Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задай въпрос на следващия / или - опознай другарчето.. /

Featured Replies

преди 16 часа, Sleda написа:

От глупав "суеверен страх" не исках да отговоря на въпроса ти: "Искаш ли да живееш вечно?", щото ако кажа ДА, дявовът може да чуе... А ти какво си помисли, че ме е страх от смъртта ли? Не, аз съм от тези прости заблудени души които почти вярват, че смърт няма.

Не знам дали е въпрос на вяра или на интерпретация. Времето, казват, е илюзия. За живота и смъртта съм чувала да казват същото. Ако няма смърт, то няма и живот…

преди 15 часа, Sleda написа:

Нека въпросът да остане за следващия.

Да, страх ме е, life is fragile.

• Отговори 8,2k
  • Прегледи 347,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Боза обичам! Много! Просена, добре разредена, ферментирала, резлива, леко газирана и тънко сладняща наливна бозица, в летния пек ми идва дюшеш. Лошото е, че сегашната боза е тъпкана с консерванти, та

• Yvan Sergeev
    Yvan Sergeev

намирам  ръбове на предмети с пръстите на краката   а вие какво намирате 

• darkterminal
    darkterminal

Глей сега... На думи сичко е много красиво... Но същият този Левски не е правил сичко възможно за да попадне в ръцете на властта. Напротив! Работил е в условията на строга конспирация. Пазел се е. Изб

Публикувани изображения

преди 10 минути, 3,14 написа:

Не знам дали е въпрос на вяра или на интерпретация. Времето, казват, е илюзия. За живота и смъртта съм чувала да казват същото. Ако няма смърт, то няма и живот…

Вяра, илюзия или... аутосуггестия... термини. Смъртта е тоталното отричане, но преди това има... 50 нюанса живот.

преди 10 минути, 3,14 написа:

Да, страх ме е, life is fragile.

Пак казвам - не, не ме е страх. Просто има още много неща, които искам да направя в този живот.
Виж, ако следващия започваше като... "To be continued...", а не с "Recovery of factory Settings".

преди 19 минути, 3,14 написа:

Времето, казват, е илюзия. За живота и смъртта съм чувала да казват същото.

Времето и пространството са интуиция. Още Кант го е казал. Шунаята и Скепсис не откриват топлата вода. Кант също. А и ти писа, че разбираш от физика, не като ОНЯ.

А след като времето и пространството са относителни, какви могат да са живота и смъртта, във времето и пространството ?

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

1.Времето и пространството са интуиция. Още Кант го е казал.

2.А след като времето и пространството са относителни, какви могат да са живота и смъртта, във времето и пространството ?

1. Да, ако подходим от тази гл.т., инстинктът може да бъде наречен и "интуиция" и да, може да се каже, че е свързан с времето. Какво е интелектът тогава в тази картинка, която рисувашм и той ли само е свързан с пространството? Все пак ще ми е нужен, за да мога да отговоря на въпроса ти…макар и относително - съотнесено към интелекта ми. :D

2. Отговорът ми би бил относителен. 

преди 1 минута, 3,14 написа:

1. Да, ако подходим от тази гл.т., инстинктът може да бъде наречен и "интуиция" и да, може да се каже, че е свързан с времето. Какво е интелектът тогава в тази картинка, която рисувашм и той ли само е свързан с пространството? Все пак ще ми е нужен, за да мога да отговоря на въпроса ти…макар и относително - съотнесено към интелекта ми. :D

2. Отговорът ми би бил относителен. 

Ами субективни са. Зависят от гледната точка. Това пак е субективно. Но дава насоки. 

Интелекта също е относително нещо. 

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Ами субективни са. Зависят от гледната точка. Това пак е субективно. Но дава насоки. 

Интелекта също е относително нещо. 

:cheers:

"Който си помисли, че мирисът и звукът имат за форма на интуиция пространството, лесно ще се убеди в своята грешка само като подири лявата или дясната страна на един звук или като опита да си представи един мирис наопаки." Спенсър

Какво е музиката за следващия?

преди 40 минути, 3,14 написа:

:cheers:

Какво е музиката за следващия?

Да, гледната точка е важно нещо. От гледна точка на илюзиониста, животът е илюзия. Но от гледна точка на живота, илюзионистът е илюзия. 

От гледна точка на смъртта, животът е смърт. Но от гледна точка на живота, смъртта е живот. Следователно, живот със смърт е = на безкраен живот.

Музиката е енергия, звук с определена дължина на вълната. Генерира се по странен, за мен, начин, чрез триене на земна материя.

Имаш ли снимка с дядо Коледа или дядо Мраз?

Редактирано от Sleda (преглед на промените)

преди 5 минути, Sleda написа:

Имам - снимка НА дядо Коледа.

Свързано изображение

А следващия - същия въпрос.

преди 31 минути, Sleda написа:

Имам само с Торбалан.

Иначе…Дядо Коледа ми е далечен племенник, младо момче е, с чувство за хумор, добричко, галантно, емигрирало в Лапландия.

преди 20 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Следващия въпрос е спал ли си някога с жена?

Да, а ти със Снежанка?

Жени от севера студени не харесвам.Само южнячки по възможност мулатки!

Жорко отговори на въпроса де!

преди 7 минути, 3,14 написа:

Имам само с Торбалан.

Така ли - мислех, че съм унищожил всички копия.

Ти няма да я показваш - иначе ще трябва пак в торбата.

преди 7 минути, 3,14 написа:

Да, а ти със Снежанка?

Технически погледнато - да. Но много... студена някак си беше...

Дали не е прикрита лесбийка?

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

току-що, jhoro написа:

Дали не е прикрита лесбийка?

Не е, щото писах на дядо Коледа да ми донесе подарък багер, с приставка една огромна лопата, та да спра да се мъча с таз моята, правата лопата, а вместо това получих козметика на Шанел….:ohmy:

И ся…ми се копае, та две не видя и просто не ме свърта на едно място…зема се намажа с кремче?…Следващият - каква козметика ползваш?

преди 5 минути, 3,14 написа:

Не е, щото писах на дядо Коледа да ми донесе подарък багер, с приставка една огромна лопата, та да спра да се мъча с таз моята, правата лопата, а вместо това получих козметика на Шанел….:ohmy:

И ся…ми се копае, та две не видя и просто не ме свърта на едно място…зема се намажа с кремче?…Следващият - каква козметика ползваш?

Ами защото явно нещо не си написала както трябва. "Багер" се пише "kaivuri" на фински - ти кой знае как си го омотала.

Козметика ползвам много малко. Стандартно - гел за бръснене, after shave и ей това

Spoiler

Резултат с изображение за 1 million paco rabanne

Жоре, къде ти е въпроса бре? Нали, уж, опознаваме другарчето?

И аз, като теб, не обичам да парадирам със себе си, а то и няма с кво…  
Омръзна им на хората да слушат, че копая, а снощи не можах да заспя от кашлица.
Не мисля че съм в равновесие със себе си, не знам къде се намирам и що го живеем тоз живот, а и се уморяваме от него - търчиме, препускаме, галопираме…
Докато копаеш обаче, не мож те хване депресия, само комари та апят и мухи те кацат, и толкоз.

Можеш ли да копаеш?

преди 39 минути, 3,14 написа:

Жоре, къде ти е въпроса бре? Нали, уж, опознаваме другарчето?

И аз, като теб, не обичам да парадирам със себе си, а то и няма с кво…  
Омръзна им на хората да слушат, че копая, а снощи не можах да заспя от кашлица.
Не мисля че съм в равновесие със себе си, не знам къде се намирам и що го живеем тоз живот, а и се уморяваме от него - търчиме, препускаме, галопираме…
Докато копаеш обаче, не мож те хване депресия, само комари та апят и мухи те кацат, и толкоз.

Първо - къде ми е въпроса??? Кой ми открадна... не чистачките, а въпроса?

преди 41 минути, 3,14 написа:

Можеш ли да копаеш?

Да - мога да копая. Също така - мога и да не копая.

Какво се иска, да се изкопае?

преди 15 минути, jhoro написа:

Какво се иска, да се изкопае?

Дупка за басейн! :)

Колко дълго можеш да изкараш под вода без да дишаш?

преди 2 минути, 3,14 написа:

Колко дълго можеш да изкараш под вода без да дишаш?

Неограничено. Но после пък изобщо няма да дишам.

Басейна с олипийски размери ли?

30-40 секунди предполагам. Не знам. Няма къде да пробвам. Взех си пералня и хвърлих легените. Тенджерите са малки... Освен да отскоча до Марица, че ми е най-близо. Но в такъв случай ще изчакам някой да попита в колко студена вода мога да вляза, за да не се разкарвам почти напразно.

Кое е най-гейското в теб? (Демек твоя черта или навик типични за противоположния пол.)

Ами понякога искам да съм безуперчен, гледам и най-малкият детайл и по моят външен вид както и в нещата които върша. А другата черта е може би, че влагам прекалено много чувственост във отношенията си с хората.. и за повечето хора това е женска черта която няма място в мъжкият характер. |-_-|

Излизал/а ли си през нощта само за да погледнеш нощното небе.?

преди 1 минута, Mr.n0b0dy написа:

Ами понякога искам да съм безуперчен, гледам и най-малкият детайл и по моят външен вид както и в нещата които върша. А другата черта е може би, че влагам прекалено много чувственост във отношенията си с хората.. и за повечето хора това е женска черта която няма мясти в мъжкият характер. |-_-|

Не съм убеден, че повечето "мъже" са наясно кое е мъжко и кое не. Особено - в по-тинейджърска възраст.

преди 1 минута, Mr.n0b0dy написа:

Излизал ли си през нощта само за да погоеднеш нощното небе.?

Да, и не просто излизане. Лежал съм почти цяла нощ (докато заспах) и гледах. Но мястото беше много подходящо - на километри от каквото и да е. И нямаше никакво светлинно замърсяване - не се виждаше нищо друго светещо, освен звездите.

А те бяха наистина много.

Къде би избрал да живееш (без ограничения)?

Понякога хората не даваме свобода на мечтите си за неща които са толкова хубави, че чак изглеждат утопични.. И сега като се замисля на някое отдалечено красиво място например Нова Зенландия, зеленина, океан..

Същият въпрос нека остане..

преди 39 минути, jhoro написа:

Къде би избрал да живееш (без ограничения)?

На друга планета…тази се претъпка с хора.

Кое човешко качество те умилява до сълзи?

Милосърдието и жертвоготовността..

Поглеждал/а ли си просяк или беден човек по улицата в очите, и какво видя.?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.