Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задай въпрос на следващия / или - опознай другарчето.. /

Featured Replies

преди 42 минути, Нел написа:

А ти? Извиняваш ли се когато искреността ти е обидила някого?

Не се извинявам само в случаите, когато умишлено обиждам някого. Това също го правя - макар не често. Някой хора си го просят.

Но в останалите се извинявам, независимо дали човека е обиден, защото съм бил искрен, нетактичен, завеян или просто на друга вълна. Щом е обикен - значи има някакво неразбирателство и аз съм поне наполовина виновен.

Пп. И както често става - говоря за нещо и почти веднага ми попада инфо в този сегмент

Spoiler

14 неща, за които не си струва да се извинявате

Възпитаните, чувствителните хора се извиняват. Често. Дори прекаляват понякога. Правят го, заради безпокойството какво ще си помислят околните, или защото ги е грижа за чувствата на околните, които може да са в ущърб на собствените им интереси и потребности. Повярвайте, има много ситуации, в които изобщо не е необходимо да изпитвате угризения и да се извинявате.

1.  Не сте длъжни да се извинявате на този, който не ви обича

Напротив, радвайте се, че сте способни на любов. В света има толкова много хора, които се страхуват да обичат, че се отказват напълно от този шанс. Няма значение кого обичате и дали ви отговоря с взаимност. Важното е, че умеете да обичате.

2. Не сте длъжни да се извинявате за отказите си. Никога!

Уважението на личните граници е израз на самоуважение. Ако зад отказа ви стои решителност или принципи, уважавайте ги. Умението да казва с достойнство „не” е отличителна черта на истинския лидер.

3. Никога не се извинявайте, че сте верни на мечтите си

Животът, изживян със съжаление е празен. Никога не се извинявайте, че имате мечти, към които се стремите и те ви карат да се чувствате живи.

4. Не сте длъжни да се извинявате, че отделяте време за себе си

Никога няма да станете успешни и щастливи, ако не мислите и за себе си. Не пренебрегвайте своите нужди и потребности и отделяйте време за това, което ви прави щастливи или пък ви кара да се почувствате добре.

5. Не бива да се извинявате за собствените си приоритети

Никога и на никого не позволявайте да ви накара да се чувствате виновни за това, как подреждате личните си приоритети. Ако нещо е важно за вас, значи то наистина е важно. Хората, които ви ценят, винаги ще уважават вашия избор.

6.    Не сте длъжни да се извинявате за приключването на мъчителни отношения

Не съжалявайте и не показвайте съжаление, че се разделяте с хора, които са ви причинили дискомфорт или болка. Ако осъзнавате, че отношенията с някого са станали сложни, мъчителни и това ви пречи, правите огромна крачка напред.

7.    Никога не се извинявайте за своите несъвършенства

Несъвършенствата, недостатъците също са част от уникалността на всяка човешка личност. Приемайте ги с любов.

8.    Не дължите извинения за твърдата си позиция

Никога не се извинявайте, докато защитавате своите ценности, морал, етика, религиозни или духовни убеждения. Лидерите не търсят прошка за своите мисли и действия, защото ги смятат за правилни.

9. Не трябва да се извинявате, че не знаете нещо

Постоянният стремеж към знания тренира мозъка. Не се извинявайте, че нещо не знаете, а използвайте всяка възможност да получавате нови знания. Умението да се признае незнание е признак както на сила, така и на скромност.

10. Никога не бива да се извинявате, че възлагате големи надежди на някого

Никога не искайте прошка, че очаквате от другите това, което очаквате и от себе си. Големите надежди, възлагани на някого, означават, че мислите само най-доброто на този човек.

11. Не сте длъжни да се извинявате, че харчите пари за себе си

И не изпитвайте угризения, че сте се поглезили с някоя по-скъпа покупка. Когато го правите, повишавате самооценката си. Щастливите и успешните хора добре знаят колко са важни собствените им желания, за да е пълноценен животът им.

12. Никога не трябва да се извинявате заради друг човек

Всеки отговаря сам за постъпките и поведението си. Не е нужно да се извинявате за стореното от друг, дори и ако то непосредствено ви въвлича или засяга.

13. Не бива да се извинявате, че сте се забавили да отговорите

Успешните хора знаят, че подреждането на приоритетите понякога предполага да се отложи незабавната реакция на телефонно позвъняване или електронна поща.

14. Никога не  се извинявйте за изречена от вас истина

Силните хора изричат истините. Не се извинявайте, че сте силен човек. Дори и тази истина да е болезнена, по-добре е да си останете честен човек. Не изневерявайте на себе си и не се тревожете какво ще си помислят другите. Прекалените извинения или съжаления, без реална причина бавно, но сигурно понижават самооценката ви. Запазете ги за случаите, когато наистина не сте прави или пък сте допуснали грешка.

И още…

Никога не се извинявайте, че танцувате или пеете лошо.

Танцът и песента са удоволствие, така че прогонете неудобството и неловковстта. Танцувайте и пейте през целия си живот!

Като стана дума за обиди - Обиждаш ли се лесно и на какво?

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

• Отговори 8,2k
  • Прегледи 347,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Боза обичам! Много! Просена, добре разредена, ферментирала, резлива, леко газирана и тънко сладняща наливна бозица, в летния пек ми идва дюшеш. Лошото е, че сегашната боза е тъпкана с консерванти, та

• Yvan Sergeev
    Yvan Sergeev

намирам  ръбове на предмети с пръстите на краката   а вие какво намирате 

• darkterminal
    darkterminal

Глей сега... На думи сичко е много красиво... Но същият този Левски не е правил сичко възможно за да попадне в ръцете на властта. Напротив! Работил е в условията на строга конспирация. Пазел се е. Изб

Публикувани изображения

Обиждам се когато някой ми се присмее за нещо, което е важно за мен. Вътрешно се смразявам и си тръгвам или отвръщам агресивно, второто само влошава нещата.

Как се казва първата ти любов?

преди 9 часа, jhoro написа:
  Покажи скритото съдържание

14 неща, за които не си струва да се извинявате

Възпитаните, чувствителните хора се извиняват. Често. Дори прекаляват понякога. Правят го, заради безпокойството какво ще си помислят околните, или защото ги е грижа за чувствата на околните, които може да са в ущърб на собствените им интереси и потребности. Повярвайте, има много ситуации, в които изобщо не е необходимо да изпитвате угризения и да се извинявате.

1.  Не сте длъжни да се извинявате на този, който не ви обича

Напротив, радвайте се, че сте способни на любов. В света има толкова много хора, които се страхуват да обичат, че се отказват напълно от този шанс. Няма значение кого обичате и дали ви отговоря с взаимност. Важното е, че умеете да обичате.

2. Не сте длъжни да се извинявате за отказите си. Никога!

Уважението на личните граници е израз на самоуважение. Ако зад отказа ви стои решителност или принципи, уважавайте ги. Умението да казва с достойнство „не” е отличителна черта на истинския лидер.

3. Никога не се извинявайте, че сте верни на мечтите си

Животът, изживян със съжаление е празен. Никога не се извинявайте, че имате мечти, към които се стремите и те ви карат да се чувствате живи.

4. Не сте длъжни да се извинявате, че отделяте време за себе си

Никога няма да станете успешни и щастливи, ако не мислите и за себе си. Не пренебрегвайте своите нужди и потребности и отделяйте време за това, което ви прави щастливи или пък ви кара да се почувствате добре.

5. Не бива да се извинявате за собствените си приоритети

Никога и на никого не позволявайте да ви накара да се чувствате виновни за това, как подреждате личните си приоритети. Ако нещо е важно за вас, значи то наистина е важно. Хората, които ви ценят, винаги ще уважават вашия избор.

6.    Не сте длъжни да се извинявате за приключването на мъчителни отношения

Не съжалявайте и не показвайте съжаление, че се разделяте с хора, които са ви причинили дискомфорт или болка. Ако осъзнавате, че отношенията с някого са станали сложни, мъчителни и това ви пречи, правите огромна крачка напред.

7.    Никога не се извинявайте за своите несъвършенства

Несъвършенствата, недостатъците също са част от уникалността на всяка човешка личност. Приемайте ги с любов.

8.    Не дължите извинения за твърдата си позиция

Никога не се извинявайте, докато защитавате своите ценности, морал, етика, религиозни или духовни убеждения. Лидерите не търсят прошка за своите мисли и действия, защото ги смятат за правилни.

9. Не трябва да се извинявате, че не знаете нещо

Постоянният стремеж към знания тренира мозъка. Не се извинявайте, че нещо не знаете, а използвайте всяка възможност да получавате нови знания. Умението да се признае незнание е признак както на сила, така и на скромност.

10. Никога не бива да се извинявате, че възлагате големи надежди на някого

Никога не искайте прошка, че очаквате от другите това, което очаквате и от себе си. Големите надежди, възлагани на някого, означават, че мислите само най-доброто на този човек.

11. Не сте длъжни да се извинявате, че харчите пари за себе си

И не изпитвайте угризения, че сте се поглезили с някоя по-скъпа покупка. Когато го правите, повишавате самооценката си. Щастливите и успешните хора добре знаят колко са важни собствените им желания, за да е пълноценен животът им.

12. Никога не трябва да се извинявате заради друг човек

Всеки отговаря сам за постъпките и поведението си. Не е нужно да се извинявате за стореното от друг, дори и ако то непосредствено ви въвлича или засяга.

13. Не бива да се извинявате, че сте се забавили да отговорите

Успешните хора знаят, че подреждането на приоритетите понякога предполага да се отложи незабавната реакция на телефонно позвъняване или електронна поща.

14. Никога не  се извинявйте за изречена от вас истина

Силните хора изричат истините. Не се извинявайте, че сте силен човек. Дори и тази истина да е болезнена, по-добре е да си останете честен човек. Не изневерявайте на себе си и не се тревожете какво ще си помислят другите. Прекалените извинения или съжаления, без реална причина бавно, но сигурно понижават самооценката ви. Запазете ги за случаите, когато наистина не сте прави или пък сте допуснали грешка.

И още…

Никога не се извинявайте, че танцувате или пеете лошо.

Танцът и песента са удоволствие, така че прогонете неудобството и неловковстта. Танцувайте и пейте през целия си живот!

Като стана дума за обиди - Обиждаш ли се лесно и на какво?

Няма как да съм с яка психика и да се обиждам лесно, още повече, че смятам обидата за някакъв вид самосъжаление и вменен комплекс за малоценност. Разбира се чувствала съм обида, но е по-скоро когато ме предава човек(или хора), на когото(на които) имам доверие. Преживявам го доста бързо.

преди 6 часа, Sleda написа:

Как се казва първата ти любов?

Лъчезар.

Смяташ ли, че Коледните подаръци са задължителни и защо?

преди 10 часа, Нел написа:

Няма как да съм с яка психика и да се обиждам лесно, още повече, че смятам обидата за някакъв вид самосъжаление и вменен комплекс за малоценност. Разбира се чувствала съм обида, но е по-скоро когато ме предава човек(или хора), на когото(на които) имам доверие. Преживявам го доста бързо.

Лъчезар.

Ми не, смятам, че е задължително да бъдеш с близките си. :)

Какво е най-значимото нещо случило тази година според теб?

преди 5 часа, Нел написа:

В първия момент прочетох "празници" и отговора беше категорично ДА. При второто прочитане си видях грешката, но...

Ако искаме думата "празник" да не е с корен "празно" - значи трябва да има и подаръци. В случая - "размера няма значение", важно е посланието, отношението и т.н...

Пп. Една добавка

15380477_698550756963975_8698071088998706790_n.jpg?oh=112ed7de78b0cab8f63dbca8c47dc253&oe=58BB6E23

преди 5 часа, aMoPe написа:

Какво е най-значимото нещо случило тази година според теб?

Доста неща се случиха - в личен и в по-общ план, ама кое е "най-значимото" - още не мога да определя. Тя... и годината още не е свършила.

Ние, в България отбелязваме Възкресение по Православния календар, а Коледа - по католическия.
Въпроса е - трябва ли Коледа да се премести на 7 януари?

преди 1 час, jhoro написа:

Ние, в България отбелязваме Възкресение по Православния календар, а Коледа - по католическия.
Въпроса е - трябва ли Коледа да се премести на 7 януари?

Все ми е тая. Но мисля, че във въпроса ти има нещо объркано.

Каква храна обичаш толкова, че можеш да ядеш само нея до края на живота си и да не ти омръзне?

Сарми кисело зеле и за десерт крем-карамел.

Кога за последно пя пред хора (може и да не е било соло, а в група).

преди 5 часа, Sleda написа:

Пред хора, и то живи, и да останат, ? - Предишния живот.

А следващия?

преди 6 часа, Sleda написа:

На рождения ми ден(преди две седмици). Пея фалшиво, но от сърце. :D

Би ли участвал в реалити формат и ако да, в кой?

преди 1 минута, Нел написа:

Би ли участвал в реалити формат и ако да, в кой?

Аз участвам в един - казвал се "Живот". Ма ... нещо много участниците и половината - неориентирани (не, че аз съм).

Кога последно прави снежен човек?

Преди 3-4 години, сега дори няма сняг.. миналата година само за един ден така поръси малко и до там.

Детето в теб радва ли се на снега?

преди 3 часа, jhoro написа:

Кога последно прави снежен човек?

Миналата година. И тази година пак ще направя, ако даде Господ. Очите са маслини, а копчетата - репички.

image.jpeg

преди 17 минути, Mr.n0b0dy написа:

Наистина, много!

Танцувал/а ли си рок?

Редактирано от Sleda (преглед на промените)

преди 1 час, Mr.n0b0dy написа:

Не знам - No connection with this number!

Сняг - бол, детето го няма!

преди 47 минути, Sleda написа:

Миналата година. И тази година пак ще направя, ако даде Господ. Очите са маслини, а копчетата - репички.

image.jpeg

Наистина, много!

Страхоген е. Купи си оръдие за сняг.

преди 50 минути, Sleda написа:

Танцувал/а ли си рок?

Да, но беше доста отдавна.

Трудно ли задаваш въпроси на непознати? А... face to face?

Ами ако е отзивчив ще има за какво да се говори, обичам да разговарям на различни теми. Но понякога просто механизма не сработва.

Кое те кара на настръхваш.?

Като се сетя пред компютъра, че съм забравил нещо на печката или във фурната. Твърде много пожари предизвикани по подобен начин съм гасял за краткия си живот. 

А кое те кара та притваряш очи усмихнат? Или иначе казано: кое е най-хубавото чувство на света?

преди 6 часа, bornofash написа:

А кое те кара та притваряш очи усмихнат? Или иначе казано: кое е най-хубавото чувство на света?

Петък вечер е...Утре е събота! Всички сме живи и здрави, слава Богу!

Обичаш ли да се разхождаш под дъжда с чадър?

преди 4 часа, Sleda написа:

Обичаш ли да се разхождаш под дъжда с чадър?

Не. Още от първата зима (дъждовна - не снежна) на Острова свикнах да не нося чадър. Най-много да си сложа шапка, водоустойчива. И без вятър чадърите не пазят много, а при наличие и на вятър - ползата е никаква.
Има и друго - силния дъжд рядко е продължителен, а ръменето - на моменти изобщо не му обръщам внимание.

Така, че може да се каже - обичам да се разхождам без чадър под дъжда. Но ми е забранено да пея.

Как разбираш мисълта - "Няма ненаказано добро"?

на 15.12.2016 г. в 11:21, jhoro написа:

Както е казана. :D

Свързана е с потребността човешка да получава това, което очаква, т.е ако сме направили добро(според нас), да ни отвърнат със същото. Да, ама не!

Още повече, че не винаги нашето "добро" е "добро" и за адресата.

Към кои човешки качества имаш най-голяма непоносимост?

преди 32 минути, Нел написа:

Към кои човешки качества имаш най-голяма непоносимост?

Скудоумие... а то е в основата на поне дузина нелицеприятни човешки качества.

преди 22 минути, valkiria1 написа:

Кое те кара на настръхваш.?

Въпросът е твърде общ, защото... настръхваме и от удоволствие, от ужас, от гняв.

Музиката най-често предизвиква у мен онова буквално настръхване на косъмчетата по ръцете ми, удоволствие е, разбира се.

Когато пътуваш носиш само необходимото или разточителстваш в багажа си?

преди 2 минути, Нел написа:

Най-необходимото. Ама това включва и възможно по-голяма част от фототехниката ми, ако може цялата раница и ако има място и за статива съм ок. Четеца не го споменавам, че той е един джоб място. Ама аз така или иначе винаги нося с мен тия работи.

Кое е винаги с теб, когато пътуваш?

на December 15, 2016 в 3:21, jhoro написа:

Има няколко начина за тълкуване и съответно разбиране. Нито едно от тях НЕ приемам. Има хора които са добри до "оглупяване". Които правят добро дори и да получават шамари в отговор. Които правят добро дори и да се намесват в кармата на няккого, който ТРЯБВА да си изтърпи страданието. Аз съм за тях. Доброто си е ДОБРО. За човека, който го прави си е богатство, във всеки случай.

преди 54 минути, Нел написа:

Само необходимото, но това което за мен е необходимо, сигурно е разтичителство за някой друг.

преди 48 минути, flare написа:

Книга, все още предпочитам на хартия.

Кой спомен искаш да забравиш?

Редактирано от Sleda (преглед на промените)

преди 35 минути, Sleda написа:

Кой спомен искаш да забравиш?

:D Четейки въпроса ти асоциирах с един виц:

Две бабки...

Едната: Бе как се казваше оня немец дето ми взе акъла?

Другата: Алцхаймер, Алцхаймер...

Та... на въпроса: Не не искам да забравя нито един!(тоя немец да си гледа работата и да не ми крие спомените).

преди 1 час, flare написа:

Доброто ми настроение, разбира се. :D

Разочаровал/а ли си се от някоя своя предишна любов?(от човека, де)

преди 3 минути, Нел написа:

Аз съм скучен човек и съм имал (и все още имам) само една половинка в живота си - и не ме е разочаровала.

Въпросът остава, че мойто не се брои за отговор.

преди 2 часа, flare написа:

Аз съм скучен човек и съм имал (и все още имам) само една половинка в живота си - и не ме е разочаровала.

Да, май си прав... и скучен. Това, че си имал само една "половинка" - какво значи? Че не си се влюбвал в друг досета? Даже и като моментно увлечение? Х-ммм...

преди 2 часа, Нел написа:

Разочарованието се получава при разминаване на желания, преценки и реалности. Когато се влюбим - ние доукрасяваме много нещата, често забравяйки, че другия е с различна нагласа. Ако успеем да разсъдим по-реално... може и да видиш нещата от неговата гледна точка. И да разбереш мисълта "Любов е, когато искаш някой да е щастлив, дори ако ти не си част от неговото щастие." /Дж. Робъртс/

Същия въпрос

преди 15 часа, jhoro написа:

Това, че си имал само една "половинка" - какво значи?

Значи, че в контекста на въпроса, това е което има значение. Ако съм имал несподелени моментни или не толкова моментни увлечения и влюбвания преди това - то няма как съответния човек да ме разочарова, нали? Към цитата бих добавил, че ако обичаш, ти не само искаш другия да е щастлив, ами и действаш по въпроса, при същото условие. Да иска и баба знае.

Въпросът остава, тъй като вече отговорих, но бих и добавил: какво е това, което би ви разочаровало най-много в подобен случай?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.