Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За и против кавърите

Featured Replies

Всичко е относително.Не мога да кажа,че съм изцяло ЗА кавърите.Предпочитам авторска музика,в която творците са вложили частица от себе си и са я преобразили по такъв начин,че да се хареса на публиката.Копирането и ,,кавърствуването`` на песни без знанието на авторите им е грозно и подло.Оставям на страна чалгата,където кражбата и наглото заграбване на чужди песни е просто ежедневна рутина.

Но има и хубави,стойностни кавъри,направени по честен и правилен път.Примери веднага мога да дам.Сигурна съм,че повечето от вас са чували песента Sick and Destroy (Metallica) в изпълнение на Pantera.Е?Може ли да съм против?Няма начин.Представете си следната ситуация.Музикант сте.Работили сте заедно с друга група дълго време,докато сте били неизвестни сте им бил фен и продължавате да сте.Имате турне и накрая решавате да изпеете тяхна песен,защото ви е любима.Това не е кражба.Н езнам даже и кавър ли е.Но харата се радват.Виждат нещо различно,могат да направят сравнение.Защото една песен може да бъде изпята и изпълнена по хиляда начина.Изпълнителя влага частица от себе си у нея и я прави своя и различна.Still loving you (Scorpions) в изпълнение на Sonata Arctica....

Аз съм ЗА кавърите. Много е полезно освен да си припомниш някой хит, също да го чуеш интерпретиран другояче, а и с по-съвременно звучене и "технологично озвучаване" ;)

Съвременните техники на обработка на звук могат понякога да направят чудеса. ;)

Всичко е относително.Не мога да кажа,че съм изцяло ЗА кавърите.Предпочитам авторска музика,в която творците са вложили частица от себе си и са я преобразили по такъв начин,че да се хареса на публиката.Копирането и ,,кавърствуването`` на песни без знанието на авторите им е грозно и подло.Оставям на страна чалгата,където кражбата и наглото заграбване на чужди песни е просто ежедневна рутина.

Но има и хубави,стойностни кавъри,направени по честен и правилен път.Примери веднага мога да дам.Сигурна съм,че повечето от вас са чували песента Sick and Destroy (Metallica) в изпълнение на Pantera.Е?Може ли да съм против?Няма начин.Представете си следната ситуация.Музикант сте.Работили сте заедно с друга група дълго време,докато сте били неизвестни сте им бил фен и продължавате да сте.Имате турне и накрая решавате да изпеете тяхна песен,защото ви е любима.Това не е кражба.Н езнам даже и кавър ли е.Но харата се радват.Виждат нещо различно,могат да направят сравнение.Защото една песен може да бъде изпята и изпълнена по хиляда начина.Изпълнителя влага частица от себе си у нея и я прави своя и различна.Still loving you (Scorpions) в изпълнение на Sonata Arctica....

:)

• 4 седмици по-късно...

"ЗА" кавърите съм. Една песен може да звучи по много начини в зависимост от гласа който я изпълнява. Авторството е много ценно и трябва да се уважава, но публиката е разнородна и има различни вкусове. Песента "I Will Always Love You" е написана от кънтри певицата Доли Партън, но истински популярна я направи Уитни Хюстън, когато я изпя за саундтрака на филма "Бодигард". Можете ли да си представите друг освен ирландката Шинейд O' Конър да изпълнява песента "Nothing Compares 2 U" написана от Prince !? Кавър който аз много харесвам е Unchained Melody в изпълнение на Gareth Gates:

Lonely rivers flow to the sea, to the sea

To the open arms of the sea

Lonely rivers sigh, wait for me, wait for me

I'll be coming home, wait for me

Oh, my love, my darling

I've hungered for your touch

A long, lonely time

And time goes by so slowly

And time can do so much

Are you still mine?

I need your love,

I oh I need your love

God speed your love to me

Lonely rivers flow to the sea, to the sea

To the open arms of the sea

Lonely rivers sigh, wait for me, wait for me

I'll be coming home, wait for me

Oh, my love, my darling

I've hungered, hungered for your touch

A long, lonely time

And time goes by so slowly

And time can do so much

Are you still mine?

I need your love,

I oh I need your love

God speed your love to me

Аз съм ЗА !

Има доста примери за много ама много итерсени интерпретации на по-нови изпълнители на утвърдени хитове.

Например Caruso.

Аз също съм "За",но в повечето случаи оставам разочарован както стана и с любимата ми група(Machine Head) която направи кавър на парчето на Стинг-Message In A Bottle да не говорим за Sepultura които направиха абсолютен Гавър с парчето на Public Enemy- Black Steel In The Hour Of Chaos...но като цяло има попадения като например Children of Bodom - Oops i did it again (Britney Spears Cover) biggrin.gif;)

Твърдо за, особено в попфолка колко успешни интерпретации има на срабските хитове и на гръцките. Ще дам пример:

Ивана- Като На 17, много повече ми харесва тя отколкото оригинала...

Твърдо за, особено в попфолка колко успешни интерпретации има на срабските хитове и на гръцките. Ще дам пример:

Особено този на Анелия-"Погледни ме в очите",нали ;)angry.gif:rolleyes: Но мнението е право на всеки.

• Автор

Е! Нали знаеш: "Разни хора, разни идеали!"

То де да беше само тази песен кавър.... :)

През последните дни се наслушах на "Woman In Love". Когато я пускат по радиото трудно различавам коя от двете я изпълнява. Толкова си приличат по глас. Тази песен винаги ми е харесвала, но явно новото поколение си иска и ново тяло. Тук вече разликите са очевадни. Barbra Streisand vs. Liz McClarnon

6027412.jpgFormer-Atomic-Kitten-Liz-McClarnon-In-Duet-With-Bee-Gee-2.jpg

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Mнението на DEAM ми допадна.Това е истината-кавър на съвременен хит означава само едно-творческо безсилие.Всички,които нападат поп-фолка ,според мен имат право,макар че и другите жанрове изобилстват от примери-песента на Таркан-Sikidim-я има на 5-6 езика. От друга страна-осъвременяването на стари или забравени мелодии им дава нов живот,което си е нещо много хубаво.Добри примери-Rainbow-Одата от 9 симф. на Бетовен;Yngwie Malmsteen-5-та от същия автор.

• 2 месеца по-късно...

Да одобрявам кавърите защото пнякога са по добри от оригинала особенно тези на ивана :P

Одобрявам какварите не е лошо да чуеш дадена песен на чужд глас..Да видиш разликата

Аз съм "за" кавърите в класическия смисъл на думата - когато някой нов изпълнител или група възражда някой стар , но вечен хит , за да покаже своята интерепретация , а и за да достиген тази песен до по-младото поколение.

Но за кавърите , така както се разбира тази дума в попфола - съм категорично "против" :) Едно, че така самата музика зацикля на едно ниво , и второ - те убиват всякакви претенции на почитателите на тази музика - че в попфолка се правят качествени песни. Просто защото не се "правят" :angry:

Тук малко бъркаш! Оригиналните гръцки хитове са направо невероятни и тях не бих ги определил като чалга! Те се правят за спецификата на гръцкия език и много сполучливо се съчетава той с мелодията!

Но стига толкова за това, защото според мен това не са кавъри - копирането на мелодията от гръцки оригинали!

Аз съм за кавърите, защото разбирам под думата кавър - нещо добре забравено старо с ново звучение! Често чувам кавъри от последните години и веднага си търся и оригиналите! В повечето случаи ми харесват и кавъра и оригинала! Все пак тези които правят кавъра се стараят да звучи за днешния ден!

Така е и в модата! Започнаха май и филми на нов поглед да правят! Това е добре защото просто с времето все пак се забравя дадено нещо, дори и да е било хит! И в един момент човек който си спомни или разгърне миналото решава пак да ни напомни за него!! cool.gifcool.gif

Айде - вече сигурно излиза някой нов кавър :wors:

Е и да и не зависи си много като се успее да се направи добър кавър а за не като е някоя велика песен например инякой се изтъпанчи да и направи кавър версия,според менеще оплюват въпросния човек!!!!!!!!

Аз съм против кавърите!Много известни певици,като Ивана,Камелия и др. имат толкова много кавъри,на мен не и харесва.Друго е Глория,тя в последните 10 години и повече не прави кавъри и затова е номер 1 :clap:

• 2 седмици по-късно...
Аз съм против кавърите!Много известни певици,като Ивана,Камелия и др. имат толкова много кавъри,на мен не и харесва.Друго е Глория,тя в последните 10 години и повече не прави кавъри и затова е номер 1 :wors:

Бравоооооооооооооооооо!Само така!

Глория е номер 1!НОМЕР1! :baby:

Ивана нямам думи....кръчмарска кавърджиика.

иДЕ МИ ДА ВИ ТЕГЛЯ ЕДНА ХУБАВА И ЗВУЧНА ПСУВНЯ КАТ ВИ СЛУША М КОЙ БИЛ ПРЪВ И КОЙ ВТОРИ. СПРЕТЕ С ТАЗИ ЧАЛГА БЕ - УСРАХТЕ СА angry.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.