Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната (продължение)

Featured Replies

преди 1 час, miro20 написа:

А протести трябва да има.

Вижте луфтханза, и др стачки в Европа например - хората без притеснение спират международен трафик, а не само някакъв си Орлов мост,  борят се за привилегиите си , колкото и малки да са те, и за заплатите, които въобще не са малки според нашите стандарти. Предизвикват загуби за компании за стотици милиони , но се борят за всякао "пени".

Така че.. стачки и протести не е най лощото в едно общество. Бих казал - ЛИПСАТА на такива е признак че нещо куца в обществото. Или всички са под контрол , или има прекалено много СТРАХ.

Или и двете.

Да, Протести трябва да има, Миро, но примерът ти с Луфханза и родните ни полицаи не е правилен.

Луфтханза е частен превозвач. Пилотите на Луфтханза(и не само) се пенсионират на 60 години. Персоналът на Луфтханза не е силова структура.

Нашите полицаи са държавни служители, силова структура с огромна администрация и минимална ефективност(някой ще го отрече ли?).

Протестът им е демонстрация на сила. Тези, които отговарят за държавната сигурност, заплашват държавната сигурност. И разбира се такова нещо в една истинска държава, се наказва с цялата строгост на закона.

Тук... отвратена съм от безволието на правителството!

• Отговори 4,7k
  • Прегледи 281,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Стига с тия комунисти бе хора. Комунисти отдавна няма, не го ли разбрахте? Има мафия. Мафия в различни политически формации и окраски, но с едно ядро, което държи целия политически и икономически живо

• Два митинга ... единият под надслов "Искаме си кокала", другият под надслов "Не пускаме кокала"...

• Да обясня на всички илитерати и пълни идиоти. Предсрочните избори са същото като редовните избори, само че се правят по- рано от предвиденото, защото правителството се е оакало или парламента в момент

Публикувани изображения

преди 24 минути, Нел написа:

Протестът им е демонстрация на сила. Тези, които отговарят за държавната сигурност, заплашват държавната сигурност

Не е така. Това ни внушаваха всички "философи"  канени из студия и новини.

Исканията бяха изцяло  деполитизирани и социални.

И другото което е по важно - всъщност това са протести на страхливи шивачки, не на полиция и сигурност.

преди 27 минути, Нел написа:

Тук... отвратена съм от безволието на правителството!

Правителството и ББ се люшкат в неведение какво да правят.

Хем щяха да назначават още 1 000 човека в системата , включително и зап одсилване на границата, хем "веднага" да бъдат освободени 2 000 .

ББ му спретнаха една пи-ар акция за повдигане на имиджа в тази ситуация,  в стил "среща с труженици" - когато подари някакви трохи на пожарникари да си сменят гумите и акумулаторите, и как той влизал в огъня преди тях ... и всякакви такива бла бла бла за наивници.

Пълна неадекватност и липса на идеи за реформи, каквиито и да са те.

Сега видя ли кой си вдига имиджа от тази ситуация ??

- ситуацията се поде от БСП че и от ДПС даже... и почнаха да ръсят мозък...

"пикаещич във фонтаните" като бивш министър се оказа и той "пръв в огъня" , М.Манолова и тя изкудкудяка нещо ...

• Автор
преди 3 часа, miro20 написа:

А протести трябва да има.

Да, трябва да има, но първо трябва да се научим как се правят протести, които постигат целта си.

Можем да вземем пример от гърците, но първо трябва да се научим да бъдем единни.

преди 2 часа, miro20 написа:

Не е така. Това ни внушаваха всички "философи"  канени из студия и новини.

Исканията бяха изцяло  деполитизирани и социални.

Ако бяха деполитизирани, нямаше да я има втората част от поста ти, Миро, а именно дивидентите, които някои личности и/или партии се опитват да извлекат или извличат. Те не са социални. Политически са.

А реформи в МВР трябва да има. Крайно належащо е.

И понеже съм съгласна с теб, че протести трябва да има, то определено ние(данъкоплатците) трябва да протестираме срещу безочието на родната полиция.

Миро, винаги съм подкрепяла социалните и професионалните искания на нашите лекари, учители, на селскостопанските производители, но да протестират тези, за които всички знаем, че в тяхната система се влиза само с връзки, че са навързани като свински черва помежду си, че в голямото си мнозинство са корумпирани, че нито ни пазят, нито им пука за нас... 

• Автор
Цитат

(помествам един точен коментар от друга гледна точка – на „низините“. Той е правен преди повече от 5 години, но е напълно валиден и сега. Авторът му го представям под този псевдоним* и е ясно защо)

Един коментар на "бивша презряна кука"

Заслужава си четенето.

преди 15 часа, Нел написа:

Ако бяха деполитизирани, нямаше да я има втората част от поста ти, Миро, а именно дивидентите, които някои личности и/или партии се опитват да извлекат или извличат. Те не са социални. Политически са.

Ама нали това говоря - че самите протести не са такива , но всякакви политици  идиоти подхванаха и изкривиха в своя политическа изгода с подобни коментари и "ръсене на мозък".

Самия факт че ти повярва на това че са политически, говори че акцията им и говорилнята им е успяла

преди 13 часа, Без умствен капацитет написа:

спрямо стандарта ни на живот, ДА,

Това е смешно бре :)

преди 15 часа, Нел написа:

но да протестират тези, за които всички знаем, че в тяхната система се влиза само с връзки, че са навързани като свински черва помежду си, че в голямото си мнозинство са корумпирани, че нито ни пазят, нито им пука за нас... 

така е.

Но то пък като се замислиш, има ли държавна работа, в която да не се влиза "с връзки" ??

Всъщност, полицията отдавна не е анй атрактивна "връзкарска"  сфера.

Ами в съдебната система ? ами в община или областна администрация ?? Пробвай  да видим без корабни въжета дали може да се влезе :)

Ама нали това говоря - че самите протести не са такива , но всякакви политици  идиоти подхванаха и изкривиха в своя политическа изгода с подобни коментари и "ръсене на мозък".

Самия факт че ти повярва на това че са политически, говори че акцията им и говорилнята им е успяла

Това е смешно бре :)

така е.

Но то пък като се замислиш, има ли държавна работа, в която да не се влиза "с връзки" ??

Всъщност, полицията отдавна не е анй атрактивна "връзкарска"  сфера.

Ами в съдебната система ? ами в община или областна администрация ?? Пробвай  да видим без корабни въжета дали може да се влезе :)

Миро, защо си мислиш, че съм се заслушала в популистките брътвежи на маскарите?

Изразявам личното си мнение, личното си недоволство от протеста на хора, които се изживяват като единствени в тази държава. Видя ли плакатите им? - Например: "Закъде сте без полиция?", носен от две бамбинки, които(сигурна съм) нямат и грам идея от полицейска работа, правят кафета на някой шеф на РПУ, пилят си маникюра по цял ден и като се яви някой като мен и теб, ограбен, пребит и т.н. почват да го премятат от канцелария, в канцелария, от плъх на плъх и накрая... нищо - Аз или ти започваме да съжаляваме, че изобщо сме си и помислили, че някой ще ни обърне внимание... Повярвай ми, от личен опит питая гнус към тяхната система... антисигурност. На тези боклуци обаче аз и ти им плащаме заплатите, големите пенсии и всичките им привилегии. На всичкото отгоре аз и ти трябва да работим 20 години повече от тях, че да стигнем до заветната пенсия(ако изобщо стигнем) и тези ще ми обясняват, че само те били поели тежестта на прехода и кризите, свързани с това.

Не мога да кажа нещо такова за нашите лекари и учители, не че там няма безотговорни и корумпирани, но в МВР са масовка. При това повечето са и тъпи на галош. Откъде накъде ще получават повече от лекарите, а? Като не им харесва, да напуснат системата, но да се подиграват с целия ни народ... на мен поне ми идва в повече! Защото този протест е именно подигравка: Хайде да ви видим сега какво ще правите и дали няма да ни оставите да си гушкаме паричките и вашите и онези, на престъпниците?

Много те моля, не ми казвай повече, че някакви си политици могат да повлияят на гнева ми? При това съм човек с добър социален статус, така че няма елемент на завист или нещо подобно към полицаите и пожарникарите. Гневът ми е принципен и е свързан с безотговорността им най-вече. Алчни, апатични и безотговорни!

Че аз не ти опонирам за "гнева ти" . Те нещата са си така както ги описваш.

Не съм съгласен обаче че около 1 000 лв  е нормална заплата за някой който носи оръжие, който трябва да се грижи за сигурността ни , и който дава някакви странни денонощни дежурства...

Ми как няма да реве за привилегиите си , или че го критикуват за корупция.. ми тя ще стане още по голяма.

И другото което е акцента ми в моето лично неангажиращо мнение е .. че за съжаление ББ и компания бяха,  и до сега са,  крайно неадекватни в тази ситуация.

Тази сутрин имаше интервю с министърката - също тотална излагация.

Че аз не ти опонирам за "гнева ти" . Те нещата са си така както ги описваш.

Не съм съгласен обаче че около 1 000 лв  е нормална заплата за някой който носи оръжие, който трябва да се грижи за сигурността ни , и който дава някакви странни денонощни дежурства...

Ми как няма да реве за привилегиите си , или че го критикуват за корупция.. ми тя ще стане още по голяма.

И другото което е акцента ми в моето лично неангажиращо мнение е .. че за съжаление ББ и компания бяха,  и до сега са,  крайно неадекватни в тази ситуация.

Тази сутрин имаше интервю с министърката - също тотална излагация.

То да са само ББ и компания... ще си ги боднем на челото. Тази система я кара така още от соца. Никаква промяна! Е, колко неща се промениха от тогава? - технологиите напредват, компютрите пестят работни места... ама не! Нашата милиция си е същата! Пристъпи в една паспортна служба и преброй колко търтея затискат бюрата! Същата бройка като отпреди 26 години, но иначе нямат(горките) бензин за колите и затова не патрулират, нямали и пари за химикалки, за тонер, пфу... Докога така?

"По-плавно трябва да е това увеличение и да е съобразено с реалностите в МВР. МВР не е подготвено за служители на 55 години. Няма дейности, които могат да се извършват от такива служители в такова функционално състояние" - думи на Златко Кузманов, заместник-председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР, по повод предстояща полицейска стачка против пенсионната реформа.

Ти да видиш?! В МВР бюрата не ставали за над 55 годишни? Чудно ми е как моето бюро, компютър и работодател ще трябва да ме търпят до 65 годишна?

Функционално състояние... ама като се пенсионират и като се разработят, нямат стигане, зер двадесет години са си клатили... краката, де! :D

1000 лв. за България си е сносна заплата в момента, Миро. Малко са хората, които могат да се похвалят с такава. Как да им даваме по-голяма, като масовката, която формира БВП може само да мечтае за 1000 лв. заплата. Това е съдбата на държавните служители, ще се вкарват в бюджета. Ако не им харесва, да излязат на трудовата борса и да си търсят работодател дето ще ги търпи да плуят по цял ден... да, ама не пускат коматчето, което уж им горчи...

Има ли някой от София с поглед на място? Вярно ли е това, или е някаква партенка?:

1506691_10206950016441744_12960365321840

-----------------------

За съжаление, и аз съм на мнение, че МВР е просто един разграден двор, пълен с некадърници и... престъпници, в която са останали много малко читави хора.

преди 1 час, Wankata написа:

Има ли някой от София с поглед на място? Вярно ли е това, или е някаква партенка?:

1506691_10206950016441744_12960365321840

-----------------------

За съжаление, и аз съм на мнение, че МВР е просто един разграден двор, пълен с некадърници и... престъпници, в която са останали много малко читави хора.

Не съм в София, но гледах репортажи по няколко телевизии. Вярно е. Протестът е срещу мафията в природните паркове Витоша, Рила и Пирин.

Още в няколко български града е днес е имало протести по същия повод.

Някой да се е сблъсквал с нещо подобно:

Общински център, в който няма РПУ. Най-близкото РПУ е в съседния град. В общинския център има Общинска полиция. Когато има проблеми хората звънят на общинска полиция, която отива да провери какво става. Обаче момчетата от общинска полиция нямат право да задържат или арестуват. Също така са невъоръжени. При сериозни проблеми общинските полицаи звънят директно на най-близкото РПУ, от където най-често им отговарят да се оправят сами(и не изпращат патрул). Толкова им се работи на полицаите. Решението на проблема с не идващите при повикване полицаи - звъни се на 112, от където се обаждат в съответното РПУ. След това патрул задължително пристига, защото обаждането е регистрирано и трябва да се дава отчет.

Поредният абсурд... Невъоръжени... полицаи??? Които... нямат право да задържат???

Което ми припомня за друг - на тоя навремето докладвахме за канабиса; после го "наказаха", като го пратиха първо в Хасково, а после и в София. Там продължи с "подвизите": http://www.faktor.bg/novini/balgariya/17117-skandalen-shef-protezhe-na-mikov-se-varna-v-kat.html%7D

Цитат

Тенчо Тенев се прочу, използвайки незаконно синя лампа на личния си автомобил, ползваше като частно секретното трасе „Мизия”, караше катаджиите да му осигуряват коридор когато преминава през кръстовищата на София. Очаквайки го да се върне на работа, преди две седмици в заместническия кабинет, който е до началническия настанили спешно шефа на Първи сектор Иво Кирилов, а Тенев изолирали в отделна стая.

На шефския стол в КАТ – София Тенчо Тенев се озова с яката подкрепа на Михаил Миков, който като министър го измъкна от Димитровград и го повиши в София. Запознати обаче твърдят, че за важният пост Тенев никога не се е  явявал на конкурс както изисква закона за МВР. Началникът на столичния КАТ Иво Писанов съвсем не бил радостен от връщането на Тенев и разпоредил да не му се дава служебен автомобил, твърдят източници от службата.

Ей за това говоря - такива май са им всичките ръководни кадри. Бяхме подали и сигнал за кмет, който вършеше маса нарушения - е, заведоха досъдебно производство срещу нас... Прекратиха го, но и материалът не излезе.

Престъпници, дребни Байганювци и обикновени мързеливи връзкари, чакащи само да им дойде времето за пенсия. Тук-таме някой работяга, който обаче не се задържа дълго.

преди 3 часа, Wankata написа:

Поредният абсурд... Невъоръжени... полицаи??? Които... нямат право да задържат???

Общинска полиция - не са полицаи, само такова им е името. Най-голям успех имат с пияниците(трудно мислят и бягат) и с част от циганите(тези, които не си знаят правата). При по-сериозни проблеми, мога най-спокойно да им тегля една и нищо не могат да направят освен да извикат национална полиция.

Познавам кмет, съден и осъден за злоупотреба със служебно положение(с кметския печат и подпис е прехвърлял хора от един пенсионен фонд в друг, без съгласието на лицата, отделно го съдиха за далавери със земя, но той вече е земеделски производител), но не го уволниха, защото престъплението било административно(или нещо подобно беше оправданието). Дори се кандидатира отново за кмет на току що приключилите избори.

Тези, за които ти ми говориш, май са по-скоро общинска охрана, отколкото Общинска полиция. Ето какво казва законът:

Цитат
Чл. 2. (1) Звената "Общинска полиция" (общинска полиция) изпълняват задачи, свързани с опазване на обществения ред, охраната на обекти, безопасността на движението, и подпомагат осъществяването на контролната и административнонаказателната дейност на органите на местното самоуправление към общините в Република България.
(2) При изпълнение на задачите по ал. 1 служителите от общинска полиция имат правомощия по глава седма, раздел ІІ от Закона за Министерството на вътрешните работи (ЗМВР).
Цитат

Чл. 14. При изпълнение на възложените им задачи служителите от общинска полиция имат правомощията по чл. 55 - 57, 60, 61, 63, 64, 68 - 74, 78 и 79 ЗМВР.

http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135682581

Оттам нататък при изпълнение на тези задачи те имат полицейски правомощия - надълго и нашироко са описани тук: http://www.lex.bg/laws/ldoc/2136243824

Вероятно на местно ниво са им ограничили правомощията при вас. Тук Общинска полиция си носи оръжие и има всички права като останалите полицаи.

преди 14 часа, Нел написа:

То да са само ББ и компания... ще си ги боднем на челото. Тази система я кара така още от соца. Никаква промяна! Е, колко неща се промениха от тогава? - технологиите напредват, компютрите пестят работни места... ама не! Нашата милиция си е същата! Пристъпи в една паспортна служба и преброй колко търтея затискат бюрата! Същата бройка като отпреди 26 години, но иначе нямат(горките) бензин за колите и затова не патрулират, нямали и пари за химикалки, за тонер, пфу... Докога така?

"По-плавно трябва да е това увеличение и да е съобразено с реалностите в МВР. МВР не е подготвено за служители на 55 години. Няма дейности, които могат да се извършват от такива служители в такова функционално състояние" - думи на Златко Кузманов, заместник-председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР, по повод предстояща полицейска стачка против пенсионната реформа.

Ти да видиш?! В МВР бюрата не ставали за над 55 годишни? Чудно ми е как моето бюро, компютър и работодател ще трябва да ме търпят до 65 годишна?

Функционално състояние... ама като се пенсионират и като се разработят, нямат стигане, зер двадесет години са си клатили... краката, де! :D

1000 лв. за България си е сносна заплата в момента, Миро. Малко са хората, които могат да се похвалят с такава. Как да им даваме по-голяма, като масовката, която формира БВП може само да мечтае за 1000 лв. заплата. Това е съдбата на държавните служители, ще се вкарват в бюджета. Ако не им харесва, да излязат на трудовата борса и да си търсят работодател дето ще ги търпи да плуят по цял ден... да, ама не пускат коматчето, което уж им горчи...

Да почна отзад напред - 1 000 лв не е нормална /не е голяма/  заплата за хора, които носят оръжие, които трябва да са неподкупни, и които трябва да са на линия 24 часа в денонощието.

За други сфери и в бизнеса .. може и да е голяма.. но дори това се доближава до въведения в Европа прожитъчен минимум , който беше.. около 400 евро май ?

т.е. за европейците хора с по малки доходи е абсурдно да могат да живеят. Та.. това е отделна тема, но просто съпоставям .

За паспортна, КАТ , разбира се че си права също, и аз не споря за това.

Но я помисли - с какво корупцията в КАТ ще намалее , ако му орежеш заплатата и под тези 1 000 лв ? Даже предричам въвеждане на табелки и баджове с тарифа за подкуп - за колан - 20 лв, за превишена скорост - 50 лв .. и т.н.. :)

Или с какво още по намалената заплата на една паспортистка ще я стимулира да си върши по бързо и качествено работата ?

Там е проблема - че реформите ако въобще има такива там, са една бутафория, с цел рязане без мисъл.

И последно за излагациите на политиците - ами за мен е скандално не само че Горанов си въвежда предложенията без задължителното публикуване в  колко дневен срок имаше някакъв за "обществено обсъждане" , хем дори не си е направил труда да извести министърката на МВР, която би трябвало пряко да я касае !

Даже би трябвало тя да даде предложения на Горанов, а не финансовия министър да и диктува без обсъждане какво и как да "реже".

Ако има пример за неработещи институции и глупави политици , това е един от най крещящите.

Ти ще дойдеш по-голям идеалист и от мен, Миро :D Защо си мислиш, че ако им увеличат заплатите, ще спрат да взаимодействат и закрилят престъпниците? Или няма да приемат "дребни" за да си затварят очите? Или пък изведнъж ще станат ефективни? Пък и никой не говори за намаляване на заплатите им, а за увеличаване на пенсионната възраст и намаляване на обезщетението при пенсиониране, за намаляване броя на дните платен отпуск(защото те умишлено не си ползват отпуската, изплащат им я, а това си е са близо две месечни заплати - байганьовски хитринки).

Но си прав, че министерството и правителството слагат каруцата пред коня. Реформата трябва да започне с оптимизация на полицейския труд, с някакви механизми за измерване на ефективността, което ще пресее и персонала, тогава вече може да се говори и за по-големи заплати. По този начин се работи в цял свят-трябва да има конкуренция вътре в екипите и между екипите. Така се постига ефект, при положение, че командата им е разпасана. По този начин се намалява и корупцията, всеки ще се замисли дали да вземе макар и малка сума пари и т.н. като го застрашава излизане от системата и загуба на привилегии.

Но за съжаление, не знам досега някой да се е заемал с нещо такова-вярно мащабно е и изисква време, но по малко да бяха го правили, всичко щеше да е що годе наред.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

преди 9 часа, Wankata написа:

Вероятно на местно ниво са им ограничили правомощията при вас.

Най-вероятно е това. По едно време ходеха даже без униформи - нямало пари за нови, а старите се скъсали от носене. Автомобилите, които ползват също не са обозначени. Преди имаше един, на който пишеше Общинска полиция, ама се строши и до там. Иначе ги ползват за момента за всичко - вършат работа за трима, а получават заплата за един.

Някой знае ли каква е причината полицаите да получават по 20 заплати при пенсионирането си?

Официалната версия е, че това било компенсация за това, че са работили на ненормиран работен ден, че са били по 24 часа на разположение, че са работили навън и/или в лоши условия и така нататък. Аз пък винаги съм си мислел, че компенсациите и разните добавки се изплащат заедно със заплатата, а това си е чиста проба начин да ги държат мирни, щото ако те се вдигнат, който и да е на власт, пада за броени дни. Ама кой съм аз...

преди 33 минути, Wankata написа:

Официалната версия е, че това било компенсация за това, че са работили на ненормиран работен ден, че са били по 24 часа на разположение, че са работили навън и/или в лоши условия и така нататък. Аз пък винаги съм си мислел, че компенсациите и разните добавки се изплащат заедно със заплатата, а това си е чиста проба начин да ги държат мирни, щото ако те се вдигнат, който и да е на власт, пада за броени дни. Ама кой съм аз...

Същото важи и за пожарникари, лекари, социални работници.

Дом за възрастни хора с психични разстройства - избягал някой от болните - част или целия персонал(независим дали си на работа или не) се вдига на крак и тръгва да го търси(почти всички от персонала живеят на около 30 км от местоработата им). А се търси в гориста местност, където най-близкото населено място на на няколко километра разстояние, а до границата със съседна държава също са няколко километра.

Защитените жилища за хора с психични проблеми, където работят социални работници, трудотерапевти, психолози - цялото кухненско оборудване е свободно достъпно за болните. Вече има случаи на работници в такива защитени жилища, които са били убити от болните(с нож), защото ножовете не можеш да ги скриеш. А и болните трябва да имат достъп до тях - за да се ресоциализират.

Именно, ама на последните две групи не се дава. Мога да ти посоча и още - международни шофьори, летци - граждански и селскостопански, механизатори и трактористи, планински спасители и още сигурно много други. Ама за тях преобладаващ среден пръст - те не могат лесно да свалят правителство.

преди 21 часа, Нел написа:

Ти ще дойдеш по-голям идеалист и от мен, Миро :D Защо си мислиш, че ако им увеличат заплатите, ще спрат да взаимодействат и закрилят престъпниците? Или няма да приемат "дребни" за да си затварят очите? Или пък изведнъж ще станат ефективни?

Проблема е че са прекалено малки , граничещи със социални помощи. Един общ работник на строеж дето носи вар и тухли, взема повече, и то защото не си е намерил другаде работа, представи си колко "качествени" хора ще се кандидатират за милиционерска работа при такава заплата ? - гаранция николко. Обществена тайна е че и висшето дето го имат нашите милиционери е просто изкарано задочно и проформа... колкото за "кетап" , а не че са умни и качествени вишисти.

Отделно привилегитие и социалните придобивки по света не са прецедент, а правило .

Оня ден даваха репортаж за българина в САЩ дето спечелил престижна награда като полицай.

Интересни неща каза...

• 2 седмици по-късно...

Във връзка с предстоящите протести:

bU1JqhR.jpg

:)

• 2 седмици по-късно...

Оооо! Искате нови протести!

Ще има такива след нова година!

- По високи цени на тока до 100% след либеризацията!

- Нови цени на на стоки и услуги породени от навата цена на тока

- Нови цени за винетки, застраховки

- По  високи местни данъци и такси

- Нови данъци от вида "данък уйкенд", "вредни храни" и пр. които се роят ежедневно

Дупе да ви е здрава след нова година!

Май, този път ще играе голямата метла!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.