Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната (продължение)

Featured Replies

Ще го кажа - с риск някой да ми се обиди. Много често срещам мнения подобни на това

което показва сериозно непознаване на нещата.

Кой е този работещ, който сам си е платил осигуровките (с изключение на самоосигуряващите се) ??

Когато човек е нает - в счетоводните записи на работодателя присъства следното "Разходи за персонала". Тук влиза заплатата, данъците, осигуровките (и тези "за сметка на работника", и тези "за сметка на работодателя") и още ...

Всичко друго е ... различни тълкувания.

Затова в други държави се обявява брутната заплата.

Ти май беше специалист по електроника, гледам сега си навлязъл дълбоко и в материята на икономиката. Знаеш ли колко ме е еня, какви мнения срещаш. Наричай си ги нещата както си искаш, но крайният ефект е един и същ - един изкарва парите в държавата, друг ги папка. А, и ходи в магазина да пазаруваш с целокупната си брутна заплата да видим какво ще си купиш с нея.

• Отговори 4,7k
  • Прегледи 290,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Стига с тия комунисти бе хора. Комунисти отдавна няма, не го ли разбрахте? Има мафия. Мафия в различни политически формации и окраски, но с едно ядро, което държи целия политически и икономически живо

• Два митинга ... единият под надслов "Искаме си кокала", другият под надслов "Не пускаме кокала"...

• Да обясня на всички илитерати и пълни идиоти. Предсрочните избори са същото като редовните избори, само че се правят по- рано от предвиденото, защото правителството се е оакало или парламента в момент

Публикувани изображения

• Автор

Три протеста пред Народното събрание

mi-28.jpg
Протести пред парламента

Снимка: Булфото

Три протеста се събраха пред Народното събрание. Пред парламента са протестиращите от Дупница и Кюстендил, които са против влизането на бат Сали в НС като депутат. Срещу депутатството на Ана Баракова протестират от ББЦ. Очаква се пред парламента да дойдат и хора от протеста против БНБ.

Рано е още да се каже дали този парламент ще работи под обсада, но поне в първия ден обстановката е такава.

Близо 1000 протестират срещу Александър Методиев от ДПС и полагането му на клетва като народен представител от кюстендилския 19-ти многомандатен избирателен район.  Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов и Иван Андонов, председател на Общински съвет – Кюстендил поведоха протестиращите към централата на ДПС. Недоволните носят лозунги „Бат’Сали ни тури и Кюстендилския мир разтури”, „Кюстендил казва не”, „Не искаме Бат’Сали и протестираме”, „ Мая, ти ни лъжеш най-добре”, „Не на Бат‘Сали...! Не на подмяната!".

А в пленарната зала вече влязоха първите депутати, които попълват клетвените си декларации.

https://frognews.bg/news_79019/Tri-protesta-pred-Narodnoto-sabranie/

каква файда от тия протести - че не разбрах

"Сега всеки ден, всеки час, навсякъде има мат'риал за митингова демокрация"

Т.Живков

"Сега всеки ден, всеки час, навсякъде има мат'риал за митингова демокрация"

Т.Живков

като изпочупените нови автобуси ли

това също ли е протест бе ......

:angry22:

Редактирано от algor (преглед на промените)

Отклоняване на вниманието от случващото се с КТБ и игрите зад пердето. Просто на грешното място търсиш файдата.

Отклоняване на вниманието от случващото се с КТБ и игрите зад пердето. Просто на грешното място търсиш файдата.

аз нищо не търся уважаема Мерил

нещо да кажеш за изпочупените автобуси

Питаше за файдата от протестите и изказах мнението си. Не знам защо аз трябва да отговарям за автобусите в тази тема, но... няма значение.

Питаше за файдата от протестите и изказах мнението си. Не знам защо аз трябва да отговарям за автобусите в тази тема, но... няма значение.

айде минавай между дъжда не си единствената

п.п. чакай по-добре да обясня - от ей такива като тебе дето не им пука сме на това дередже

не ти пука че са изпочупени нови автобуси, абе....

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Това наистина е прекалено дори за теб. Не съм имала възможност да чуя новините и не знам нищо по въпроса с автобуси, каквито и да са те. Меко казано е некоректно да ми приписваш отношение, при това негативно, за нещо, за което не съм взела никакво становище.

Мерете си приказките и отговаряйте на хора, съобразно написаното от тях, а не съобразно това, което вие разбирате и тълкувате, без на тях да им е минало през ум! Ако всички си гледаха работата и бяха отговорни към нещата, които зависят от тях така, както се отнасям аз към задълженията си - уверявам те, нещата наистина нямаше да бъдат такива, каквито ги виждаш ти.

Бъдете по-етични към хората, защото това е въпрос на себеуважение!

Това наистина е прекалено дори за теб. Не съм имала възможност да чуя новините и не знам нищо по въпроса с автобуси, каквито и да са те. Меко казано е некоректно да ми приписваш отношение, при това негативно, за нещо, за което не съм взела никакво становище.

Мерете си приказките и отговаряйте на хора, съобразно написаното от тях, а не съобразно това, което вие разбирате и тълкувате, без на тях да им е минало през ум! Ако всички си гледаха работата и бяха отговорни към нещата, които зависят от тях така, както се отнасям аз към задълженията си - уверявам те, нещата наистина нямаше да бъдат такива, каквито ги виждаш ти.

Бъдете по-етични към хората, защото това е въпрос на себеуважение!

аз те питам за позицията ти като гражданин

и какво значение имат подробностите - никакво значение нали

Позицията ми като гражданин е, че подобни вандалщини трябва да бъдат заклеймявани. А подробностите са от значение, защото от линка не става ясно нито кой го е предизвикал, нито дали някой го е предизвикал, нито дали има връзка с протести, определен политически момент или си е най-обикновена вандалщина.

Но... така или иначе нямаше връзка между единствения ми пост по повод протестите с намесването на проблема с автобусите. Всичко останало си бяха излишнотии и ненужни квалификации...

Позицията ми като гражданин е, че подобни вандалщини трябва да бъдат заклеймявани. А подробностите са от значение, защото от линка не става ясно нито кой го е предизвикал, нито дали някой го е предизвикал, нито дали има връзка с протести, определен политически момент или си е най-обикновена вандалщина.

Но... така или иначе нямаше връзка между единствения ми пост по повод протестите с намесването на проблема с автобусите. Всичко останало си бяха излишнотии и ненужни квалификации...

вандалщината също е форма на протест

а за да има вандалщината значи много си вземат кинти и нищо не вършат

логично

а за да има вандалщината значи много си вземат кинти и нищо не вършат

логично

Вандалщината е криминално деяние, Пикаса. Не е форма на протест. Да се хвъргат камъни по автобуси, тролейбуси и т.н. градски транспорт нито е нещо ново, нито е нещо оригинално. Малоумие, простотия и комплексарщина са водещите качества на всеки вандал.

Доколкото се появи в пресата, две хлапета са хвъргали камъните по новите автобуси. Нали не мислиш, че всяко градско транспортно средство трябва да се екскортира от полицаи?

• Автор

Не е.

Вандалщината е престъпен акт извършен от прости и агресивни хора.

Не знам каква е файдата, но знам, че да протестираш все още е модерно. ;)

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

• Автор
Съюзът ГЕРБ-ДПС за оздравяване на КТБ провокира нов протест

Коалицията, оформила се между депутатите от ГЕРБ и ДПС във временната бюджетна комисия, която преди ден реши да предложи на парламента да задължи със законови промени БНБ да оздрави Корпоративна търговска банка (КТБ), провокира призив за нов масов протест още преди да има предложение за правителство.

Срещу предложението Централната банка да бъде задължена да спасява фалирали банкови институции в сряда гласуваха единствено представителите на БСП и Реформаторския блок в комисията, оглавявана от Менда Стоянова (ГЕРБ).

Подобно на антиправителствените демонстрации продължили повече от година по време на кабинета "Орешарски", събитието се организира във Фейсбук и е под надслов "Моделът КОЙ отново се изплю в лицето на България!" За по-малко от 24 часа - до обяд в четвъртък, участието си бяха потвърдили над 1300 души. Предвидено е протестът да започне в 18.30 часа в петък пред сградата на Народното събрание (НС).

В страницата на събитието в социалната мрежа се призовава за остра гражданска реакция срещу намеренията на ГЕРБ и ДПС: "Така повече не може! Наше гражданско право и дълг е да се защитим от произвола."

"НИЕ можем да разградим модела КОЙ. НИЕ срещу КОЙ. Гражданите срещу Мафията. Протестът от лятото на 2013 г. демаскира модела КОЙ. Сега трябва да изтръгнем държавата от него. Продължителни и настойчиви усилия са нужни от хората в институциите, от гражданите, от всеки, който иска бъдеще тук. Искаме незабавно изтегляне на проекта, подкрепен от ДПС и ГЕРБ! Излезте и кажете "Стига!" Без страх и съображения. За да можем да гледаме децата си в очите", гласи призивът за протест.

Въпреки острото недоволство на управителя на БНБ Иван Искров срещу тази законодателна идея, временната комисия по бюджет и финанси прие решение от четири точки, което предвижда отпадане на автоматизма на обявяването на банка в несъстоятелност при липсата на капиталова адекватност.

Според него Министерският съвет, съвместно с Централната банка и Комисията за финансов надзор, трябва да извърши анализ на законодателството и да внесе в парламента законодателни изменения. Най-вероятно става въпрос основно за промени в Закона за кредитните институции.

Парламентът пък се задължава до 6 ноември да приеме законодателните изменения, които да гарантират изплащането на гарантираните депозити според европейското право. В същия срок трябва да станат факт промените, задължаващи БНБ да предприеме действия за оздравяване на банките, когато собственият им капитал стане отрицателна величина.

http://www.mediapool.bg/sayuzat-gerb-dps-za-ozdravyavane-na-ktb-provokira-nov-protest-news226606.html

Започна се.

Започна се.

Както си му е редът. Комунизмът си отива. Народът не ги трае и ден. От два парламента поредни ги гоним с камъни. Те обаче не смениха изборния закон и се намърдаха вътре пак същите комунисти. Е, какво очакват. Освен бунт, нищо друго не е смислено да очакват.

Апропо - точно, както снощи предположих...

А подробностите са от значение, защото от линка не става ясно нито кой го е предизвикал, нито дали някой го е предизвикал, нито дали има връзка с протести, определен политически момент или си е най-обикновена вандалщина.

Наистина се оказа, че е вандалщина, без никаква връзка с протестите и политическия живот... Останаха само излишните приказки в темата...

http://www.dnes.bg/sofia/2014/10/30/tyrsiat-sydebna-otgovornost-za-izpochupeni-avtobusi-102-v-sofiia.243808

• Автор

Че той политическият ни живот си е вандалщина. 

Протестите са част от политическия живот, вандалщината - част от протестите.

Помните ли как подпалиха Партийния дом?

Помните ли как подпалиха Партийния дом?

партийния дом го изпуснах,но една година имаше барикади,палежи,всичко,което можеше да гори палехме!центъра на софия беше блокиран,даже и в околните села!не помня за какво беше протеста,но тогава не бехме вандали а герои,демократи!сега ме е срам,но тогава беше еуфория!

• Автор

партийния дом го изпуснах,но една година имаше барикади,палежи,всичко,което можеше да гори палехме!центъра на софия беше блокиран,даже и в околните села!не помня за какво беше протеста,но тогава не бехме вандали а герои,демократи!сега ме е срам,но тогава беше еуфория!

Помня ги тези протести, знаеше се че са умишлено предизвикани и платени.

Срещу 5лв, топъл чай и закуска хората отиваха на барикадите, но е имало и такива, които са протестирали безкористно.

Протестите срещу правителството на Орешарски също бяха предизвикани умишлено и платени, само че протестиращите получаваха по 50, а не по 5 лв.

Хората, които отидоха на тези протести единствено за да изразят възмущението си от политиците, разбирайки истината се почувстваха измамени, разочароваха се и се отказаха.

Протестите са едно от оръжията на политиците, служещо за постигане на определени цели, които не рядко са свързани с личното им облагодетелстване.

Но има и друг вид протести, при които хората спонтанно излизат на улицата, за да защитят някакви свои права, които са нарушени.

Този вид протести са сериозна заплаха за нарушилите правата им, защото изливането на натрупания гняв може да стене не само с прояви на вандализъм, но и с далеч по-страшни действия.

Последиците от такива протести са непредвидими.

В момента се надига вълна от протести във връзка с проекторешението на парламента КТБ да бъде оздравена.

От друга страна вървят протести на вложителите, които са против фалирането на банката.

Положението е сериозно.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Проблемът е в това , че преди да правиш каквото и да е , трябва да знаеш какво правиш и защо го правиш . След това идва да знаеш как да го направиш , да можеш да предвидиш резултатите от своята дейност , намирайки смисъл в действията си . Тогава го правиш !

Иначе е вандалщина , дивашка и варварска работа....добитъка се юрва и каквото стане.

Обикновено повечето не знаят ! В пълна сила действа стадния инстинкт !

Тогава е най-лесно , направо си е елементарно да бъдат манипулирани  в интерес на този или онзи !

В действие влизат моркова ($) и тоягата (полиция) - от това по-просто , здраве му кажи !

В момента размахват моркова (КТБ) !

Страдащите вместо да искат крадеца на площада , с камъни да го пребият , искат си парите !  :)

Крадците пък вместо да търсят , намерят и осъдят крадеца (а той е ясен на всеки с поне малко мозък в главата!) , замитат му следите и внушават , народ и държава да плащат откраднатото - фалит или възстановяване на КТБ все тая , все от нашия джоб ще излезе.....че пак да има за крадене !

Сега законът е такъв , че предразполага , даже подтиква към безнаказана кражба.

Ето , това трябва да се спре !

Трябва откраднатото да се върне !

Трябва да не може да се краде !

Нов обществен договор !

На първо място просвета е нужна !

Само с първични инстинкти - белята е готова !

Ще се изпотрепем като едното нищо !

Разум е нужен , а не първични инстинкти !

И от едните , и от другите !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Аз не мога да разбера следното:
Да речем решават - гласуват и спасяват КТБ с държавни пари (всички ние все едно я спасяваме), какво мислите че ще стане в първата седмица на откриването на банката (дори в ден 1) - Абсолютно всеки един човек със дори 1 пробит лев там - ще го изтегли, банката ще фалира вече окончателно и безвъзвратно и ЧАК тогава ще осъзнаят хората, че просто с това решение сме обслужили (без някой да ги пита реално да ни пита разбира се) лошите кредити на банката и в частност на някои конкретни хора...
Това е банка (частно дружество) най - просто казано фирма, тази фирма има дейност на работа управление на парични средства/потоци, хората които са избрали да закупят нейният продукт трябва да си понесат "последствията", ЗАЩО аз/всички ние да плащаме, че някакви си хора са си купили некачествена стока със своите пари - ЗАЩО това се превръща в национален проблем от медиите, какво ме вълнува мен, че Гошо от петият етаж си е купил да речем 2 тира с 20 000 бройки некачествени климатици - имал е пари - решил да си закупи даден продукт от свободната ни пазарна икономика и го е направил - ЗАЩО аз/ние да му сърбаме попарата като му купим с наши пари нови 20 000 бройки ама този път хем от по - скъпите хем за наша сметка?!?
Питам и отговор не чакам - има закон - депозити се покриват до 100 000 евро! Това и да се плаща не ме вълнува, че някой е имал 50 млн. и ги е загубил, защо трябва аз да му ги връщам - да вкараме и закон като изгубят 100 млн. (определени хора) на хазарт - да им ги връщаме всеки път - ама ако спечелят 200 млн. - тогава ще дадат ли на народа? Съмнява ме! :mad:

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Аз не мога да разбера следното:....

.....закон като изгубят (откраднат (бел.а.))100 млн. (определени хора)... - да им ги връщаме (плащаме още веднъж ! (бел.а.)) всеки път - ама ако спечелят 200 млн. - тогава ще дадат ли на народа (Не! (бел.а.))?....

Има закон разбира се !

Защото сега такъв е законът !(чете ли по-горе?).....

Ще се върна и специално за теб ще го почерня колкото може....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.