Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Филми, които си заслужават!

Featured Replies

На фона на повечето филми-еднодневки, горещо препоръчвам "Вавилон"!

Вчера го гледах и доста време останах под неговото въздействие. А това, напоследък, ми се случва доста рядко.

Този режисьор не ми беше познат (визуално така да се каже). Чувал съм го само като име, но наистина е с голям потенциал. Много добър разказвач и кинематографист е изглежда! Ще потърся и нещо друго, което е излизало на DVD, защото филми от нета по принцип не гледам.

Искам само да спомена великолепната изобразителна пластика, която е постигната във филма. Тя понякакъв начин ми напомня за Пазолини. Особено "арабска" част.

• Отговори 739
  • Прегледи 239,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Имах по-големи очаквания... някак си прекалено детски ми се стори. Сериозен, без да е натоварващ и с прекрасна актьорска игра ме впечатли този: Опитах да се сетя какъв да е филм и се сетих

• Oхх, тази тема съвсем се размъти...както и да е. Ето един филм, които много си заслужава! Das Leben der Anderen(The lives of others) Източна Германия, преди падането на Берлинскат

• Само да помогна малко с един офтопик... The Secret Life of Words - в каталога на арена... Субтитри има при юнаците...

Публикувани изображения

Да, Babel е як филм, може би представлява най- оригиналният опит напоследък да се предадат вече доста поизтъркани посланийца от сорта на "нашите действия трябва да бъдат повлияни не само от мисълта за нас самите, но и за останалите хора наоколу, защото в противен случай в крайна сметка всички страдаме", но...

...Искам само да спомена великолепната изобразителна пластика, която е постигната във филма...

... кво по- точно трябва да означава това? И защо ли ми напомня на фрагмент от литературно- критичното творчество на Валери Стефанов примерно (за което определено няма нужда да си спомняме, докато си говорим за филми)?

Мен пък "Вавилон" не ме впечатли, толкова колкото ме впечатли "21 грама" на Иняриту. Филма е хубав, но ако трябва да бъда честна очаквах повече.

Но като цяло филма беше добър - преплетен и от визуална гледна точка също беше добре пипнат. Рязко сменящите се пейзажи наистина ми харесаха. На мен лично повече ме впечатли японската част от филма - не знам защо, просто ме грабна и като визия, атмосфера и емоция.

И защо ли ми напомня на фрагмент от литературно- критичното творчество на Валери Стефанов примерно (за което определено няма нужда да си спомняме, докато си говорим за филми)?

И кой е този Валери Стефанов, извинявай за невежеството?

Колкото до останалото, не се опитвай да се правиш на бабаит в киното и във форума - не ти отива!

Колкото до мен, няма да се разсърдя на писанията ти, бъди сигурен!

Освен това, пиша доста грамотно! cool.gif

И кой е този Валери Стефанов, извинявай за невежеството?

Колкото до останалото, не се опитвай да се правиш на бабаит в киното и във форума - не ти отива!

Колкото до мен, няма да се разсърдя на писанията ти, бъди сигурен!

Освен това, пиша доста грамотно! cool.gif

Приятелю! Друже! Хах, ти май се ядоса. Не целя да разсърдя когото и да било. Просто се опитах да те помоля да се изразяваш с думи прости, така, че дори простите кинобабаити (да речем, като мен) да разбират за какво иде реч. Аз лично така и не разбрах точно що за животно е това нещо "изобразителна пластика". Така че вместо да се държиш като ощипана девойка, по- добре разясни! Това, че пишеш грамотно, е, разбира се, похвално, но няма отношение към който и да било от постовете ми.

Колкото до В. Стефанов, колкото по- малко хора знаят за него и съществуването му, толкова по- добре.

Това, че пишеш грамотно, е, разбира се, похвално, но няма отношение към който и да било от постовете ми.

Колкото до В. Стефанов, колкото по- малко хора знаят за него и съществуването му, толкова по- добре.

Напротив има отношение, но както и да е!

Само пример: ноколо не се пише както ти си го сторил "наоколу"!...

Колкото до В. Стефанов, аз лично искам да узная кой е? Може и на лична бележка, за да не "омърсяваш" съзнанието на форумците с този другар, примерно! :)

Колкото за "пластика", в поста на AciDBurn, по-горе, е обяснето с по-простички думи, както ти желаеш. Ако и да е на 17 (както разбрах), пише доста интелигентно! ;)

Поздрав от Търново! :)

П.П. Е-е-е-е-х, да бях наистина мома(разбирай ерген)... Щях да позволявам и да ме поощипват - само да съм млад... ;)

Редактирано от Cineast (преглед на промените)

Cineast

,

Валери Стефанов е декана на славянски филологии в СУ. Който иска да го приемат с литература общои взето, трябва да цъка пари за книжките му и да ги чете и на всичкото отгоре да разбере правилно мислите му, че да може да ги вкара в темата си. Тогава сто процента ще го приемат. Купила съм си и аз негови книги за едно 50лв. поне....

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

The Bothersome Man- още едно скандинавско (шведско- финландско, ако не се лъжа) добре направено, леко странно, социалнокритично филмче. Според пичовете, стоящи в основата на направата на филма, днес най- развитите народи живеят в условията на някакъв видоизменен (меркантилизиран) фашизъм или нещо такова и повечето хора изпитват някакво осъзнато задоволство от това- в общи линии това е, което ме впечатли в най- голяма степен от цялата продукция.

Cineast, май вече се сещам кое е общото м/у информацията за доста грамотния ти правопис и нелепата правописна грешка в постчето ми. Дали не е още по- нелепата склонност да се заяждаме за дреболии?

Крайно време е да спрем.

Както решите!

Изяснения в бележки, моля не занимавайте форума с проблемите ни с общуването. Мисля, че там е мястото за това.

Сетих се за един филм, който си заслужава :)

Solyaris на Тарковски от 72'ра. Даже Станилав Лем (автора на книгата, която между другото трябва да се прочете) беше казал, че филма на Тарковски е по-добър от книгата. Според мен е трудно да се каже, но все пак...филма си заслужава (то цялата филмография на Андрей Тарковски си заслужава).

Сетих се за един филм, който си заслужава :speak:

Solyaris на Тарковски от 72'ра. Даже Станилав Лем (автора на книгата, която между другото трябва да се прочете) беше казал, че филма на Тарковски е по-добър от книгата. Според мен е трудно да се каже, но все пак...филма си заслужава (то цялата филмография на Андрей Тарковски си заслужава).

Ммм не знам, веднъж преди доста време отворих една негова книжка, наречена "Облакът на Магелан" (горещо препоръчана ми от бащата), с идеята да я прочета, обаче спрях някъде малко след момента, в който се появиха някакви говорещи прахосмукачки laugh.gif . Оттогава името Станислав Лем не ми вдъхва особено доверие...

Сетих се за един филм, който си заслужава ;)

Извън темата:

Какво съвпадение, вчера го гледах по ЕврокомBG!

Тарковски си остана най-мъчният автор, който съм срещал в областта на киното. Скоро по една руска тв. гледах документален филм за него. Оказа се, че и в живота той е бил доста мъчен човек за околните. Но от друга страна, Тонино Гуера, италианският сценарист, който го е познамал от периода на изгнаничество (доброволно) казва, че е цяло щастие, че го е познавал!

Както и да е, аз имам почти всички негови филми, но ми е доста трудно когато ги гледам. Единственият филм в живота ми, на който съм заспал е "Огледалото"... бях на тридесет и няколко... Сега ме е страх да го гледам пак, за да не се изложа в очите си (ха-ха-ха). Може би все още не съм достатъчно поживял, за да го разбера... наистина не знам!... sad.gif

Мъчни и депресиращи са филмите на Тарковски. Брат ми му е голям фен и има почти всичките му филми (че да не кажа и всичките). Гледала съм само няколко, но помня че първия който гледах беше "Носталгия". Прекрасен режисьор, но за неговите филми трябва да си в някакво специфично настроение.

Аз след малко излизам на лов за филми - в Плевен има много видеотеки, които разподава филмите си. Хвърлила съм око на "Разяреният бик" на Скорсезе - само за 10лв. чисто нов. Дано някой, не го е отмъкнал.

Иначе сега се сетих за "Играта" с Майкъл Дъглас и Шон Пен. Преди години го гледах на касетка с ужасно качество, но помня, че много ме впечатли. ГГледам, че са го преиздали в видеотеката където ходя редовно:)

П.П: Ех, как ми се е догледало "Ъндърграунд" на Кустуирица:)

Във видеотеките всики филми на VHS се разпродават по 1 лв. Има и DVD-та но 2-3 лв. втора употреба. Попълнил съм си колекцията още отдавна със стойностните заглавия, така че сега са останали (ноне тук) само комедии и екшъни от клас Б.

Препоръчвам на всички, които си купуват DVD, филмът "Среднощен каубой" на р. Джон Шлезинджър с "ранните" Джон Войт и Дъстин Хофман. Когато навремето го даваха в т.н. студийни кина съм го гледал поне 10-15 пъти. Страхотни роли правят и двамата, те са и "коронните" им такива, не само според мен. Филмът струва също 10 лв. и има също диск с допълнителни материали.

Трябва да излязат на същата цена и "Коса" и "Патън"!!!

О, да и при нас е същото:)

Филмите се разпродават до 5лв. на DVD и тук - таме някой по-скъп.

Иначе има някой стойностни заглавия, които не могат да се намерят из видеотеките и тогава прибягвам до Amazon.com или Интернет пространството.

Аз комедии трудно си харесвам - падам си по английския хумор, но сега се сещам за един емблематичен филм на Братя Коен - "О, братко къде си?" с Джордж Клуни. biggrin.gif

И още едно филмче, което за 3-ти път гледах по TV 1000 - Palookaville се казва, ето го и в imdb. Доста се позабавлявах докато го гледах, пък и Винсънт Гало винаги играе някакъв психопат :) И в Arizona Dream на Кустурица е много добър (а да не говорим, че и като режисьор не е за изпускане).

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

Аз със по-скромния си кино вкус ще предложа Philadelphia с Том Ханкс и Дензъл Уошингтън. Предполагам името на Том е достатъчно красноречиво, че заслужава да се гледа. Има Оскар в този филм за най-добра мъжка роля. Към саундтрака на филма е Streets of Philadelphia на Спрингстийн.

Ще се отклоня малко от темата, защото става прекалено сериозна.

Аз в последно време се ориентирам към английските комедийни сериали.

С риск да не допадне на всеки, ви препоръчвам:

IT crowd - http://www.imdb.com/title/tt0487831/

The office - http://www.imdb.com/title/tt0290978/

Extras - http://www.imdb.com/title/tt0445114/

Типичен английски хумор :P

Любо, благодаря много за информацията. Обожавам английския хумор и мине не мине си пуска някоя от сериите на Мони Пайтън:P

Иначе Габи, миличка, Том го обожавам, именно защото е способен да ограе всичко и драма и комедия и...идиот (визирам Форест Гъмп). Няма да забравя начина по, който се смееше в The ladykillers biggrin.gif , още една страхотна комедия.

1408- най- после след неколкогодишно очакване доживях да изгледам един наистина класен, пипнат и смислен хорър. Много боклук се появи от излизането на 28 Days Later насам, заговори се за това как този жанр е тотално идейно изчерпан, превърнат в поредната холивудска машина за пари, която междо другото подхранва изроденото, закърняло въображение на съвременната младеж и пр. Настъпиха смутни времена за мен- верен (до известна степен) хорър фен, съзнанийцето ми бе на прага да зомбяса от гледане на клиширани простотии, коя от коя по- еднакви и по- безсмислени, но все пак едната надеждичка ми остана.

Днес с 1408 хорърът е по- интригуващ, по- разнообразен, по- балансиран и по-... изнервящ от всякога! Още преди да си го пусна бях сигурен, че филм с Джон Кюсак и Самюъл Джаксън не може да бъде тъп филм. Първият тук прави запомняща се роля- още не мога да повярвам, че претръпналото ми сърчице се трогна от сцена, в която баща прегръща дъщеричката си. Като цяло филмът следва своя собствена логика, която на моменти аха зрителят да загуби някъде по пътя, така че при гледкането му си се изисква пределна концентрация, или поне доста по- голяма от нормалната за хорър стандартите. Въпреки че е по новела на Стивън Кинг, далеч е от графата "хорър по Кинг". Освен това тоз филм е доста по- убедителен в това, в което цели да ни убеди, и доста по-... драма от половината прехвалени френски драми... Спирам дотук.

Редактирано от windowpane (преглед на промените)

The Secret Life of Words - филмът е от 2005 г. Съвсем случайно го мернах в локалния сървър и останах изненадана, че е теглен само 14 пъти и не е оценяван. А останах изненадана, защото в главната роля е Тим Робинс.

Не откривам филма в Замунда, а също и Гугъла не ми предоставя много инфо за него.

На петролната платформа, на която работят само мъже, става инцидент. Странна жена (Сара Поли) се съгласява да отиде там, за да се грижи за работник, който е с временна слепота, причинена от изгаряния при инцидента (Тим). Между двамата лека-полека се ражда близост, "връзка, изпълнена с тайни, истини, лъжи, хумор и болка, от която никой не излиза невредим и която променя живота им завинаги. Филм за затишието преди бурята, за 25-те милиона вълни, за един готвач - испанец и една гъска, за силата на любовта, даже и при най-ужасните обстоятелства.".

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

Габи, доста интригуваща информация:speak:

Ако намеря филмчето ще му хвърля едно око, имайки в предвид колко харесвам Тим Робинс като актьор:clap:

Габи, доста интригуваща информация:yanim:

Ако намеря филмчето ще му хвърля едно око, имайки в предвид колко харесвам Тим Робинс като актьор:)

Само да помогна малко с един офтопик...

The Secret Life of Words - в каталога на арена...

Субтитри има при юнаците...

Снощи гледах филма 12:01. Сюжетът е често срещан (The Time Machine, If Only) - една мацка бива убита пред очите на мъжа, влюбен в нея. Лягайки си през нощта, го удря ток от нощната лампа и като се събужда сутринта, вижда, че предишния ден се повтаря. Така този ден се повтаря няколко дни подред докато нашият човек успее да предпази мацката. Интересното е, че те не се познават, а са само колеги. Той работи в Личен състав на една фирма, а тя работи върху научен проект. Той е тайно влюбен в нея. Всяка повтаряща се сутрин той трябва отново и отново да я убеди, че след работа ще бъде застреляна.

http://www.imdb.com/title/tt0106188/

Ще препоръчам и българският филм - Бъди благословена

На малка гара от влака слиза Елена - момиче в напреднала бременност. Тя поема към болницата с отделение "Майка и дете", където жени, родили извънбрачно, оставят рожбите си. Момичетата и жените в болницата посрещат Елена със свой "ритуал".

Постепенно пред очите й се разиграват различни човешки драми, среща се с трудни съдби. На финала тя взема нелекото решение след като роди да отгледа сама своето дете…

kino.dir.bg

Ужасно време, с ужасни предразсъдъци и ужасно отношение към бременните, които си нямат мъж. Все едно са чумави.

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

Снощо гледах филма 12:01. Сюжетът е често срещан (The Time Machine, If Only)...
Наистина доста забавен филм и не само, момента "лети към Рая" беше малко тъжничък. Щом ти е харесват тези заглавия ти препоръчвам "Омагьосан ден" (или "Дянят на мармота") от 1993 с Бил Мъри и Анди Макдауел.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.