Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задай въпрос на следващия / или - опознай другарчето.. /

Featured Replies

преди 15 часа, Momolord написа:

Поръчах Си - Който Го Чете, Да Бъде Щастлив!

Много добро пожелание, но това не е подарък. Сам трябва да си го направи всеки.

Щастливите са такива, не защото са успешни, а са успешни - защото са щастливи.

преди 1 минута, Maleficient написа:

Нищо не искам от дядо Коледа. Нека има за другите, които нямат.

Този, който нищо не иска - той ще получи най-много.

преди 3 минути, Maleficient написа:

Обясни, какво означава за теб кАрма?

Кармата е... нещо като Барон Мюнхаузен - само че в по-кофти вариант.
С едната ръка се дърпаш нагоре, с другата се натискаш надолу. Дали ще се извадиш ...?

Планираш ли живота си за дълъг период от време?

• Отговори 8,2k
  • Прегледи 347,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Боза обичам! Много! Просена, добре разредена, ферментирала, резлива, леко газирана и тънко сладняща наливна бозица, в летния пек ми идва дюшеш. Лошото е, че сегашната боза е тъпкана с консерванти, та

• Yvan Sergeev
    Yvan Sergeev

намирам  ръбове на предмети с пръстите на краката   а вие какво намирате 

• darkterminal
    darkterminal

Глей сега... На думи сичко е много красиво... Но същият този Левски не е правил сичко възможно за да попадне в ръцете на властта. Напротив! Работил е в условията на строга конспирация. Пазел се е. Изб

Публикувани изображения

преди 2 минути, jhoro написа:

Планираш ли живота си за дълъг период от време?

НЕ!

Плановете Ми Винаги Рухват Ненадейно.

Носиш Ли Очила?

току-що, Momolord написа:

Носиш Ли Очила?

Диоптрични - да, даже когато чета ги позвам (в момента също).
Слънчеви - само когато е силно слънцето.

Следващия - същия/те въпрос/и.

току-що, jhoro написа:

Диоптрични - да, даже когато чета ги позвам (в момента също).
Слънчеви - само когато е силно слънцето.

Следващия - същия/те въпрос/и.

Нося...Всякакви...

Около 4-5 Чифта Слънчеви, Защото Не Понасям Силната Слънчева Светлина И Очила За Шофиране И Четене На Компютър С Антирефлексни Стъкла.

Как Виждаш Света През Очите на Някой Друг?

преди 52 минути, Momolord написа:

Как Виждаш Света През Очите на Някой Друг?

„ Ето моята тайна. Много е проста: истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите“.

Чел ли си Малкия принц?

току-що, 3,14 написа:

„ Ето моята тайна. Много е проста: истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите“.

Чел ли си Малкия принц?

И Понеже Съм Го Чел Няколко Пъти, Цитираш Ми Точно Тази Книга? :)

В Тая Връзка, От Колко Годишни Започнахте Да Четете книги, Защото Аз От 6....

преди 26 минути, 3,14 написа:

Чел ли си Малкия принц?

Чета го все оща.

преди 24 минути, Momolord написа:

В Тая Връзка, От Колко Годишни Започнахте Да Четете книги, Защото Аз От 6....

А сега де - питаш ме за неща, станали преди много време. Включваш ли и детските книжки?
Една от първите сериозни книги, които четях, беше ... Кратка българска енциклопедия (5 тома)

Като говорим за книги - Коя книга би взел със себе си, ако трябва да е само една?

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Одисей на Джойс.

Долу-горе, приблизително, колко книги си прочел през живота си? И важно ли е количеството прочетени книги за едно средно ниво на интелигентност?

току-що, Maleficient написа:

Долу-горе, приблизително, колко книги си прочел през живота си? И важно ли е количеството прочетени книги за едно средно ниво на интелигентност?

Горе... долу... - половин градска библиотека. Може и повече. Поне една трета от тях на руски. На английски - само техническа литература.
По втория въпрос - Не. Има значение, но не е достатъчно. Аз съм живото доказателство.

Ще оставя този или някой от предишните въпроси за следващия.

преди 25 минути, jhoro написа:

Чета го все оща.

А сега де - питаш ме за неща, станали преди много време. Включваш ли и детските книжки?
Една от първите сериозни книги, които четях, беше ... Кратка българска енциклопедия (5 тома)

Като говорим за книги - Коя книга би взел със себе си, ако трябва да е само една?

Електронната :P

преди 6 минути, Maleficient написа:

1. Никакъв шанс да знам. Числото има четири цифри, но какви са - идея си нямам. Но нека кажем че средно вероятно ми се пада по един час четене на ден. Ако броим и препрочитанията, става много, че мога да посоча много книги дето съм препрочитал над 3-4 пъти

2. Донякъде, за тази част, която зависи от общата култура, но не бих заложил много. Особено в днешно време, където значението на книгите като източник на знание намалява непрекъснато.

Четете ли (художествена литература - тва заради Жоро.) на друг език? (освен майчиния ви)

Редактирано от flare (преглед на промените)

преди 6 минути, flare написа:

Четете ли (художествена литература - тва заради Жоро.) на друг език? (освен майчиния ви)

Ей, тия лапета ... Ама така е - и лъвът, когато остарее - става за посмешище на маймуните.

преди 5 минути, flare написа:

Електронната :P

Това не е отговор. Все едно аз да кажа - хартиена(та). Става дума за заглавие.

преди 4 минути, jhoro написа:

Това не е отговор. Все едно аз да кажа - хартиена(та). Става дума за заглавие.

Отговор е и още как, аз съм си сложил в електронната книга всичко от списъкът ми за бъдещо четене. Ако искаш може да го постна обаче :D

преди 4 минути, jhoro написа:

Ей, тия лапета ... Ама така е - и лъвът, когато остарее - става за посмешище на маймуните.

Не беше за бъзик, ами щото точно това имах предвид, но не го бях уточнил а видях че горе си писал че само техническа четеш на английски

Въпросът ми си стои:

преди 13 минути, flare написа:

Редактирано от flare (преглед на промените)

преди 36 минути, flare написа:

Понеже използваш сегашно време - отговора ми е НЕ. В момента не чета на практика нищо - нито на майчиния, нито на дедовия ми език.
Последно четох - преди около 2 години - не книга, а книгите на Тери Прачет. Всичките около 40. Половината ги има у дома в оригинал - децата си ги купуваха. Но не ми пасна и си ги намерих - като теб - в електронен вариант, преведени.

току-що, jhoro написа:

- като теб - в електронен вариант, преведени.

Аз всъщност в електронен чета главно на английски, почнах щото много ги не превеждат на български мръсТниците. А после взе, че ми хареса в оригинал. Сега съжалявам че не знам шведски :D. Че много си падам по тяхните кримки.

Какъв е твоят въпрос?

През по-голямата част от времето, когато съм чел книги - електронен беше само електронния калкулатор ЕлКа. Английския започнах да го уча преди 6-7 години - онова, в училище беше само за оценката в края на годината. За немския и френския не споменавам - там нещо по-сложно от комикс ми затруднява. А за да четеш художествена литература - трябва добре да владееш съответния език.

преди 13 минути, flare написа:

Какъв е твоят въпрос?

Коя е книгата, която не си успял да прочетеш до момента, въпреки че много си искал? По каква причина?

Моя отговор е - Цитадела (но не на Арчибал Кронин).

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 1 минута, jhoro написа:

А за да четеш художествена литература - трябва добре да владееш съответния език.

Вярно, но всичко се учи, така че това не е причина.

преди 2 минути, jhoro написа:

Коя е книгата, която не си успял да прочетеш до момента, въпреки че много си искал? По каква причина?

Няма такава - или пък има много такива (тогава причината е, че толкова си мога да чета) - зависи от дефиницията. Имам си списък и в зависимост от това, колко искам да чета конкретната книга се премества по напред или назад. А и аз не приемам концепцията за "задължителните" книги - отношението към даден екземпляр на художествената литература, както на всяко изкуство е строго персонално нещо. Та как мога много да искам да чета книга, дето не съм я чел? Виж има книги дето много искам да препрочета. Ама времето за това беше едно време, когато нашите си отделяха от залъка да ми вземат книги. Сега мога да си позволя достатъчно книги и сърце не ми дава да се връщам да препрочитам, като това значи, че губя време, в което да чета нещо ново.

Книга, която спокойно би изтрил от съзнанието си? (моята е Жюстин на Маркиз дьо Сад - единственото, което ми навява е отвращение, а я четох много отдавна)

преди 19 минути, flare написа:

Книга, която спокойно би изтрил от съзнанието си?

The-Secret.jpg

Книга, която винаги препрочиташ?

преди 40 минути, 3,14 написа:

The-Secret.jpg

Това го имам на диск - даже персонализиран с моего име, но никога не съм го пускал. Научавайки една част от "Тайната" - ще се объркаш с другите.

преди 42 минути, 3,14 написа:

Телефонния указател - макар, че вече не е актуален.

Същия въпрос за следващия.

Приказки на Андерсен

Какво искаш да ти донесе Дядо Мраз?

преди 1 минута, Sleda написа:

Какво искаш да ти донесе Дядо Мраз?

Снежанка...

Същият въпрос...

Нищо. Не искам да го натоварвам, за да се маха по-бързо, защото мразя зимата. Да си пази лицемерните празници и да не ме занимава с тях.

Май и за следващия остава същият въпрос.

преди 14 часа, 3,14 написа:

The-Secret.jpg

Списъкът на седемте- Марк Фрост. Всъщност има много книги, които бих препрочела. Миналата година през лятото си препрочетох Червено и черно на Стендал. Буквално като чисто нова ми беше и много ми хареса.
Как си обясняваш и какво означава за теб кАрмата? (знам, че вече го зададох този въпрос, и който е отговарял е свободен да го пропусне)

преди 1 минута, Maleficient написа:

Как си обясняваш и какво означава за теб кАрмата? (знам, че вече го зададох този въпрос, и който е отговарял е свободен да го пропусне)

Кармата Е Това, Което Ни Се Случва, Без Да Имаме Възможност Да Го Променим С Действията Си.

Предначертан Път, По Който Можеш Да Избягваш Препятствията, Но Го Следваш.

Каква Е Целта В Живота Ви?

преди 58 минути, Maleficient написа:

Как си обясняваш и какво означава за теб кАрмата

Аз не вярвам в карма, вярвам, че човек адски много не знае за себе си и за работата на съзнанието. 

преди 57 минути, Momolord написа:

Хм, никога не съм имала само една най-главна цел. Животът ми е низ от мънички целички.

За това въпросът остава за следващия.

преди 2 минути, 3,14 написа:
преди 1 час, Momolord написа:

За това въпросът остава за следващия.

Голяма, и важна, но ... аз и идея си нямам.
Това не ме притеснява - както казваше един известен патоанатом - "На (или след) аутопсията - всичко ще се разбере."

Същия въпрос И за следващия участник.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.