Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната (продължение)

Featured Replies

А, не цялото племе българско е просто!

Това са изключения. Би трябвало простите да са изключеия ,но уви ...500  години турско робство ,после 50 руско робство ...

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

• Отговори 4,7k
  • Прегледи 281,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Стига с тия комунисти бе хора. Комунисти отдавна няма, не го ли разбрахте? Има мафия. Мафия в различни политически формации и окраски, но с едно ядро, което държи целия политически и икономически живо

• Два митинга ... единият под надслов "Искаме си кокала", другият под надслов "Не пускаме кокала"...

• Да обясня на всички илитерати и пълни идиоти. Предсрочните избори са същото като редовните избори, само че се правят по- рано от предвиденото, защото правителството се е оакало или парламента в момент

Публикувани изображения

• Автор

Това са изключения. Би трябвало простите да са изключеия ,но уви ...500  години турско робство ,после 50 руско робство ...

Миналото си е минало, важно е какво става след многоточието, с което завършваш изречението.

Дали не повтаряме стари грешки?

Дали не повтаряме стари грешки?

Добър въпрос. Хубаво е и ти да си го зададеш, ама... Аз няма да си повтарям мненията за тия протести. Щом смяташ, че хора имащи нормална не-държавна работа, максимално независеща от това кой е на власт, със заплата от 100+ лева на ден биха станали платени протестиращи...

Къде го видяхте това руско робство бе?!?!

Добър въпрос. Хубаво е и ти да си го зададеш, ама... Аз няма да си повтарям мненията за тия протести. Щом смяташ, че хора имащи нормална не-държавна работа, максимално независеща от това кой е на власт, със заплата от 100+ лева на ден биха станали платени протестиращи...

Щото политиците и робовладелците им(които са зависими, примерно от държавни поръчки)  имат с какво да ги стиснат за топките.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Щото политиците и робовладелците им(които са зависими, примерно от държавни поръчки)  имат с какво да ги стиснат за топките.

Но тогава всички щяха да са излезли да протестират, а не само част от тях. Определена егоистична част, която смята, че няма смисъл при горните условия да протестират тъй като им е все тая кой е на власт, не ходиха :) Само тия дето искаха да оправят света само те ходиха.

Ако не си разбрал, последните две изречения са самоирония.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Но тогава всички щяха да са излезли да протестират, а не само част от тях. Определена егоистична част, която смята, че няма смисъл при горните условия да протестират тъй като им е все тая кой е на власт, не ходиха :) Само тия дето искаха да оправят света само те ходиха.

Ако не си разбрал, последните две изречения са самоирония.

Не е нужно всички да са наясно, че нещата са нагласени.

• Автор

Само тия дето искаха да оправят света само те ходиха.

Е, оправиха го! :D

Е, оправиха го! :D

Ми желанието не винаги е достатъчно, а и приказката за добрите намерения и ада нали я знаеш. (тук останалата част спомената самоиронично горе се подхилква в стил "казвах им аз")

Проблемът ми естествено е, че вие със 1Force1. отхвърляте вероятността хора да са отишли там заради убеждения. Защо? Видяли се как плащат на всеки един? Били сте там? Дръжки. От медиите. Погледни всички спорове в политика. Всички почват от нещо с медиите, всеки се обосновава с нещо написано в тоя вестник, дадено по тая телевизия или постнато в тоя сайт.

Нямам какво повече да кажа. Както ти казах веднъж, хората предпочитат да вярват на лъжи, които им отърват, отколкото на истини, които не им харесват.

Та въпросът ми е, осъзнавате ли колко сме вътре в джаза? Колко мнението ни зависи от това, което ни напишат?

Както и да е. На хората, които аз познавам и знам, че са били на протеста, не са им плащали и са отишли там заради свои убеждения. Аз лично не ходих, щото вярвам, че хората имат право демократично да се самоубият, като си изберат идиотско правителство. Но пък смятам за ужасно несправедливо да плюете тия дето са отишли заради идеята, че са платени.

Редактирано от flare (преглед на промените)

• Автор

Ми желанието не винаги е достатъчно, а и приказката за добрите намерения и ада нали я знаеш. (тук останалата част спомената самоиронично горе се подхилква в стил "казвах им аз")

Проблемът ми естествено е, че вие със 1Force1. отхвърляте вероятността хора да са отишли там заради убеждения. Защо? Видяли се как плащат на всеки един? Били сте там? Дръжки. От медиите. Погледни всички спорове в политика. Всички почват от нещо с медиите, всеки се обосновава с нещо написано в тоя вестник, дадено по тая телевизия или постнато в тоя сайт.

Нямам какво повече да кажа. Както ти казах веднъж, хората предпочитат да вярват на лъжи, които им отърват, отколкото на истини, които не им харесват.

Та въпросът ми е, осъзнавате ли колко сме вътре в джаза? Колко мнението ни зависи от това, което ни напишат?

Както и да е. На хората, които аз познавам и знам, че са били на протеста, не са им плащали и са отишли там заради свои убеждения. Аз лично не ходих, щото вярвам, че хората имат право демократично да се самоубият, като си изберат идиотско правителство. Но пък смятам за ужасно несправедливо да плюете тия дето са отишли заради идеята, че са платени.

Моля, не ми приписвай неща, които е правил някой друг!

Прегледай постовете ми в темата и ще прочетеш, какво съм казала, а то не отговаря на твърдението ти!

Коректността е в основата на всеки диалог.

ще прочетеш, какво съм казала

Намират се умни и красиви хора, чийто "интелект" им помогна да сложат в джобовете си по някоя банкнота, участвайки в селското театро на площада.

Дали биха отказали да го направят пак? ;)

Това е, което прочетох и коментирах.

И вече 25 години американско.......

И вече 25 години американско.......

Въх, как можа само за 25 години да нанесе повече щети от всички останали робства накуп. Верно янките били мнного ефективни.

• Автор

Това е, което прочетох и коментирах.

Да беше го казал веднага, а то аз взех че се зачетох в старата тема за протестите. :D 

Но не съжалявам, доста смислени неща сме казали всички, при това сме спазвали добрия тон, с малки изключения, разбира се. ;)

В началото на протестите хората да отишли съвсем спонтанно, за да протестират срещу кандидатурата на Пеевски.

Та тогава всички бяхме настръхнали от наглостта да направят Пеевски шеф на ДАНС!

Когато целта народна беше постигната и протестите трябваше да затихнат, Някой се възползва от тях и изкара на площада държавни служители, по-късно се появиха и платените протестъри с театрото.

Това бяха красивите и умни хора, чийто "интелект" им помогна да припечелят нещичко.

Нима не беше така? :rolleyes:

Имало е и прости хора, които са повярвали на Бареков - неплатени, които впоследствие оттеглиха доверието си.

В началото на протестите хората да отишли съвсем спонтанно, за да протестират срещу кандидатурата на Пеевски.

Та тогава всички бяхме настръхнали от наглостта да направят Пеевски шеф на ДАНС!

...

Нима не беше така? :rolleyes:

Не мисля, не и от моите наблюдения. Пеевски беше повод, не причина. Причината беше очевидно ниското одобрение на правителството. Очевидно е дори много слабо казано. Очеизбийно.

• Автор

Не мисля, не и от моите наблюдения. Пеевски беше повод, не причина. Причината беше очевидно ниското одобрение на правителството. Очевидно е дори много слабо казано. Очеизбийно.

Още тогава се появиха съмнения, че кандидатурата на Пеевски е издигната умишлено, за да предизвика протести, но...

Стана, каквото стана.

Въх, как можа само за 25 години да нанесе повече щети от всички останали робства накуп. Верно янките били мнного ефективни.

Проблемът е, че обществените явления са с голямо закъснение. Сега берем с пълни шепи плодовете на комунизма, точно както той е обрал плодовете на вековни натрупвания.

В колко теми се коментира какви са архитектите на това, което се случва от нас - да не би да не са комунистически изчадия?

Още тогава се появиха съмнения, че кандидатурата на Пеевски е издигната умишлено, за да предизвика протести, но...

Стана, каквото стана.

Правителството решава да създаде протести срещу себе си? И ама ти сериозно ли оспорваш, че тогава правителството имаше невероятно ниско одобрение? Толкова ниско, че упорството им да се натискат до последно закопа БСП?

• Автор

Правителството решава да създаде протести срещу себе си? И ама ти сериозно ли оспорваш, че тогава правителството имаше невероятно ниско одобрение? Толкова ниско, че упорството им да се натискат до последно закопа БСП?

Не разполагам с достатъчно време за да ти отговоря, но ще го направя при първа възможност.

А последствията от протестите ги усещаме и ще ги усещаме все по-осезателно върху гърбовете си, както усещахме и усещаме последствията от робството, комунизма и  25 годишния псевдо преход.

България е на ръба на пропастта.

Дано греша!

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...
  • Автор

Хайде пак...

Протест иска оставката на Борисов заради коалиция "Бостан"(на живо) 

1437577756_0_559x*.jpg

Граждани са се събрали пред сградата на Министерския съвет с искане за оставката на правителството на Бойко Борисов.

Те са на мнение, че днес съдебната реформа е била подменена от премиера Борисов в интерес на ДПС, коeто показва, че рeалната управляваща коалиция е между ГЕРБ и партията на Лютви Местан.

18:49 часа: Пред МС има малко над 30 души, държащи плакати на Протестна мрежа, върху които пише 160 от 240. Те твърдят, че Борисов е продал съдебната реформа на ДПС, която според тях е престъпна организация. На мястото има и 2 патрулки.

1437580357_2_559x*.jpg

Протестът се организира точно както този срещу назначаването на депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС - във Facebook. Създадено е събитие, което носи името "Протест за оставка на коалицията "Бостан". Досега над 250 души са потвърдили, че ще присъстват на демонстрацията.

"ГЕРБ прие предложенията на ДПС. Ясно е, че тези две партии са реалното мнозинство в Парламента. Съдебната реформа е провалена и подменена от Борисов в интерес на Местан. Не за това протестирахме срещу Орешарски. Необходим е протест вече направо за оставка на целия кабинет "Борисов ІІ". Министър-председателят очевидно не разчита никакви нормални сигнали - нито от Брюксел, нито от София", пишат организаторите на демонстрацията.

Те подчертават, че демонстрациите ще продължават всяка вечер до подаването на оставката на премиера Борисов.

"Всяка вечер от 18:30 пред Министерския съвет. Познато ви е", заяви Манол Глишев, който е сред организаторите.

Демонстрацията е подкрепена част от лицата на протестите ДАНСwithme от лятото на 2013 г.

"Измъквайки се от протестиращите ЗА съдебна реформа пред служебния вход на НС, Бате тръгна по стъпките на Орешарски, в търсене на задните изходи", написа Асен Генов в Facebook.

http://offnews.bg/news/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8_17652/%D0%9D%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D1%81-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%91%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD_536200.html

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Айде, пак им дадоха парички. Явно САЩ и Брюксел не може да търпят "проспериращи Балкани" :) Сериозно го мисля. Това е нова провокация от страна на САЩ, още повече, че и посланика си заминава. Само че сега ще е малко по-трудно отпреди, защото минахме вече няколко пъти по тоя път. Изходът е почти един и същ. Но не това е важното. Важното е България да не е стабилна, защото нещата отиват към преебавка на Гърция и Турция, конфликти в бивша Югославия. Остана само България и Румъния, но Румъния отдавна са я подхванали с тия постоянни дела срещу министри. Те просто нямат мърдане, докато ние си останахме малко развей знаме - реем се свободно по вятъра. Очаквам американските подлоги в тоя форум да се намесят.  

"Всяка вечер от 18:30 пред Министерския съвет. Познато ви е", заяви Манол Глишев, който е сред организаторите.

Пак ли този настървен клоун ....... В последните години, само като видя кои са организаторите на най- различни протести и се отказвам да протестирам - аман от нископлатени марионетки.

Всъщност... доказа се плащане от 15-20 лв но на КОНТРА-протестиращите http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/07/22/2577399_kontraprotestirasht_sreshtu_20_leva_video/

Плюс дребната подробност че в повечето случаи не знаят за или против кого скандират http://offnews.bg/news/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8_17652/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%A1%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D0%B1%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%8F%D1%82-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82-%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0_532253.html#ad-image-0

:)

https://www.facebook.com/ivan.panchev.963/videos/10200607413663117/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular&action_history=null

Това е уникално ... първите контра-протести ми бяха много странни, но вече навлязоха като инструмент в политиката.

Проблема е че са толкова прозрачни, фейкови и платени че... са смешни на самите себе си дори... 

Но е факт че ги има.

И второ - 15-20 лв мнооого ниска тарифа бре... поне 30 сребърника да бяха.. и толкова няма...... 

А относно Пеевски, официално излезе :

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/imena/2015/07/24/2579141_trite_nuli_na_sledovatel_peevski/?ref=cheteno24

Пълна, кръгла бройка "нула" от дела , преписки и т.н... 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

400 полицаи, пожарникари и служители на затворите на протест

400 полицаи, пожарникари и служители на затворите протестираха днес пред храм-паметника „Св. Александър Невски” с искане за реформи, предаде "БГНЕС".

Те носеха тениски с надпис: „Мисленето строго забранено. Мълчаливо връткаме реформи”. Протестиращите изразиха недоволството си, като положиха каските си на земята. Така те отбелязаха своя 44 ден на протест, организиран от Синдикалната федерация на служителите в МВР /СФСМВР/, предаде репортер на БГНЕС.

Освен недоволството си от увеличаването на възрастта за пенсиониране, работещите в сектор "Сигурност" се обявиха и за това служителите да имат право на отказ да полагат извънреден труд.

"44 дни са достатъчни, за да стане ясно, че има проблем. Но оттук нататък отговорността за състоянието на МВР ще бъде на неговото ръководство. Освен това ние не сме и няма да бъдем страна по полицейското насилие", коментира зам.-председателя на СФСМВР Илия Кузманов.

Той подчерта, че въпреки края на протеста, служителите в системата ще продължат да търсят своите права чрез европейските институции и неправителствените организации.

Председателят на СФСМВР Валентин Попов припомни, че в МВР има много хора, които за трети път ще догонват правото си на пенсия. Той обясни какво символизират каските на земята – жълтите вече няма да ги има, тъй като професията спасител си отива, а за другите скоро ще бъде трудно да се намерят кандидати.

В последния си ден на протест работещите в МВР се обърнаха и към премиера Бойко Борисов с молба като техен колега да разгледа по-внимателно исканията им.

Източник:  http://offnews.bg/news/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8_17652/400-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B6%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B8-%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82_537512.html

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

Точно па за работа в МВР кандидати бол - та тъкмо на тях бих им казал "като не ти изнася - изнасяй се". Не стига, че не си вършат работата, не стига, че са облагодетелствани по безброй начини, не стига, че за стандарта на България, живеят много над средния такъв, ами и ще ми стачкуват за още - ай сиктир от държавни кърлежи.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.