Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да говорим за фотоапарати и фототехника

Featured Replies

Еми не става, не става и не става. Без градиенти, добри пейзажи не могат да се направят. Вероятно може да се постигне доста с висене с часове пред компа, но аз не съм привърженик на този подход. "Фотошоп манията" не ми импонира. А и се съмнявам, че пост-а може да ти даде на 100% това което получаваш от качествения филтър и то веднага в апарата.Да може би на 80-90% е възможно с много часове пред компютъра, но на 100% силно ме съмнявам, въпреки, че не съм много на ти с  постобработката. Вероятно има изключения - хора с моного добър усет в обработката, познаващи много добре софтуера и знаещи точно какво правят и какво искат да постигнат и като прибавим и много часове пред монитора, резултатите са впечатляващи. Виждал съм такива снимки, но честно казано това не ме кефи изобщо,освен това не съм сигурен че мога да го постигна, а и не искам. Гледал съм хиляди пейзажи през последната година в нета, от най-добрите до тези от по-посредствени фотографи и болшинството са правени с филтри. Просто качествения филтър променя кадъра до неузнаваемост. Направо е като магия за мен.Да важна е и техниката с която се снима (камера и обектив),но мисля, че на 70% пейзажа го правят филтрите.

За сега се примирявам с кропката и обектив 10-18( е не са ФФ и 16-35 F2,8), но мисля, че и с тях могат да се направят добри неща, но без гредиенти не. Нямам впредвид кадрирането и подхода, това е по скоро дарба,която зависи изцяло от човека, независимо от техниката, специално за пейзажите. Градиентите обаче правят снимката много по вълнуваща и въздействаща, променят я до неузнаваемост.

Интересувах се доста и от ХДР и клина, даже правих за кратко проби. Също много ме изнервяха пред монитора. Първите бързо ги зарязах. Кадрите стават неестествени и специално на мен не ми харесват. Клинът става, но само при определени условия и най-малкото движение в кадъра разваля работата. И въпреки това, не е на 100% като с качествените филтри. (лично мнение разбира се)

Тази събота и неделя обикалях доста в източните Родопи, завирах се по камъняци и дерета, даже съм учуден че се разминах без авария на мотора и не си счупих главата. Направих стотици кадри и нито един не ми хареса. Просто не стават. Даже и с поляризатор не стават.

С една дума следващата ми цел са филтрите. За сега зарязвам всякакви мераци за обективи и се насочвам първо към филтрите.:)

Разбира се LEE. Всякакви Кокини, Хайтеци и прочие боклуци не си струват парите. Минимума е Холдер + адаптор 67 мм и три основни филтъра (едни три стопа-хард, един три стопа - софт и един за мен уникален на фирма Singh-ray - 3fstop reverse). Гледах много снимки с последния, има изсветляване с един стоп в горната част, а целта е да се намали винетирането в най горната част при изгреви и залези, там където небето не е толкова ярко.Абе с една дума много як. Този минимален комплект струва колкото един качествен обектив, но няма как да го спестя. Ще ми трябват и наколко месеца, за експерименти и свикване със системата. Така, че първите снимки ще са вероятно след нова година.:)

По натам,ще ми трябва и качествен монитор, но за сега ще се задоволя с наличните, които имам, че:no-no:

Редактирано от NNNNIKKKK (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 183,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пламене, нещо не си разбрал . Няма фотоапарати на Nikon с несменяеми обективи, които да ползват оптика на Carl Zeiss. Nikon по принцип е един от старите производители на обективи, даже някога са прав

• Стабилизацията  на SX60 може да се изключи - поне според стр. 90 от упътването . Освен това, ако си избрал режим Inteligent IS, апаратът разпознава, че е поставен на статив, и автоматично я изключва,

• Пламене, остави я тази камера, виж никон направиха суперзум с х1458 обектив (къде е супервас да се хвърли на него) http://petapixel.com/2015/04/01/nikon-unveils-the-p%E2%88%9E-the-first-compact-camer

Публикувани изображения

• Автор

NNNNIKKKK виж тази снимка:

12106902_990558797653398_819830061152124

Неин автор е Краси Петров от Видин. От коментарите му във фейсбук обяснява, че такива снимки ги прави без филтри. Снима предимно с бракетинг (той го нарича клин, но до колкото знам си е бракетинг). Интересно е как ги обработва после, но лоша негова снимка не съм виждал.

Хе, Рилският бъбрек! Красиво. 

Пламене, аз не съм се отказал от брекетинга изцяло, макар че от предният ми пост, може да се остане с това впечатление. Продължавам да екпериментирам с него. Имам доста снимки в клин, но не ми остава време да ги обработя с програма. Може би по късно през зимата. Личи си че фотографът на горния кадър е майстор.Не знам колко време му е отнело за да постигне това, което виждаме. Въпреки че небето е хванато в красив момент, на мен леко ми бледнее и е леко безлично. липсва му достатъчно драма. С филтър би изглеждало по разбичен начин (лично мнение). Този кадър е подходящ за клин, тъй като няма разстителност и дървета в него, които ако има даже и лек вятър биха се размазали при клина и крайният резултат не би изглеждал добре. Същото важи и за облаците, ако движението им е по бързо. В случая изглеждат добре но рядко се получават така, до колкото знам или след многочасово нагласяне в постобработката. В повечето случаи остротата и контрастът (на облаците) намалява, особено ако кадрите в клина са повече от три (5,7 и т.н.)

Ето почти същият ракурс, но през пролетта. И тук не е използван филтър. И тук съответно (за мен) небето бледнее.Въпреки, че е красиво, му липсва достатъчно драма.

uJwDETDFVDYr7XZetElAesvXtPw2Vt5ghI63Hd__

А ето и с гредиенти Lee.Мисля, четова небе няма как да се постигне с клин. Забележи и водата в предния план. Мисля, че тя не би изглеждала, толкова прозрачна и ефирна,аако е направена в клин, по простата причина, че се движи и би се "дефокусирала"

kIum7-M0F6rj8GchNPC_MzuKfo2iS1i35rJdst65

7dC8s2Q7NUTpFRrhHxE40l0u-Jkw8kfM-RhmSx3t

За мен филтърът засилва цветовете, избистря ги и драмата става по-въздействаща. Филтрите помагат не само на небето. Следващият кадър например е правен с два гредиента, поставени срещуположно и венетират не само небето, но и предния план. Само центърът на кадъра е без винетинг. това няма как да го постигнеш с клин (според мен).

vAUT1VOKSxBiMOPQrD7F__0zCNmK_ynB1NPbkv54

Разбира се имаи случаи, в които брекетингът е по удачното решение. Всичко е въпрос на преценка, голям опит и разбира се талант.

В следващата нимка, филтърът е изиграл лош номер на фотографа-елите в дясната част са останали доста недоекспонирани, заради винетинга на филтъра. Това споделя и автора и посочва, че в конкретния случай е било по-удачно да се направи клин.

9hCy_SDI5QGl4QCVEpi-jwcfufJSdpzQs3ZehhbZ

Най-голямото предимство на филтрите обаче е, че получаваш готов кадър веднага. После обработката е само основна, бърза и много по малко изнервяща.

Филтрите на Лии в комбинация с техния холдер, позволяват безброй варианти на хоризонти и диагонали. Ако пък комбинираш със система от два холдера и независимо въртене на 360 градуса на два филтъра, възможностите стават направо безгранични. В случая с двата холдера обаче, трябва да снима на по дълго фокусно, че  много широк обектив външния холдер влиза в кадър.

....

Филтрите на Лии в комбинация с техния холдер, позволяват безброй варианти на хоризонти и диагонали. Ако пък комбинираш със система от два холдера и независимо въртене на 360 градуса на два филтъра, възможностите стават направо безгранични. В случая с двата холдера обаче, трябва да снима на по дълго фокусно, че  много широк обектив външния холдер влиза в кадър.

Няма голям смисъл да си купуваш подобни филтри. Като първо да те питам колко пъти ще снимаш с тях? Уверен съм че ще е по-малко от 1% от времето, защото те искат да имаш и статив и да мъкнеш доста багаж със себе си. Да не говорим че единия от филтрите е толкова специфичен като условия на ползване че я направиш 20-30 снимки с него я не. Знам по себе си, имам статив, но (срам за мен) много често ме мързи да го мъкна и за това не го ползвам често. Същото ще стане и с тези филтри. Второ тези филтри са скъпо вложение и ако си изкарваш хляба с фотография и продаваш снимките е едно, ако ти е хоби отново довод че не си заслужават. И аз искам тилт-шифт обектив, но ми е много трудно да оправдая покупката на един защото инвестицията (макар и в хоби) няма как да се върне (под формата на удоволствие)

Разбира се ако имаш пари, които искаш да похарчиш за да имаш в колекцията си нещо специално, става. То това ще е като един от арабските принцове, който си беше поръчал на Лайка обектив  (за 2 милиона) за да снима соколи и т.н. http://www.apotelyt.com/photo-lens/leica-most-expensive-lens

Няма голям смисъл да си купуваш подобни филтри. Като първо да те питам колко пъти ще снимаш с тях? Уверен съм че ще е по-малко от 1% от времето, защото те искат да имаш и статив и да мъкнеш доста багаж със себе си. Да не говорим че единия от филтрите е толкова специфичен като условия на ползване че я направиш 20-30 снимки с него я не. Знам по себе си, имам статив, но (срам за мен) много често ме мързи да го мъкна и за това не го ползвам често. Същото ще стане и с тези филтри. Второ тези филтри са скъпо вложение и ако си изкарваш хляба с фотография и продаваш снимките е едно, ако ти е хоби отново довод че не си заслужават. И аз искам тилт-шифт обектив, но ми е много трудно да оправдая покупката на един защото инвестицията (макар и в хоби) няма как да се върне (под формата на удоволствие)

Разбира се ако имаш пари, които искаш да похарчиш за да имаш в колекцията си нещо специално, става. То това ще е като един от арабските принцове, който си беше поръчал на Лайка обектив  (за 2 милиона) за да снима соколи и т.н. http://www.apotelyt.com/photo-lens/leica-most-expensive-lens

Ами да. Логиката ти е желязна. Тази "аритметика" никога никога няма смислен отговор. Само, че тук става въпрос за хоби и именно поради тази причина, рационализмът не е удачен подход. На същото основание и аз бих те попитал: Ти защо смени кропката с 5Д III и всеки един от обективите ти е на цената на цялото ми оборудване, след като не си вадиш хляба с това? (шегичка, не се засягай :-)). 

Сериозно: Ами много ми харесват снимките с тези филтри. Мен основно ме интересуват пейзажите и искам да експериментирам с тях. Няма от къде да ги взема временно в Пловдив, за да пробвам. Те по принцип, сравнено с останалите марки са наистина скъпи и няма от къде за ги взема. За мен не са чак толкова скъпи-холдера с един широк адаптер и трите основни хард, софт и Синг рей-я са общо на цена от около 800-1000 лв. Не мисля, че този последния е специфичен. От това, което разбрах, а аз ги проучвам от доста време той намира приложение при 70-80 % от залезите и изгревите, а и при някой други по специфични кадри. За мен фотографията (като хоби) е свързана предимно с обикаляне по планините и моретата и снимането на пейзажи. Всъщност почти цялото ми свободно време е свързано с обикаляне с мотора по такива места. Скоро правих сметка, че откакто имам последната машина (2010г.) съм навъртял близо 140 000 км. и 90% от тях са именно такива пътувания. Обичам да посещавам красиви места и в последните около 1,5 год. се уча и се опитвам да ги запазя по подобаващ начин (разбирай пейзажни снимки). Освен това аз не снимам бързо. Когато отида на някакво такова място седя с часове, отварям трипода, обикалям напред назад, оглеждам, слагам, свалям обективи, отвивам, завивам филтри, правя снимки, кадрирам, после пак и пак и така с часове. Все още съм много зелен де, но се надявам това да се промени. Гледането на красиви пейзажи ми доставя огромно удоволствие, а ако мога и аз да се науча да правя такива, ще е страхотно. Идеята ми е един ден и аз да си направя личен блог (не точно фотографски), в който да публикувам  разказите от пътуванията ми (че съм ги дъбрал доста) и ако мога да ги илюстрирам с подходящи кадри, ще е яко. Та за това искам да експериментирам с тези филтри и да се науча да ги ползвам.

Между другото винаги когато пътувам нося всички обективи и всякакви други джунджурии и задължително бенрото с мен. Ползвам го постоянно.

И така...

Между другото тоя шейх с Лайката си е поръчал специален мерцедес 4х4 за да разнася обектива насам-натам :-)... луда работа

П.П. Защо смяташ, че Реверса ще намери приложение само в 1% ?

Ами да. Логиката ти е желязна. Тази "аритметика" никога никога няма смислен отговор. Само, че тук става въпрос за хоби и именно поради тази причина, рационализмът не е удачен подход. На същото основание и аз бих те попитал: Ти защо смени кропката с 5Д III и всеки един от обективите ти е на цената на цялото ми оборудване, след като не си вадиш хляба с това? (шегичка, не се засягай :-)). 

Сериозно: Ами много ми харесват снимките с тези филтри. Мен основно ме интересуват пейзажите и искам да експериментирам с тях. Няма от къде да ги взема временно в Пловдив, за да пробвам...

ОК, нека се опитам да ти представя моя начин на мислене и взимане на решение: Първо започвам с много разходки с китовия обектив. И снимам. СЛед това правя прост анализ колко снимки на какво фокусно разстояние съм снимал, колко снимки са искали кроп, колко снимки са искали повече от няколко минути игра с програма за да станат прилични. Освен това по време на самите разходки (и после де) анализирам кои, какви обекти съм искал да снимам и къде не съм имал приличен оригинал заради техника (хардуер, не техника на снимане). Това ми помага да намеря тясното място. Например забелязах че снимам доста при слабо осветление навън или при нормално с нужда от висока скорост. Това обуслови и решението ми за ново тяло.. Аналогично за останалите.

Единствения филтър от който (примерно в 1-3% от случаите) съм видял необходимост е неутрален с голям коефициент. Но за сега преценявам че за толкова снимки не си заслужава разхода. Но примерно снимам много патки (и т.н. птици), освен това обичам определени перспективни похвати. Това пък предизвика решението ми че имам нужда от теле. Но самото крайно решение ми отне 5-6 и повече месеца докато се убедя че наистина мога да го използвам достатъчно. А избора на конкретния обектив беше повлиян и от странично влияние, факта че той е в известна степен макро, а аз обичам и такива неща са щракам :)

Бе като цяло може да се пише с часове по темата, питай flare колко часове сме дискутирали с него защо, кое, как, дали и т.н. За това ти предлагам просто да мислиш много преди да прецениш и да купиш.

ОК, нека се опитам да ти представя моя начин на мислене и взимане на решение: ...

Благодаря ти много. Съветите, които съм получил от теб, тук в този форум, са ми помагали много пъти да се ориентирам в това необятно море наречено фотография. Ценя ги много и задължително ще се съобразя с тях.  

• Автор

uJwDETDFVDYr7XZetElAesvXtPw2Vt5ghI63Hd__

Снимката е хубава, но според мен може да се подобри и това бледнеене в облаците да се избегне! Ето така например (няколко клика в Лайтрум 6.1):

69a8852e8820667b.jpg

Между другото: В моменти, когато съм с телефона и искам да снимам хубави облаци, а всичко в долния край на снимката е недоекспонирано правя втора и дори трета снимка, които сглобявам после като вертикална панорама, за да ми хареса целия кадър, а не само облаците!

Ето пример:

71a793fbf5fadaa3.jpg

А това са трите снимки от които е сглобката:

d1e0264633bcb36c.jpg   910ef3c6453cfb8a.jpg   f2a8fca695e91094.jpg

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

Снимката е в jpg и може би затова при обработката се е получила светлата линия по контура на планината. Няма плавно преливане, а една светла линия която разваля кадъра. Може би ако е в raw ще се получи по добре. Не знам. 

Но така както се е получило, не е много добре. Разбира се това е много индивидуално и това, че на мен не ми харесва, не означава че не е хубаво. Благодаря ти за труда.

Майсторска работа. Като намигнеш веднъж, се брои за двоен мигач!:)

170592_one_eyeland_smart_headlights_by_e

• Автор

Преди малко публикувах две снимки тук и тук като едната е втората ми панорама с лайтрума. Правих ги като използвах телефона си като дистанционно включено с кабел към Канона:

22079753922_931b3edde3.jpg

21469397044_40ec70302e.jpg

Имал съм и преходника и кабела, но кой да гледа в кутиите на Канона и телефона! :D

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

Преди малко публикувах две снимки тук и тук като едната е втората ми панорама с лайтрума. Правих ги като използвах телефона си като дистанционно включено с кабел към Канона:

22079753922_931b3edde3.jpg

Имал съм и преходника и кабела, но кой да гледа в кутиите на Канона и телефона! :D

А можеш ли чрез телефона да задаваш Тайм Лапс или дълги експозиции над 30 сек.? Моята камера се свързва чрез WI-FI с телефона, чрез аднроид приложение на канон, но не може да задава горните функции. Може само в режим "В" (bulb) да работи като дистанционен спусък, т.е. с натискане веднъж за начало на експонацията и след това още веднъж за край. Понякога за звездно небе иска експозиции от няколко минути. Затова се набутах с електронен спусък с програматор. Още не съм го пробвал де.:)

Между другото. Най скъпата снимка в историята на фотографията. Цена 6 500 000 $.:) Автор на снимката е австралиецът Питър Лик.

Луда работа.

sAnSSOvssuDt2fgDOZ9FPieRZM-Op2N6Dye9mbc1

Повече подробности: http://www.topteny.com/top-10-best-landscape-photographers-in-the-world/

Между другото в класацията на 10-те най-добри пейзажни фотографи в света (в горния сайт) наскоро е включен и българинът Евгени Динев. Това момче прави уникални неща и наистина си заслужава признанието. И да уточня, че снима с филтри LEE:wink12:

• Автор

А можеш ли чрез телефона да задаваш Тайм Лапс или дълги експозиции над 30 сек.? Моята камера се свързва чрез WI-FI с телефона, чрез аднроид приложение на канон, но не може да задава горните функции. Може само в режим "В" (bulb) да работи като дистанционен спусък, т.е. с натискане веднъж за начало на експонацията и след това още веднъж за край. Понякога за звездно небе иска експозиции от няколко минути. Затова се набутах с електронен спусък с програматор. Още не съм го пробвал де.:)

Има Тайм Лапс, но все пак това е приложението и можеш да прочетеш какви са му възможностите, както и какво поддържа: DSLR Controler

Твоя нали беше 70D? Ако е така го има в списъка, само виж дали телефона ти е сред поддържаните! ;)

Има Тайм Лапс, но все пак това е приложението и можеш да прочетеш какви са му възможностите, както и какво поддържа: DSLR Controler

Твоя нали беше 70D? Ако е така го има в списъка, само виж дали телефона ти е сред поддържаните! ;)

Не само че е, ми не му и трябват такива скучни неща като кабел... а има и други подобни приложения. Единственото нещо, заради което ми липсва смартфон е това. :D

Не само че е, ми не му и трябват такива скучни неща като кабел... а има и други подобни приложения. Единственото нещо, заради което ми липсва смартфон е това. :D

• Автор

Търсих подобно и за Пентакса, но пък там не знам какъв кабел ми трябва, пък и на фотоапаратите ми нямат Wi-Fi и за това ползвам това с Канона, макар че мисля да си взема като това, което преди време ми показа с дисплея!

Ами аз ползвам това официалното на Канон от Гугъл плей,но там мисля, че няма!

Уфф изобщо съм изключил, че има и платени апсове.:) 

Кое е най подходящо да си купя?

Това, което препоръча Пламен е ясно, за което му благодаря. Какво друго подходящо има?

Благодаря. 

Ами аз ползвам това официалното на Канон от Гугъл плей,но там мисля, че няма! 

Няма таймлапс. И (за съжаление) мисля не трансферира raw файлове ако снимаш през телефона

Няма таймлапс. И (за съжаление) мисля не трансферира raw файлове ако снимаш през телефона

Да така е. Аз затова и си купих спусък с програматор.

Разгледах и предложеното от Пламен. То има много важна (поне за мен) функция, която обаче за съжаление не се поддържа от 70Д, а именно:

5) Получаване на информация за местоположение и добавянето й към изображения във фотоапарата.

Не открих и таймлапс, а само начало и край на експонация в режим "B".

• Автор

Възможно е да не се поддържа добре твоя модел телефон (не андроид версията), защото таймлапс-а са го описали като функция:

Features

Features include but are not limited to:

- Live View
- Auto Focus (tap Live View)
- Manual focus adjustments (in AF mode)
- Histogram
- Zoom control
- Grid and aspect ratio overlay
- Bulb capture
- Continuous capture
- Image review (+ follow shot, gallery)
- Image filters (peaking, contrast, channel mask, grayscale, 4 modes/filter)
- Video recording
- HDR/Auto Exposure Bracketing
- Focus Bracketing (incl. HDR)
- Focus A-B
- Mirror Lockup support
- Timelapse (incl. HDR)
- Wi-Fi Passthrough
- Extensive modification of settings
-- Shutter speed
-- Aperture
-- ExpComp and Bracket
-- ISO speed
-- Auto-Focus Mode
-- Focus and Zoom area (tap-and-hold Live View)
-- Picture Style
-- Drive Mode
-- White Balance
-- Color Temperature
-- Auto-Lighting Optimizer
-- Metering Mode
-- Image and video quality and format

Възможно е да не се поддържа добре твоя модел телефон (не андроид версията), защото таймлапс-а са го описали като функция:

Ми не знам. Телефонът ми е Nexus 5 (LG G2) с последната версия на Андроид.

Ти пробвал ли си да зададеш таймлапс от телефона с това приложение?

Ми не знам. Телефонът ми е Nexus 5 (LG G2) с последната версия на Андроид.

Ти пробвал ли си за зададеш таймлапс от телефона с това приложение?

Nik, за същото приложение ли говорим? Защото едно е EOS Remote (или нещо такова), което е на Канон и служи за дистанционно управление на камерата. Другото е на трети, независим производител. И мисля че именно второто поддържа timelapse

Nik, за същото приложение ли говорим? Защото едно е EOS Remote (или нещо такова), което е на Канон и служи за дистанционно управление на камерата. Другото е на трети, независим производител. И мисля че именно второто поддържа timelapse

Ние с теб няколко поста по-горе коментирахме именно EOS Remote, което си е Кононското, и което го посочват и в мануалите към камерите. То именно няма таймлапс, както ти посочи и му липсва РОУ трансфер.

Това на пламен е DSLR Controller (BETA) и е платено 11лв. Но не знам дали ще работи през WI-FI или е само за кабел и дали конкретно на 70д-то. Посочено е че има 5 групи фунции, но за 70Д-то поддържа само три от тях. А може и телефона нещо да не "удурдисва", както е посочил Пламен.

Ами просто трябва да го инсталирам на телефона и да пробвам. но не ми е останало време.

Коато става въпрос за програми, малко ме стяга чепика:D. Не мога да се оправям лесно с тях, дяволите ги взели.

Ние с теб няколко поста по-горе коментирахме именно EOS Remote, което си е Кононското, и което го посочват и в мануалите към камерите. То именно няма таймлапс, както ти посочи и му липсва РОУ трансфер.

Това на пламен е DSLR Controller (BETA) и е платено 11лв. Но не знам дали ще работи през WI-FI или е само за кабел и дали конкретно на 70д-то. Посочено е че има 5 групи фунции, но за 70Д-то поддържа само три от тях. А може и телефона нещо да не "удурдисва", както е посочил Пламен.

Ами просто трябва да го инсталирам на телефона и да пробвам. но не ми е останало време.

Коато става въпрос за програми, малко ме стяга чепика:D. Не мога да се оправям лесно с тях, дяволите ги взели.

Всичко е въпрос на навик и свикване. Е, и трябва да схванеш логиката и последователността на действията. Макар че на мен ми е лесно да говоря :) защото все пак това ми е професия. И не мисля че е телефона, по-скоро зависи и от камерата

Идете на 7:05 моля.

https://www.youtube.com/watch?v=ssr_0tlqmZ0

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.