Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да говорим за фотоапарати и фототехника

Featured Replies

• Автор

Nik това прочете ли го в описанието на приложението:

*Not* supported popular Android devices

- Nexus: 4

- Samsung: Low end devices, Mini series

- HTC: Anything before HTC One X

Some of these can be made to work with some hackery (root, custom kernels - not supported), but don't work out-of-the-box.

Supported Canon EOS models:

- Full support: 1D mk IV, 5D mk II, 5D mk III, 50D, 550D, 6D, 60D, 600D, 650D, 7D, 70D, 700D, 750D, 1100D

- Limited support: 1D mk III, 1Ds mk III, 30D, 40D, 400D, 450D, 1000D

- No support: older models

Пишат за нексус 4, а твоя е 5 но не съм сигурен до колко добре се поддържа?!

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 183,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пламене, нещо не си разбрал . Няма фотоапарати на Nikon с несменяеми обективи, които да ползват оптика на Carl Zeiss. Nikon по принцип е един от старите производители на обективи, даже някога са прав

• Стабилизацията  на SX60 може да се изключи - поне според стр. 90 от упътването . Освен това, ако си избрал режим Inteligent IS, апаратът разпознава, че е поставен на статив, и автоматично я изключва,

• Пламене, остави я тази камера, виж никон направиха суперзум с х1458 обектив (къде е супервас да се хвърли на него) http://petapixel.com/2015/04/01/nikon-unveils-the-p%E2%88%9E-the-first-compact-camer

Публикувани изображения

Пламене, не знам колко добър е този софтуер, но автора има много хляб да изяде докато стане добър девелопер. Не поддържа стандартни телефони (при които андроид е доста чист вид)...

Пламене, не знам колко добър е този софтуер, но автора има много хляб да изяде докато стане добър девелопер. Не поддържа стандартни телефони (при които андроид е доста чист вид)...

DSLR Controller ли? Аз лично бих се въздържал от подобни оценки, все пак е бета. Специално за нексус 4 си пише че е хардуерен проблем. Пък и не намерих по-функционално приложение.

DSLR Controller ли? Аз лично бих се въздържал от подобни оценки, все пак е бета. Специално за нексус 4 си пише че е хардуерен проблем. Пък и не намерих по-функционално приложение.

Че няма по-функционално няма. Има различни външни устройства, които вършат подобна работа. Но за нексус ми е странно. Отдавна съм се занимавал сериозно с програмиране, но (почти) няма хардуерен проблем, който да не можеш да заобиколиш софтуерно.

А и като е бета автора не можеше ли да е по-скромен в цената му?

Отдавна съм се занимавал сериозно с програмиране, но (почти) няма хардуерен проблем, който да не можеш да заобиколиш софтуерно.

Не мога да кажа, без детайли, но пак е силно изказване.

Ако търсиш проблем за това приложение - тестването е, не разработката. Виж в раздела devices че повечето тестове и обявени поддържани устройства са от вида "бе там двама трима писаха че работи"...

А за цената - не виждам логика защо да я намаля заради липса на поддръжка на дадено устройство. Че то като не се поддържа от твоя телефон, изобщо не си маркетингова ниша. И да намали цената, пак няма да си го купиш. А пък ако ти трябва функционалността и другаде я няма, нямаш избор.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Не мога да кажа, без детайли, но пак е силно изказване.

Ако търсиш проблем за това приложение - тестването е, не разработката. Виж в раздела devices че повечето тестове и обявени поддържани устройства са от вида "бе там двама трима писаха че работи"...

А за цената - не виждам логика защо да я намаля заради липса на поддръжка на дадено устройство. Че то като не се поддържа от твоя телефон, изобщо не си маркетингова ниша. И да намали цената, пак няма да си го купиш. А пък ако ти трябва функционалността и другаде я няма, нямаш избор.

Именно тестването е причината да предлагам сваляне на цената. Защото много фирми предлагат бета софтуера си безплатно. Разбирам че това е един разработчик или малък колектив и не могат да си позволят такова нещо. Но могат да предложат по-ниска цена

Идете на 7:05 моля.

https://www.youtube.com/watch?v=ssr_0tlqmZ0

Право в десятката.:) А ние само си говорим. Благодаря Flare.

Пламене благодаря ти много. Тази вечер ще го инсталирам и ще пробвам. Наистина си прав. Има много и интересни функционалности.

Това Бета означава че е експериментална версия ли, т.е. още я разработват и тестват?

• Автор

Това Бета означава че е експериментална версия ли, т.е. още я разработват и тестват?

Принципно това трябва да означава, но аз го знам от повече от година и все си е бета! Дали ще стигне до финал е друг въпрос, пък и може тестерите да са прекалено малко. 

Инсталирах DSLR Controller - а. Около 3 часа се мъчих да установя връзка с камерата през WI-FI. За съжаление не успях. Инсталирах, изтривах, пак инсталирах:)

Приложението не намира връзка с устройството (камерата) и всичките му функции са блокирани. Както и да е. Инсталирах си отново канонското. За останалото си имам спусък с програматор. Не ми се занимава повече. 

Може би Пламен е прав и има проблем с Нексус-а (LG). 

Благодаря Ви за помоща.

Приятен ден

Редактирано от NNNNIKKKK (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

За тези, които имат желанието да си правят селфита с голямоформатна камера :D

http://petapixel.com/2015/10/30/behold-a-selfie-stick-for-large-format-cameras/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+PetaPixel+(PetaPixel)

• 1 месец по-късно...

Много интересна статистика за камерите, ползвани за снимки във фликър:

23709298982_e314feb9f6_b.jpgflickr-yir-2015-top-cameras by Flickr  Design, on Flickr

Епъл продуктите доминиран, но Никон се появява едва на 14-то място, докато Канон имат 3 в първите 10 :)

преди 1 час, capnemo написа:

Много интересна статистика за камерите, ползвани за снимки във фликър:

flickr-yir-2015-top-cameras by Flickr  Design, on Flickr

Епъл продуктите доминиран, но Никон се появява едва на 14-то място, докато Канон имат 3 в първите 10 :)

И какво ни говори тази статистика?

преди 2 минути, supervas написа:

И какво ни говори тази статистика?

Показва (базирано на един доста популярен хостинг за снимки) популярността на отделни модели и производители

преди 31 минути, capnemo написа:

Показва (базирано на един доста популярен хостинг за снимки) популярността на отделни модели и производители

Да, популярността, рекламата, фенщината и зомбирането в световен мащаб са ясни отдавна. Аз питам, не какво ни казва, а за какво говори статистиката. Казано с други думи защо тази статистика е интересна за теб?

преди 41 минути, supervas написа:

Да, популярността, рекламата, фенщината и зомбирането в световен мащаб са ясни отдавна. Аз питам, не какво ни казва, а за какво говори статистиката. Казано с други думи защо тази статистика е интересна за теб?

Защото показва че марката, която съм избрал като основна (Канон) е популярна и разпространена. Т.е. съм направил добър избор

преди 5 часа, capnemo написа:
преди 5 часа, capnemo написа:

Защото показва че марката, която съм избрал като основна (Канон) е популярна и разпространена. Т.е. съм направил добър избор

В такъв случай:

Това означава ли че Windows е много по-добра от всяка друга операционна система?

Може ли да се каже че IPhone прави по-добри снимки от DSLR фотоапарати?

Забележи, в класацията има включен и IPad...

Класацията е Топ 20, а ако беше Топ 10 или Топ 100?

Избора на телефони различни от IPhone е много голям, а присъстват само 3 и то от една марка. По разни други статистики Iphone има дял от 10%!

Ако приемем, че данните са верни излиза, че пазара на фотоапарати е на път да изчезне.

Току що, supervas написа:

В такъв случай:

Това означава ли че Windows е много по-добра от всяка друга операционна система?

Може ли да се каже че IPhone прави по-добри снимки от DSLR фотоапарати?

Забележи, в класацията има включен и IPad...

Класацията е Топ 20, а ако беше Топ 10 или Топ 100?

Избора на телефони различни от IPhone е много голям, а присъстват само 3 и то от една марка. По разни други статистики Iphone има дял от 10%!

Ако приемем, че данните са верни излиза, че пазара на фотоапарати е на път да изчезне.

Не, това са произволни заключения, защото всяка операционна система има специфични области на приложение

И ти като някои други не четеш какво пиша! Аз сравнявам един сорт домати с друг сорт!!! То сравняваш домати със сливи

В случая аз сравнявам Никон с Канон, не телефон с огледално-рефлексна камера

И ако данните са верни излиза че хората снимат повече с айфон (от тези, които публикуват във фликър). Но това важи САМО за обикновените хора. Хората, които искат да се занимават по-сериозно с фотография имат по-различни критерии от популярността.

И ако се беше зачел щеше да видиш по-долу че много тотези, които снимат с огледално-рефлексна снимат и с телефон

Но ти разбирай както искаш статистиката и моите разсъждения, убедил съм се че насила можеш да вземеш, но не и да дадеш

Не, това са произволни заключения, защото всяка операционна система има специфични области на приложение

И ти като някои други не четеш какво пиша! Аз сравнявам един сорт домати с друг сорт!!! То сравняваш домати със сливи

В случая аз сравнявам Никон с Канон, не телефон с огледално-рефлексна камера

И ако данните са верни излиза че хората снимат повече с айфон (от тези, които публикуват във фликър). Но това важи САМО за обикновените хора. Хората, които искат да се занимават по-сериозно с фотография имат по-различни критерии от популярността.

И ако се беше зачел щеше да видиш по-долу че много тотези, които снимат с огледално-рефлексна снимат и с телефон

Но ти разбирай както искаш статистиката и моите разсъждения, убедил съм се че насила можеш да вземеш, но не и да дадеш

Не съм много съгласен с твойто твърдение за операционните системи.

В класацията има и смартфони и фотоапарати. Какво всъщност пречи да се сравняват всякакви устройства за снимане?

Аз бих казал, че за да получиш трябва и да дадеш.

Току що, supervas написа:

Не съм много съгласен с твойто твърдение за операционните системи.

В класацията има и смартфони и фотоапарати. Какво всъщност пречи да се сравняват всякакви устройства за снимане?

Аз бих казал, че за да получиш трябва и да дадеш.

Твое право, аз имам известен опит и думите ми са базирани на него...

....Аз сравнявам един сорт домати с друг сорт!!! То сравняваш домати със сливи...

Има си причини. Сега даже когато сравнявам двете си камери намирам кусури на тази от по-ниския клас.

Примерно покажи ми снимка от телефон правена при исо 2000 (ако въобще може да прави снимки тогава) и нека сравняваме нещата

И това е камера, която е с цена, много близка до тази на телефон

23175485653_847f1405da_b.jpgDSC00627 by Romeo Ninov, on Flickr

• 3 седмици по-късно...

Доживяхме Nikon D500...

На хартия изглежда като убиецът на 7D II, интересно как ще е на практика. Много ме блазни идеята за автоматична калибрация на фокуса на място според случая - ако наистина работи както си мисля, ще е доста хубаво.

Този път изглежда са премислили нещата добре - и вместо да вземат автофокусната система от кроп тяло и да я сложат във фулфрейм такова (случая с D7000 и D600), са направили обратното - и в резултат на това автофокусът на D500 покрива кадъра от край до край по ширина.

mtH2TDh.png

Стандартното ISO ходи чак до 51200, за което е ясно, че има известна доза маркетинг, но все пак говори за може би една стъпка (или повече) по-добро представяне от D7200 (а той масово се спряга като апаратът с една от най-хубавите кроп матрици), а като се има предвид и леко по-ниската резолюция, нещата изглеждат супер.

преди 16 часа, killchain написа:

Доживяхме Nikon D500...

На хартия изглежда като убиецът на 7D II, интересно как ще е на практика.

Имаше си хас да не е, (година и няколко месеца разлика са все пак - това е много време) Т.е. не го възприемам като  + за Nikon, а щеше да е минус, ако не беше така. (каквито минуси гледаме примерно при доста канонски модели, които си изоставаха още при излизане)

Като интересно нещо, което всички пропускат някак си да коментират е солидното пренебрежение на Nikon към системите за фазов фокус по време на лайв превю и видео - каквито вече имат всичките им конкуренти.

преди 1 час, flare написа:

Имаше си хас да не е, (година и няколко месеца разлика са все пак - това е много време) Т.е. не го възприемам като  + за Nikon, а щеше да е минус, ако не беше така. (каквито минуси гледаме примерно при доста канонски модели, които си изоставаха още при излизане)

Като интересно нещо, което всички пропускат някак си да коментират е солидното пренебрежение на Nikon към системите за фазов фокус по време на лайв превю и видео - каквито вече имат всичките им конкуренти.

За много хора ще е минус, за много други пък ще е все едно - не че това е оправдание, но знам, че сериозните занимания с видео често включват фокус на ръка. Което пък напомня за другите липси - focus peaking и т.н. Но като цяло не мисля, че видеото е приоритет на този апарат въпреки всичките нововъведения (примерно контрол на блендата в движение).

Аз все пак си мисля, че това може да стане следващият ми апарат по-нататък през годината, че на сегашния му е време вече за пенсия.

преди 2 минути, killchain написа:

За много хора ще е минус, за много други пък ще е все едно - не че това е оправдание, но знам, че сериозните занимания с видео често включват фокус на ръка. Което пък напомня за другите липси - focus peaking и т.н. Но като цяло не мисля, че видеото е приоритет на този апарат въпреки всичките нововъведения (примерно контрол на блендата в движение).

Аз все пак си мисля, че това може да стане следващият ми апарат по-нататък през годината, че на сегашния му е време вече за пенсия.

Хммм, аз имах предвид пренебрежението изцяло, не в този конкретен модел, в момент, в който безогледалките продължават да настъпват. А в този конкретен модел все пак са сложили подвижен екран. Освен това защо пренебрегваш лайв вюто за снимане. За мен това винаги е било брутално липсваща функция в старият ми апарат и изключително ползвана в новия (при все уточнението че никога не го ползвам, ако мога) Очевидно е че като снимаш от неудобен ъгъл, т.е. без да можеш да визираш, без лайв вю, си е чиста проба късмет. А една от вечните ми черни точки на за никон ще си остане безобразно бавния фокус на D7000  в лайв вю...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.