Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Филми, които си заслужават!

Featured Replies

pos6937.gif

НЕПРОСЛЕДИМ (Untraceable)

Жанр: Криминален

Година: 2008

Сюжет:

Разбиращ от технологиите сериен убиец показва бруталните си убийства на собствен уебсайт, като съдбата на всеки негов трофей е в ръцете на публиката. Колкото повече посещения има сайта, толкова по-бързо умира жертвата.

Филмът ми хареса. Държи в напрежение.

• Отговори 739
  • Прегледи 239,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Имах по-големи очаквания... някак си прекалено детски ми се стори. Сериозен, без да е натоварващ и с прекрасна актьорска игра ме впечатли този: Опитах да се сетя какъв да е филм и се сетих

• Oхх, тази тема съвсем се размъти...както и да е. Ето един филм, които много си заслужава! Das Leben der Anderen(The lives of others) Източна Германия, преди падането на Берлинскат

• Само да помогна малко с един офтопик... The Secret Life of Words - в каталога на арена... Субтитри има при юнаците...

Публикувани изображения

Taken / Твърде лично (2008)

http://store.picbg.net/pubpic/BC/96/0987d291ff33bc96.jpg

Един от малкото смислени филми за тази година.Много приятен за гледане както и за взимане на някаква поука.Няма да казвам каква.

Дано за напред да има повече такива филми.Който не го е гледал - може да си го свали от ТУК *6593 сийдъри

не мислиш ли,че прилича малко на Рамбо???Лиъм Нийсън ей така на шега разби някаква албанска мафия,като между другото показа на французите кои са американските бивши охранители...:)))

Редактирано от iveta7 (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

banditqueen.jpg

"Кралицата на бандитите"

режисьор Шехар Капур

Пулан Деви е родена през 1965 г. в семейството на беден рибар.

Тя обаче не се примирява, че е от низша каста, и цял живот се стреми да се издигне.

Още на 11 години семейството й я омъжва в друго село, за да се отърве от нея. Пулан обаче избягва от дома на натрапения й съпруг и се връща вкъщи.

Когато става на 20 г., е вкарана в затвора, задето замерва с камък чичо си, който е унищожил реколтата на баща й.

Пускат я под гаранция, но тогава й се случва друго нещастие - отвличат я бандити. Главатарят пожелава да я изнасили, но заместникът му се възпротивява и го застрелва.

След това спасителят и Пулан стават любовници и повеждат заедно бандата.

Младата главатарка отмъщава на бившия си съпруг, като пребива него и втората му жена.

Щастието с любимия Викрам обаче не трае дълго. Когато той загива при престрелка, двадесетина бандити от по-висша каста я изнасилват, а след това я връзват и така я показват по селата.

Пулан обаче успява да избяга и си намира нов другар - Ман Сингх, с когото повежда нова банда.

На деня на Св. Валентин през 1981 г. тя става всеиндийска знаменитост, като избива 22-мата си насилници в село Бехмай.

Властите обявяват награда за главата й, но Пулан успява да им се изплъзне в течение на 2 г. Най-сетне тя решава да се предаде и изкарва 11 г. в затвора без съд и присъда.

През 1994 г. обаче за главен министър на щата Утар Прадеш за пръв път бива избран представител на низшите касти и той я помилва. Веднага след излизането си от затвора Пулан Деви започва политическа кампания и бива избрана за депутатка - пост, който задържа до смъртта си.

• 4 седмици по-късно...
  • 4 седмици по-късно...

"Странният случай с Бенджамин Бътън" и "Седем Паунда" ги гледах един след друг, в този ред, като първият наистина е много добър, но втората драма беше просто невероятна ..

Seven Pounds/Седем Паунда

img7391229784021yq3.jpg

## В ролите : Уил Смит, Розарио Доусън, Уди Харелсън, Бари Пепър, Мадисон Петис, Майкъл Айли, Сара Джейн Морис

## Резюме : Уил Смит играе (Бен) - мъж, самоубиец преследван от вината си, който иска да поправи някои неща от миналото си. Това е и причината да избере седем напълно непознати хора, на които да помогне живота им да се промени в положителна посока и които го заслужават. Този жест, който трябва да изразява неговия край белязва неговото бъдеще неочаквано. Той прекосява тунела на отчаянието, там той открива не светлина , а жената, която го оттървава от агонията му.

В последствие Уил Смит (Бен) се влюбва в тази жена - Емили (Розарио Доусън), въпреки че всичко това обърква плановете му. Тя обаче се оказва, че има сериозен проблем със сърцето си. Актрисата е известна от филмите на Куентин Тарантино, партнира си с Дензъл Уошингтън и мн други звезди.Уди Харълсън участва като сляп пианист, който помага на Бен.

За забавна комедия препоръчвам "Гръм" ..

Bolt / Гръм

mvsboltaa7.jpg

## Резюме : Всеки ден от живота на супер кучето Гръм е изпълнен с приключения, опасности и интриги... Или поне докато е на снимачната площадка. Промяната настъпва, когато звездата Болт се налага да напусне Холивуд и да отиде в Ню Йорк. Той разбира какво е истинско забавление едва когато оставя измисления свят на шоуто зад гърба си и поема на пътешествие през американските щати. Болт взима със себе си изоставената домашна котка Мойра и телевизионния маниак - хамстера Рино. Постепенно кучето осъзнава, че не е нужно да притежаваш свръх сили, за да си герой.

Подмяната

5d89da4f4c2b9798.jpg

САЩ, 2008, 141’

Режисьор: Клинт Истууд

Сценарий: Дж. Майкъл Стразински

С участието на: Анджелина Джоли, Джон Малкович, Колм Фиоре, Майкъл Кели, Гатлин Грифит и други.

Драма, криминален, английски

"Странният случай с Бенджамин Бътън" и "Седем Паунда" ги гледах един след друг, в този ред, като първият наистина е много добър, но втората драма беше просто невероятна ..

Изгледах 'Седем паунда' ... Поплаках си като дете...Изключително силен филм...

• 3 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Добавям към списъка и

Slumdog Millionaire / Беднякът милионер (2008)

f644cc0880ed86bf.jpg

Най-добър режисьор - Дани Бойл за ”Беднякът милионер”

Най-добър адаптиран сценарий - Саймън Бофой за ”Беднякът милионер”

Операторско майсторство - ”Беднякът милионер”

Звуков мишунг - ”Беднякът милионер”

Монтаж - ”Беднякът милионер”

Оригинална музика - А.Р. Рахман за ”Беднякът милионер”

Песен към филм - А.Р. Рахман и Гулзар за ”Jai Ho” от ”Беднякът милионер”

Каквото и да кажа няма да е достатъчно.Всеки трябва да гледа този филм...

The Green Mile

green_mile_ver33.jpg

Seven Pounds

Seven.Pounds.2008.DVDRip.XviD.AC3-ViEW.jpg

Troy

troy.jpg

Това са най добрите филми за мен.Найстина в тях е вложено много чувстово и мисля че заслужават оскар.

• 4 седмици по-късно...

Trade / Робство (2007) 7.6/10 5,883 votes

1f992ea719f09e7a.jpg

Адриана, 13 годишно момиче от Мексико Сити е отвлечена от трафиканти на деца. Нейния 17 годишен брат (Джордж) тръгва на отчаяна мисия за да я спаси. Хваната в капана на ужасната подземна мрежа на международни трафиканти, печелещи милиони от експлоатацията на човешки животи, Адриана остава сама сред ужаса. Единствено Вероника, млада полякиня, хваната в същия капан се опитва да й бъде опора. В търсенето на момичето се включва Тексаския полицай Рей (Кевин Клайн), чиято дъщеря е изчезнала безследно...

Силно въздействащ,истински,тъжен (даже се разплаках на едно място)

Кара те да се замислиш над много неща ...

Бих препоръчала Walk The Line (2005),

http://www.foxfilm.dk/fox/film/images/walk...line_poster.jpg

Това не е ли филма, за който Рийз Уидърспуун взе Оскар?

Редактирано от iveta7 (преглед на промените)

Същия е, биографичният филм за великия Джони Кеш.

Но по-скоро Хоакин Финикс трябваше да вземе.

692216C.png

Доктор Живаго

* Драма, Великобритания, Германия, САЩ, 2002

Режисьор: Джакомо Кампиоти

В ролите: Кийра Найтли, Сам Нийл, Ханс Матесон

Фимът е по знаменития роман на Борис Пастернак. На фона на смяна на правителства, битките между белогвардейците и партизаните (червената армия), младият доктор Юрий открива любовта в лицето на Лара. И дамата имат семейства и деца, което усложнява ситуацията, но не се явява пречка пред влюбените. Трябва да призная, че не толкова любовната нишка между двамата ми е харесвала в романа, респективно филма, колкото запаметяващия се завършек - детето на любовта остава само в този жесток свят, без да разбере никога какво е станало с майка му, арестувана от полицията като бивша жена на Стрелников, а баща си вижда само за минута през стъклото на кръчма. Няма да разказвам защо, задължително трябва да се прочете или гледа.

692216C.png

Доктор Живаго

* Драма, Великобритания, Германия, САЩ, 2002

Режисьор: Джакомо Кампиоти

В ролите: Кийра Найтли, Сам Нийл, Ханс Матесон

Фимът е по знаменития роман на Борис Пастернак. На фона на смяна на правителства, битките между белогвардейците и партизаните (червената армия), младият доктор Юрий открива любовта в лицето на Лара. И дамата имат семейства и деца, което усложнява ситуацията, но не се явява пречка пред влюбените. Трябва да призная, че не толкова любовната нишка между двамата ми е харесвала в романа, респективно филма, колкото запаметяващия се завършек - детето на любовта остава само в този жесток свят, без да разбере никога какво е станало с майка му, арестувана от полицията като бивша жена на Стрелников, а баща си вижда само за минута през стъклото на кръчма. Няма да разказвам защо, задължително трябва да се прочете или гледа.

Представете си само - Кийра Найтли тука е на 17!!!

И не знаех, че е играла във филм за Живаго.

Редактирано от sed_ally (преглед на промените)

big-fish-poster-0.jpg

Имах по-големи очаквания... някак си прекалено детски ми се стори.

Сериозен, без да е натоварващ и с прекрасна актьорска игра ме впечатли този:

Oldboy, e разцепващ в буквалния смисъл на думата. На моменти може да породи и отвращение. Финалът е убийствен. Има и няколко бойни сцени, които най-вероятно са си съвсем реални.

oldboy.jpg

Опитах да се сетя какъв да е филм и се сетих за него, изглежда има защо... Сюжета е необикновен, действието с неочаквани обрати, филмът е всичко друго, но не и "поредният".

Имах по-големи очаквания... някак си прекалено детски ми се стори.

Сериозен, без да е натоварващ и с прекрасна актьорска игра ме впечатли този:

Опитах да се сетя какъв да е филм и се сетих за него, изглежда има защо... Сюжета е необикновен, действието с неочаквани обрати, филмът е всичко друго, но не и "поредният".

Този филм не ми хареса, честно да си кажа!

Не знам, може би защото никога не съм харесвала източното кино, но някакси не ми допадна, макар да съм чувала само хубави коментари специално за този филм.

Този филм не ми хареса, честно да си кажа!

Не знам, може би защото никога не съм харесвала източното кино, но някакси не ми допадна, макар да съм чувала само хубави коментари специално за този филм.

Ще ти го кажа в прав текст. Не си чувствала гняв и болка в продължение на години. Никой юмрук в лицето не може да те накара да усетиш това което автора е опитал да пресъздаде.

Изгледах 'Седем паунда' ... Поплаках си като дете...Изключително силен филм...

Аз не успях да се разплача, но рядко се срещат толкова силни и въздействащи филми. Но все пак и той не е за всеки. Аз споря все още с един колега за този филм, той не вижда смисъл в него, а аз виждам целият смисъл, събран в час и половина (и малко повече)...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.