Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната (продължение)

Featured Replies

Проправителственият вестник “24 часа” е пуснал снимка от Монреал с твърдението, че това е снимка от софийските протести.

117597695_665341407662586_2726327519652911439_n.thumb.jpg.b7581c5ef9129d08df9d2cd9b4948522.jpg

Цитат

Като източник на снимката в публикацията на “24 часа” е посочена някоя си Катя Кенарова, която публикувала статус във Facebook със снимката без източник. На нея са оградени повтарящи се фигури на протестиращи на улицата...

...Съвсем очевидно е, че в София няма сгради с такава архитектура. Проверка на наш читател показа, че става дума за снимка от Монреал, Провинция Квебек, Канада.

Приблизителните координати на мястото в Google Maps са 45°30’30.1″N 73°34’16.7″W , като с използване на услугата Google Street View там ясно се виждат точно същите сгради от снимката.

Всички средства са добри, само и само да се манипулират хората...

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

• Отговори 4,7k
  • Прегледи 281,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Стига с тия комунисти бе хора. Комунисти отдавна няма, не го ли разбрахте? Има мафия. Мафия в различни политически формации и окраски, но с едно ядро, което държи целия политически и икономически живо

• Два митинга ... единият под надслов "Искаме си кокала", другият под надслов "Не пускаме кокала"...

• Да обясня на всички илитерати и пълни идиоти. Предсрочните избори са същото като редовните избори, само че се правят по- рано от предвиденото, защото правителството се е оакало или парламента в момент

Публикувани изображения

• Автор
преди 6 минути, barbuncela написа:

Зависимите медии от години манипулират хората, добре е, че има и няколко независими, които не лъжат.

:lol6:

преди 5 часа, Мойра написа:

Зависимите медии от години манипулират хората, добре е, че има и няколко независими, които не лъжат.

да живее фрог нюз

преди 6 часа, barbuncela написа:

Ми те си казват че снимката е манупилативна

https://www.24chasa.bg/region/article/8906723

Отново се доказа че не всичко "което хвърчи в нета" се яде :) 

Аз се сещам че точно ти много обичаше да цитираш  разни фейкове, видени пак така "из нета и у фейса" :giggle1: Като цитати на Умберто Еко.

Радвам се че имаш напредък и почваш лека полека да различаваш фейковете.

преди 5 часа, Мойра написа:

Каза тая която цитира изключително и най вече фрогнюз- гласът на мутрите.

Странно.. :)

• Автор

Бенатова: Протестът иска оставката на Борисов и неговия кабинет, а не на всички министри поединично и без него

Цитат
Това Данаил Кирилов да подаде оставка не е нищо, освен пореден опит на Борисов да спечели време, да се отърве от някого, когото вече смята за неподходящ и да продължи да опитва да се прави на недоразбрал.

Протестът иска оставката на Борисов и неговия кабинет, а не на всички министри поединично и без него.
Кирилов е лесен. Както целува ръка на влизане, така вероятно ще целува и на излизане.
И не, не е смешно.

Журналистката Миролюба Бенатова, Фейсбук

Методи Лалов: Чрез Фандъкова простотията ходи в общината

Цитат
Йорданка Фандъкова: ”В трамвая не се возят олигарси.” Вярно е, защото олигарсите се возят в скъпи коли, купени с откраднатите от хората пари.

А марионетките им във властта се возят в скъпи служебни коли, купени с пари на данъкоплатците. Но пък линейки, например, не достигат!
Казано е, че простотията не ходи по гората, а по хората. Чрез Фандъкова ходи в общината. А чрез нейния началник Бойко Борисов и в цялата държава.
#Оставка, мутри и калинки във властта!

Бившият съдия, сега общински съветник в СОС Методи Лалов, Фейсбук

преди 1 час, miro20 написа:

Ми те си казват че снимката е манупилативна

https://www.24chasa.bg/region/article/8906723

Да, само че "след после" като се е вдигнало пара, че лъжат! Вашия провестник 24 часа. Май на теб не ти се ще да рабираш това. И от тук щом 24 часа лъже как им викаш ти на такива сайтове а?

Цитат

Проправителственият вестник “24 часа” е пуснал снимка от Монреал с твърдението, че това е снимка от софийските протести, която била манипулирана, за да показва повече протестиращи от реалното. Лъжата е подета и от кафяви медии присъдружни на властта.

Трябва ли да приемем че в редакцията на 24 часа никой не може да "стопли" , явно са "много умни" всички, че в София такива сгради няма, и че изобщо снимката не е от София! Но веднага забелязват, че хората са копирани и от 100 стават 300 примерно. За да публикуват незнайна снимка уж от София? Хайде да вървят да го разправят на децата

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

преди 29 минути, barbuncela написа:

Да, само че "след после" като се е вдигнало пара, че лъжат! Вашия провестник 24 часа. Май на теб не ти се ще да рабираш това. И от тук щом 24 часа лъже как им викаш ти на такива сайтове а?

Е хайде да видим за какво лъжат де ?

Казваш че е проправителствен сайт, а той първоначално лъже със снимка показваща далеч по МНОГОБРОЕН протест.

И после се коригират че това не е истинска снимка и не е от протестите. Е как така проправителствен сайт  иска да внуши с фалшива снимка че протестиращите са изключително много ???

странна работа с тези "проправителствени" епитети дето правиш. :)

И което е по важно... аз не съм видял някой фейксайт да се извини или коригира за доказно фалшивите новини които пускат.

Нито съм видял някой да се извини за фейк цитати на Умберто Еко. Или си го направила пък не съм забелязъл ? :giggle1:

преди 34 минути, Мойра написа:

Да цитирам :

Цитат

Междувременно пък излезе и поредно парче от пъзела по скандала “Къщата в Барселона”. По този повод днес в 17 ч. граждани ще застанат под прозорците на испанското посолство в България. Той е под надслов "Къщата в Барселона – корупция в най-чистия й вид – искаме разследване и действия!".

Какво поредно парче от пъзела е излязло ?

Може ли повече подробности ?

преди 1 минута, miro20 написа:

Е хайде да видим за какво лъжат де ?

Ми те правят пълни самопризнания. Не можеш ли да четеш? haha.png

"Извиняваме се на читателите, подвели сме ги, че манипулирана снимка от протести, която показва как се увеличава броят на протестиращите, е от София, а тя се оказа от Монреал."

1. Хората са се подвели от първата им статия. Значи са лъжци.
  2. Лансират лъжи, без да ги проверят. Значи са преднамерени лъжци.
  3. Колко от подведените хора ще видят тяхното самоопровержение? Излиза, че са и манипулатори и дезинформатори, защото нито могат нито искат да информират всичките излъгани хора, че всъщност са били излъгани.

преди 5 минути, miro20 написа:

странна работа с тези "проправителствени" епитети дето правиш.

Свършиха ли ти аргументите а? 

преди 6 минути, miro20 написа:

Казваш че е проправителствен сайт,

Не само аз казвам, че е проправителствен. Много хора, а и всички тролове тук ми го цитират непрекъснато. 

Съжалявам , но е ваш сайт и то лъжец.

преди 45 минути, barbuncela написа:

редакцията на 24 часа никой не може да "стопли" , явно са "много умни" всички, че в София такива сгради няма, и че изобщо снимката не е от София!

Изборът да споделят мнение на някаква патка е единствено срещу кого плюе същата патка. Някой беше ли чувал тази патка преди, че я цитират в средство за масово осведомяване? В качеството си на каква тя получава трибуната на национална медия нейното мнение, оказва се напълно лъжливо, да достигне до всяко кътче на България?

току-що, barbuncela написа:

Свършиха ли ти аргументите а? 

Не само аз казвам, че е проправителствен. Много хора, а и всички тролове тук ми го цитират непрекъснато. 

Съжалявам , но е ваш сайт и то лъжец.

Да ти повторя, защото очевидно не вдяваш.

Как може да е проправителствен даден сайт, след като лъже за протестиращи със снимка удвояваща техния брой.

Да го кажа още по ясно . Ако бе проправителствен, би трабвало да лъже със снимки на празен площад :giggle1:

току-що, miro20 написа:

Миро е вечно неразбрал, и все си го обяснява с това, че другите нещо не са разбрали.

bored american idol GIF

преди 3 минути, miro20 написа:

Как може да е проправителствен даден сайт, след като лъже за протестиращи със снимка удвояваща техния брой.

Върви и го разказвай на някой който ти вярва. Ако има такива! :getout:

току-що, barbuncela написа:

Върви и го разказвай на някой който ти вярва. Ако има такива! :getout:

е не вдяваш... :) 

преди 3 минути, Myanmar написа:

Миро е вечно неразбрал, и все си го обяснява с това, че другите нещо не са разбрали.

Не му понася да го разбере! Както обикновенно. При него няма: "сгрешил съм"  той винаги е прав! :lol6:Каквото и красноречие да вади!

преди 1 минута, barbuncela написа:

Не му понася да го разбере! Както обикновенно. При него няма: "сгрешил съм"  той винаги е прав! :lol6:Каквото и красноречие да вади!

Точно това е симптома. Като го сгащиш, че е напълнил гащите и той минава на автопилот: "Не, ти ми ср@ в гащите!"

Мине ли на плочата "Не си разбрал/а", значи е спипан пак да лъже и да маже и няма какво друго да каже. Така се разпознава най-лесно.

преди 1 минута, barbuncela написа:

Напротив. ИЗцяло с ваши цитати доказах и показах че 24 ч по вашата логика , като лъже със снимка на дублиран многоброен протест, е протестен сайт, а не проправителствен  :giggle1:

преди 3 минути, Myanmar написа:

Точно това е симптома

Зарежи...не ми се занимава с него изобщо, но ме дразни като ми изкоментира мой пост без да го пита никой, а и винаги според неговото "виждане" :getout:

Да го кажа още по ясно . Ако бе проправителствен, би трабвало да лъже със снимки на празен площад :giggle1:

Oт този пост се вижда единствено, как сменяш веднага темата, когато те хванаха по бели гащи, по съвсем друг въпрос.

А тебе кой те пита ?? :) 

Задавай го по- често на себе си тоя въпрос.

Тук кака е-фоникъта е пълна ...  :) 

• Автор

Оставката на правосъдния министър няма да промени нищо, твърдят граждани в 49-ия ден на протести

spacer.png

Spoiler

На пл. "Независимост", където започва 49-ата поредна антиправителствена демонстрация към 19 ч. обстановката е спокойна и има малко хора, но продължават да се събират. Те са категорични, че оставката на правосъдния министър няма да промени нищо. Исканията им остават непроменени – оставки на цялото правителство, начело с Бойко Борисов, и на главния прокурор Иван Гешев. Остават блокирани кръстовищата пред Президентството, на Орлов мост и пред Ректората на Софийския университет.

"Той (Данаил Кирилов – б. р.) е една незаменима фигура. Искрено се надявам да не му подпишат оставката, защото ние така или иначе тук вече 49 дена искаме оставката на цялото правителство, дори на главния прокурор", заяви един от протестиращите пред БНР.

"Една малка оставка за нас, един голям скок в развитието на Барни Ръбъл", написа по-рано днес в социалните мрежи Арман Бабикян от т.нар. Отровно трио.

За трета поредна вечер пред НДК се събират граждани, които осъждат действията на блокиралите възлови кръстовища в София и настояват за импийчмънт на президента Румен Радев, когото наричат "разединител на нацията". Сред демонстрантите се чуват разнопосочни коментари относно подадената оставка от правосъдния министър Данаил Кирилов. Изразени бяха гласове в негова подкрепа: "Не трябваше да я подава. По този начин те непрекъснато ... Кой не освободиха? Горанов? Предишния министър на вътрешните работи? Сега правосъдния! Това са оставки под натиск и нищо друго".

Демонстрация се проведе днес пред посолството на Испания в София. Движението "Заедно за промяна" на политиците Александър Томов и Настимир Ананиев и други протестиращи настояват за яснота около разследването на властите в Мадрид за произхода на парите, с които е придобит имот в Барселона.

За същия имот (къща) преди време излязоха информации, които впоследствие бяха опровергани, че е притежание на близки до премиера Бойко Борисов. 

Гражданите настояха испанският посланик да изясни произхода на парите, както и дали са придобити в резултат на престъпна дейност. Те твърдят, че част парите, с които са придобити имоти в Барселона, са придобити от престъпления.

„Задаваме въпрос на испанската държава дали те толерират и подпомагат корупцията. Считаме, че на върха на корупцията в България е министър-председателят Бойко Борисов и смятаме, че е абсурдно най-бедната държава в Европа, от нейния бюджет, от нейните пари, от нейните бизнесмени парите да бъдат изпирани в испанската държава, която е сериозна и демократична. Жалко е, че други държави и други служби трябва да ни решават проблемите и затова сме тук да призовем още веднъж за активни действия“, заяви един от организаторите на протеста Димитър Митев.

преди 4 минути, Мойра написа:

Оставката на правосъдния министър няма да промени нищо, твърдят граждани в 49-ия ден на протести

Аз не мисля, че оставката на Барни има общо с протестите...Според мен причината е друга, няма общо с протестите... Не разбирам защо и протестиращите си мислят, че има общо с тях...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.