Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната (продължение)

Featured Replies

• Автор

Таксиметровите шофьори излизат на протест в страната, на 3 лъча се събират в София пред общината

• Отговори 4,7k
  • Прегледи 290,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Стига с тия комунисти бе хора. Комунисти отдавна няма, не го ли разбрахте? Има мафия. Мафия в различни политически формации и окраски, но с едно ядро, което държи целия политически и икономически живо

• Два митинга ... единият под надслов "Искаме си кокала", другият под надслов "Не пускаме кокала"...

• Да обясня на всички илитерати и пълни идиоти. Предсрочните избори са същото като редовните избори, само че се правят по- рано от предвиденото, защото правителството се е оакало или парламента в момент

Публикувани изображения

Когато нямат работа, както твърдят и сигурно е така, на дали най-доброто решение е да вдигнат цените. Да не говорим, че сега горивото им е с 30% по-евтино от преди година примерно, но като гледам цените не са мръднали. 

А и ето това изречение е много ключово: 

Цитат

излиза, че браншът напира държавата да му сервира на тепсия картел - тоест да му осигури еднакви високи цени, а шофьорите да могат да обясняват на клиентите, че е скъпо, защото държавата така е решила.

Все пак това е частен бизнес и само конкурецията ще орегулира цените. Според мен де. 

• Автор

Протест на недоволни граждани пред КЕВР

spacer.png

Цитат
Граждани протестираха пред сградата, в която заседава Комисията за енергийно и водно регулиране. Според демонстрантите цените на тока, водата и парното биват задържани изкуствено с цел да бъдат повишени след парламенарните избори напролет.

„Тогава вече водата ще ни бъде вдигната с 9%, токът, най-вероятно с 9-10%, а въобще не се съмнявам, че и газта ще бъде вдигната. Просто не е за това момента“, казаха протестиращи.

Отдавна трябваше да има протести против надутите цени на тока, водата и парното, но хората не вярваха, че могат да постигнат успех.

Дано сега протестите успеят!

991_ratio_protest_pred_kevr.jpg
Граждани протестираха пред сградата, в която заседава Комисията за енергийно и водно регулиране. Според демонстрантите цените на тока, водата и парното биват задържани изкуствено с цел да бъдат повишени след парламенарните избори напролет. „Тогава вече водата ще ни бъде вдигната с 9%, токът, най-вероятно с 9-10%, а въобще не се съмнявам, че и газта ще бъде вдигната. Просто не е за това момента“, казаха протестиращи.
Отдавна трябваше да има протести против надутите цени на тока, водата и парното, но хората не вярваха, че могат да постигнат успех.
Неееее, не не не, пак не си в час и копираш и пишеш на изуст, като тези лелички от снимката. Протеста трябва да е срещу ниските заплати, а не срещу цените на парно, ток и т.н.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

991_ratio_protest_pred_kevr.jpg
Граждани протестираха пред сградата, в която заседава Комисията за енергийно и водно регулиране. Според демонстрантите цените на тока, водата и парното биват задържани изкуствено с цел да бъдат повишени след парламенарните избори напролет. „Тогава вече водата ще ни бъде вдигната с 9%, токът, най-вероятно с 9-10%, а въобще не се съмнявам, че и газта ще бъде вдигната. Просто не е за това момента“, казаха протестиращи.
Неееее, не не не, пак не си в час и копираш и пишеш на изуст, като тези лелички от снимката. Протеста трябва да е срещу ниските заплати, а не срещу цените на парно, ток и т.н.

на 14.12.2020 г. в 19:15, Мойра написа:

преди 2 часа, Мойра написа:

Пускайте плейбека !

• Автор
преди 14 часа, ostavime написа:

Добре, че ти си в час!

Не могат да вдигнат заплатите и пенсиите толкова, че да са достатъчни за нормален живот, защото хазната е празна, но могат и трябва на намалят цените на ток, вода, парно, които са завишени неправомерно.

П.П. Добре поне че цените на бананите не ги вдигат, та лелките могат да си ги позволят, защото по соца не са имали тази възможност, горките.

Тая пак си мисли че всичко е държавно.

Каква хазна те гони при една частна фирма било то малка или по голяма ????

преди 11 часа, Мойра написа:

Добре, че ти си в час!

Не могат да вдигнат заплатите и пенсиите толкова, че да са достатъчни за нормален живот, защото хазната е празна, но могат и трябва на намалят цените на ток, вода, парно, които са завишени неправомерно.

П.П. Добре поне че цените на бананите не ги вдигат, та лелките могат да си ги позволят, защото по соца не са имали тази възможност, горките.

Поне се опитвам да бъда в час и да не ръся глупости, цитирайки нещо без собствено мнение. Като папагал. 

По време на соца отсъстваха много други възможности, които ти обаче пренебрегваш или отчиташ като маловажни. Прост пример е свободата на пътуването и свободата на словото... примерно. 

Наистина ли мислиш по този начин: Да намалят цените и всичко ще е наред. 

Това е супер лаишко и лишено от всякаква логика. Махленско мислене, което е достойно за разговор, който се води на пейката пред блока, но лишено от всякаква икономическа логика. На дали има смисъл да ти обяснявам, защото ще е трудно, да не кажа невъзможно. 

Как ти определи, че цените на теок, парно, вода и т.н. са високи? Как го сметна? Кажи ми, че ми е интересно и ще го приема. 

• Автор
преди 2 минути, ostavime написа:

Поне се опитвам да бъда в час и да не ръся глупости, цитирайки нещо без собствено мнение. Като папагал. 

По време на соца отсъстваха много други възможности, които ти обаче пренебрегваш или отчиташ като маловажни. Прост пример е свободата на пътуването и свободата на словото... примерно. 

Наистина ли мислиш по този начин: Да намалят цените и всичко ще е наред. 

Това е супер лаишко и лишено от всякаква логика. Махленско мислене, което е достойно за разговор, който се води на пейката пред блока, но лишено от всякаква икономическа логика. На дали има смисъл да ти обяснявам, защото ще е трудно, да не кажа невъзможно. 

Как ти определи, че цените на теок, парно, вода и т.н. са високи? Как го сметна? Кажи ми, че ми е интересно и ще го приема. 

Грешиш, много грешиш в преценката си за мен, но няма да си дам труда да оборвам мнението ти.

Мисли си каквото искаш, пиши каквото искаш, твърде далеч си от истината.

Нещата, които си написал, не се отнасят за мен.

Колкото до цените на ток, вода и парно, да, завишени са.

https://www.capital.bg/biznes/energetika/2020/06/06/4075820_qa_kakvo_tochno_stava_s_cenite_na_parnoto/

Протестиращите отново са пред Съдебната палата

Цитат
Протестиращите отново са пред Съдебната палата. Инициатива „Правосъдие за всеки“ организира събитието всяка сряда.

Хората продължават месеци наред да настояват не само за оставката на премиера Бойко Борисов, но и на главния прокурор Иван Гешев. Обичайно оратори в сряда са предимно юристи, които разказват за конкретни случаи, които доказват липсата на върховенство на закона. Дават примери също така, които потвърждават усещането, че държавното обвинение действа като бухалка срещу неудобните за властта хора.

преди 1 минута, Мойра написа:

Грешиш, много грешиш в преценката си за мен, но няма да си дам труда да оборвам мнението ти.

https://www.capital.bg/biznes/energetika/2020/06/06/4075820_qa_kakvo_tochno_stava_s_cenite_na_parnoto/

Ако наистина греша в преценката си, но се съмнявам да е така, ще се радвам за в бъдеще да ме обориш със смислените мнения, които пишеш ти, а не с непрекъснатото постване на линкове, копирани от тук и там. Напиши нещо от себе си, развий някаква теза, обоснови се, подкрепи мнението си с "нещо" (но не с линк), убеди ме в правотата си... и повярвай ми, ще ти стисна ръката виртуално и ще призная правотата ти, бъди сигурна. Но да кажеш: Абе да намалят цените на тока - и да ми пейстнеш някакъв линк (от която и да било медия), е, съжалявам, няма как да те приема на сериозно. 

• Автор
преди 1 минута, ostavime написа:

Ако наистина греша в преценката си, но се съмнявам да е така, ще се радвам за в бъдеще да ме обориш със смислените мнения, които пишеш ти, а не с непрекъснатото постване на линкове, копирани от тук и там. Напиши нещо от себе си, развий някаква теза, обоснови се, подкрепи мнението си с "нещо" (но не с линк), убеди ме в правотата си... и повярвай ми, ще ти стисна ръката виртуално и ще призная правотата ти, бъди сигурна. Но да кажеш: Абе да намалят цените на тока - и да ми пейстнеш някакъв линк (от която и да било медия), е, съжалявам, няма как да те приема на сериозно. 

Не съм от словоохотливите и винаги съм предпочитала да казвам това, което искам да кажа с възможно най-малко думи.

Който е свикнал с начина ми на изразяване винаги разбира това, което казвам, а и темите, в които пиша, не са подходящи за демонстрации на ораторски способности.

Не че ги нямам, особено когато става въпрос за теми, които не са свързани с новини и политика. :)

Приятна вечер!

ostavime

Примерно в цената на тока влизат и инвестиционните разходи, които ЕРПтата правят, а КЕВР после взима под внимание когато решава с колко да се вдигне цената на тока. Ето само една от далаверите на стойност 800 000лв, която в влязла в ценообразуването и сме платили всички ние:

ЧEЗ приeмa тeхникaтa дa бъдe "ABB“, a в зaмянa цeнaтa ce нaмaлявa c 9 хиляди лeвa, при пoлoжeниe, чe cъвceм cкoрo, кoгaтo ca рaзглeждaли и пoдпиcaли дoкумeнтитe oт кoнкурca, ca видeли, чe фирмa "ABB – Бългaрия“ прeдлaгa зa cъщaтa тeхникa цeнa c 800 хиляди лeвa пo-ниcкa. И въпрeки тoвa дoгoвoрът нe e прeкрaтeн и нe e нacрoчeн нoв кoнкурc.

Задай си въпроса още колко такива измами има, и дали цената на тока не е завишена изкуствено чрез далавери.

преди 11 минути, Мойра написа:

Не съм от словоохотливите и винаги съм предпочитала да казвам това, което искам да кажа с възможно най-малко думи.

Който е свикнал с начина ми на изразяване винаги разбира това, което казвам, а и темите, в които пиша, не са подходящи за демонстрации на ораторски способности.

Не че ги нямам, особено когато става въпрос за теми, които не са свързани с новини и политика. :)

Приятна вечер!

Не ти се получи, лека. 

преди 1 минута, ivottoshev написа:

ostavime

Примерно в цената на тока влизат и инвестиционните разходи, които ЕРПтата правят, а КЕВР после взима под внимание когато решава с колко да се вдигне цената на тока. Ето само една от далаверите на стойност 800 000лв, която в влязла в ценообразуването и сме платили всички ние:

ЧEЗ приeмa тeхникaтa дa бъдe "ABB“, a в зaмянa цeнaтa ce нaмaлявa c 9 хиляди лeвa, при пoлoжeниe, чe cъвceм cкoрo, кoгaтo ca рaзглeждaли и пoдпиcaли дoкумeнтитe oт кoнкурca, ca видeли, чe фирмa "ABB – Бългaрия“ прeдлaгa зa cъщaтa тeхникa цeнa c 800 хиляди лeвa пo-ниcкa. И въпрeки тoвa дoгoвoрът нe e прeкрaтeн и нe e нacрoчeн нoв кoнкурc.

Задай си въпроса още колко такива измами има, и дали цената на тока не е завишена изкуствено чрез далавери.

Не трябва да те притесняват големите разходи, а малките приходи. 

• Автор
преди 1 минута, ostavime написа:

Не ти се получи, лека. 

И на теб не ти се получи!

Абе...важно е да не вдигнат цените на бананите...

преди 3 минути, ostavime написа:

Не ти се получи, лека. 

Не трябва да те притесняват големите разходи, а малките приходи. 

Няма никакво значение колко големи приходи да имаш, ако всичките отиват в джобовете на измамници.

преди 1 час, Мойра написа:

Протестиращите отново са пред Съдебната палата

Не виждаш ли какво ти е написал - ostavigo, аз отдавна го направих. То винаги ще е доволно, независимо дали на другите им е скъпо, дори и за него да е така, няма да го признае, защото ... защото - ostavigo.

• Автор
преди 1 минута, crazy katon написа:

Не виждаш ли какво ти е написал - ostavigo, аз отдавна го направих. То винаги ще е доволно, независимо дали на другите им е скъпо, дори и за него да е така, няма да го признае, защото ... защото - ostavigo.

Разни хора, разни разбирания.

преди 1 час, Мойра написа:

И на теб не ти се получи!

блокирай го и да се знае... :giggle1:

https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-prof-minekov-plashi-che-napuska-trioto-i-protestite-postavya-nevazmozhni-usloviya-obedinenie-na-nedovolnite-do-23-dekemvri

Разтуряйте седянката... Пък и от Дубай пари не пращат, едни други 100хил ги няма.... :getout:

преди 22 часа, ostavime написа:

А ти можеш ли да ни обясниш как се определя цената на водата примерно?

А ти можеш ли да ни обясниш как се определя цената на водата примерно?
Не. Не ме интервсува. Не ми е работа.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.