Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната (продължение)

Featured Replies

преди 14 минути, ncl написа:

Пък в Америка сега се борят за равни права на чернокожите... Сигурно и те гонят вятърни мелници.

Пак ли ве??? Ба ... тъ ко сакат тея не бели оръъъъ ... :) Ми черни съ въ ... :) 

Цитат

2.9 Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис. За тази цел ползвайте бутона "Докладвай", намиращ се под всеки един пост. Използвайте тази функция САМО, за да докладвате за съдържанието на дадено съобщение, което според Вас трябва да бъде модерирано, а не като средство за комуникация с модератор с други цели. Постове, излизащи извън рамките на изискването, ще бъдат трити или редактирани.

• Отговори 4,7k
  • Прегледи 281,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Стига с тия комунисти бе хора. Комунисти отдавна няма, не го ли разбрахте? Има мафия. Мафия в различни политически формации и окраски, но с едно ядро, което държи целия политически и икономически живо

• Два митинга ... единият под надслов "Искаме си кокала", другият под надслов "Не пускаме кокала"...

• Да обясня на всички илитерати и пълни идиоти. Предсрочните избори са същото като редовните избори, само че се правят по- рано от предвиденото, защото правителството се е оакало или парламента в момент

Публикувани изображения

• Автор
преди 21 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Пак ли ве??? Ба ... тъ ко сакат тея не бели оръъъъ ... :) Ми черни съ въ ... :) 

Ти можеш да пишеш на литературен български, така че не си за докладване.

Помолих те най-учтиво!

• Автор

Ден 51: Протестиращи потресени, че Борисов и Гешев не смеят да се появят в Брюксел /видео/

spacer.png

Spoiler

Хиляди скандира ”Оставка” около фонтана пред Президентството за 51-ия протест. Адвокат, инженер и IT-специалист изразиха възмущението си, че Борисов и Гешев вместо да отидат сами на заседанието в Брюксел, са изпратили там да ги отсрамват подчинени.

21-22 часа: Протестиращите пак изпяха химна и тръгнаха към барикадите на Орлов мост под съпровода на песента "Вятърът на промяната" на легендарната германска рокгрупа "Скорпиънс".

.

Европа удари яки шамари на Каскета и Борисов, заяви от трибуната проф. Велислав Минеков. Ако ги допуснем да правят избори, сме обречени, допълни той..

.

.

20-21 часа:  На протеста на пл. "Незамисимост" започнаха речите. Пламенно бе словото на архимандрид Дионисий.

.

Финансистът Мартин Заимов се обърна към "европейските политически приятели" на управляващите: "Грешите, грешите и в собствените си страни. Европа няма да стане фашистка, авторитарна и отвратителна и ще преодолее трудностите, а така и българите ще ги преодолеем. А вие с вашето желание за власт ще си останете уроди, каквито сте. Прав ви път, но ни оставете да дишаме."

Режисьорът Николай Йотов призова всички хора на изкуството да се съберат на площада на 2 септември, когато Народното събрание възобновява работата си, а инициаторите на протестите подготвят Велико народно въстание. Йотов напомни срамния, по думите му, факт, че най-големите творци на българското кино днес получават еднократно помощи по 500 лв. за лекарства и за погребения.

19-20 часа: Ето как коментира новината за заседанието на мониторинговата група за върховенството на закона в ЕП, на която е била обсъдена ситуацията в България, адв. Боримир Цанов от палатковия лагер на пл. “Независимост“: “Най-после след такова дълго закъснение те са изразили тази тревога. Вече 51 дни, човек и сляп и глух да е ще забележи какво се случва. Но потресаващото е, че Шофьорът на джипката и Главният каскет са натоварили свои подчинени да се явят от тяхно име в Брюксел. Това е много показателно и едва ли ще бъде посрещнато с възхищение от страна на брюкселските чиновници“, каза той.

Адвокатът коментира и позицията на прокуратурата на заседанието на групата за наблюдение на върховенството на закона. Изразената позиция на българската прокуратура е, че българските прокурори са свободни да взимат решения и не могат да се контролират от главния прокурор: “Прокурорите съвсем не са свободни, тъй като прокуратурата е конструирана по един модел, който ние сме реципирали миналия век, това е моделът Вишински. Строго единоначалие на върха, на който е един главен прокурор, както беше казал един в миналото – “Над него е само Господ“. Ето такава е нашата прокуратура“.

Паралелно с днешния протест в София ще се проведе и контрапротест. Акциите временно няма да се състоят пред пилоните на НДК, а само пред Румънското посолство. Организаторите на демонстрациите срещу президента и срещу блокадите в столицата са обявили пред Столичната община и пред МВР, че временно преустановяват протестните си акции пред НДК.

Тази вечер акция пред Румънското посолство е насрочена за 20.00 часа, а целта е да се опази от блокиране възловото кръстовище на булевард “Ситняково“.

Варна: Шествие с призиви за оставка преминава по улиците на Варна, се вижда от видео, излъчено във "Фейсбук" от групата "Палатков лагер Община Варна". Организаторите на проявата анонсираха, че започват и инициативата "Забравеното минало", а тази вечер тя ще стартира в прожекцията на филма "Господин за един ден", съобщава БНР.

преди 2 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Тук има привърженици на стария бардак ... не става бе хора ... поне малко интелигентност проявете, ама найси .. те

Не може д абъде ! Щом на теб , като върл комунист, ти е дошло това прозрение до главата, имаме напредък :)

Радвам се че дори такива като теб усещат фалша  и  мутренското задкулисие зад тези протести които искат само едно - да  разрушат и малкото демократични и правови неща в тази държава и да доведат божковата мутроолигархията до пълната си власт и недосегаемост.

Вчера обърках педала с боеца, защото когато втория "чистеше" София, във фейсбук мернах поне десет пъти снимката на първия и останах с впечатлението, че са едно и също лице. Пак там постват какво била казала някоя от герберастките отрепки, естествено с неодобрителни коментари, но това е още една причина да не влизам често. Тук поне се публикуват и коментари на противници на режима, които са особено показателни за настроението на нормалните българи.

Това е, готвя си се за Въстанието, пък каквото сабя покаже, а кой какъв е от ония, изобщо вече не ме интересува, интересува ме да ги няма.

преди 7 часа, miro20 написа:

доведат божковата мутроолигархията до пълната си власт и недосегаемост.

Мире, скоро време не бях обръщал внимание на  вестници. 

Вчера Мойра ми направи забележка и даже ме помоли нещо. Хм ... Замислих се, защото все пак бе проявена вид учтивост. 

На сутринта какво ми дойде в главата: Свързах Мойра с жълтата преса. Нейните постове и прочие не са нищо друго освен вид вестник "Телеграф". 

За разлика от другите потребители = това и е работа, а усещам, че и за теб това ти е работата. Няма лошо да си изкарвате прехраната със създаването на "жълти новини". :) 

Още на времето с един вече покойник (тогава бе на 83+ години) се забавлявахме с "Телеграф". Първото нещо бе да видим новините за времето. Да, това бе кодово ... :) Защото до прогнозата имаше нещо с което да изплакнем очите ... ;) След това се "превивахме" от смях по отношение на формулираните заглавия на статиите ... :) 

Така сме ние дъртите ора ... разбираме кое е журналистика и кое е жълта журналистика. ;) 

Не съм против въпросната журналистика. Разликата е, че младите възприемат същата като сериозна. Увличат се и както виждам и ти ползваш изказа на младите ... 

Кратко: Казваш, че има напредък при мен ... :) Не Мире ... при Вас и вас няма никакъв вид напредък ... :) 

Още в началото съм бил против протестите. Елементарно е ... агитацията за протести се увеличава, то и аз увеличавам темпа на повтаряне, че протеста е пълен абсурд. 

За определени хора е изгодно да има ескалация на противопоставянето. Те от това печелят! За тях не е важно колко пари ще пръснат, а как отклоняват вниманието на народа, за да си сключват вид сделки извън политическата сцена. ;)  

Ще завърша с клише: Който, и каквото, да ти казва, то знай, че става въпрос за пари, но не за народни пари, а за повече пари. ;) 

преди 2 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

На сутринта какво ми дойде в главата: Свързах Мойра с жълтата преса. Нейните постове и прочие не са нищо друго освен вид вестник "Телеграф". 

За разлика от другите потребители = това и е работа, а усещам, че и за теб това ти е работата. Няма лошо да си изкарвате прехраната със създаването на "жълти новини". :) 

Не приятелю, ти пак си в калъпа на собствените стереотипи. Дори опитвайки се да излезеш от рамките.  :) 

• Автор

"Офнюз" пусна ексклузивни кадри с инцидента с черния джип от протеста

Цитат

Свидетел на началото на конфликта с черния джип, предостави видеокадри на OFFNews.

Към 22:20 ч. възникна напрежение край Софийския университет, след като младеж с джип се опита да премине през протестиращите. Той беше блокиран от демонстрантите и полицията. Бяха му направени тестове за наркотици и алкохол, които са отрицателни.

На кадрите се вижда как младежът се опитва да премине на кръстовището пред СУ. Когато обаче тръгва назад, удря един от демонстрантите с предния десен калник на колата. 

В критичния момент има четирима полицаи. 

Поредният платен провокатор

преди 33 минути, miro20 написа:

Не приятелю, ти пак си в калъпа на собствените стереотипи. Дори опитвайки се да излезеш от рамките.  :) 

Мире, ако ти си имаш свой стереотип, то аз нямам. Нито се опитвам да изляза или вляза. ;) 

Статуквото ми е константа! Не работя с калъпи, матрици, с вид шаблони, а с вид алгоритми. ;) 

Уви не мога да кажа какви са. 

преди 1 минута, iИ.дИоNд.Ni написа:

Статуквото ми е константа! Не работя с калъпи, матрици, с вид шаблони, а с вид алгоритми. ;) 

Ами то алгоритъмът е шаблон. А че статуквото ти е константа всички го знаят. Ама тя и константата е вид шаблон.

преди 7 минути, Shiniasu написа:

Ами то алгоритъмът е шаблон. А че статуквото ти е константа всички го знаят. Ама тя и константата е вид шаблон.

Определено не разбираш някои неща ... 

Има много начини от т. А до т. Я да се стигне, но някои не следват азбуката. ;) 

Не може в понеделник да се родиш идиот, а в сряда да не си ... Да с времето, след примерно 40 или 50 години може и да станеш различно от идиот. 

Примерно = моето статукво е константа по отношение на вид мой избор, а не на даденост. Да, преходен съм, но мога да живея достойно в момента, а съм оставил в правилните ръце моето наследство. 

Ти какво си направил и на кого ще го оставиш?! Твой е избора драги ми, а че към момента не си доволен от Борисов = вини себе си, че не си могъл да си повече отколкото си в момента. 

Светът е динамичен. Вместо да упрекваш = давай на своите наследници реални блага!!! Определено не съм от хората които желаят твоето наследство, защото си имам всичко. Твоя е волята на кого ще завещаеш своите материални неща направени от теб! 

Кратко: Акъл не ми давай, а пари = нямаш, тогава не ми казвай как съм си заработил своите ... Научи своите наследници по закон да си изкарват средствата!!! 

преди 26 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Ти какво си направил и на кого ще го оставиш?! Твой е избора драги ми, а че към момента не си доволен от Борисов = вини себе си, че не си могъл да си повече отколкото си в момента. 

Пак намесихме вината. Обвиненията са за пред съда. Наказанията също се определят от съда. Мен ме интересува промяната в определена посока. Вярвам, че последствията от действията си никой няма да избегне, но за мен е по-важно това, което реално ще доведе до тази промяна.

Пишеш, "не си могъл" в минало време. Това е показателно за теб самия. Аз не живея в миналото.

преди 33 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Светът е динамичен. Вместо да упрекваш = давай на своите наследници реални блага!!! Определено не съм от хората които желаят твоето наследство, защото си имам всичко. Твоя е волята на кого ще завещаеш своите материални неща направени от теб! 

Упреците, които изказах бяха в отговор на желанието ти да посоча основание за позицията и действията си. Те са само основания. Промяната идва с действията. Темата е за протестите и може да се види, че протестиращите не са останали само на ниво упреци, а са предприели определени действия, според възможностите си.

По-важно от благата, които ще оставиш на наследниците си, са условията в които те ще живеят. Да, с тях е по-трудно, защото сам не можеш да направиш почти нищо. Друго по-важно нещо е възпитанието, но това е друга дълга тема, а не искам да разводнявам допълнително тази.

преди 26 минути, Shiniasu написа:

Мен ме интересува промяната в определена посока.

Посоката поне за мен е ясна = пълноправен член на ЕС, а твоята каква е?! 

Не ми пука кой ще го направи, но определено тези ръце които сега посягат към вид власт не заслужават! 

Стана ли ти ясно, защо съм против протеста?

И друго: Не насаждам вина, а вид отговорност която да понесеш! Ти уви те е страх, следователно си страхливец. На обществото не му е нужно вид страхливци да са на власт = лесно се манипулират. 

Ясно ли се изразявам или пак ще се правиш на неразбран и онеправдан?! 

Времето на определен начин на мислене е свършило ... или съумяваш да мислиш адекватно или си дръж опасенията за себе си, а не раси страхове сред останалите ... 

Човеко, не може да се управлява на база страхове!!! Нямаш идея ... не пречи!!! Ако имаш, то я сподели, но не ... само знаеш = аз не му вярвам ... и затова протестирам, а зад това лъсва, че не си имал полза от него ... колко жалко ... Да не би спонсора ти да е в несъстоятелност да ти поеме разходите? 

преди 1 час, iИ.дИоNд.Ni написа:

Мире, ако ти си имаш свой стереотип, то аз нямам. Нито се опитвам да изляза или вляза. ;) 

Уви не мога да кажа какви са. 

Току що описа как работиш по константа/шаблон/стереотип/матрица , а казваш не си :giggle1:

Излез от тези рамки.  Светът е по шарен отколкото си мислиш .

преди 8 минути, miro20 написа:

Току що описа как работиш по константа/шаблон/стереотип/матрица , а казваш не си :giggle1:

Излез от тези рамки.  Светът е по шарен отколкото си мислиш .

Мире, аз вече съм извън рамките на обществения живот ... Да, светът е шарен, но не ми трябва повече Мире ... ;) 

Младите ме опреличиха най-точно = спрял съм. Затова и казах, че съм константа, а дали някой ще ме ползва, то не зависи от мен ... а от другия ... ;) 

И пак да ти кажа: Не ми трябва нито да излизам, нито да влизам ... свободен съм и са ми достатъчни нещата под меня, над меня, в меня, извън меня. Днес съм тук ... утре в Балкана, други ден в София, Варна, Сливен, Ямбол, Бургас, Велико Търново, Стара Загора, Казанлък и ако пожелая и в Нова Зеландия :) 

Волен съм ... а ти все излез от рамката ... къде я видя бе ... :) Ало, ало ... я си служи очилата за далновидност ... :) 

преди 11 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Волен съм ... а ти все излез от рамката ... къде я видя бе ...

Да ходиш където си искаш не е излизане от рамката. Рамките са в мозъка. Ти сам каза че си константа, аз само те цитирах. Със себе си ли спориш ? :) 

Ето нещо като за теб за какви рамки говоря :

Граждани обвиниха в престъпления Радев, Христо Иванов и Манолова, дават ги на прокурор

Цитат

Контрапротестиращи организираха подписка, която ще бъде внесена като сигнал при магистратите

https://blitz.bg/obshtestvo/stolitsa/grazhdani-obvinikha-v-prestpleniya-radev-khristo-ivanov-i-manolova-davat-gi-na-prokuror_news766011.html

• Автор
преди 8 минути, FusE написа:

Граждани обвиниха в престъпления Радев, Христо Иванов и Манолова, дават ги на прокурор

https://blitz.bg/obshtestvo/stolitsa/grazhdani-obvinikha-v-prestpleniya-radev-khristo-ivanov-i-manolova-davat-gi-na-prokuror_news766011.html

Пак клоаката БЛИЦ!

преди 3 минути, Мойра написа:

А какво пишат за това в мутроландския фрогнюз ?  :) 

преди 29 минути, miro20 написа:

Миро, убивай ги бе, какво ги събираш. Да не ги колекционираш?

Видеото е партенка, като всичко публикувано от теб. Бълхите скачали 3 дена, бегай от тука бе.

Но метафора може да се открие. Народът е буркана - непробиваем и твърд. Паразитите имитирай работа, но всички знаем, че са просто кръвопийци. Вземат от телата ни, но не произвеждат нищо, само се угояват.

:)

палатките на Орлов мост, стават все по незаконни за пред ЕС

Цитат

• Автор

Автошествие за оставка по улиците на Пловдив

spacer.png

Цитат

Антиправителствено шествие с близо 30 автомобила мина с бавна скорост от паркинга пред зала Колодрума по ул. "Константин Величков" към булевард "Цар Борис Трети Обединител". 

Полицията осигури безопасността на движението при преминаването на колоната, която се движи с около 10 км./ час, съобщи БНР. 

Стигна се до кратка блокада на трафика в Тунела, където протестиращите пяха българския химн с развети знамена и под звуците на клаксони. Маршрутът продължи по булевардите "България" и "Васил Априлов".

Паркингът пред залата бе сборен пункт на протестиращите срещу правителството. Там Асен Костов от организаторите заяви, че мястото е избрано неслучайно, заради многото места за паркиране, така че да не се пречи на трафика. 

Преди да потеглят по булевардите Костов подчерта, че включването в протестната колона с искания за оставки на премиера и главния прокурор е въпрос на личен избор.

преди 13 минути, Мойра написа:

те и тука се опитаха, но само организаторката беше :biggrin:

• Автор

Вида Пиронкова: Когато посягат на живота ни-мълчим! Да отворим широко уста на 2 септември и да проговорим!

Цитат
Когато изсичат зелените ни гори - мълчим! Когато отравят чистите ни реки - мълчим! Когато избиват животните ни методично - мълчим!

Когато обезлюдяват селата и градовете ни - мълчим!
Когато бетонират морето и планините ни - мълчим!
Когато съсипаха селското ни стопанство - мълчим!
Когато унищожиха индустрията ни - мълчим!
Когато разграбиха златните ни залежи - мълчим!
Когато изгониха децата ни - мълчим!
Когато се подиграват с майките и бащите ни - мълчим!
Когато убиха здравеопазването ни - мълчим!
Когато подменят угоднически историята ни - мълчим!
Когато заличават културата ни - мълчим!
Когато съсипват образованието ни - мълчим!
Когато ни запушват устите - мълчим!
Когато посягат на живота ни - мълчим!
Мълчанието Не е злато!
Речта е Божи дар!
Да отворим широко уста на 2 септември и да проговорим! Имаме какво да кажем като за последно и да се защитим! Облечете си бели ризи и носете и малкото ви останало достойнство, кураж и любов към Живота! Вашият, нашият! Заедно ще се справим и ще отвоюваме това, което ни отнеха, докато мълчахме. Ще възвърнем красотата и достойнството на обичната ни България, но важното е да не мълчим повече!

Авторът Вида Пиронкова, Фейсбук

преди 3 минути, Мойра написа:
Когато изсичат зелените ни гори - мълчим! Когато отравят чистите ни реки - мълчим! Когато избиват животните ни методично - мълчим!

Когато обезлюдяват селата и градовете ни - мълчим!
Когато бетонират морето и планините ни - мълчим!
Когато съсипаха селското ни стопанство - мълчим!
Когато унищожиха индустрията ни - мълчим!
Когато разграбиха златните ни залежи - мълчим!
Когато изгониха децата ни - мълчим!
Когато се подиграват с майките и бащите ни - мълчим!
Когато убиха здравеопазването ни - мълчим!
Когато подменят угоднически историята ни - мълчим!
Когато заличават културата ни - мълчим!
Когато съсипват образованието ни - мълчим!
Когато ни запушват устите - мълчим!
Когато посягат на живота ни - мълчим!
Мълчанието Не е злато!
Речта е Божи дар!
Да отворим широко уста на 2 септември и да проговорим! Имаме какво да кажем като за последно и да се защитим! Облечете си бели ризи и носете и малкото ви останало достойнство, кураж и любов към Живота! Вашият, нашият! Заедно ще се справим и ще отвоюваме това, което ни отнеха, докато мълчахме. Ще възвърнем красотата и достойнството на обичната ни България, но важното е да не мълчим повече!

Авторът Вида Пиронкова, Фейсбук

Когато мутрата Божков ви спонсорира и ви манипулира по фейсбук - мълчите

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.