Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със свръх-използване на RAM в Win7

Featured Replies

Няма причина да забраняваш swap файла. SSD-то ти има перфектен load leveling и по никакъв начин няма да му се отрази.

Какъв е размерът на това SSD?

• Отговори 67
  • Прегледи 5,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Няма ли някаква алтернатива на AdBlockPlus? В първия лог тази добавка е заделила около 270 MB, а при втория - 85 MB. На мен лично това ми се струва прекалено много.

EDIT: Между другото, кой Kaspersky сте инсталирал? Ако е Internet Security може неговия Anti-Banner да пробвате и да изключите AdBlockPlus.

Редактирано от саби (преглед на промените)

Здравейте ! Прочетох доста неща от темата с интерес . Мога да кажа по въпроса че това е може би 10 случай за около няколко дни , в който автори на теми показват машини със стартирани 70, 80 и нагоре процеса и задават въпроси за липса на рам или бавна работа на системите им . Всичко което автора на темата е направил със спирането на това и онова е ок , но простия въпрос е - и какъв е ефекта от всичките тези процедури ???? За мен лично доколкото чета - НИКАКЪВ .

Да се спре индексирането е ок , забързва работата , но за останалите неща са със спорен ефект .Когато имаме инсталирана 64 бит. ОС на Уиндоус 7 , няма как да не отиват 2 Гб и нагоре от рам-та . Когато към това се добавят и 70-80 стартирани процеса всяка логика казва че се случва това което е видно на тази машина . Автора казва че има 1-2 чата , няколко еди какво си ,разговори , няколко страници заредени с еди какво си , антивирусна която си му "хапе " прилично от рам-та ,виртуални машини ,всичко това едновременно използвано на машината и се чуди защо рам-та му заминава .

За мен това е една машина която е супер претоварена от към инсталирани програми , стартирани процеси , ненужни в 2/3 от примерите еквилибристики с спирането на това и онова и резултата е виден и за автора и за всички .

Дори да бъдат спрени някой процеси , да бъдат деинсталирани някой програми , ефекта няма да е кой знае колко .

Системата се е "натъпкала " до козирката " и нищо освен нова инсталация със подбор на наистина нужни програми не би решило въпроса като хората .

За мен това е нагледен пример как една що годе добра машина може да се докара до състояние в което почти не може да работи ,или работи на ръба на възможностите си
.
 Уважаеми колега Lucky , това все пак е лаптоп , ползвай го като такъв , а не като настолна машина .

Ако не намираш разлики между едното и другото , проблемите винаги ще са с теб .

Успех желая .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

Всъщност ефект имаше - намалиха се броя на процесите до 57 (или по-малко) от 75. За РАМ-а няма как да е иначе, защото освен тежките програми като браузър, Скайп, антивирусна и антибанер програма, той е спрял и създаването на pagefile.sys и така съвсем всичко отива в РАМ-а. Аз лично не видях много неща които могат да се спрат в Autoruns, Process Explorer и логовете от двете команди (за преглеждане на драйвъри и услуги) по-простата причина, че лаптопа има и повече изходи и повече драйвъри и софтуер от фирмата-производител + поне 15 услуги нужни за безжичната мрежа... (ако не се ползваше такава щяха процесите да паднат на 40 и нещо). А щом ще взима и хардиска за кеширане нещата съвсем ще се подобрят. Разкара и VirtualBox-a, ако не бе платил за Касперски, можеше да мине и на някаква Cloud антивирусна (те са доста лекички от към консумация) и всичко щеше да се реши. :)

Ако автора иска можем да го прегледаме и със специализиран инструмент от сорта на FRST така и така направихме доста проверки...

Иначе maxim4o е прав относно load-leveling-a на SSD-тата. Съвременните такива имат доста добър trim контрол като цяло.

Поздрави и хубав ден на всички!

Всъщност ефект имаше - намалиха се броя на процесите до 57 (или по-малко) от 75. За РАМ-а няма как да е иначе, защото освен тежките програми като браузър, Скайп, антивирусна и антибанер програма, той е спрял и създаването на pagefile.sys и така съвсем всичко отива в РАМ-а. Аз лично не видях много неща които могат да се спрат в Autoruns, Process Explorer и логовете от двете команди (за преглеждане на драйвъри и услуги) по-простата причина, че лаптопа има и повече изходи и повече драйвъри и софтуер от фирмата-производител + поне 15 услуги нужни за безжичната мрежа... (ако не се ползваше такава щяха процесите да паднат на 40 и нещо). А щом ще взима и хардиска за кеширане нещата съвсем ще се подобрят. Разкара и VirtualBox-a, ако не бе платил за Касперски, можеше да мине и на някаква Cloud антивирусна (те са доста лекички от към консумация) и всичко щеше да се реши. :)

Ако автора иска можем да го прегледаме и със специализиран инструмент от сорта на FRST така и така направихме доста проверки...

Иначе maxim4o е прав относно load-leveling-a на SSD-тата. Съвременните такива имат доста добър trim контрол като цяло.

Поздрави и хубав ден на всички!

Това което си написал е без капка съмнение истина . Имах предвид това което е правил автора на темата преди намесата и съветите дадени му тук . Неговите си неща който е правил ефекта им беше трагичен . Разбира се че би имало ефект от спирането на програми , процеси , и ненужни приложения. Много пъти всеки от нас е плащал за нещо и след това се е оказвало почти неизползваемо или ако го използваме е свързано със някакви проблеми. Това не означава по никой начин че трябва да използва в случай този антивирусен пакет който е платил . Както се казва "Платил , не платил , да прежалва парите и да му е мирна главата " . В ауторъ-а може и да няма много неща , но в последствие автора на темата стартира един куп приложения , кое от кое по тежки и то едновременно . Докато го прави ,както казах , каквито и други неща да спира или пуска ,проблемите ще са налице .

Поздрави от мен и успешен ден ти желая .

• Автор

Какъв е размерът на това SSD?

256Gb

Няма ли някаква алтернатива на AdBlockPlus? В първия лог тази добавка е заделила около 270 MB, а при втория - 85 MB. На мен лично това ми се струва прекалено много.

EDIT: Между другото, кой Kaspersky сте инсталирал? Ако е Internet Security може неговия Anti-Banner да пробвате и да изключите AdBlockPlus.

Да - Internet Security ползвам. Но не знам как точно трябва да ги направя тези настройки за да ми блокира изскачащите банери и прозорци

Ами нищо толква не стартирам. Просто имам пуснат скайп с един чат и интернет експлорер с отворен форума на калдата - и заетите ресурси са ми 2.6 Гб.... Това смятате че е нормално ли. Явно може би аз изоставам от развитието и мегаломанията напоследък. Виртуалните машини ги ползвам 1-2-и месечно. не са ми постоянно стартирани. И системата си я поддържам, не я претоварвам с излишни и непотребни програми, и резидентни процеси в систем трея...

Ако ми обясните за какво става въпрос - бих се възползвал от предложението - винаги се радвам да науча нещо ново опо отношение на поддръжката и оптимизацията на системата ми.

256Gb

Активирането на swap файла в случая ще намали живота на диска от 20 на 19 години... наистина ли мислиш че си струва да го държиш изключен?

На този хардуер по-добре би му паснала 32 bit ОС ,както бе споменато по-нагоре (особено при спрян pagefile). 4 ГБ рам са недостатъчни за този на които наистина му се налага да ползва 64 битова ОС.

Да - Internet Security ползвам. Но не знам как точно трябва да ги направя тези настройки за да ми блокира изскачащите банери и прозорци

Влезте в настройките на Kaspersky. Ако използвате версия 2013 или по-стара кликнете отляво върху Anti-Banner и сложете отметка най-горе. (Малко наизуст пиша, че в момента не използвам Kaspersky.) Ако използвате версия 2014 кликнете отляво върху Protection Center, намерете Anti-Banner и го активирайте като кликнете отдясно върху бутона. (Картинката по-долу е от версия 2014.)

Публикувано изображение

След като сте включили модула на Касапа може да изключите добавката AdBlockPlus. Предполагам, че това ще стане без проблеми от "Управление на добавките" и без да е необходимо да се деинсталира.

Публикувано изображение

Естествено Anti-Banner-ът на Касапа няма да е толкова ефективен като AdBlockPlus, но пък за сметка на това ще заделя много по-малко памет. Даже не съм сигурен дали консумацията на RAM се увеличава с включването на този модул. Ако пък Ви се стори Anti-Banner-ът недостатъчно добър може да го изключите и отново да включите AdBlockPlus.

Редактирано от саби (преглед на промените)

Ако ми обясните за какво става въпрос - бих се възползвал от предложението - винаги се радвам да науча нещо ново опо отношение на поддръжката и оптимизацията на системата ми.

[*]Моля изтеглете Farbar Recovery Scan Tool (според версията на Windows изберете 32 битовата или 64 битовата версия) и го запазете на десктопа.

[*]Стартирайте файла FRST.exe (или FRST64.exe)

[*]Програмата ще се стартира. Натиснете YES за да се съгласите с лицензионното споразумение.

[*]Сложете всички отметки.

[*]Натиснете бутона SCAN.

[*]Ще се създадат два лог файл с името - FRST.txt и Addition.txt на десктопа.

[*]Прикачете лог файловете в следващия си коментар.

Извинявам се,че се намесвам в чужда тема.Скоро и аз пусках тема,за прекомерно използване на рам-паметта.Събирах натовареността на всичките процеси,но не можех да докарам такова натоварване като абсолютна сума.Направих обаче следното.В торент клиента,имах два торента,който сийдвах към два тракера.Тоест,и двата торента ги имаше еднакви в тракерите.Махнах тези торенти.И voila ,веднага натовареността спадна с повече от 2 ГБ.

п.п.Но общо взето,имам чувството,че това натоварване идва или от някой от последните Уиндоус ъпдейти,или от някоя гадинка.Няма да е само от стартираните процеси.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

При Вас е било друго. Някои торент-клиенти имат проблеми с кеширането на Windows, като например някои версии на BitTorrent и uTorrent. При сваляне/сийдване операционната система кешира файловете и запълва паметта. Ако RAM-та е малко става голям купон. Харддискът се натоварва, тъй като се налага да се използва виртуалната памет и компютърът става неизползваем.

До автора,

Чак сега забелязах, че и процесът sidebar.exe, отговарящ за гаджетите, също заделя доста памет - около 75MB. Ако желаете може да изключите някой и друг гаджет.

• Автор

Ето ги файловете - FRST и Addition :computer2:

При Вас е било друго. Някои торент-клиенти имат проблеми с кеширането на Windows, като например някои версии на BitTorrent и uTorrent. При сваляне/сийдване операционната система кешира файловете и запълва паметта. Ако RAM-та е малко става голям купон. Харддискът се натоварва, тъй като се налага да се използва виртуалната памет и компютърът става неизползваем.

До автора,

Чак сега забелязах, че и процесът sidebar.exe, отговарящ за гаджетите, също заделя доста памет - около 75MB. Ако желаете може да изключите някой и друг гаджет.

Гадежетите са ми всичко на всичко 3 - часовник, един гаджет за времето който ми показва в 2 града времето с опция за почасова прогноза и 3-я гаджет е за мрежата - подробна информация за ползваемостта, натоварването и трафика. Не ми се спират тези неща - ползвам си ги редовно.

Извинявам се за горния пост. Преди малко се сетих, че Вие бяхте писал, че ще взимате втори харддиск, на който ще сложите един pagefile, което пък обезсмисля спирането на толкова много неща.

• 11 месеца по-късно...

Чудни съвети давате във форума(при мен работят на 100%).Остана само да намеря решение на проблема с бавното зареждане на страници от интернет в браузъра(Мозила).

Lenovo M58p Tower

Windows 7 Ultimate / Service pack 1 /64Bit

Intel-Dual core 3.0Ghz

RAM-2x2GB

Video-ATI 2600Pro

HDD-480GB 

Допреди корекциите ползваше 2.15GB  РАМ и 65 процеса стартирани,а ето как работи в момента:

post-355267-0-11306600-1418558549_thumb.

post-355267-0-59256100-1418558557_thumb.

Бавното зареждане може да е от самият интернет.

Пробвайте с друг браузър. Напоследък чувам добри отзиви за браузъра QupZilla .

Ако не ви се занимава с него,опитайте да почистите кеша на браузъра.

Инсталирай си Clean mem,аз го използвам и ми освобождава рамта.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.