим от политиците, на които работата им е да правят партии, да говорят по телевизиите и да изхранват избирателите от избори до избори.

Цинизмът, драги съизбиратели, е в това, че ние наистина сме и бедни, и гладни, и безработни (съществуват обилно количество статистически данни по въпроса), но този факт се използва срещу самите нас, така щото не просто да се окаже непроменим, а да се превърне в удобно, ако не точно желано състояние. Удобно както за електората, така и за неговите потенциални избраници, които ще продължат да придърпват вързаната с конец филия напред, за да не отместваме погледа си от нея и да ги следваме покорно. Иронията, драги съизбиратели, е че твърде много от нас мислят с G-точката си, достатъчно, че резултатът да е един и същ всеки път и еднакво лош за всички. Но пък нямаме чувство за вина, защото съвестно провеждаме групова психоанализа с отложен катарзис. Добър ден, аз съм избирател и нямам избор.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

То, като гледам и тук във форума никой не ми прилича на политически безпристрастен. Само някои дето хитреят и се правят на уж.......  :mad:

Та, протестите продължанат, но хубаво е, че лъсна истината за тях, като дупе без гащи. Т.е едни, които не дават за нищо на света власта и други които са готови на всичко и на всяка цена да вземат власта. За БСП и ГЕРБ говоря. Това е истината и не остана нормална жива твар, която да не го разбра. Алтернатива няма. Та за какво протестираме???? А, ха - всеки с магаретията си, анархия да има щото в мътни води риба се лови. Обикновените хора да си гледат работата, да протестират и когато цирка свърши - да си кусат попарата.

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

То, като гледам и тук във форума никой не ми прилича на политически безпристрастен.

Не е нормално да си политически безпристрастен, доколкото политиката определя, при какви условия ще живееш утре. Разликата е, колко позволяваш на пристрастието ти, да пречи на оценката на фактите.

Алтернатива няма. Та за какво протестираме????

"Не може да промените нищо, затова не се опитвайте изобщо.", така ли? Хммм интересно, че повечето известни личности са на точно обратната философия.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.