Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малолетна се омъжи за 40-годишен и почина от кръвоизлив в първата си брачна нощ

Featured Replies

А и си имам по-големи проблеми от някакви си снимки или видео в някакви си съмнителни сайтове, където ме е страх да вляза.

Как няма да те е страх, като си се напълнил с вируси. Хакерите харесват сайтовете с педофилия така, както затворниците, които с нетърпение очакват да споделят "любовта" си, с такъв малариен плазмодий!

Всъщност се надявам да дойде времето, когато технологиите ще ни дадат възможност да живеем в баланс с природата и когато разхищението на ресурси ще спре.

Разхищението ще спре, когато ресурсите свършат. Човекът е алчно същество.

• Отговори 115
  • Прегледи 10,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Катеричката е безгрижна само докато не я хапне някоя котка. А птицата е безгрижна докато някой орел не я изяде, не се опържи на някоя жица или просто някой не я свали с пушката. Ако беше катеричка, нямаше да имаш такова самоосъзнаване и осъзнаване на света около теб.

Казваш по-добре да ги няма технологиите? Казваш, че е по-добре да не ядем? Не само ние убиваме животни и не само ние трябва да ядем. Въпросът е в мярката, но това видео в гротеска изказва половинчати истини. Всъщност се надявам да дойде времето, когато технологиите ще ни дадат възможност да живеем в баланс с природата и когато разхищението на ресурси ще спре.

Именно затова е по-добре да си катеричка...защото няма да имаш осъзнаване за това което става в света. Защото колкото повече се осъзнаваш, толкова повече те боли за нещата които вършат индивидите от твоя биологичен вид.

Не технологиите, а само и единствено осъзнатостта може да доведе хората да живеят в баланс не само с природата, но и помежду си. Само и единствено осъзнатостта като разумни индивиди може да ни направи наистина уникален вид, който е венецът на творението.

Но сега, въпреки технологичния напредък, сме само едни невежи разрушители...нищо повече!

Въпреки технологичния напредък виждаме, че голяма част от човечеството няма никакво осъзнаване.

Човекът е най-големият насилник и разрушител на тази планета.

И затова, не се гордея, че моят биологичен вид е стигнал до такива върхове в технологиите, след като в съзнанието си е все още един примитивен дивак.

Да не ви отврята още повече, но съм чувал, че по селата е имало случай и на изнасилени животни. Разказвали са ми как някой някъде слагал краката на козата или друго подобно животно в ботушите си и изнасилвал. Но това са извратени неща които едва ли са истина.

Чувал съм и че в някои африкански държави плащали на някои от племената там да снимат подобни сцени с едро копитно животно..... Изобщо ужас, но това са слухове и недоказани твърдения.

http://marica.bg/%D0%BC%D1%8A%D0%B6-%D1%81%D0%B5-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8!-%D0%BD%D0%B5-%D1%85%D0%B0%D1%80%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%B0-%D0%BF%D0%BE-%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B8-%D0%BD%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B0-news146977.html

Въпросът е в мярката, но това видео в гротеска изказва половинчати истини.

Хм, половинчати истини ли? Ние паразитираме върху тази планета, Сим, изтощаваме ресурсите и систематично рушим екосистемата като се започне от дъждовните гори в Амазония и се стигне до Анктартика. Проблемът, разбира се, не е в технологията и науката, а в алчността и безотговорността ни. Но това е ясно. 

Само и единствено осъзнатостта като разумни индивиди може да ни направи наистина уникален вид, който е венецът на творението.

Но сега, въпреки технологичния напредък, сме само едни невежи разрушители...нищо повече!

И сега сме уникални, с простотията си.

Сетих се за Дарвин и неговата теория, но няма да пиша, защото се дразня.

Природата е безвръзвратно загубена освен ако не се измисли някакъв начин дърветата да ръстат за 10 пъти по малко време от нормалното. Начин за възстановяване на озоновия слой и създаване на кислород от изкуствено създадена фотосинтеза в пъти по голяма от тази на растенията.

Също и изкуствено размножаване на биологични видове и пускането им в приридата. И още доста, които както да изчезнали или застрашени да се възстановят по изкуствен начин с генно модифицирани лаборатрни опити.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Именно затова е по-добре да си катеричка...Въпреки технологичния напредък виждаме, че голяма част от човечеството няма никакво осъзнаване.Човекът е най-големият насилник и разрушител на тази планета.

Самоосъзнаването ти позволява не само да разбереш гадориите, които се вършат. Позволява ти да разбереш вселената и всичко около теб. Позволява ти ефективно да оцелееш и да знаеш как да помогнеш на някого другиго. Човек може и да помага на природата - да гаси горски пожари например, поради които твоята катеричка ще стане на въглен. Катеричката може ли да гаси горски пожари, да помогне на себе си, камо ли на другите? Имам една фраза, която приляга на въпроса - Ножът е инструмент с много предназначения. Можеш да го използваш, за да спасиш себе си. Да спасиш другите. Да нарежеш хляба си. А можеш да го използваш и за да убиваш, да нараняваш, да измъчваш. Важна е ръката, която държи ножа. Ножът е инструмент. Човек е най-големият разрушител не за друго, а защото мащабите на неговите дела му позволяват да засяга по-голяма част от света. Най-големият проблем е алчността.

Хм, половинчати истини ли? Ние паразитираме върху тази планета, Сим, изтощаваме ресурсите и систематично рушим екосистемата като се започне от дъждовните гори в Амазония и се стигне до Анктартика. Проблемът, разбира се, не е в технологията и науката, а в алчността и безотговорността ни. Но това е ясно.

Всъщност, ако се замислиш, правим всичко възможно да оцелеем. Паразитираме не повече от някой друг вид. Просто поради самоосъзнаване имаме по-големи възможности за взаимодействие с околната среда. Мащабите са ни други. Основните потребности не са. Ако други видове измират от сушата, то ние копаем кладенци, за да имаме вода. Имаме повече възможности за оцеляване и по-голям набор от такива. Въпросът е просто свързан с рационалната употреба на ресурси.

природата е безвръзвратно загубена освен ако не се измисли някакъв начин дърветата да ръстат за 10 пъти по малко време от нормалното. Начин за възстановяване на озоновия слой и създаване на кислород от изкуствено създадена фотосинтеза в пъти по голяма от тази на растенията.

Ти не знаеш ли, че бамбукът е едно от най-бързо растящите растения? Може да расте с над метър за ден и всъщност е много перспективен материал в някои сфери на индустрията, защото расте много бързо. Изкуственото размножаване на видове не е нещо, което не може да стане в природата. ГМО-то е нищо повече от мутирало растение. А растенията си мутират. Кръстосват се видове. Видоизменят се видове. Бъркаме се в естествените процеси, но е факт че повечето каквото ние можем да направим, природата също го може.

Най-големият проблем е алчността.

E, eдно и също си говорим в крайна сметка. Или почти.

E, eдно и също си говорим в крайна сметка. Или почти.

Не, твоето го разбирам като - ние сме паразити, сиреч по-добре да сме отстранени. Аз казвам - видът прави всичко възможно да оцелее. Проблемът е че нашето не е само въпрос на оцеляване, а на алчност. От изтока помня една мъдрост "Светът е достатъчен за да издържи всички хора, но не достатъчен за да издържи дори само няколко алчни човека."

Не, твоето го разбирам като - ние сме паразити, сиреч по-добре да сме отстранени.

Ти можеш всякакви работи да разбираш, но такова нещо аз не съм казвал. :tongue2:

Аз казвам - видът прави всичко възможно да оцелее. Проблемът е че нашето не е само въпрос на оцеляване, а на алчност.

Имено и аз това казвам. Или по-точно правим доста, за да не оцелеем.

Ми преди не помня бях писъл ,че скоро педофилията ще бъде вече нормална практика и ще се гледа в целия свят като нещо нормално.

Има доста книги,видея,мнения,тези,хипотези .Всеки може да стигне до това умозаключение.Първия етап бе да се премахне робството,чрез негативна дискриминация.Второто ,вече е факт пе****сти ,гейове ,нарочно казвам двете думи ,защото има разлика ,да е нещо нормално.Сега гледам,че е вулгарна дума,защо да е вулгарна дума и е със звездички.

За мен еи според Фройд просто е  нагон.Третото мисля,че е също налице ,сексуални актове на улицата,в превозни средства,в училища,във влакове където и да е .Не ги помня всичките ,но в интернет ги има.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Ми преди не помня бях писъл ,че скоро педофилията ще бъде вече нормална практика и ще се гледа в целия свят като нещо нормално.

Мхм. И как стигна до този извод? Във всички цивилизовани държави това е наказуемо. Не съм чувал никъде някой да е подемал кампания за узаконяване на педофилията. В крайна сметка, това е свързано с оцеляването на биологичния ни вид.

Първия етап бе да се премахне робството,чрез негативна дискриминация.

Това, признавам, не го разбрах. За какво "робство" и за каква "негативна дискриминация" иде реч?

Второто ,вече е факт пе****сти ,гейове

Предполагам, правиш разлика между хомосексуално ориентирани или както там ще им викаме и педофили?

За мен еи според Фройд просто е  нагон.

Дам. Значи и Фройд споделя твоето мнение. Браво на него. :D

Искаш да кажеш, че Фройд не счита педофилията за нещо девиантно, а за нещо в реда на нещата?

Третото мисля,че е също налице ,сексуални актове на улицата,в превозни средства,в училища,във влакове където и да е .

Викаш навсякъде, където отидеш, все такива работи виждаш... :tongue2:

Мхм. И как стигна до този извод? Във всички цивилизовани държави това е наказуемо. Не съм чувал никъде някой да е подемал кампания за узаконяване на педофилията. В крайна сметка, това е свързано с оцеляването на биологичния ни вид.

Като гледаш колко малолетни родилки има, включително в България ти светва лампата до колко е наказуемо. И все пак, дори не възрастни, не са съвсем невръстни деца и често малцинствените такива не са "насилени". Факт е, че много широки понятия, които не в цялата си широта се спазват.

Има интернет вече да кажем 10 години и има още хора ,които твърдят че цивилизованите държави са ,цивилизовани .Удивително ! Както споменаха в БЪЛГАРИЯ примерно ПЕДОФИЛИЯТА е нещо нормално ,абе хора къде живеете ??? https://www.youtube.com/watch?v=r9-V50cwhQo https://www.youtube.com/watch?v=ouG6QQiCT9U https://www.youtube.com/watch?v=DjIj8p7j8xM   http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2013/02/06/sasht-uzakoniavat-pedofiliiata-incesta-zoofiliiata-i-nekrofi.1050398  https://www.youtube.com/watch?v=RLQFLIE7oiE Цялото видео е добре да го изгледаш,но примерно можеш да привключиш набързо  1.10 и 27 след това ще се замислиш  и ако се съгласиш с повечето работи,изгледай видеото и ще се съгласиш с повечето работи.

Както споменаха в БЪЛГАРИЯ примерно ПЕДОФИЛИЯТА е нещо нормално ,абе хора къде живеете ???

Сред малцинствата, както казва Сим. Ми, поне по половин година съм в България и не забелязвам педофилията да е нещо нормално и прието. Дай да си изясним, обаче, какво точно разбираш под "педофилия". Дефинирай понятието, моля, за да не се окаже, че говорим за различни неща.

Като не е нормално ,що тогава така нареченото малцинство се жени на 10 години и раждат на 11 и има по 20 деца.Какво да дефинирам понятието.

Има доста неща в интернет и всеки има глава и може да мисли.

http://www.prozoretz.bg/833.doc

Като не е нормално ,що тогава така нареченото малцинство се жени на 10 години и раждат на 11 и има по 20 деца.Какво да дефинирам понятието.

Сега, нека оставим циганите настрана и да се върнем към дефиницията. Тя е: психично заболяване, което се изразява в това, че възрастен човек има сексуално привличане към деца в предпуберитетна възраст (под 11 г, защото това е най-ранната възраст, когато може да има менструация като изключим някой съвсем необичайни случаи). Разликата трябва да е поне 5 г. С други думи, ако жертвата е на 13, то извършителят да е на 18.  Това е от гледна точка на психиатрията. Инак, по закон, както знаеш, сексът с непълнолетни лица е наказуем.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Да, донякъде си прав, че нашето цивилизовано общество не прави нищо против тази така разпространена педофилия сред ромите, и въпреки, че има закони, никой от законодателната власт не се намесва да спре това нещо чрез лостовете и правомощията, които има.  Искаш да кажеш, че ние критикуваме това, което става в арабския свят и други държави, но  подминаваме като нещо нормално това което става у  нас, под носа ни.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Искаш да кажеш

Това се опитвам да си изясня и аз, т.е. какво точно иска да каже, Аспект.

Това се опитвам да си изясня и аз, т.е. какво точно иска да каже, Аспект.

Ами аз казах, какво мисля, че иска да каже. И е прав. Ние не виждаме това което се случва под носа ни. А и дори да го виждаме го приемаме като нещо нормално и нищо не можем да променим...но пък даваме примери с други държави. Да, това е истината. Нищо не можем да направим, да променим, да помогнем... Само можем да се възмущаваме....за съжаление.

но пък даваме примери с други държави.

Аз не давам много, много, но... този пример е фрапиращ. Инак, можем да си спомним за скандалите в католическата църква, както и за цялата индустрия и трафика на деца по света и у нас. Кой отрича тези неща? Никой.

Дали можем нещо да направим? Човек винаги може. Ето тази приятелка Ивет, линк към блога на която дадох в темата за езика на тялото, работи в организация, която се бори с трафика на хора. Имат и разни инциативи - петиции, разни други кампании и прочие, в които човек може да се включи. Това е някакво участие и отношение, все пак. Инак, просто от възмущение полза кой знае каква няма, както казваш.

Има интернет вече да кажем 10 години и има още хора ,които твърдят че цивилизованите държави са ,цивилизовани .Удивително ! Както споменаха в БЪЛГАРИЯ примерно ПЕДОФИЛИЯТА е нещо нормално ,абе хора къде живеете ???  

Педофилията не е нещо нормално. Тя е болестно състояние. Блудството с деца, не стигнали полова зрялост трябва да се наказва - с кастрация например. 

Наистина къде живеем!

Аз не давам много, много, но... този пример е фрапиращ. Инак, можем да си спомним за скандалите в католическата църква, както и за цялата индустрия и трафика на деца по света и у нас. Кой отрича тези неща? Никой.

Дали можем нещо да направим? Човек винаги може. Ето тази приятелка Ивет, линк към блога на която дадох в темата за езика на тялото, работи в организация, която се бори с трафика на хора. Имат и разни инциативи - петиции, разни други кампании и прочие, в които човек може да се включи. Това е някакво участие и отношение, все пак. Инак, просто от възмущение полза кой знае каква няма, както казваш.

Тези примери от арабските страни наистина са фрапиращи, защото там женят насилствено деца за възрастни мъже, против волята им. Докато при ромите у нас, поне ги женят за връстниците им и е рядко против волята им, доколкото знам. Но....кой може да спре този процес, тези примитивни традиции? Въпреки, че е противозаконно да се женят малолетни деца, и въпреки че цялата държава знае, че това става, и че 12-13 годишни деца раждат деца, никой не се опитва да промени това. Как аз мога да го променя?! Нямам нито власт, нито начин по който мога да променя съзнанието на тези хора.  

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Нещата винаги имат много аспекти... Бългърчета също правят секс от доста малки, но без да се женят и да имат деца.

Друг интересен пример. Ром на 18 г се залюбил с ромка на 16-17 г Тя избягала при него. Роднините и съобщили в полицията, която я открила и върнала. Момчето го осъдили условно. защото не е имало насилие, двамата се обичали, но момичето все пак не е имало 18. Само че от този момент нататък, нали се сещаш как това момче ще си намери работа с условна присъда. И нали се сещаш с какво ще се захване най-вероятно, за да издържа семейството си. Тъй че нещата не са винаги прости.

–––––––––––––––––––––––––

Но това е извън темата. Аз затова горе дадох дефиниция на педофилията, която е психично заболяване и се преследва от закона. Да не смесваме всички неща в едно.

Блудството с деца, не стигнали полова зрялост трябва да се наказва - с кастрация например. 

Да. Това е една от мерките и според мен. Поне в повечето случаи, защото е трудно лечимо заболяване.

Наистина къде живеем!

Как къде бе? Живко, нали те светна. Ето къде:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JW8DNStF3TE

:no-no:  :lol6:

Блудството с деца, не стигнали полова зрялост трябва да се наказва - с кастрация например. 

Русия въведе химическа кастрация за педофилите

Крайно време е и у нас да въведат такъв закон.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.