Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тиха конфигурация - около 500лв

Featured Replies

• Автор

От така предложените първата е най-добре, имаш новият сокет и дъното си има всичко. За последния вариянт по-добре го прескочи i3>Pentium. За тези пари нямаш голям избор.Успех!

Мхм, аз съм наясно, просто питам за последни забележки около самите окомплектовки.

Мхм, аз съм наясно, просто питам за последни забележки около самите окомплектовки.

Еми за другите части:

Кутия е супер за парите си, а и FD правят доста добри кутии независимо, че тази е най-ниската им серия. В пъти е по-добре от някоя китайска тенекия.

Памета е идеална.

Захранването според мен е по-добро от другите алтернативи за тези пари като NJOY.

Харда нямаш голям избор Seagate или WD (+5лв. с 32МБ WD-500GB-SATAIII-AVGP-7200rpm-32MB)

Повтарям се, но за тези пари това ще да е! :) 

На дъното са ти изходите за вградената графика та много внимавай какво ще вземеш. Ако ще се връзва и телевизор гледай да има HDMI.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Здрасти пак, Игнатов! Добре де, нали говорим за тиха офис конфигурация?! Защо се хвърляш на Core процесор при положение, че един пентиум ще върши чудесна работа? Според мен човека, който ще го ползва надали ще гледа колко аджеба ядра има процесора и на какви мегахерци лети! Давам ти последно предложение, при което съм отрязъл от процесор, ако може така да се нарече, но съм прибавил други благинки: 1TB HDD(все пак ще служи доста годинки), кутия нов модел с USB 3.0 и дъно с всякакви изходи от доказал се производител, при което имаме USB 3.0 хедър, който да се свърже с предния панел на кутията(незаменимо удобство при използването на флашка с USB 3.0 интерфейс, която е многократно по-бърза от предшественика си и вече на същата цена!

Междинна сума 425,42 лв.

ДДС (20%) 85,08 лв.

Крайна цена 510,50 лв. + 50лв. за рам = 560лв.

П.П. При това Пентиумчето поддържа рамта, която си взел!

П.П.П. Диска на Seagate, който си избрал е много зле!

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

• Автор

Здрасти пак, Игнатов! Добре де, нали говорим за тиха офис конфигурация?! Защо се хвърляш на Core процесор при положение, че един пентиум ще върши чудесна работа? Според мен човека, който ще го ползва надали ще гледа колко аджеба ядра има процесора и на какви мегахерци лети! Давам ти последно предложение, при което съм отрязъл от процесор, ако може така да се нарече, но съм прибавил други благинки: 1TB HDD(все пак ще служи доста годинки), кутия нов модел с USB 3.0 и дъно с всякакви изходи от доказал се производител, при което имаме USB 3.0 хедър, който да се свърже с предния панел на кутията(незаменимо удобство при използването на флашка с USB 3.0 интерфейс, която е многократно по-бърза от предшественика си и вече на същата цена!

Междинна сума 425,42 лв.

ДДС (20%) 85,08 лв.

Сложих i3-ката, защото уж точно поради тази причина. Дългосрочната инвестиция. В началото Hyper Thred-a няма да е от голямо значение ама след 2-3 години. Това за Пентиумчето го знам, но си взимам бележка за диска на Сийгейт. Ама си остава чуденката. Че парите са кът, кът са, ама 17лв е разликата с тази (+ сега ще видя колко се получава разликата с тази кутия и хард). Ако бях сигурен, че Пентиума ще върши работа за интернет и офис + филми чат пат, за дълъг период от време, се взима той и точка. :) Измъчих ви. Ще пусна снимки после като компенсация :)

Сложих i3-ката, защото уж точно поради тази причина. Дългосрочната инвестиция. В началото Hyper Thred-a няма да е от голямо значение ама след 2-3 години. Това за Пентиумчето го знам, но си взимам бележка за диска на Сийгейт. Ама си остава чуденката. Че парите са кът, кът са, ама 17лв е разликата с тази (+ сега ще видя колко се получава разликата с тази кутия и хард). Ако бях сигурен, че Пентиума ще върши работа за интернет и офис + филми чат пат, за дълъг период от време, се взима той и точка. :)

Измъчих ви. Ще пусна снимки после като компенсация :)

Ще върши! 

Компенсацията ще бъде човека да е доволен, не ни трябват снимки! :)

Не се сравнява коректно. Цените са различни. Например с i3 3220  може да добавиш доста по-бързия хард диск Seagate 7200.14 1 TB. Тоя който си избрал е стар и бавен модел. Имам ги и двата. Така, че за едни и същи пари с конфигурацията за сокет LGA1155  вземаш или по-голям и бърз хард или по-добро дъно. Това са моите забележки. Иначе да, новият сокет е за предпочитане, но и цената е по-висока. Щом не цепиш стотинката, е добре. Но имай предвид, че една конфигурация не е само процесор. В твоя случай доста важно би било и бързината на хард диска. ПОне аз се дразня, когато нещо се бави точно заради хард диска. Иначе са си тихи тия Seagate  и на фона на останалия шум, едва ли ще ти правят впечатление. А боксовите охладители за мен са си достатъчно тихи. Поне аз с моя слух не успявам да различа шума от вентилатора на процесора. 

А за Пентиума няма какво да коментирам. Минах през всички стъпала на ада и повече никога не бих се върнал на Пентиум, та бил той и за офис конфигурация. 

Междинна сума 425,42 лв.

ДДС (20%) 85,08 лв.

Само не го карай да оптимизира това и онова, само и само да работи добре Пентиума. HT  дава много голямо предимство в случая и не е за пренебрегване.  А и тая цена на Пентиума - 147 лева, си е жива набутвация.

• Автор

Еми то и i3 Haswell e 230лв. Така както говорихме може и i3-ката да вземем. Утре вече ще имаме решение окончателно и ще пуснем поръчка в Скай.

Не се сравнява коректно. Цените са различни. Например с i3 3220  може да добавиш доста по-бързия хард диск Seagate 7200.14 1 TB. Тоя който си избрал е стар и бавен модел. Имам ги и двата. Така, че за едни и същи пари с конфигурацията за сокет LGA1155  вземаш или по-голям и бърз хард или по-добро дъно. Това са моите забележки. Иначе да, новият сокет е за предпочитане, но и цената е по-висока. Щом не цепиш стотинката, е добре. Но имай предвид, че една конфигурация не е само процесор. В твоя случай доста важно би било и бързината на хард диска. ПОне аз се дразня, когато нещо се бави точно заради хард диска. Иначе са си тихи тия Seagate  и на фона на останалия шум, едва ли ще ти правят впечатление. А боксовите охладители за мен са си достатъчно тихи. Поне аз с моя слух не успявам да различа шума от вентилатора на процесора. 

А за Пентиума няма какво да коментирам. Минах през всички стъпала на ада и повече никога не бих се върнал на Пентиум, та бил той и за офис конфигурация. 

Само не го карай да оптимизира това и онова, само и само да работи добре Пентиума. HT  дава много голямо предимство в случая и не е за пренебрегване.  А и тая цена на Пентиума - 147 лева, си е жива набутвация.

Недей сравнява стария ти G860 с G3420! Разликата е огромна и ако тогава си имал мъки сега не би трябвало да е така! Не говорим за игри, така че не заблуждавай автора с нещо, което няма нищо общо с темата!

Intel Pentium G860 advantages

Публикувано изображение

[*]None

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

Недей сравнява стария ти G860 с G3420! Разликата е огромна и ако тогава си имал мъки сега не би трябвало да е така! Не говорим за игри, така че не заблуждавай автора с нещо, което няма нищо общо с темата!

Intel Pentium G860 advantages

Публикувано изображение

• None

Че кой ти говори за G860? Аз ти говоря примерно за IB  на 3.65  GHz,  което си е доста дори за Haswell. Вярно, с оптимизации върви всичко, затова аз бих препоръчал един P4 за 6 лева.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Че кой ти говори за G860? Аз ти говоря примерно за IB  на 3.65  GHz,  което си е доста дори за Haswell. Вярно, с оптимизации върви всичко, затова аз бих препоръчал един P4 за 6 лева.

Много те бива да се правиш на ''дръж ми шапката''! Иначе това за оптимизациите явно ти стана ''лайтмотив'' - може да си го напишеш на бележка и да я закачиш на видно място да те подсеща, че си единствения заблуден! :offtopic_s:

Много те бива да се правиш на ''дръж ми шапката''! Иначе това за оптимизациите явно ти стана ''лайтмотив'' - може да си го напишеш на бележка и да я закачиш на видно място да те подсеща, че си единствения заблуден! :offtopic_s:

Напълно си прав за някои работи. За жалост, не съм единствения заблуден и може би 90 % от ползващите компютри са такива. В крайна сметка в тоя живот не можем да знаем и разбираме от всичко. А за P4  говоря напълно сериозно. Спретнах си една такава машинка и я направих така, че да си върши чудесно работата за която е предназначена. Процесора бе 6 лева така, че по-надолу няма накъде. Клокнах го близо 30 %  с пенсионираното ми Чифте и воаля. Повечето части са от останали писита на заблудени като мен люде, ама какво да правиш. На тях не им трябват тия нещица. 

А по темата, че навлязох в Туин Пийкс... да, новият Пентиум е добър, както и стария. Стига обаче да е в ръцете на човек, който знае какво прави и как да го направи естествено. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Снимка 1; Снимка 2;  Еми, взехме го. Всичко е тип-топ. Разбира се с изключения. Оказа се че дъното няма PS2 за мишката, та вероятно ще трябва да търсим или преходник, ако съществува такъв или мишка. Съществуващото ДВД пък се оказа PATA и там работата същата или преходник или ново ДВД(тамън ще е черно). И разбира се по време на инсталацията качих Win-a на рикавъри дяла който бях създал (30гб) и забелязах чак след като бях качил почти всичко. Ако някой има идеи коя програма ще ми свърши работа, да преразпределя малко размерите на дяловете на харда, ще съм благодарен. В крайна сметка сме над бюджета, въпреки че спестихме и 30-тина лева с рам-та втора ръка, но мисля че по-силният процесор си заслужава в името на идеята да не се пипа дълго време конфигурацията. Също така трябва да отбележа че е тихичка :) Благодаря на всички за участието :) ПС: Товае  конфигурацията :) Само че е с HDD Тошиба предложен от XECUTIONER.

Редактирано от Игнатов (преглед на промените)

Снимка 1; Снимка 2;  Еми, взехме го. Всичко е тип-топ. Разбира се с изключения. Оказа се че дъното няма PS2 за мишката, та вероятно ще трябва да търсим или преходник, ако съществува такъв или мишка. Съществуващото ДВД пък се оказа PATA и там работата същата или преходник или ново ДВД(тамън ще е черно). И разбира се по време на инсталацията качих Win-a на рикавъри дяла който бях създал (30гб) и забелязах чак след като бях качил почти всичко. Ако някой има идеи коя програма ще ми свърши работа, да преразпределя малко размерите на дяловете на харда, ще съм благодарен. В крайна сметка сме над бюджета, въпреки че спестихме и 30-тина лева с рам-та втора ръка, но мисля че по-силният процесор си заслужава в името на идеята да не се пипа дълго време конфигурацията. Също така трябва да отбележа че е тихичка :) Благодаря на всички за участието :) ПС: Товае  конфигурацията :) Само че е с HDD Тошиба предложен от XECUTIONER.

Е защо не взе дънцето, което ти предложих, то си има всичко необходимо?! Нищо де, със здраве да си я ползвате и да и се радвате! За преоразмеряването най-добре си прехвърли важната информация на друго място и след това направи преинсталация(тогава си задай големината на дяловете по твое усмотрение)! Ако все пак ти се правят гимнастики с това: pm-express!

Поздрави!

• Автор

Е защо не взе дънцето, което ти предложих, то си има всичко необходимо?! Нищо де, със здраве да си я ползвате и да и се радвате! За преоразмеряването най-добре си прехвърли важната информация на друго място и след това направи преинсталация(тогава си задай големината на дяловете по твое усмотрение)! Ако все пак ти се правят гимнастики с това: pm-express!

Поздрави!

Опа, аз изобщо не гледам като давам линкове, точно твоето дъно съм взел, защото излезе 100 кинта. Мдам. Тъй де всичко е точно. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.