Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задай въпрос на следващия / или - опознай другарчето.. /

Featured Replies

Напоследък се будя трудно..
Но пък заспивам лесно ако не мисля за нещо.

Усещал ли си сънна парализа?

• Отговори 8,2k
  • Прегледи 347,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Боза обичам! Много! Просена, добре разредена, ферментирала, резлива, леко газирана и тънко сладняща наливна бозица, в летния пек ми идва дюшеш. Лошото е, че сегашната боза е тъпкана с консерванти, та

• Yvan Sergeev
    Yvan Sergeev

намирам  ръбове на предмети с пръстите на краката   а вие какво намирате 

• darkterminal
    darkterminal

Глей сега... На думи сичко е много красиво... Но същият този Левски не е правил сичко възможно за да попадне в ръцете на властта. Напротив! Работил е в условията на строга конспирация. Пазел се е. Изб

Публикувани изображения

преди 6 минути, Mr.n0b0dy написа:

този въпрос го задаваш вероятно за ПЕТИ път. Защо?

Лол не знаех, че някой е забелязъл.. ами просто ми е интересно какви са били прежиеяванията на другите.
П.С мисля, че е за втори път.

току-що, Mr.n0b0dy написа:

Лол не знаех, че някой е забелязъл.. ами просто ми е интересно какви са били прежиеяванията на другите.

Това изглежда като че искаш да споделиш ти самия нещо, което много те е впечатлило от това състояние, или?
Аз самата си зададох едно въпросче за кАрмата два пъти, но нещо не получавам отговори, които да ме заинтригуват и вероятно ще отворя тема в скоро време.

Може и ти да направиш така :)

Коя е най-силната физическа болка, която си изпитвал? До степен да се разплачеш от болка, ако ти се е случвало.

преди 17 часа, Mr.n0b0dy написа:

Мисля, че не. Това как се усеща? Събуждаш се и не можеш да помръднеш ръце, крака? Сигурно след като си сънувал страшен сън. Или пък по време на сън, когато сънуваш нещо страшно и искаш да избягаш но не можеш да се движиш? 

И мен понякога ме страх да заспя...

преди 17 часа, Maleficient написа:

Коя е най-силната физическа болка, която си изпитвал? До степен да се разплачеш от болка, ако ти се е случвало.

Изкълчен глезен, изгорена ръка, пробита челюст при вадене на зъб, настъпен пирон...жлъчка ме е боляла най-силно.

Понякога страх ли те е да заспиш?

преди 3 часа, Sleda написа:

Понякога страх ли те е да заспиш?

Никога не ме е било страх от това. Обаче съм изпитвал това, което описа за сънната парализа. И аз не знам какво точно е, но понякога сякаш се събужда първо само мозъкът ми. Няколко секунди не мога да помръдна, не мога дори очите си да отворя, колкото и да се мъча. А осъзнавам, че съм буден. През тези няколко секунди ме обхваща голям страх. Случвало ми се е 4-5 пъти, може би, и то когато си взимам извънредна дрямка – тоест през деня.

От какво би могло да го е страх един човек, на който му се спи?

Най-вече от въображението му :D
Ами при мен е ставало и по време на сън и когато заспивам, но мозъка се събижда и осъзнавам, че съм буден, но тялото ми е във фаза на дълбок сън. Чел съм, че става защото мозъка изпуска някакво вещество за да предпази тялото от движение за да не се нарани. Но дори и да не сънувам и да съм в такова състояние човек изпитва неуписуем страх няма от какво, но просто го изпитваш.

Луната пречи ли на някой хора да заспят защото някой твърдят, че им пречи, как си го обяснявате.?

преди 53 минути, Mr.n0b0dy написа:

Луната пречи ли на някой хора да заспят защото някой твърдят, че им пречи, как си го обяснявате.?

Идея нямам.Трябва да попиташ няколко раздела по-нагоре :conversation:

Чел ли е следващият :

Spoiler

В книгата са събрани статии, публикувани в съветския периодичен печат, посветени на хипотезата за космически палеоконтакт с други цивилизации. Намирането на следи от пришълци на нашата планета в миналото би било най-солидното доказателство на тази хипотеза и уверение за бъдещи срещи. Настоящият сборник е най-пълното издание, което е предлагано досега на нашия читател по този въпрос.
Авторите – привърженици на космическия палеоконтакт, търсят „веществени доказателства“ за подобни срещи както в митовете и устните предания на различни народи, така и в неидентифицирани странни изкопаеми предмети и в паметниците на изобразителното изкуство на нашите прадеди. Дадена е думата и на противниците на хипотезата за осъществяването на космически контакти в миналото.
На читателя е предоставена свободата да се съгласи или с при­вържениците на космическия палеоконтакт, или с привържениците на обратното схващане, или пък да отхвърли и двете концепции, съставяйки си свое мнение – компромисно или крайно. Предлаганият материал е толкова интересен, че читателят – специалист или неспециалист, обхванат от треската за повече знания, вероятно сам ще започне да търси по-конкретни и ясни доказателства „за“ или „против“ хипотезата.
Книгата е предназначена за извънредно широк кръг читатели. Korica-02410-280x420.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 12 минути, Вacко написа:

Чел ли е следващият :

Затвори скритото съдържание

В книгата са събрани статии, публикувани в съветския периодичен печат, посветени на хипотезата за космически палеоконтакт с други цивилизации. Намирането на следи от пришълци на нашата планета в миналото би било най-солидното доказателство на тази хипотеза и уверение за бъдещи срещи. Настоящият сборник е най-пълното издание, което е предлагано досега на нашия читател по този въпрос.
Авторите – привърженици на космическия палеоконтакт, търсят „веществени доказателства“ за подобни срещи както в митовете и устните предания на различни народи, така и в неидентифицирани странни изкопаеми предмети и в паметниците на изобразителното изкуство на нашите прадеди. Дадена е думата и на противниците на хипотезата за осъществяването на космически контакти в миналото.
На читателя е предоставена свободата да се съгласи или с при­вържениците на космическия палеоконтакт, или с привържениците на обратното схващане, или пък да отхвърли и двете концепции, съставяйки си свое мнение – компромисно или крайно. Предлаганият материал е толкова интересен, че читателят – специалист или неспециалист, обхванат от треската за повече знания, вероятно сам ще започне да търси по-конкретни и ясни доказателства „за“ или „против“ хипотезата.
Книгата е предназначена за извънредно широк кръг читатели. Korica-02410-280x420.jpg

Не. Даже незнаех, че е издадена такава книга.
Съветските другари ни бяха обещали, нашите посещения да си останат тайна.

Пътуваш ли често на туристически дестинации - по собствен избор?

преди 2 минути, Лин написа:

Не знам кое е често. Но да - всеки път, когато се откача от работата си.

Пожелавам да е още по-често и на по-далечни места. Докато ти доставя удоволствие.

преди 2 минути, Лин написа:

Къде ще посрещнеш Коледните празници?

Ако не настъпят някакви промени - на същото място, където посрещам и делниците.

С кого ще посрещнеш Коледните празници?

току-що, jhoro написа:

Пожелавам да е още по-често и на по-далечни места. Докато ти доставя удоволствие.

Ако не настъпят някакви промени - на същото място, където посрещам и делниците.

С кого ще посрещнеш Коледните празници?

С най любимите ми хора

Какво не би направил/а за пари?

преди 10 минути, Лин написа:

Какво не би направил/а за пари?

Не знам - може би неща, които не са ми предлагани. Какво ще направя с парите - това е друг въпрос.

Нека и следващия да отговори на същия въпрос.

преди 9 минути, jhoro написа:

Нека и следващия да отговори на същия въпрос.

Не Бих Направил Нещо, Което Се Сблъсква С Ценностната Ми Система, Възпитанието, Морала И Достойнството Ми.

За Мен Парите Са Средство, Не Самоцел.

Днес Направихте Ли Нещо Добро?

преди 9 часа, Momolord написа:

Днес Направихте Ли Нещо Добро?

Уви, днес не сторих никому добро. Сиво ежедневие.

Какво би купил/а с последните си 100 лева?

това са си достатъчно кинти за поне три дни. Но ако са ми последните за месец- храна за мен и кучето.

Би ли посещавал/а психиатър?

преди 1 час, Maleficient написа:

Би ли посещавал/а психиатър?

Психиатър или психотерапевт? Щото за първия е все едно да питаш дали бих отишъл на лекар :D

Да и за двете все пак, за първото, ако подозирам че ми има нещо или ми има :D

А мислите ли че ви трябва психотерапевт?

Редактирано от flare (преглед на промените)

преди 3 часа, flare написа:

Не, но имам на разположение. :D  И е на мнение: "Егати и яката психика дето я имаш!"(разбира се, че е приятел и разбира се, че често разговаряме, но не му се явявам клиент)

Как отговаряш на вербалната агресия срещу теб?

преди 3 часа, flare написа:

От една страна - струва ми се, че да. Но от друга - може и да съм позакъснял.

преди 6 минути, Нел написа:

До преди време  -по същия начин. В момента се опитвам да разбира причините, да погледна през очите на съответния човек. И ако преценя, че мога - да успокоя нещата. Или просто да си тръгна - ако намирам положението за неспасяемо.

"Яка психика" - като външен у.ефект, най-често е скриване и натрупвне на проблемите навътре. Което в един момент се проявява по най-неочакван начин. И по-често - по много неприятен.

Би ли се определил като агресивен човек? В повечето случаи.

преди 12 минути, Нел написа:

Абе чак такова животно срещу мен не е изскачало. Ама има една приказка, "ако казват нещо лошо за (па и на) теб и то е вярно - поправи се. ако не - смей се"

Би ли се определил като агресивен човек? В повечето случаи.

Не. Особено, ако става въпрос за прилагане на насилие. Известният цитат на Азимов по случая го смятам за аксиома.

Въпросът за вербалната агресия остава, че е доста актуален.

преди 7 минути, flare написа:

Не. Особено, ако става въпрос за прилагане на насилие. Известният цитат на Азимов по случая го смятам за аксиома.

Въпросът за вербалната агресия остава, че е доста актуален.

На този въпрос вече отговорих, но ако ми припомниш цитата - ще ти бъда благодарен. Не се сещам нищо в момента.

човек  понякога си изпуска нервите и  го разбирам

ако агресията  е прекалено силна се защитавам.

https://www.vbox7.com/play:b7df9136

били ли сте се с по едри от вас

преди 1 минута, Yvan Sergeev написа:

Вече не помня, кога за последен път съм посягал сериозно на човек.

Нека да остане въпроса на Нел - Как отговаряш на вербалната агресия срещу теб?

преди 8 минути, jhoro написа:

но ако ми припомниш цитата - ще ти бъда благодарен.

преди 3 минути, Yvan Sergeev написа:

Не. И с по-дребни не, :) поне както аз разбирам тоя глагол.

Въпросът на Нел оставаааа. :D

Опитвам се, да я подминавам. Естествено, не винаги успявам и после съжалявам, че съм се поддала, на провокацията.

Въпроса за агресията и според мен е актуален, затова ще си позволя да го продължа.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.