Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малолетна се омъжи за 40-годишен и почина от кръвоизлив в първата си брачна нощ

Featured Replies

Нещата винаги имат много аспекти... Бългърчета също правят секс от доста малки, но без да се женят и да имат деца.

Друг интересен пример. Ром на 18 г се залюбил с ромка на 16-17 г Тя избягала при него. Роднините и съобщили в полицията, която я открила и върнала. Момчето го осъдили условно. защото не е имало насилие, двамата се обичали, но момичето все пак не е имало 18. Само че от този момент нататък, нали се сещаш как това момче ще си намери работа с условна присъда. И нали се сещаш с какво ще се захване най-вероятно, за да издържа семейството си. Тъй че нещата не са винаги прости.

–––––––––––––––––––––––––

Едва ли българчетата правят секс на 8-10 години по собствено желание.

Това че някои отрано почват да водят полов живот, не може да се осъди, ако е доброволно и не е насилствено, ако не е против неговата воля. Някои индивиди може би съзряват по-рано от други.

Но, когато нещо се прави против волята на другия индивид, е насилие против неговата личност,  и е противозаконно и неморално.

Ако ти правиш секс по собствено желание, не е неморално. Но ако изнасилваш или те изнасилват, е неморално и е насилие, след като е против твоята или на другия, свободна воля. А всеки един нормален човек, би трябвало да осъжда насилието под каквато и да е форма. И да се бори по каквито и да е възможни начини. Дори и с говорене или с примери. На нашите роми, никой от тези хуманитарни обществени организации не им говори, не ги съветва, не ги образова, за да не се женят толкова малки и да не раждат толкова малки. Поне аз не съм чула да има такива практики. Напротив, ромите биват толерирани, дават им се привилегии, защото са един лесно манипулируем електорат, от който всички партии имат нужда. И за това състояние в което се намират в момента, най-голяма вина имат партиите.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

• Отговори 115
  • Прегледи 10,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Едва ли българчетата правят секс на 8-10 години по собствено желание.

Taкова нещо къде видя да съм писал, бе Ауми? Посочи. Говоря за 14-15 г полово зрели деца. Думата тийнейджър знаеш ли и етимологията? Просто виж откoлко нататък цифрите завършват на -teen.

Но ако изнасилваш или те изнасилват, е неморално и е насилие, след като е против твоята или на другия, свободна воля.

Aха. Викаш сега и това да ми обясниш, щото не ми беше хрумвало. Мхм.

На нашите роми, никой от тези хуманитарни обществени организации не им говори, не ги съветва, не ги образова, за да не се женят толкова малки и да не раждат толкова малки. Поне аз не съм чула да има такива практики.

Бе уж има, но само прибират пари...

Организацията, която визирах е към ООН и не се занимава със сексуалното ограмотяване на ромите, а с трафика на хора.

Напротив, ромите биват толерирани, дават им се привилегии, защото са един лесно манипулируем електорат, от който всички партии имат нужда. И за това състояние в което се намират в момента, най-голяма вина имат партиите.

Така е несъмнено. Но сега за ромите ли ще говорим? Питам, за да знам какво обсъждаме.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Taкова нещо къде видя да съм писал, бе Ауми? Посочи. Говоря за 14-15 г полово зрели деца. Думата тийнейджър знаеш ли и етимологията. Просто виж откolко нататък на англ. цифрите завършват на teen.

Aха. Викаш сега и това да ми обясниш, щото не ми беше хрумвало. Мхм.

Бе уж има, но само прибират пари...

Организацията, която визирах е към ООН и не се занимава със сексуалното ограмотяване на ромите, а с трафика на хора.

Така е несъмнено. Но сега за ромите ли ще говорим? Питам, за да знам какво обсъждаме.

Ами това беше в отговор на това което казваш, но го свързах с темата.

scepsis, на 12 Септ 2013 - 6:16 PM, написа:Публикувано изображение

Нещата винаги имат много аспекти... Бългърчета също правят секс от доста малки, но без да се женят и да имат деца.

Ти сравни българчетата които правели секс от малки, с останалите които ги женят като малки.

.......

Ти сравни българчетата които правели секс от малки, с останалите които ги женят като малки.

Просто казах, че българчетата също го правят, но не се женят и не раждат деца на тази възраст. Между другото, знаеш ли, че според пиесата Ромео е бил на 16, а Жулиета - на 14...

––––––––––––––––––––––––––

Но всъщност, нали говорим за педофилията, която си изяснихме какво е. Затова давам разни примери, които не са педофилия. За да разграничаваме нещата.

Има малки деца които "се правят на големи". Но те го правят с друг на тяхната или подобна възраст, не с 4 пъти по-големи от тях.

После естествено пак имат увреждания, но това си е техен проблем.

Има малки деца които "се правят на големи". Но те го правят с друг на тяхната или подобна възраст, не с 4 пъти по-големи от тях.

После естествено пак имат увреждания, но това си е техен проблем.

Тъй де. Това обяснявам. Това не е педофилия. Педофилия имаме, когато единия индивид е полово незрял, а другият е примерно 5 г по-възрастен. Пак казвам, че това е критерия от медицинска гледна точка. Инак, по закон сексуален контакт между непълнолетни и пълнолетни е наказуем, защото се взимат под внимание и други фактори.

Просто казах, че българчетата също го правят, но не се женят и не раждат деца на тази възраст. Между другото, знаеш ли, че според пиесата Ромео е бил на 16, а Жулиета - на 14...

––––––––––––––––––––––––––

Но всъщност, нали говорим за педофилията, която си изяснихме какво е. Затова давам разни примери, които не са педофилия. За да разграничаваме нещата.

Да, трябва да разграничаваме любовните връзки от педофилията и насилственото женене на деца за възрастни, което също е вид педофилия, защото педофилията е сексуално влечение, насочено към полово незрели индивиди (деца). Друг е въпросът, че в тези религии и общества, това се опрадвава с това, че някои деца се считат за полово зрели индивиди. :mad:  Но по-важното е че те биват омъжвани за много по-възрастни мъже и това е неприемливо за нас, като цивилизовани граждани, за които  е нормално да има любов между момиче на 14 / като Жулиета/ и момче на 16 / като Ромео/ , но не и да ожениш дете за стараец. :no-no:

http://jenite.bg/%D0%9D%D0%B5%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D1%83%D0%BB%D0%BA%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D1%86-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%86_l.a_i.250846.html

Да. Разбрах ме се най-после, след взаимни усилия от двете страни, за което благодаря.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Бадр, твърдеше точно това - че от момента, в който един индивид е полово зрял, то той е готов да се жени и да има деца. Това означава 13-14 г възраст при жените. Това не мога да го приема, че е нормално днес, когато хората не живеят по 35-40 г средно... Може и да не съм го разбрал.

Пък за случая, на който е посветена темата, да не говорим. Това вече е съвсем ненормално.

това не е религия, това е сатанизъм

това не е религия, това е сатанизъм

Това са традиции от миналото, но не само. Това е и оцеляване на някои места. Произвеждаш деца, а после ги продаваш... Де да знам. Съвсем различна култура и манталитет.

-–––––––––––––––––––––––

Има друго, за което писах горе. Има подобни неща и на Запад, но не им се дава гласност. Разни богати европейци с повече пари отиват напр. в Тайланд, за да правят подобни неща...

После, пак да припомня, случая с католическите свещенници.

Изобщо има много пари в тази работа, освен всичко друго. Има организиран трафик на деца за тази цел, както и за други. За органи напр. Бе, както вика мойта Гладиолка, в какъв свят живеем. Ми, в какъв? В такъв, какъвто сме си го направили.

И после Сим, в другата тема ще ми обяснява, че сме се борели за своето оцеляване като вид. Да бе... Друго правим. Опитваме се да се унищожим, както и да завлечем каквото можем с нас. Не всички, разбира се. Но ето, който не е гледал този филм навремето да го гледа и после да твърди, че сме разумен вид. ТУК

И после Сим, в другата тема ще ми обяснява, че сме се борели за своето оцеляване като вид. Да бе... Друго правим. Опитваме се да се унищожим, както и да завлечем каквото можем с нас.

Аз нямам за цел да завличам другиго. Не всеки има такава цел. Но е достатъчно само някои да го правят, за да завлекат повечето на дъното.

Блудството с деца, не стигнали полова зрялост трябва да се наказва - с кастрация например.

Блудството с каквито и да е деца, както и насилването сексуално трябва да се наказва с това.

Бадр, твърдеше точно това - че от момента, в който един индивид е полово зрял, то той е готов да се жени и да има деца. Това означава 13-14 г възраст при жените.

Съмнително е до колко това е така. Началото на активно действие на половата система и дори появяване на вторични полови белези по никакъв начин не означава, че организмът е достатъчно зрял или развит, а бременностите в ранна възраст крият риск от сериозни усложнения.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Съмнително е до колко това е така. Началото на активно действие на половата система и дори появяване на вторични полови белези по никакъв начин не означава, че организмът е достатъчно зрял или развит, а бременностите в ранна възраст крият риск от сериозни усложнения.

Демек, имаме консенсус като цяло.

Блудството с каквито и да е деца, както и насилването сексуално трябва да се наказва с това..

Пак, да кажа, че трябва да сме прецизни. Затова дадох пример с момче, което е на 18 и момиче на 16 или 17. Няма насилие, но по закон е блудство с непълнолетна. Сега, нали не искаш да кажеш, че в случая трябва да кастрираш момчето?

Русия въведе химическа кастрация за педофилите

Крайно време е и у нас да въведат такъв закон.

Пропуснал бях това, но Гладиола ми обърна внимание... Тъй че има решение, но нашите политици се занимават с други неща.

Ето, от твоя линк: "Въведена е възможността за доброволна химическа кастрация, когато за това помоли или бъде получено съгласието на осъдения, при разглеждането на искане за условно предсрочно освобождаване или замяна на неизлежаната част от наказанието с по-меко."

Съставът на престъплението е (доколкото разбрах от инфото) контакт/блудство с лице под 14 г.  

Не зная кои сте вие дето сте постигнали консенсус, но сте се  постигнали съгласие да твърдите глупости.

Настъпването на половата зрялост прави възможен брака, но не означава задължително сключването му в тази възраст.

Закона трябва да обхваща всички възможни случаи и да очертава границите на допустимото.

Не може 30годишен да преспи с 16 годишна и това да е престъпление, а ако 18годишен ако преспи с 16 да не е престъпление.

Такива театри няма.Противоправно действие не може да породи права.

Дали престъпника е на 18 или 60 няма значение,  тази разлика не може да е повод за различно третиране пред закона.

В момента 13-14годишните в България правят секс при това без да се женят, с много и различни партньори.На моя приятелка учителка сега паралелката е в 8 клас, но ми разказа преди повече от година и половина, в час на класния са разисквали темата и от 17 момичета само 2 не са признали, че са правили секс.Останалите имали  по техните думи, поне по няколко контата или водят редовен полов живот.

Трябва да се има предвид обаче, че според учителката, тези резултати може да са леко преувеличени, тъй като сега се смятало сред учениците  за ограниченост и задръстеност, ако момичето е девствено.

И далеч не е плюс в този случай липсата на брак, напротив, това е огромен недостатък.В брака партньорите са ясни и имат ангажименти един към друг, а в другия случай безразборен секс, а резултатите са нелегални аборти, пренасяне на различни болести( вкл. спин).

А домовете са пълни с изоставени деца.Да не говорим за случаите на увредена детеродна способност.

Разбира се, когато се посяга на деца реакцията трябва да е остра, ясна категорична, недвусмислена и възпираща.

Ако в темата става дума за действителен случай, а не за вестникарска измислица, трябва да се постъпи както повелява Шариата - престъпника трябва да бъде убит с камъни, без никаква милост към такъв скот.

Ако в темата става дума за действителен случай, а не за вестникарска измислица, трябва да се постъпи както повелява Шариата - престъпника трябва да бъде убит с камъни, без никаква милост към такъв скот.

Мхм. Не мисля, че трябва да се убиват с камъни, защото в нашите западни, неследващи Шериата общества това не се прави. Но както е видно от примера с Русия има други варианти като химическа кастрация.

Настъпването на половата зрялост прави възможен брака, но не означава задължително сключването му в тази възраст.

Закона трябва да обхваща всички възможни случаи и да очертава границите на допустимото.

В нашето законодателство е ясно разписано, че минималната възраст е 16 г като се иска разрешение на районния съд. Изслушват се страните, както и родителите и т.н. Но това не е по темата.

–––––––––––––––––––––––––––

Темата е за бракове с полово незрели деца, които се продават от техните родители. Това е практика в точно определени общества, в които се следват определени местни обичаи. Тъй че нека не изместваме темата към това, колко порочна е съвремената младеж у нас и други такива. Цитирам статията: "Според доклад от 2010 г. на местното министерство по социалните въпроси, в Йемен над една четвърт от момичетата се омъжват преди да навършат 15 години."

Хайде малко спам ! Където 8 там и 9 години!!!

Истинска антична трагедия се е разиграла в дома на едно иначе обикновено московско семейство!

35-годишният пътен полицай Николай Симонов три години поред блудствал с щерка си Маша. Невръстното девойче кротувало и не казвало на никого. Когато най-накрая накрая разбрала, 33-годишната майка на Маша, Феодорина, по професия учителка, се застреляла със служебното оръжие на мъжа си - насилник!

Подробности около невижданата драма, потресла цяла Русия, съобщава "Московски комсомолец".

Симонов насилил за първи път щерка си преди три години, когато тя била само на 9. Заплашил я, че ако майка й разбере, ще я изгони от къщи. Извергът обаче прекалил и след системните вандалства детето започнало да се оплаква от адски болки и масивни кръвоизливи. Шокираната майка го завела на лекар и там лъснала ужасяващата истина за бащата!

Учителката Феодорина не могла да понесе кошмара и най-вече констатацията на медицинските лица, че щерка й вероятно ще остане без потомство заради фатални увреждания и разкъсвания на матката. След бурен скандал с бащата, тя грабнала заредения му пистолет и се гръмнала. В момента Симонов е задържан в следствения арест на московската милиция.

източник pik.bg

http://pik.bg/%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0%D0%B9-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B2%D0%B0-%D1%89%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D0%B8-3-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B3%D1%80%D1%8A%D0%BC%D0%B2%D0%B0-%D1%81-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D1%83-news99960.html

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

ice_lion__01....нямам думи,ясно е като 2 и 2-баааси изродите са се пръкнали.само трепане за такива ..педофилораси

Който не вярва да провери. Повечето са с привидно от арабски държави.

А и за протокола,не ги гледам и не съм ги гледал никога. Не ми представляват интерес. Пиша го само за сведение.

привидно...тъй лииии...за протокола...малееее

Ала-бала. Дай конкретно. Хем е възможно, хем да се очертаят границите. Как става това конкретно?

Хубаво, може и бала ала да ти се струва, но тук няма противоречие.Какво точно искаш да ти обясня.

Брак(сиреч договор) се сключва между дееспособни лица, тоест могат да извършат отношенията предмет на договора.

Очевидно с настъпване на половата зрялост лицата стават дееспособни поне във физически смисъл.

Разбира се закона трябва да посочи кои са условията при които е допустим брак.

Да, бе. Всички се разболяват от СПИН или забременяват. Това е въпрос на сексуално образование. Или викаш, да ги женим на по 14 г, за да са нещата ясни.

Ама че възражение, какво като не са всички? Достатъчен брой се разболяват и предостатъчен брой забременяват.

Домовете за сираци са факт, а не е  обект на дискусия.Факт е и че повечето от децата в тях са родени вследствие на отношения без всякаква мисъл за последствията.

Може да не се женят на 14, но  пак не трябва да се гледа с лека ръка на подобни отношения.Или викаш, друго си казва, жена ти да е спала с половин град.Така ще се е образовала добре сексуално.

E, сега... Виж, че още сутринта си редактирах поста и точно нещата, на които отговаряш ги няма.

И защо ги изтри?

Мхм. Не мисля, че трябва да се убиват с камъни, защото в нашите западни, неследващи Шериата общества това не се прави. Но както е видно от примера с Русия има други варианти като химическа кастрация.

В нашето законодателство е ясно разписано, че минималната възраст е 16 г като се иска разрешение на районния съд. Изслушват се страните, както и родителите и т.н. Но това не е по темата.

–––––––––––––––––––––––––––

Темата е за бракове с полово незрели деца, които се продават от техните родители. Това е практика в точно определени общества, в които се следват определени местни обичаи. Тъй че нека не изместваме темата към това, колко порочна е съвремената младеж у нас и други такива. Цитирам статията: "Според доклад от 2010 г. на местното министерство по социалните въпроси, в Йемен над една четвърт от момичетата се омъжват преди да навършат 15 години."

Да, и нека уважаеми Бадр разбере, че нашата реакция е породена от насилието, което се извършва спрямо тези деца. Да ожениш едно дете на 8-10-12 години, против волята му за някой дъртак, без значение дали според някакви критерии е полово зряло или не, си е насилие против личността му.

И защо ги изтри?

Защото не беше прецизно написано. Понеже познавам качествата, ерудицията и интелекта на Бадр, ми "светна", че ще се улови точно за тези непрецизирани думи и ще ги критикува. И критиката му общо взето я споделям.

Да ожениш едно дете на 8-10-12 години, против волята му за някой дъртак, без значение дали според някакви критерии е полово зряло или не, си е насилие против личността му.

Да, де, но той никъде не е защитавал подобно нещо. Даже каза, че според Шериата извършителят трябва да бъде убит са камъни.

Сега, нека е ясно, че това, което се случва в Йемен, макар да е практика в някои райони, не е законно, според самите йеменски власти. В инфото се говори за "сключване на брак", но аз предполагам, че става дума за фактическо съжителство и обещание за бъдещ брак. Не познавам йеменската правна система, но независимо от това, мисля че е ясно за всеки, че тя не легализира педофилията.

––––––––––––––––––––––––––––––––

Сега, пак да кажа, че за съжаление такива неща има и на Запад. Наскоро след 6 мес разследване на британски журналисти на Ройтерс в САЩ, беше разкрита нелегална борса за осиновяване на деца от чужбина.ИНФО Едно от нещата е напр. разказът на една 27 г рускиня, която на 13 г сменила три семейства за 6 мес като е била обект на сексуални посегателства, включително от семеен психотерапевт и приемни братя. И това е само един от многото подобни случаи. Тъй че проблемът е глобален.

Тук пак се носят от десет дерета вода, за да се оправдае неприемливото... Включително и като се прави паралел между несравнимото - това, което е обичай и редовна практика на места, се сравнява с някои неминуемо съществуващи изключения в други.

Включително и като се прави паралел между несравнимото - това, което е обичай и редовна практика на места, се сравнява с някои неминуемо съществуващи изключения в други.

Така е. Само искам да подчертая, че това са местни обичаи и практики, както казваш. Подчертавам го, за да не се отклонява темата в посока на ислямофобия, все пак.

Така е. Само искам да подчертая, че това са местни обичаи и практики, както казваш. Подчертавам го, за да не се отклонява темата в посока на ислямофобия, все пак.

Подбрах всяка една дума умишлено и съвсем точно... защото вече ми се е случвало да споря с Бадр по въпроса за евтаназията...

Предпочитам да не си/ни/му го причинявам отново... ;)

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Подбрах всяка една дума умишлено и съвсем точно... защото вече ми се е случвало да споря с Бадр по въпроса за евтаназията...

Предпочитам да не си/ни/му го причинявам отново... ;)

Да, забелязах. Той е опитен опонент и с него трябва да се внимава.

Казвам "опонент", когато се стигне до спор, а не нещо друго. И аз уточнявам. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.